Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky. Sestřička teda pravdu fakt nemá. V příbalovém letáku kapek Aktifferinu je jasně napsáno, že zuby mohou přechodně změnit barvu až na černou a po vysazení se vše upraví do původního stavu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit. A co se týče nočního kojení. Nejstaršího syna jsem kojila do 2,5 let a zuby má bílé jak perličky.
Ta sestra je podle mě z hodně staré školy.
Ahojda, povím Ti, co nás učili ve škole.
Nevím kterého roku kdesi v USA zjistili, že místní děti mají 1) děsně zdravé zuby 2) ale ovšem černé. Ukázalo se, že mají v pitné vodě zvýšené množství fluoru, tak se přišlo na jeho prospěšné účinky na chrup. Podařilo se vytitrovat dávku, která ještě působí, ale zuby nebarví.
Takže zvaž při hledání příčiny svého problému, jestli děcka napapají moc fluoru - jestli jim třeba nepředávkováváš ty tabletky, nebo - jestli nepolykají zubní pastu (hlavně by neměly mít dospělou, kde je fluoru daleko víc, děcka pastu skoro vždycky jedi).
To je zvláštní, jak často lidi, kteří pracují v oboru, něco ještě nikdy neviděli. Je to docela častý:-) Myslím tím vaší sestřičku.
Kojit v noci můžeš klidně dál, že kojení kazí zuby je nesmysl. Mluvila jsem o tom i se zubařem. Naštěstí máme normálního. Zoubky jsou určitě obarvené aktiferinem.
Ahojky. Sestřička teda pravdu fakt nemá. V příbalovém letáku kapek Aktifferinu je jasně napsáno, že zuby mohou přechodně změnit barvu až na černou a po vysazení se vše upraví do původního stavu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit. A co se týče nočního kojení. Nejstaršího syna jsem kojila do 2,5 let a zuby má bílé jak perličky.
Ta sestra je podle mě z hodně staré školy.