Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dávali jsme za krytí cenu, za jakou jsme prodávali štěně.
Pokud si dáš do smlouvy, že nový majitel nesmí štěně přeprodat bez tvého vědomí a musí ho nejdřív k prodeji nabídnout tobě jako chovatelce, tak ho prodat nesmí. Můžeš si tam stanovit sankce. Ale on ti ho zas může nabídnout za reálnou cenu, jakou štěně stojí ![]()
Jako jo, je to unfair, ale k takovému člověku bych to štěně stejně dát nechtěla, když ti na rovinu řekne, že ho přeprodá. Zaplať mu a on se nějaký normální kupec najde…
Štěně bych prodala, odečetla si z toho náklady na stravu a očkování a zbytek peněz mu dala..
@PetiteFillette Dekuji za odpoved, problem je v tom, ze zadnou smlouvu nemame(slo o dohodu mezi nami), ano jsem duveriva, bohuzel. Ale verila jsem, ze chteji stenatko pro sebe a bude mu dobre. Ale museli to mit jasne od zacatku, ze si stene prodaji.
Budu tedy alespon trvat na tom, ze stene prodam sama, aby se dostala do dobrych rukou.Ale i tak me to chovani zamrzelo.Asi si spocitali nas „vydelek“,ktery mi predhazuji, ovsem jaksi zapominaji na naklady a velkou peci a starost o stenata, jejich pes se nadrel ![]()
Dává se cena jednoho štěněte. Ale nechápu to množení psů bez PP a jejich prodej. Když je to velké plemeno, mají oba rodiče vyšetřenou DKK?
@brulinka to jsem navrhla a bylo zamitnuto, prave s odpovedi, ze se jejich pes nadrel ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer vsem,chtela bych poprosit zkusene chovatelky za odpoved na nasi situaci.
Nechavala jsem poprve nakryt nasi fenu(velke plemeno), s tim, ze psa na nakryti jsem si privezla i odvezla na vlastni naklady. Majiteli jsem chtela zaplatit ihned, pri potvrzeni brezosti, ale odmitl a navrhl, ze si vezme jedno stene do sveho chovu.Tak jsem souhlasila, s tim, ze se stene bude mit dobre. Ovsem ted dva tydny pred odberem, me kontaktoval, ze stene jiz nechce, ale chce abych ho prodala a penize mu dala.Moc se mi to nelibi, dohoda byla jasna, ted abych rychle shanela kupce. Navrhla jsem mu tedy, ze si stene necham a dam mu penize za nakryti(mnohem nizsi castka, nez cena stenete), na to odpovedel, ze jejich pes se na nich nadrel
a ma pravo na cenu celeho stenete. Pokud ho neprodav ezme si ho a uz si to zajisti.
Stenatka mame vymazlena a opravdu odchovana se vsi peci, vcene nakladne veterinarni a nelibi se mi, jejich jednani. Nevim jak ted situaci resit, zda jim tedy dat penize za stene, nebo jen kryci naklady? Stene jim uz do rukou dat nechci. Majitele radeji sezenu sama, ale mam chut pozadovat od nich alespon naklady za ockovani, stravu.
Co myslite? Nejedna se o psy s PP. Prosim o zachovani anonymu.
Co su myslim?
Mnozeniu zdar, utulkov je dost..
![]()
Mnozka sa nazyva chovatelom..
![]()
@Ester13 Rodice jsou vysetreni
Nechapat, samozrejme muzes
Neresim ani tak cenu stenete, ale chovani majitele psa a nasledny postup. Prijde mi to podpasovka.
@miisenka píše:
Co su myslim?
Mnozeniu zdar, utulkov je dost..![]()
Mnozka sa nazyva chovatelom..![]()
![]()
Na to opravdu nemam odpoved a ani ti nic neodpovim. Diky za nazor ![]()
Pokud nemáte písemnou smlovu, tak můžete jeden i druhý požadovat co chcete a je vám to k ničemu. ![]()
Jinak teda běžná cena za krytí u PP vrhu je cena jednoho štěněte. Ve vašem případě bych štěňátko prodala sama a peníze za něj dala majiteli psa. A příště bych sepsala písemnou dohodu. ![]()
Pokud šlo o málopočetný vrh (1-3 štěňat), cena by byla poloviční jak cena štěnete.
@Almondea Diky moc za odpoved
Udelam to tak, s tim, ze si budu tedy ale prat, abych stene prodala ja. Chci aby bylo v dobrych rukou a ne chodilo od nekoho k nekomu.Ja si dovoluji napsat ze mam slusne majitele pro stenatka, nekolik schuzek, telefonaty, fota novych domovu, tak ho samozrejme najdu i pro tohle stenatko
Cenu za stene jim dam, jen uz budu cytrejsi.Tedy nebudu, jdeme na kastraci
Ale proste me zamrzelo chovani majitele.
@miisenka píše:
Co su myslim?
Mnozeniu zdar, utulkov je dost..![]()
Mnozka sa nazyva chovatelom..![]()
![]()
Té osvěty proti množení je tolik, ale pořád to někteří nechápou.
Aha, ja to pochopila tak, ze jde o CHS, tedy stene s s PP. Tam pak nejake smlouvy odpadaji, kdyz to jde pres klub.
@PetiteFillette Nnen psala jsem v prispevku, ze jde o stenatka bez PP. ![]()
Dobry vecer vsem,
chtela bych poprosit zkusene chovatelky za odpoved na nasi situaci.
Nechavala jsem poprve nakryt nasi fenu(velke plemeno), s tim, ze psa na nakryti jsem si privezla i odvezla na vlastni naklady. Majiteli jsem chtela zaplatit ihned, pri potvrzeni brezosti, ale odmitl a navrhl, ze si vezme jedno stene do sveho chovu.Tak jsem souhlasila, s tim, ze se stene bude mit dobre. Ovsem ted dva tydny pred odberem, me kontaktoval, ze stene jiz nechce, ale chce abych ho prodala a penize mu dala.
Moc se mi to nelibi, dohoda byla jasna, ted abych rychle shanela kupce. Navrhla jsem mu tedy, ze si stene necham a dam mu penize za nakryti(mnohem nizsi castka, nez cena stenete), na to odpovedel, ze jejich pes se na nich nadrel
a ma pravo na cenu celeho stenete. Pokud ho neprodav ezme si ho a uz si to zajisti.
Stenatka mame vymazlena a opravdu odchovana se vsi peci, vcene nakladne veterinarni a nelibi se mi, jejich jednani. Nevim jak ted situaci resit, zda jim tedy dat penize za stene, nebo jen kryci naklady? Stene jim uz do rukou dat nechci. Majitele radeji sezenu sama, ale mam chut pozadovat od nich alespon naklady za ockovani, stravu.
Co myslite? Nejedna se o psy s PP. Prosim o zachovani anonymu.