Poradna duly
Jana Čurdová
DORIS, Ája byla to samý. Jen teda v noci spala, budila se dvakrát na kojení. Během dne to byl děs běs
Taky jsem ji nemohla odložit. Řvala i v kočáru. Ven jsme odjížděli se řevem a se řevem se vraceli. Ona přes den vůbec nespala, ani v kočáru. Spát začala až v půl roce, to už se perfektně plazila a asi ji to unavovalo.
Lucka je proti ní zlatá, ale proti Dorisce teda nic moc, tobě by určitě připadala taky uřvaná, když máš Dorisku tak hodnou.
Ale mě po Áje připadá všecno super. Kdyby byla jako Ája, už jsem si taky hodila mašli. Po pravdě řečeno jsem na tom s Ájou nebyla psychicky jednu dobu zrovna nejlíp
Hodně mi tenkrát pomohla máma. Ale jedináčka jsem nechtěla, tak jsem to riskla.
DORIS, kámošky první kluk taky pořád řval, fakt furt, přesně jak píšeš, do jedný v noci a od rána nanovo… Ale pak měla (má) dvě děti hodný. No já pořád řeším, kdy toho druhýho prcka - jedináčka taky nechceme. Kdybych věděla, že bude tak hodný/á jako Tobášek, tak do toho jdu hned. Taky břečí málo, občas kňourá, ale to je většinou že to špatně odhanu a je utahaný. Jenže já jsem na nervy i z toho jeho kňourání, jak na to nejsem zvyklá ![]()
Právě, že si pamatuju, jak ten Kubík pořád řval a tak se mi to nechce moc pokoušet a s druhým spěchat. Zas na druhou stranu risk to bude vždycky, co?
Tak jsem si právě vydělala. Jela jsem cvičit a při odjezdu jsem tchýni nabourala auto. No super. Takže letos asi žádné lyžování nebude. Budu pěkně s malým pod svahem. Po zaplacení opravy nebudu mít na skipas. To jsem teda šikulka co? ![]()
Tak to vypadá, že jablíčko nám od kajdění pomohlo…měla hromádku a to je co říct, zatím to vždycky bylo jenom po bobku… nicméně i když jsem to jablko nastrouhala na velejemno, tak mi to přišlo takové velké, takže jsem to trošku podusila a byla to mňamka… té naší berušce zatím šmakuje všechno… zatím… ![]()
BEDHAN, to ještě to jablíčko nemohlo zaúčinkovat, jestli jsi ho dala dneska. To spíš třeba ta šťávička ne? Já jablko nestrouhám, to malý nechce, já ho mixuju.
ZUZKO, to teda naser., co?
To ti nezávidím.
RENKO, já byla taky jeden čas s Týnkou na blázinec, fak jsem na tom nebyla dobře. Ne že bych to nějak omlouvala, ale vím, co slabší a primitivnější lidi vede k tomu, že ublíží děcku. My jsme se kolikrát s manželem úplně klepali, abysme neprovedli něco, čeho bysme litovali. Fuj, ještěže je to už za námi. Brečela bych ještě teď, když si na to vzpomenu. Ach jo ![]()
ZORKO, naprosto ti rozumím. Mě asi dorazil Áji AE, který jí naskočil asi v šesti týdnech. Normálně jsem se z toho složila. Kamarádka mi pak zpětně říkala, že měla o mě strach, byla jsem zralá na psychiatra. V té době mě to teda ale ani nenapdlo, to mi dochází až teď zpětně.
Uklidnila jsem se, když bylo Áje asi pět měsíců. V té době jsem s ní chodila k nejlepší dětské kožařce u nás, napsala i knížku o AE. A ta mi právě řekla, že Ája bude v poho a nebude velkej exematik. No a jak jsem se srovnala já psychicky, začala se hrozně lepšit i Ája, přestala řvát a během pár dnů jí zmizel i ekzém, ale bylo to celkem hustý období.
JARGOVA, tak to je teda pech ![]()
Asi budu muset taky zkusit to jabko, Lůca prostě nekajdí ![]()
Zuzko, tak to je mi teda líto. Ale ber to tak, že jsi v pořádku a nic se ti nestalo, vždyť auto je jen kupa plechů. Na druhou stranu tě velice chápu a soucítím s tebou. Tohle fakt nasere.
Hani, Venda někdy taky tlačí bobek docela namáhavě, ale většinou s úspěchem, ale já jí dávám přes den pít fenyklový čaj, tak to může být i tím, jinak dávám šťávičky. Ale u Terky to může být tím banánem jak psali holky, ale hlavně, že už to má chudera za sebou a že jí jablíčko chutnalo.
Doris, teda uřvané dítko bych nechtěla ani za nic. Ale pokud už takového tvorečka doma máš, tak musíš být hodně trpělivý a tolerantní rodič a né hovado, jako tvůj švagr. Ta tvoje ségra si tu teď musí vyžírat i s úrokama,teda to jak se k tobě chovala a dělala chytrou. Ale fakt jí nezávidím, třeba to Báru přejde, teda časem.
Renko, já sama jsem ekzematička a už teď se děsím toho, že ho může mít Venda po mě, teda zatím to tak nevypadá, ale snažím se předcházet možným alergenům apod., pro své okolí ale vypadám jako přemrštěně starostlivá matka. Teda aspoň někteří mi pořád říkají ať to tak nežeru apod. Ale já vytrvám, je to jen moje věc.
Jinak dneska měla Venda v noci 2 x cucnutí čaje a dudlík a vzbudila se až v 5,45 hodin na UM. TAkže zatím máme za sebou 3 noci bez krmení v noci a zatím bez pláče. A já mám za sebou premiéru, byla jsem poprvé na masáži. Teda připadám si jak invalida, ale na druhou stranu to bylo fajn, nechat se opečovávat. Skoro pořád mě teď bolí záda, teda hlavně od porodu co jsem měla křížové bolesti, někdy jsem zralá na prášek, ale zatím jsem to vždy překousla a vydržela bez nich, tak snad ty masáže pomůžou.
Zatím páčko Ivule
Ahojky, přeji příjemný večer.
U nás nic moc nového. Takže pohoda ![]()
Zuzko, s autem ti to vůbec nezávidím. Hlavně, že se nic nestalo Tobě. I když dokáže to pěkně nasejřit.
Doris, neumím si to vůbec představit mít takhle uplakané miminko. Musí to být šílený záhul. A ještě k tomu neurotickej manžel. Uf, ještě že u nás jsem nepoznala ani jedno.
Ivuli, masáž závidím. Také se na ní chystám. Od manži jsem k svátku dostala poukázku na thajskou, tak už se moooc těším ![]()
Wildcat, gratuluji k úspěšné kontrole. Malý je šikulka.
Dneska jsem odpoledne zašla na sociálku a podala ten nový rodičák. Zároveň jsem si zvolila tu tříletou variantu.
Hezký večer,
tak jsem si doma všechno poklidila - dneska jsem odstrojila stromeček, Terezka se mi podezřele často dokutálela pod stromek a začala ho odstrojovat sama, tak jsem ho už raději zrušila
![]()
Zuzko, to mi je líto, ale jak psala Ivule, ber to tak, že jsi v pořádku. Auto se opraví za chvilku, ale ta tvá „oprava“ by byla s mimískem na prd.....
Holky, díky za rady k zadečku. Skočila jsem dneska do lékárny a koupila gencku a celý den jsem větrala a větrala. To se Terce mooooc líbílo. Nejraději je nahatá…
Doris, tak mě napadlo, že jsem přestala používat Bubchen, páč mi došel a od té doby máme zarudlou prdku a teď až fujtajblově. Tak hned zítra naklušu do lékárny a kupuju Bubchcen. Snad se to zlepší…
Gabčo, tak to je super. snad dorazí OK. 14. ledna se chystám do práglu. Musím do práce kvůli rodičáku, tak jestli budeš mít „volno“ tak si můžeme dát randíčko…
Dan už zase kolem mě chodí jak kolem horké kaše, chce se mu ke kompu. No a mě budou dávat hausíka…
Krásnou dobrou nooooc
Doris buď ráda,že je Doriska tak hodná.Jak už psala Zorka a Renka ,že měli s prvníma dítkama problém,tak i já se přidávám-Kikča spala jen v jezdícím kočárku,když jsem ji chtěla položit na deku nebo do ohrádky,tak byl šílený řev,že není na rukách,uspávala jsem ji vesměs u prsa.no děs,taky jsem se hrozila toho,že to bude stejné s Ríšou.NAŠTĚSTÍ JE ÚPLNĚ JINÝ!!!!!!!!!!!!!
Zuzko to naštve,ale naštěstí jde „jen“o auto
Hani já to jablko strouhám na struhadle,kde jsou takové „ďubky“nebo jak bych to nazvala a to nastrouhám na úplnou kaši-dávám čerstvé,ale asi zkusím podusit,jestli bude víc chutnat-jak to dusíte???jen tak nebo něco přidáváte??
dneska jsem poprvé zkusila dát Activii-snědl půlku
moc mu šmakovala
už se dlouho neozvala moje „spolubydlící“Lenula-kde jsi??
Ahojky,dočítám vás pravidelně,ale nějak už nezbyl čas na psaní. ![]()
Taky se přidávám k matkám šílených prvodítek.Ondra byl taky řvací,vždycky do půlnoci ho houpal a vozil manža a já spala a od půlnoci jsem měla službu já a přes den spal jenom v kočáře,ale muselo se jezdit,tak jsem byla neustále na trase,denně jsem nachodila i 15 kiláků,naštěstí se to zhruba v půl roce začalo rovnat.Štěpulka je proti Ondrovi zlatý děťátko,přes den brečí málokdy ,akorát má občas horší noci.Zrovna dnes je nějaký ukňouraný,dlouiho mu trvalo,než pořádně zabral,ale teď už spinká.
Teda vůbec nevím,na co jsem ještě chtěla reagovat.Utkvěl mi v paměti akorát sprej na SKVRNY jaký prosím? Myslím,že to psala Ivule?Prosím,prosím,jaký kouzelný sprejíček to je,že vyčistí i mrkvičku?
Zuzko,s tím autem je to blbý,ale furt lepší pomačkaný plechy,než fazona. ![]()
Asi půjdu chrnět.
NOVIRE,už ti přišly yt golfáčky,jaký jsou? POchlub se,jsem děsně zvědavá,furt je okukuju,jakou jsi vybrala barvu?
Holky děkuji za podporu. Auto spraví manžel s tchánem, takže to mě tak netrápí, i ty prachy nějak zvládnem, ale nadávám si jaká jsem kráva. Já to auto viděla, že tam stojí, když jsemšla ke svému, ale jak jsem začal couvat tak jsem na to zapoměla. Normálně tam totiž není nic.
Ted jsem se na slovákách dívala na pořad, kde ožralý chlap srazil maminku s kočárkem a to 4.mesíční miminko to nepřežilo. Popisovali tam, mluvil tam tatínek i ta maminka, tak jsem zase začala řvát.
A do třetice mi můj manžílek, i když jen ze srandy řekl, že když budu chtít druhé mimiko tak musím zhubnout, takže jsem řvala ještě jednou. Dneska mám opravdu den - tlustá, hnusná a ještě k tomu neschopná.
Díky že jsem to mohla napsat. Vím že to tak není, jsem celem normální, ale jsem blíženec, tak se to ve mě někdy trochu pere. No jdu raději spát.
Jo a taky jsem si včera utrhla řetízek. To ten nový rok pěkně začíná ![]()
Jo a Monino, já jablíčko krátce povařím v troše vody a rozmixuju. Přidávám ho i jako základ k dalšímu ovoci. Třeba k meruňce, banánu,hrušce a tak.
skuroKATKO, tak balíček zatím nedošel
bylo to něco jiného. chjo.
jinak toho 14. jsem si napsala a když se něco neposejří, tak se budu těšit na kafíčko! ![]()
ZUZKO, plně tě chápu, to auto pořádně nasere, ale hlavně že to byly jenom plechy. mě ta naše bouračka před vánocema taky pěkně namíchla (a ještě by mě mále zavřeli za ublížení na zdraví.. kdybych udělala pár kroků navíc k tomu mladému hajzlovi), ale hlavně že se nikomu nic nestalo
samozřejmě mě mrzí, že máme rok staré auto a po bouračce to už nikdy nebude ono ![]()
dneska když jsem - pro změnu - viděla jak umřela 10letá holčička asi vinou matky, která ji pravděpodobně v autě nepřipoutala (nenašli v autě žádnou autosedačku).. tak je mi z toho moc smutno ![]()
nic, jdu se sprchnout a chrupčit
opět jsem vás nestihla dočíst a hodin jak na kostele ![]()
Ahoj holky,
Tobík zase vstával jen 2×
Zase spal bez pytle, tak mu ho asi přestanu dávat…
Holky s těma dětma je to děs, zrovna včera jsem říkala M, že kdyby někdo ublížil Tobíkovi, tak ho ZABIJU
No M říkal, že to je v pořádku, že bysme to svedli na nepříčetnost a půlku trestu by mi odpustili za dobré chování… No takové debaty u nás vedeme
Ale myslím, že to chápete… Toho opilého řidiče bych fakt zabila…
ZUZKO, auto naštve, ale aspoň že to spraví manžel a tchán a nebude vás to stát víc penízku, než je nutné.
KATKO, včera jsem posílala balíček, tak vyhlížej pošťáka ![]()
Jablíčko jsem taky Tobíkovi dusila, v kojenecké vodě, pak jsem to rozpatlala vidličkou a dala na mražák…
KAMI, kočárek ještě nedorazil, čekají na dodavatele
Už jsem úplně napnutá, strašně se na něho těším. Nakonec jsme objednali ten modrý ![]()
Holky, dá se místo Activie dávat obyč bio jogurt? Asi tak za měsíc bych ho chtěla začít prckovi dávat…
Na masáži jse ještě nikdy nebyla
Ale musí to být supr ![]()
RENKO, ZORKO, KAMI, máte můj obdiv, že jste to s uplakanýma prvníma prckama zvládly a ještě šly do druhého ![]()
IVULE, klidně buď pečlivá a starostlivá matka, já už jsem se taky chytla s tchánem
Když tady byli před Vánocema, tak PŘES MŮJ ZÁKAZ dal Tobíkovi na dásně prst namočený v šampusu
No to bylo něco pro mě… řekla jsme mu, že to bylo naposledy, co mu něco dal přes můj zákaz a že když se to bude opakovat, tak do Lomnice nebudeme jezdit
No koukali na mě všichni s otevřenou pusou (tchán, tchýně, švagrová, švagr i M), ale co… Co by mu asi tak dal příště
Já se přece potřebuju spolehnout, že když ho tam nechám, tak mi ho nenacpe bůh ví čím. Aspoň že na tchýni je v tomhle spoleh… Ale on není vůbec zvyklý, aby s ním takhle někdo mluvil
Ale zas teda musím říct, že mi na to neřekl ani slovo - a myslím, že příště už to fakt neudělá…
No to jsem se nějak rozepsala… Tobík je totiž hodné miminko a hraje si na dece
Tak já jdu snídat …