Čerstvé těhotenství - termín porodu říjen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5570
2.11.21 16:16

@FraDeu já tak klasicky, mám děsně suché ruce, ale to je u mě krom léta poměrně běžný stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.11.21 18:33

@FraDeu Já mám taky suchou kůži. :lol: obličej sem takhle suchý nikdy neměla a jinak na mě vystrkuje opět zimní drápky atopák :? Je to nejspíš změnou počasí i když to přišlo akorát po porodu 8o zvláštní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.11.21 18:35

@FraDeu A zadek suchý sice ne, ale totálně povolený, na bříšku takový dlouhý strie a celkově si přijdu,, ochabla,,? :lol: nebo jak to nazvat… Na to, že jsem před těhu cvičila… 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
2.11.21 18:43

@martinka147 obličej si po ránu mažu i 4×. Kůže mi neskutečně vsakuje krém. A o těle nemluvím.
Koupila jsem si olej Nivea a k ničemu. Vysušená ještě více. @martinka147 mi mluv. Strie škaredé, napuchlý podbřišek z císaře. Na cvičení to ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.11.21 19:09

@FraDeu tak cvičení postupně minimálně po šestinedělí. Chce to pak zpevnit ten sulcík :lol:
Já třeba teď břicho mažu makadamovým olejem a možná by byl dobrý i na obličej. Je mastný, ale nic hrozného 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
7.11.21 21:56

Holky, žijete? Žádná diskuze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.21 17:31

@martinka147 Já už cvičím 3 dny, sice zlehka ale každý den 15 až 20 min. jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.21 17:32

Před těhotenstvím resp. i po dobu těhotenství jsem byla zvyklá běhat okolo 8 kilometrů denně tedy alespoň 8 kilometrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.11.21 07:32

@Šťastná.máma.4 T ksidbra, já skončila ave druhém měsíci. Běhala jsem ale jen 3-4× týdne na pase 5 km 😀 a co cvicis teď? 🙂 U nás teď koluje nachlazení dokolečka dokola. Už se těším na cvičení 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.11.21 17:46

Zdravím všechny!

Ahojky všem a Tobě 😍, já jsem ráda, že žiju. Malej pořád pláče, zkoušeli jsme snad vše, jediný, kdy nepláče je na prsu a v autosedačce v autě. Mám to od prvního božího dne, co se narodil.. kolika, reflux. Nespím. Mám 47kg, břicho jsem neměla už za týden. Dává mi zabrat. Nechce spát. Někdy ho zvládnu “nenápadně” přendat do kolébky, ale málo kdy zůstane spinkat. Otevře oči a pláč. Děláme vše.. cvičíme, masáže, dečka teplá na bříško, rockit na kolébku, hojdavak, lehátko, svázat, mazlení, chování, spaní s ním, dudliků asi 10 a když už jeden vezme, tak samozřejmě ten nejhorší co existuje 🤕 😬 😏. Koupila sem biogaiu a babycalm. Dostali jsme vigantol D - tak to byl masakr, musela jsem to přestat dávat, měl to bříško ještě horší a v lékárně mi poradili Terezii. Teď jsem vychytala koupání, koupeme na bříšku a to teda miluje a nepláče (ale nemůžu ho koupat celej den žejo 😂). Procházky - no ani náhodou. V kočárku prostě řev. Jak v péřové zavinovačce, tak bez. Kojím ho déle. Vypije cca 95ml za hodinu. Dneska mi řekla Dr, že má pít max 20 minut a mám dodržovat tři hodiny pauzu. Ha ha ha, tak to by nevydržel ani náhodou. Žere si vztekle ruku, triko, nebo plenu max do hodiny, hodiny a půl od posledního kojení - a u toho a mezi tím jen pláč. Na začátku jsem chytla zánět do jednoho prsa, šílený.. horečky 39´C, zimnice a ta bolest, rozehnala jsem to tvarohem. Ragády jedna za druhou, přitom podle asistentek v porodnici technika v pořádku, malej krásně přisátej. Domu jsem si zavolala laktační poradkyni, protože už mi tekla i krev, použila jsem kloboučky a občas ulevila, taky vše v pořádku. Mléka mám dost, dokonce dost i v mrazáku. Dělala sem každou chvíli obklady z řepíku, mazala nejdřív purelanem, pak weledou a pak jsem dostala tip ještě na jeden krém.
Nenosím doma podprsenku ani triko a ani ty vložky do podprdy. Pak přišla mykoza opět do jedné bradavky, tak to už sem si i učůrla a po celou dobu kojení brečela, bolest jako když Tě někdo stříhá půl hodiny nůžkami do bradavky 🥺. Bolí mě na bradavce i VZDUCH!. Dostala jsem fungicidin, jako je to lepší, ale řeže a bodá to stále. Dýchala bych za něj, ale tohle je fakt nářez. Manžel, ten se rozbrečel 😁 🤭, nemůže ho vidět, když takhle moc pláče a nejde s nim nic dělat (krom toho prsa a vany a autosedačky, což prostě nejde nonstop žejo). Téměř nechce spát, takže když už.. tak spíme tak, že mám kolem sebe vypodložené polštáře a po kojení malého v noci nechávám na sobě. Ale tím, že zvrací, tak jsem ze začátku nespala vůbec, bála jsem se aby se nezadusil a já to třeba neslyšela. Takže manžel našel nějaký náramek na ruku, který by mě případně vzbudil, takže spíme teď spolu aspoň par hodin, ale náramek má samozřejmě mouchy 🤦🏻‍♀️. Musím se smát, jak jsem chtěla veškerý oblečení žehlit.. jsem ráda, že dám pračku a vyžehlím si vždy jednu plenu, kterou jsme dostali příkazem preventivně na kyčlích do další kontroly. Předevčírem mu byl měsíc a má 4100g. Jsem šťastná, že je zdravý, moc ho milujeme, jen jsem vyčerpána a dekuju pánu bohu za manžela a mamku. Manžel nosí jídlo do postele a udělá doma základní věci. Mamka se občas po práci zastaví a řvouna má chvíli u sebe. Mohu se tak vykoupat, dojít v klidu na wc a vyčistit si třeba zuby 😂 🙏🏽. Amen. Doufám, že jste všichni zdraví a máte se dobře ????. Opatrujte se. Posílám foto, výjimečně pár vteřin po kojení, kdy byl spokojený a výjimečně zaspal v kolébce.
@FraDeu píše:
Holky, žijete? Žádná diskuze :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.11.21 17:50

Omlouvám se za pozdní reakci, ano, měla jsem 38´C i více. Rozehnala jsem to obklady s tvarohem: @Saidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.11.21 19:57

@Lucile Lucile preju ti hodně sil! První dcera byla taky dost uplakany, byla jsem taky vyflusla a nevěděli jsme, co s ní. Ale v kočárku Teda spala jak zarezana :) taky jsme nevěděli, co s ní a časem to prostě bylo lepší a lepší. Takže období nějak přežít a kolem toho 3.mwsice snad bude líp? 🙂 Jinak já kojila 3 měsíce, bolest jako prase, rozpraskany bradavky a asi 4× za měsíc záněty, boule, které Teda zvládl tvaroh. Měla jsem sto chutí se na kojení vyprdnout a stejně jsem nakonec 3 měsíce kojila a další 3 odsavala a dokrmovala než došlo mliko úplně. Ale tu bolest nezapomenu doteď… U druhé dcery kojím v pohodě, neboli to a je to o 100% jiné, sama jsem překvapená, jak to teď šlo krásně. Podle mě to ale bude tou technikou kojení 😯 ale když říkáš, že tam je to ok 😯 většinou to tím bývá, říkaj… Přeji, ať je brzo líp a ať se,, pořádně,, vyspis. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.11.21 11:18

@martinka147 moc děkuji za zprávu. Bradavku mám již v pořádku. Ale mykoza asi stále přetrvává. Zánět s mykozou asi z techniky nebude ne? Nebo? Ragady jsem měla hlavně na začátku. Teď už jsou pryč naštěstí 🙏🏽. Malej krásně pije, tak přes den nemusím téměř odsavat, za to jsem moc rada! No u nás bohužel ani ten kočárek, takže peklo na zemi 🥺 😏. Myslis, že to kojení po hodině - hodině a půl a někdy po dvou (když se zadari) je stále moc brzy? Vypije na dvakrát cca 95ml, trvá mu to dohromady hodinu včetně krknuti. 😏. Kamarádka kvůli tomu skončila s kojením. Přijde mi to hloupý. Mleka mám opravdu hodne a malý prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
11.11.21 12:49

@Lucile Lucile nemůže tak plakat právě kvůli toho častého kojení? V porodnici říkali, že by se mělo kojit co 2-3 hodiny, že jinak se jim míchá v bříšku čerstvé mlíko s natráveným a může to dělat neplechu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.11.21 15:09

@Lucile Lucile s tím kojením je to těžký, plno názorů. Mě třeba říkali, že mám kojit na požádání i klidně za hodinu, tak jsem to neresila. Kojím většinou max 20 min jedno prso a když semtam zaměřím, tak vypije 80-100. Říkali, že jen u umělého se má držet min 2,5hodiny rozestupy. U kojení to prý po hodině nevadí. Ale zase laktační říkala, že po hodině kojit neee, že mi nejí, jen dudá. Přitom sem slyšela, že pije… A ty zanety, možná z techniky a nebo zkusit před kojením rozmasirovat a nahrát ve sprše a po kojení udělat osmičku z plínky namočené ve studené vodě. To jsem dělala u prvního ze začátku pořád. Ale zkombinovat to pak i s breceni a časově… To už moc nešlo. Pak už mě napadlo jen odsavat a dávat z flašky, abych neměla pořád záněty, bylo to hrozný.🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí