Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@FraDeu já tak klasicky, mám děsně suché ruce, ale to je u mě krom léta poměrně běžný stav.
@FraDeu Já mám taky suchou kůži.
obličej sem takhle suchý nikdy neměla a jinak na mě vystrkuje opět zimní drápky atopák
Je to nejspíš změnou počasí i když to přišlo akorát po porodu
zvláštní ![]()
@FraDeu A zadek suchý sice ne, ale totálně povolený, na bříšku takový dlouhý strie a celkově si přijdu,, ochabla,,?
nebo jak to nazvat… Na to, že jsem před těhu cvičila… 🙂
@martinka147 obličej si po ránu mažu i 4×. Kůže mi neskutečně vsakuje krém. A o těle nemluvím.
Koupila jsem si olej Nivea a k ničemu. Vysušená ještě více. @martinka147 mi mluv. Strie škaredé, napuchlý podbřišek z císaře. Na cvičení to ještě není.
@FraDeu tak cvičení postupně minimálně po šestinedělí. Chce to pak zpevnit ten sulcík ![]()
Já třeba teď břicho mažu makadamovým olejem a možná by byl dobrý i na obličej. Je mastný, ale nic hrozného 🙂
@martinka147 Já už cvičím 3 dny, sice zlehka ale každý den 15 až 20 min. jo
Před těhotenstvím resp. i po dobu těhotenství jsem byla zvyklá běhat okolo 8 kilometrů denně tedy alespoň 8 kilometrů.
@Šťastná.máma.4 T ksidbra, já skončila ave druhém měsíci. Běhala jsem ale jen 3-4× týdne na pase 5 km 😀 a co cvicis teď? 🙂 U nás teď koluje nachlazení dokolečka dokola. Už se těším na cvičení 😀
@FraDeu píše:
Holky, žijete? Žádná diskuze
Omlouvám se za pozdní reakci, ano, měla jsem 38´C i více. Rozehnala jsem to obklady s tvarohem: @Saidy
@Lucile Lucile preju ti hodně sil! První dcera byla taky dost uplakany, byla jsem taky vyflusla a nevěděli jsme, co s ní. Ale v kočárku Teda spala jak zarezana
taky jsme nevěděli, co s ní a časem to prostě bylo lepší a lepší. Takže období nějak přežít a kolem toho 3.mwsice snad bude líp? 🙂 Jinak já kojila 3 měsíce, bolest jako prase, rozpraskany bradavky a asi 4× za měsíc záněty, boule, které Teda zvládl tvaroh. Měla jsem sto chutí se na kojení vyprdnout a stejně jsem nakonec 3 měsíce kojila a další 3 odsavala a dokrmovala než došlo mliko úplně. Ale tu bolest nezapomenu doteď… U druhé dcery kojím v pohodě, neboli to a je to o 100% jiné, sama jsem překvapená, jak to teď šlo krásně. Podle mě to ale bude tou technikou kojení 😯 ale když říkáš, že tam je to ok 😯 většinou to tím bývá, říkaj… Přeji, ať je brzo líp a ať se,, pořádně,, vyspis. ![]()
@martinka147 moc děkuji za zprávu. Bradavku mám již v pořádku. Ale mykoza asi stále přetrvává. Zánět s mykozou asi z techniky nebude ne? Nebo? Ragady jsem měla hlavně na začátku. Teď už jsou pryč naštěstí 🙏🏽. Malej krásně pije, tak přes den nemusím téměř odsavat, za to jsem moc rada! No u nás bohužel ani ten kočárek, takže peklo na zemi 🥺 😏. Myslis, že to kojení po hodině - hodině a půl a někdy po dvou (když se zadari) je stále moc brzy? Vypije na dvakrát cca 95ml, trvá mu to dohromady hodinu včetně krknuti. 😏. Kamarádka kvůli tomu skončila s kojením. Přijde mi to hloupý. Mleka mám opravdu hodne a malý prospívá.
@Lucile Lucile nemůže tak plakat právě kvůli toho častého kojení? V porodnici říkali, že by se mělo kojit co 2-3 hodiny, že jinak se jim míchá v bříšku čerstvé mlíko s natráveným a může to dělat neplechu. ![]()
@Lucile Lucile s tím kojením je to těžký, plno názorů. Mě třeba říkali, že mám kojit na požádání i klidně za hodinu, tak jsem to neresila. Kojím většinou max 20 min jedno prso a když semtam zaměřím, tak vypije 80-100. Říkali, že jen u umělého se má držet min 2,5hodiny rozestupy. U kojení to prý po hodině nevadí. Ale zase laktační říkala, že po hodině kojit neee, že mi nejí, jen dudá. Přitom sem slyšela, že pije… A ty zanety, možná z techniky a nebo zkusit před kojením rozmasirovat a nahrát ve sprše a po kojení udělat osmičku z plínky namočené ve studené vodě. To jsem dělala u prvního ze začátku pořád. Ale zkombinovat to pak i s breceni a časově… To už moc nešlo. Pak už mě napadlo jen odsavat a dávat z flašky, abych neměla pořád záněty, bylo to hrozný.🙂