Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To teda koukám,jakou máte drahou antikoncepci,já brala Tri-regol,a ten stojí necelý 300,–na tři měsíce,a nikdy mi neselhal,super mi vyhovoval,ale doporučila mi ho doktorka,nevím,podle čeho doporučí to nebo to,ale byla jsem ji vděčná,je fakt za dobrou cenu,a to dřív stál 200,–pak ho zdražili…
j.a.n.i1 píše:
Mě vyhovoval Nuvaring - zaváděcí plastové kolečko do pochvy, úžasná věc, hormony se vstřebávají přímo přes sliznici a nejdou celým zažívacím traktem, ale taky patří mezi ty drahé.
Nemuzu si vynachvalit - stoji kolem tisicovky ci jedenacti stovek, ale pro nas zapomnetlivky idealni.
Pred druhym tehu jsem brala Yadine, stoji kolem 9 stovek, Lloyds na ni casto maji akce. Ale ta vyhoda nemyslet kazdy vecer na piluli a komfort u Nuvaringu je proste bezkonkurencni…
Hanka1 píše:j.a.n.i1 píše:Nemuzu si vynachvalit - stoji kolem tisicovky ci jedenacti stovek, ale pro nas zapomnetlivky idealni.
Mě vyhovoval Nuvaring - zaváděcí plastové kolečko do pochvy, úžasná věc, hormony se vstřebávají přímo přes sliznici a nejdou celým zažívacím traktem, ale taky patří mezi ty drahé.
Pred druhym tehu jsem brala Yadine, stoji kolem 9 stovek, Lloyds na ni casto maji akce. Ale ta vyhoda nemyslet kazdy vecer na piluli a komfort u Nuvaringu je proste bezkonkurencni…
Muze se Nuvaring pri kojeni? Nevite?
Tak tady docela zírám na ty nízké ceny.Beru Yasminelle-donedávna jsem platila cca 950,– a nyní podražili na cca 1070,– na 3 měsíce.Je pravda,že mě vyhovuje,cilest a jím podobné preparáty nedokázaly udržet cyklus,pořád jsem krvácela.Ani zadržování vody není tak veliké,jako dříve.Takže spokojenost,až na tu cenu ![]()
Anielkha píše:Muze se Nuvaring pri kojeni? Nevite?
nejspíš nemůže. Doktorka mi ho taky nabídla (jako jedinou HA co mi napíše) ale pořád váhám, jestli by mi (nabo partnerovi) nevadil - taky jsem ms ještě po vysazení bez hormonálního zásahu nedostala, takže mám čas tohle řešit…
předtím jsem měla Gracial - cca za 700,– a tři roky spokojenost (pak mi začali hormony v těle blbnout)
Já myslím taky že nemůže, patří do té „klasické“ řady.
Jinak já jsem o něm vůbec nevěděla a partner si taky nestěžoval, že by ho cítil. Jen asi 2× se mi posunul směrem ven, to pak začal být maličko cítit, ale stačilo ho jen posunout zpět. Akorát jsem si musela psát do kalendáře, kdy ho mám vyndat ![]()
Jak jsem mela naplasti, tak se menily jednou tydne. Mne tohle hodne vyhovuje.
Mam obavy, ze prasky bych zapominala brat. Ale i tak jsem se chtela po tehotenstvi vyhnout hormonum, aspon pri kojeni… zacina mi byt jasne, ze to asi nepujde. ![]()
náš doktor dává stejnou jako před těhotenstvím a pokud s tím nemáš problémy, tak ti jí nechá.
Tak to já asi budu riskovat
plánujeme druhé dítko tak s odstupem 2 let, tak tomu asi nechám volný průběh… taky se mi nechce při kojení nic brát a doufám, že se mi podaří kojit dlouho. Ale když vezmu, že na první to bylo 8 měsíců celkem poctivého snažení, tak se to snad nepovede hned napoprvé omylem, ač Murphyho zákony fungují.
j.a.n.i1 píše:
Tak to já asi budu riskovatplánujeme druhé dítko tak s odstupem 2 let, tak tomu asi nechám volný průběh… taky se mi nechce při kojení nic brát a doufám, že se mi podaří kojit dlouho. Ale když vezmu, že na první to bylo 8 měsíců celkem poctivého snažení, tak se to snad nepovede hned napoprvé omylem, ač Murphyho zákony fungují.
Tak my si budeme davat pozor, slo to celkem snadno a rika se, ze po porodu byva zenska jeste plodnejsi
ale proste po dobu kojeni to asi bude jistit kondom a antispermicidni gel. Stejne si nemyslim, ze ze zacatku to bude nejak casto. Pak uvidim. Stejne budu muset vymyslet nejake dlouhodobe reseni.
Havraní píše:
To teda koukám,jakou máte drahou antikoncepci,já brala Tri-regol,a ten stojí necelý 300,–na tři měsíce,a nikdy mi neselhal,super mi vyhovoval,ale doporučila mi ho doktorka,nevím,podle čeho doporučí to nebo to,ale byla jsem ji vděčná,je fakt za dobrou cenu,a to dřív stál 200,–pak ho zdražili…
Já jsem Tri-regol brala cca 10 let,pak mi ho doktorka vysadila,pač má vysokou dávku hormonů,začala jsem dost špinit,a taky mám tendenci držet vodu.
Aha,tak jsem zas trochu chytřejší,já ho brala s přestávkama asi 15 let,a žádný problémy jsem neměla,spíš naopak,teď jsem vysadila,mám trombofilii,tak bych nic brát neměla,ale vzpomínám na HA,teď mám vždycky před mens.hrozný stavy,bolí hlava,špatně,nejsem na to už zvyklá,tohle fakt u HA nebylo,jen je teda fakt,že libido bylo na nule,asi jediná nevýhoda ![]()
Já sem 4 roky brala Jeanine, stála necelých 900 na 3 měsíce a byla sem s ní spokojená. Teď sem z finanční důvodů přešla na Artizii, ta stojí 400, ale ještě nevim jaká bude.
ahoj ja to taky resim.. nechala jsem si pichnout Depo proveru, ale to prosim te nedelej, je to strasnej shit, rozesere totalne cyklus.. btw. zalezi pokud kojis nebo ne.. ja teda mam zkusenost s yadine cca kolem 1000 na 3mesice, ale ted prave resim ten vaginalni krouzek:) ze bych do nej mozna sla, shanim info…
at se dobre rozhodnes!
Misula.vdf píše:
Já beru Lindynette 20 cca šest let, stojí kolem 430,– 3×21. Jsem s nima nadmíru spokojená, žádné vedlejší účinky, jako je nabírání váhy, bolesti hlavy. Je to druh HA, kdy se dá pokračovat v braní pilulek, pokud nechceš pauzu na ms.
Ahoj, taky beru tuto HA a u nás stojí 460,– na 3 měsíce. Nekojím.