Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky, jak to ze jste doplacely tak malo??? My mame za sebou konzultaci a vysetreni obou, problem je v partnerovi. Dostali jsme cenik a my potrebujem icsi, pk a pry i ah. No celkem to dle ceniku bez leku pres 40tis.
Ahoj, to je divné, asi jak která klinika. My jsme měli v ceně PCSI, PK, AH a jak jsem psala, platili jsme kolem 20 tis ve Zlíně. Za léky se doplácí podle toho, které to jsou, Gonal - větší doplatek, Puregon - menší. Doplácela jsem tak cca 3 tis.
V každém CARu jsou ty ceny jiné. My jsme v té ceně měli ICSI - 8000, prodloužená kultivace - 9000, mražení - 5000 + 1000 za další pejetu, látku na narkózu a doplatek za léky - 2600. AH nakonec nebyl treba, stál by 3000. Ceny těch výkonů mají ve Zlíně i teď stejné, jen za ty stejné léky bychom teď dopláceli 7000. Tam se ceny změnily!
@Mišutinka Jenže někde snad sčítají při PICSI přičítají ICSI. Ve Zlíně mně však nezapočítali třeba u prvního IVF celou cenu ISCI, jelikož jsem měla jen 2 vajíčka a dle ceníku by mohli. Stejně tak PK a AH.
@Tara83 Tak to je mazec s tím sčítáním PICSI a ICSI
My jsme byli ve Zlíně také moc spokojení. Doktor velmi milý, vlastně všichni lékaři, ochotný a léky mně nakombinoval tak, aby byl co nejmenší doplatek. A když mně nějaké jednotky pochyběly, tak mně to dali ze zbytků. A to nemuseli, že? Takže jak někdo nadává na Zlín, tak za nás velká spokojenost ![]()
@Mišutinka Jojo, u nás taky spokojenost a ještě se rychle zadařilo
A s léky mám tutéž zkušenost. Ke komu jste chodili?
@Tara83 My jsme chodili ke Kovalčíkovi. Je to borec
A když tam nebyl, tak Křenek a Chovanec, oba taky super. Taky se zadařilo celkem rychle. Sice 4× IUI bez výsledku, a le první IVF vyšlo. A vy jste chodili ke komu?
@Mišutinka My k MUDr. Rumpíkovi, ale stejně jsme se vystřídali u všech lékařů. My jsme měli 2 IVF hned po sobě, takže jsem otěhotněla za 2 měsíce po první konzultaci, no a rovnou dvojčata
Musím říct, že chování ale bylo korektní. Nabalili mi léky, platila jsem až nevím kdy, nic po mně nechtěli hned. První IVF? To je pěkné.
@Tara83 Za 2 měsíce po první konzultaci? Tak to je fakt frmol
A dvojčátka, to je paráda
A máte páreček? I když je to vlastně jedno, že? Člověk je šťastný, že ty prcky má, nehledě na pohlaví.
@Anonymní píše:
Holky, jak to ze jste doplacely tak malo??? My mame za sebou konzultaci a vysetreni obou, problem je v partnerovi. Dostali jsme cenik a my potrebujem icsi, pk a pry i ah. No celkem to dle ceniku bez leku pres 40tis.
Šlo to strašně rychle, myslela jsem, že bude muset být nějaká pauza mezi IVF, ale vyfasovala sem hned další léky a bylo. Jojo, 2 měsíce a 6 dní to trvalo
Jinak čekáme chlapečka a holčičku, podařilo se i se třídenní kultivací, jsou centra, kde ani omylem tak krátkou kultivaci nezavádí, jen blastocysty a stejně to vyšlo.
@panikralickova Tak při PICSI dle tvrdosti obalu vajíčka. Samozřejmě je to diskutabilní, uznávám. Někdo si připlatí Embryoglue, někdo Embryoscop…Jinak prodloužená kultivace je dle center nad 48 hodin.
@Tara83 tak vzhledem k tomu, že mám za sebou 5 ET a mnohem více IVF, tak mám docela nastudováno
.
Opravdu bych do procedur AH, embryoglue, embryoscope vůbec, ale vůbec neinvestovala.
A stojí za to si přečíst ceníky CARů, dost často tam jsou rozdíly právě v ICSI, PICSI docela výrazné.
Někde mají PK až od 4 dne (např. Gennet).
@panikralickova Já jsem jen napsala moji zkušenost. Člověk se svěří do rukou odborníků a důvěřuje jim, co nám zbývá, že? Překvapilo mě, že někde sčítají ISCI a PISCI, v případě zvolení PISCI. Je to prostě byznys, co si budeme povídat. Hlavně si centra přetahují klienty navzájem, pomlouvají se atd. To jsem již též zažila. Jak je možné, že někde zavedou třídenní embryo a jinde ani omylem, že do dělohy nepatří?
@Tara83 no bohužel, je to velký business a člověk se musí sám aktivně zajímat, co je pravda a co je jenom taková „pohádka okolo“.
Ideální je umět anglicky a pročíst si různé studie o metodách typu ICSI, AH nebo PK…
Třeba PK - pokud bych měla více embryí, jdu do toho. Pomáhá vybrat to nejlepší embryo z těch několika. Pokud má člověk jedno, tak to pravděpodobnost těhotenství nezvýší, když se spočítá % těhotenství na oplodněné vajíčko, tak vychází téměř stejně u ET 2-3 nebo u ET 5 den. Jen u PK to asi tak půlka embryí vzdá už „ve zkumavce“, takže se transferují jen ty, co mají relativně větší šanci…
BTW. syn je z ET druhý den.
Vůbec nechci „dělat chytrou“, jen opravdu z vlastní zkušenosti doporučuji si ty informace od lékařů ještě ověřit. Jedná se o naše zdraví a také naše peníze. Ale souhlasím s tím, že je smutné, že to takto musíme dělat ![]()