Poradna duly
Jana Čurdová
Renko, taky se mi kojení líbí. Je to krásný, takhle blízko nám miminka už nikdy nebudou. Určitě mi to bude líto, až přestanu kojit. Ale na druhou stranu se mi nechce kojit 14let.
![]()
No a z bruslení nic neni, páč je tam nad nulou a to já se na led bojim. No a jestli to tak bude dál, tak to nám ten snížek, co dneska napadl, zase roztaje.
Martin včera večer smontoval nový nábytek v obýváku a já na něj (na ten nábytek) do jedný čučela. No nádhera. Ještě gauč a budu spokojená, ale to potrvá, než si na něj ušetřím. Teď tu připojuje domácí kino, vrtá do zdí, takže mě za chvíli zas čeká vytírání, ale teda vůbec mi to neva, jak jsem nadšená z toho, že už tu nejsme jak na hromádkách. ![]()

MY UŽ MÁME DVA ZUBY!
Jahůdko, vy máte nějakej malej byteček?
Skurokat, jak se vám povedla taková krásná holčička? Koukala jsem do galerky a ona je den ode dne hezčí a hezčí. A stromeček máte úplně stejnej jako my, akorát ten náš je kapánek nakřivo, no, kapánek víc.
Doriska mi už od půl druhé spinká v kočárku, pomalu už na ní z okna nevidím, jak se začíná šeřit, to jí budu muset jít vzbudit.
Ahoj.
Nějak nestíhám psát
Ale čtu poctivě ![]()
EVU, tak to přesně vím, o čem píšeš. Týnka se od narození nerada mazlila, tulila a pusinkovala. Já jsem tomu nechtěla věřit. Všude se psalo, jak mají dětičky rády kontakt, tulení, objímání, vázání do zavinovaček, nošení v šátku..... Týnka by se zbláznila. Musela mít volnost. Já jsem z toho byla šíleně smutná, teď už ne.
Dodneska se nerada mazlí. Ale jak mi řekla, vydrží to kvůli mě
Asi tak 10 vteřin. I pusa na noc je vyjímkou. Jednou mi řekla: „Mami, vždyť víš, že já na to nejsem!“ ![]()
SKUROKAT, to je síla. Asi není možnost se odstěhovat, co? ![]()
U nás jinak asi nic nového.
Pa
Holky, potřebovala bych radu, kam si můžu uložit videa, aby tam jen tak někdo nemohl. Chtěla bych vám sem taky občas něco hodit a nevim jak. Na You Tube to nechci, tam chodí každej úchyl.
Ahoj holky,
nemám sílu vůbec na nic
.Měla jsem tu děti týden přes vánoce, na Nový rok jsem je odvezla a v pátek přijely zase, takže jsem úplně hotová
.
Janýsek je pěkné číslo, pořád kroutí hlavou nenene, je s ním sranda, pořád se směje, je hrozně upovídaný a všechno žužlá, takže máme oslintáno snad všechno
.Nejhorší je, že miluje moje hrnečky, takže jsem bez šance se napít, když ho chovám a to dělám skoro pořád
. Ale už nemá kolečko vyšoupaných vlasů vzadu na hlavičce a i ta kost se mu vrátila zpět. Takže máme krásnou hlavinku, ale utahanou maminku
. Ale zase bych mu křivdila, ač se to nezdá, udělám spoustu práce, dokáže si sám hrát docela dlouho, otáčí se na bříško, tam chvíli vydrží, pak zjistí, že to není ono, tak si stěžuje, že se mu to nelíbí, otočím ho a vzápětí je zpátky
. V noci mě sosá, co to jde, takže mám ráno prsa úplně vysosaný a přes den vydrží dlouho, takže je pak mám nalitý, až se mi samo spouští mlíčko. Jen ty večery jsou děsné, je vzhůru třeba do desíti, protože navečer na půl hoďky usne a pak se mu nechce
.
Četla jsem, že tu někdo marodíte, tak se všichni hezky uzdravte, je to děs, já tohle nemám ráda, člověk je pak úplně neschopnej
.
A taky jsem pěkně naštvaná na naší doktorku, protože jsem jí asi třikrát říkala, že má prcek na tvářičce ekzém a ona mi řekla, že to mám promašťovat, že je to jen suchá kůže.No je to čím dál horší,ekzém se totiž nemá promašťovat.Sousedčino holčička je atopik, takže mi to řekla a má pro prcka Advantan, Honzíkovi ho mazala na doporučení Mudry i v našem věku a ten na to zabírá. Takže až půjdeme na půlroční prohlídku, musím jí to připomenout.
A prcek už je zase vzůru, tak letím ![]()
Papa
Vykyno jak jste toho dosáhli,že už nemáte kolečko v zadu na hlavičce??Ríša sice leží na zádech jen když spí,ale pořád tam má kolečko,přitom ve předu má vlásky krásné
a před Rišou se taky pomalu nesmí pít a jíst-všechno chce,ale jak má papat nastrouhané jablíčko,tak nenenenene,asi dlouho neudržím rodinu,aby mu nedávali co sami jedí-on tak naprázdno polyká a slintá
![]()
Doris já ti neporadím-prd tomu rozumím
Zuzko tak vydrž,snad to bude OK,já si moc dovolit nemůžu,ikdyž jsem to zkoušela,ale jak začne víc brečet,tak stejně vytáhnu prso,aby nebudil zbytek rodiny
je to hrozné,ale vůbec si nepamatuji,jak to bylo u Kikči
tu jsem kojila do 5 m,ale pak um pila i v noci-snad tak 3 flašky,ale jak si odvykla nevím
asi až opravdu budu padat na Hu..,tak s tím začnu pořádně něco dělat,sice bych se moc ráda vyspala celou noc,ale sílu zatím na to nemám-když se v noci budí X krát-zkoušet a čekat
![]()
loučím se dobrou
zítra jdu s Kikou na logopedii a odpol ke kámošce na kafíčko
Krásný večer,
dneska jsem nějak přes den neměla šanci se sem dostat, ale jak tak koukám, tak takových je nás víc
![]()
Dneska i u nás napadlo 10cm sněhu a tak jsem si ho musella užít, dokud nezmizí, jakože to dlouho trvat nebude
Sníh miluju a dneska ráno mi prozářil celý den. ani mi nevadilo, že jsem 3× odklízela sníh. To mám taky ráda… Byla jsem s Terkou na prochajdě a aby si ho taky užila, tak jsem jí zvedla podhlavník a přehodila jsem si rukojeť, aby koukala po směru jízdy - mooooc se jí to líbilo. Chvilku jen koukala a pak si do toho začala povídat a prskat… No krása. Mmj. krásně povídá bababababa - z čehož jsou babky dost mimo
![]()
Jahůdko - plenky na plavání mají ještě v rossmanu - ty jejich, myslím, že je to babylove. Ale „značkové“ plavačky dělá jen Huggies. My už máme plavečky. U nás se drží pravidla, že pokud mají mimísové pevnou stolici, tak plenek není potřeba…
Holky, to noční vstávání vám taky nezávidím. Terezka mi nádherně spinká už asi od třetího měsíce (ťuk, ťuk,ťuk) - no někdy máme „horší noci“, ale to je málo kdy.
Doris - děkuji za chválu Terezky - no rostě není odfláknutá
. Ale všechny „červňátka“ jsou extrémně povedené!!!! Všechna jsou kráááásná a šikovná a taky hoooodná
![]()
Na té fotečce se dvěma zoubkama je fakt rozkošná… Moooc
Na stromeček jsme s Danem „úchyláci“ Každý rok musí být prostě dokonalý. Celé večery sedíme před rozsvíceným stromečkem, popíjíme vínko a čučíme na něj
![]()
S videem ti nepomůžu, nad tím přemýšlím už docela dlouho,ale taky se mi nechce ho vystavovat jen tak někde, aby na ní mohli koukat všichni úchyláci…
Zorko, s tím mazlením to máš docela na štíru. Dan na nějaké mazlení není, tak jen doufám, že to Terezce vydří a bude se chtít tulit, tak jako teď. Já jsem mazlivá, ale do června jsem se mazlila tak s polštářem (pokud teda nenásledovalo milování
)
Bohužel, odstěhovat se sice můžeme, ale tak nějak není kam a stejně bysme se sem po „čase“ stěhovali. Barák je v děditství psanej na Dana a barák je lepší bydlení. Budeme muset vydržet. Teda hlavně já, protože to je fakt pakárna
![]()
Moni - nám se kolečko na hlavě pomalu ztrácí. terezce začaly růst vlásky a tak už skoro není vidět. Pokud to tak půjde dál, tak na narozky už budeme mít sponečku - nojo, já vím Lucinka, Mařenka a já hlava děravá zapomněla ještě kdo (pamatuju si, že je 3× tříhaná
) asi sponečku na narozky řešit nemusí, ty mají sponeček už teď dost, co???
![]()
Tak já jdu spinkat, Dan zítra po 14 dnech vstává do práce, tak jsem na něj zvědavá, jak ráno bude juchat…
Tak krásnou dobrou nooooc
Dobré ráno,
Tobík dnes vstával o půlnoci, ve čtyři a v šest, takže pohoda
A to večeřel v sedm, tak se divím, že až do půlnoci vydržel. Srandovní je, že mi teď ty dvě noci spal líp, když neměl spací pytel
Kdo to psal, že u nich to fungovalo taky??
No teď ho nakrmím a půjde zase spinkat, je to zlatíčko ![]()
Dobré ránko,u nás opět noční přísavka „upír“neměl čas na spaní
![]()
Skurokat,je paravda ,že jsem se taky těšila,jak budu česat culíčky a dávat sponečky,ale Kikce začali růst pořádně vlásky až ve dvou letech
,ale už jsme to dohnali a teď pořád něco vymýšlíme za účesy
Zato neteři jsem kupovala k Mikuláši berušky-ta má háro už od narození
![]()
Jo a stím tulením to u nás asi nebude nic moc-když chcem Ríšu vypusinkovat,pokaždé se točí,Kikča byla tuleň,no valstně je do teď
Dobré ránko,
u nás byla noc super. Terezka si vzala o půlnoci dudlíčka a spinkala až do sedmi. No krááása. Teď se plazí po puzzlíkách a trénuje babababa…
Novire, s tím spacáčkem to nefungovalo (myslím) u Hanky. Terezka jí ho taky odmítala. My spinkáme ve spacáčku a celkem v pohodě. Sice mi dost rotuje… Teď má krapek kašlík, ale až jí odezní, tak jí chci taky ze spacáčku vyndat, třeba se nebude budit ani na dudlíčky
![]()
Něco tady zavání - jdu Terezku zbavit toxické odpadu.
Joooo, ještě jsem se chtěla zeptat na opruzený zadeček. Máme asi týden opruzený zadeček a už nevím co s tím. Vyzkoušela jsem snad všechno
Poraďte jak na to, prosíííím
![]()
Dobré ránko,
u nás to ze začátku vypadalo na zajímavou noc, ale pak to byla pohoda Usnul krásně, ale mezi půl 10 a 10 jsem mu dávala 3× dudlíka, tak jsem ho nechala plakat a do 5 minut byl klid. Pak se vzbudil na dudlíka ještě o půlnoci a v 5 ráno dostal mlíčko a spal do 7. Myslím si ale že by i v těch 5 toho dudlíka vzal. Takže u nás se vyřvání asi osvědčilo.
Jinak už třetí den je během dne značně protivný, kňourá, pláče u ničeho sám nevydrží. Vypadá to asi na zoubky, ale v pusince jsem nic neviděla. Je sice pravda, že mi nedovolí se moc kouknout, ale i tak doufám, že to zuby jsou a ho to kňourání brzo přejde.
Musím jít něco vařit, než se dáblík vzbudí.
hezke rano! Tak u nas noc dneska byla s papanim ve 2,ale pak spal do pul 7 napapal se a jeste spinkal do pul 9.Ale od boziho rana knoura.Teda uz vcera knoural.Nechce si hrat,chovat,nic.Asi ty zoubky a jeste ke vsemu mu na jazyku vyrazil nejspis aft.Ja ho mam taky,tak jestli ho chytil ode me
. Uz jsem rezignovala a snazim se to jeho knourani nevnimat,ale jde to tezko
.
Ahojte,
Katko, mě se na opruzeninu, kterou měla malá jen jednou, osvědčila Medela vazelína, ono je to určené původně na bradavky a pak Weleda krém na opruzeniny, na ten nedám dopustit, malá měla od narození opruzeniny jen jednou, když jsem ji přes noc nechala v tesco plínce a natřená byla jen ondřejovkou. Ale chce to trpělivost, trvalo to skoro 2 týdny, než bylo úplně po všem a malá byla naprosto bez opruzenin.
Ahoj
DORIS, nevím, neznám. My máme ještě kameru na vhs ![]()
MONI, to se chci optat: chodí Kika do školky, nebo marodíte?
My zatím chodíme do školky, ale kámošky holka už zase padla s horečkakam, tak čekám, kdy bude řada na nás. ![]()
Jééé, jak já jsem se těšila na sponečky a culíčky!
Začala jsem kolem roku. A ta potvora mrňavá si to furt sundávala a sundává si to doteďka
. Ale ostříhat nechce, na to už ví moc dobře, co je paráda
. Jooo, kde jsou všechny moje romantické představy o miloučké slaďoučké holčičce???????
![]()
SKUROKAT, nejvíc pomáhá větrání. Dej ji na podložku nebo igelit, tlusté fusekle a nech větrat, klidně ať se počůrá. Taky jí můžeš po:,–(it do lavoru s heřmánkem a pak promazat. Nebo zkus tu gencku, když nic jiného nazabírá. Ale fakt větrat!
Jo, ještě tu někdo psal o jídle, třeba má něco nového ve stravě, co jí nedělá dobře.
ZUZKO, jestli to vyřvávání u vás zabralo, tak to jste šťastní rodiče!!!!!! ![]()