Čerpání dovolené mezi mateřskou dovolenou a rodičovskou dovolenou
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sedmikráska70 - jj. vyčerpám dovolenou a nastupuju na rodičák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hankamisa píše:
Všem díky. dovolená za r 2016 my byla vykrácená. prý kvuli té dlouhodobé neschopence.tech 60 dní v letošním roce na ppm vliv nemá. takže budu čerpat dovolenou za r 2015 vykrácenou (což je jasný) + dovolenou za r 2016 (vykrácenou taktéž, což nechápu )…několik učetních mi řeklo, že bych měla správně čerat plnou tj 20 dní za r 2016,že na ní nárok mám díky těm 60 dnům ppm 2016,která se počítají ale podle naší učetní bohužel ne.
Logicky se domnívám, že nemůžou krátit letošní dovolenou za absenci v loňském roce. Být tebou, obrátila bych se na inspektorát práce, pokud to potvrdí, tak bych vyzvala zaměstnavatele k doplacení náhrady mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mohu poprosit o radu? Nějak tomu pořád nerozumím - termín porodu mám 12.09., budu odcházet 6 týdnů před porodem, předpokládám. MD je tedy 28 týdnů plus těch 6 týdnů, o které odcházím z práce dřív před porodem? Nebo je těch 28 týdnů včetně těch 6 týdnů?
A dále - budu teda od toho porodu, který bude cca 12.09. 28 týdnů na MD, což mi vychází 28.03., že budu končit MD. Budu tedy mít nárok na celých 20 dní dovolené za rok 2016 a k tomu cca 3 dny za leden až březen 2017?
Nebo budu mít automaticky dalších dvacet dní za rok 2017?
Moc děkuji všem za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@odlaska IVANA85 psala že máš nárok na celou dovolenou pokud máš odpracovaných 60dní, za odpracované se považuje i mateřská dovolená. Takže pokud do 28.3 vychází 60 pracovních dní máš mít nárok na celou dovolenou za rok 2017. tak jsem to pochopila já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den
Mám velkou prosbu, nevím si rady…Mohla bych Vám popsat svou situaci a dokázal by mi někdo říci, na kolik dní mám vlastně nárok?
moc by mi to pomohlo, nevím si s tím vůbec rady, zda se mi to strašně složité..
Pracuji jako učitelka na ZŠ, máme 40 dnů dovolené za rok…Zaměstnána na dobu neurčitou..od 27.1.2018 jsem byla na nemocenské - rizikové těhotenství- až do nástupu na mateřskou dovolenou 21.8.2018 (končila mi 4.3.2019)..zažádala jsem v práci o čerpání řádné dovolené a minulý a tento měsíc mi zaplatili 19+11 dnů. To si myslím, že je asi loňská a mám tedy také nárok na letošní dovolenou za rok 2019? Mám v tomto měsíci 43 dnů MD + loňskou dovolenou? Takže mám splněnou podmínku 60ti dnů a nárok mám? Nebo se ta loňská čerpaná teď po MD nezapočítává? 🌸 🍀
Prikladam foto výplatnice a žádosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit