Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AnnMar Ono se to těžko porovnává, u někoho může být vidět, u někoho nemusí. Je to pořád 50/50 buď se objeví nebo odejde. Já měla hcg jen asi 800 a už začala špinit. Nechci tě tím nijak strašit, ale teď ukáže jen čas. Věř že bude všechno v pořádku ![]()
@Simonati mě HCG nikdo nikdy na začátku nehlídali, doktor dělal jen UTZ, šla jsem myslím v 7tt, odpovídalo 5tt… Pak jsem se 14 dní nervovala do další kontroly, jestli to bude ok nebo nebude. Tak zkusím vydržet až do 8tt, někdy v tom 7tt se objednám.
@Nová máma píše:
Ahoj všechny!Přidávám se do klubu. Zatím je ještě brzy abych se objednávala, takže to čekání je dlouhé. Jsem akorát strašně unavená, fakt hrozně. Moc vám všem držím pěsti, ať to dobře dopadne a v říjnu ať už si píšeme, kdo kdy a jak porodila
Ahojky, to je fajn…množíme se nejenom v osobních životech, ale i zde
![]()
Nikdy jsem se na říjen netěšila více ![]()
Děvčátka, nechci předbíhat, ale kdy plánujete oznámit rodinám své těhu? Já určitě do 12tt ne, ale pak už pomalu asi ano…já totiž teď zjistila, že přesně na mé narozeniny 30.3. budu 12tt
Tak se modlím, ať už to výjde! Minulé těhu jsem chtěla nadělit všem dáreček na Vánoce, ale bohužel. Tak snad teď na narozeniny budu moci i já něco dát… ![]()
@Fotografka-Ph To by bylo krásné, sdělit něco takového na své narozeniny. Držím palečky, ať Ti to vyjde! Já jsem o tom zatím neuvažovala. Dříve než po 12tt bych to ale také neoznamovala.
@Fotografka-Ph nejbližší rodině to chci říct jakmile budu vědět že má srdíčko a že bije. Ostatním až po tom 12 tt. Přeci jen pokud to prdousek nezvládne tak nejbližší rodina to stejně bude vědět. ![]()
@chivavinka píše:
@Fotografka-Ph nejbližší rodině to chci říct jakmile budu vědět že má srdíčko a že bije. Ostatním až po tom 12 tt. Přeci jen pokud to prdousek nezvládne tak nejbližší rodina to stejně bude vědět.
Ahaaa, já předchozí těhotenství tajila a potratila jsem v 8tt. Srdíčko samozřejmě už bilo. Chtěla jsem mít větší jistotu, než to prozradím, protože 4. dítě od nás už nikdo asi nečeká a bylo by to fajn překvápko. Nicméně jsem asi týden před potratem začala krvácet. O potratu jsem nikomu neřekla, protože by další oznámení těhotenství už nebylo takové překvápko. Teď vím stoprocentně, že dříve nic neřeknu.
Spíše jsem váhala, zda ještě později to neoznámit, ale to už bych asi nevydržela..hlavně po 12.tt si chci konečně těhu užívat. Teď jsou to přece jen obavy, i když si to někdy nechci připustit a věřím, že vše bude v pořádku…
@Fotografka-Ph
Snad máš pravdu. Děkuju ![]()
@Nefriel
Já teď v 8tt, ale samovolně. No snad budeme mít štěstí jako Ty. S tím odpocivanim to moc nevidím, máme ve školce covidaka. Tak snad uvidíme..
@AnnMar
Já jsem na tom skoro jak ty a v 5+3 HCG 4,5tis. Ve váčku sice už něco našel, ale myslím že 18tis. je fakt dost na to aby tam nic nebylo. Ono je to kolikrát o snaze doktora tam něco hledat i taky na přístroji..
Vím, že nejhorší je to čekání, ale vydrz ![]()
@Fotografka-Ph
Souhlas! První trimestr mlčím jako hrob ![]()
Jinak moc dobrý nápad na ty narozky, mám je den před Tebou, tak doufám, že si od Tebe vypůjčim nápad s oznamenim ![]()
Ty jo čtvrté, to je paráda
![]()
A jak je máš staré?
@Fotografka-Ph u nás v rodině je to úplně první vnouče i pravnouce, tak bych byla ráda aby to věděli kdyby se nedej bože něco stalo
a z rodiny dostávám pořád otázky kdy konečně už a tak. Samozřejmě mám obavy, vím že i tak to nebude žádná jistota, ale i s ohledem na to že je to první dítě a čekají nás oslavy narpzenin kde tedy nebudu pít tak nechci dělat jakože nic ![]()
@chivavinka píše:
@Fotografka-Ph u nás v rodině je to úplně první vnouče i pravnouce, tak bych byla ráda aby to věděli kdyby se nedej bože něco staloa z rodiny dostávám pořád otázky kdy konečně už a tak. Samozřejmě mám obavy, vím že i tak to nebude žádná jistota, ale i s ohledem na to že je to první dítě a čekají nás oslavy narpzenin kde tedy nebudu pít tak nechci dělat jakože nic
Jasně, chápu. Bude to dobrý, musí
![]()
@marhula píše:
@Fotografka-Ph
Souhlas! První trimestr mlčím jako hrob
Jinak moc dobrý nápad na ty narozky, mám je den před Tebou, tak doufám, že si od Tebe vypůjčim nápad s oznamenimTy jo čtvrté, to je paráda
![]()
![]()
![]()
A jak je máš staré?
Fakt? Tak to nám to vyšlo hezky ![]()
Dcera 12 let, syn 8 let (oba celkem čerstvě v prosinci) a dceru 2,5 let
![]()
Ahoj všem,
Tak se tu připojuji, že snad bych mohla mít termín v říjnu (dle kalkulaček)
Jinak jsem 13.DPO přikládám foto, na krev mam přijít v pondělí 8.2. rano. ( jinak na kontrolu jdu brzy, jelikoz jsem po nekolika ZT, SP, takze at mam klid ja i doktor
)
A oznamovat to budu az uz to bude hodne poznat, takze to nevim kdy to bude, pravdepodobne ale az po tom 12tt ![]()
@ButerflyP Vítej a gratuluji.
Koukám, že potratem či ZT si tady prošla téměř každá z nás. Já kvůli tomu vždy na první kontrolu chvátala, ale stejně se jen čekalo, tak chci tentokrát vydržet, ať je jasno, až půjdu na kontrolu. Snad vydržím, až tady od vás všech uvidím fotky u UTZ ![]()