Poradna duly
Jana Čurdová
No já mám na to v těhu průkazce přímo kolonku, jmenuje se to O'Sullivan tuším a mám ji napsanou předběžně na začátek března.. takže cca v 25 týdnu.
Do té puntaly se teda mrknu… Dneska jak jsme šli domů jsem zrovna přemýšlela, jak se mi bude supr tahat tříkolka v paneláku do těch 2 jich schodů než dorazím ke vchodu ![]()
Co je všechno v té ceně 10 000? Jen taška a sporťák viď.
Tak jsem se stavila v Puntanele podívat na ty Patrony.
Vzhledově se mi líbí, ale přijde mi to docela obtížné na manipulaci do stran, zkoušela jsem kočárky s aretací předních koleček a s těmi se mi jezdilo lépe. Tak uvidíme, co nakonec vybereme.
Helenis, cena je u Apollon Alux včetně tašky, sporťáku a nánožníku.
Konečně jsem se dokopala vložit fotečku mé a pulečkovi maličkosti do galerky ![]()
Tak jsem také vložila fotečku s bříškem.Už mi trošičku začalo růst.
Fotila jsem sama,ale při vkládání jsem tu fotku zapomněla otočit ![]()
Dobré ránko všem maminám a pupíkům,
tak tu máme zase pondělí.
Silem, držím palečky ať Ti to přes týden rychle uteče. Trošku Ti i závidím, že můžeš vidět mrně tak často na UTZ. Ale chápu že u Tebe je to důležitější než u mě a ostatních, tak přeju jen vše dobré.
Jinak máte pěkné fotečky v galerii. Budu se muset taky donutit, nebo spíš manžela, aby mě vyfotil ať se Vám můžu taky ukázat.
Jinak mám jeden dotaz. Je možné už v takto brzké době, aby mi začalo z prsou vytékat to mlezivo (nebo jak se to jmenuje)? V neděli po ležení na sedačce, jsem měla flek na tričku a mokrou podprsenku, ale jen u jednoho prsu. Tak nevím, jestli jsem jen kypoš a něčím jsem se polila (ale nevím čím a kdy) nebo je to to mlezivo. V knížce sice psali, že už je to možné, ale raději si poslechnu i Vaše názory. Díky za odpovědi.
Zatím přeju všem pěkný začátek dalšího pracovního týdne .
Ivule
Krásné dobré ráno.
Silem, tak to je dobře, že je vše jak má být. Atˇ ti to rychle utíká.
Ivulko psala mi kamarádka, že od 5. měsíce musela nosit vložky do podprsenky, takže možné to asi je.
Ahoj holky - jen po ránu nakukuju, kde se co děje - jsem z ledna.-) jen odpovím a mizím, ať vás tady neruším.
Ivule: je to možné, mně kolem pátého měsíce také lehce „špinila“ prsa… tak měsíc bych řekla, pak to přestalo. Ale jsou holky, co jim to už do porodu zůstalo a klidně i nosily vložky do podprsenek. Rozhodně to chce s tím nic nedělat - hlavně nemačkat, žádný masírování atd. Jen je mít v čistém.
Ať se Vám všem daří a užívejte krááásné období těhu, kdy mimišákové začínají dávat vědět, že tam jsou ![]()
Takto na konci už se jedna jen modlí, aŤ už je venku .-)
Dobré ránko!
Já šla vyprovodit miláčka a už nemůžu usnout
Ale zato mám čerstvé rohlíčky a koblížky s mlíkem ![]()
Kaculko takže i s nánožníkem… Tak to je dobrý… Ovšem ta manipulace… no asi jako se 4kolkou, která nemá natáčecí nápravu. Proto se mi ox-ford líbí, že v obchodě mezi regálama se na místě otočím a můžu mít jednu ruku volnout.. navíc to kolečko jde zaaretovat když se jede terénem. Bude to ještě boj, hlavně až uvidím nové kolekce hihi
Mlazivo vytékat může, já pozoruju na bradavkách zaschlé tvrdé kousky, ale fakt jen malinko zatím. V takovém množství se mi to ještě nestalo.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 17.1.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / TP 5.6. / KO ???
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO DNES!!!
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 17.1.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 16.1. velký UZ, 29.1.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. /KO 22.1. velký UZ, 6.2. Dr.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO 24.1.
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / KO 22.1. + velký UZ
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 30.1. + velký UZ
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 26.1.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 31.1., 8.2. velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 26.1.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO ???
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 18.1.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO ???
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO 31.1. + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
2 Chlapečci 1 Holčička 1 Překvapení
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Holčiny, zatím Vám všem moc děkuju za odpovědi na můj dotázek. Mám sice půjčenou chytrou knížku, ale zase až tak chytrá mi nepříjde. Budu si muset pořídit mladší český model, takhle je stará cca 11 let a spíš mi příjde vhodná pro těhotné z Británie, jde o překlad, mám pocit, že doslovný. Například mě velice pobavilo, co si mám vzít s sebou do porodnice v Británii, další perla: první UTZ Vám udělají už ve 20 tt apod.
Psali jste, že jste si koupili nebo Vám ježíšek naježil knížky. Můžete mi napsat, která je dobrá a její název?
Díky Ivule
Ivulko mám „Co čekat v radostném očekávání“ a myslím, že je hodně dobrá.
Ahoj holky,
tak jsem se konečně po víkendu dostala k internetu ![]()
Prcek už se docela hlásí, v sobotu odpoledne jsem ho cítila skoro nepřetřžitě, ale rukou na bříšku to ještě cítit není…
IVULKO, já mám knížku Průvodce těhotenství a porodem - docela mi vyhovuje, je psaná spíš jako učebnice, takže jsou tam hlavně informace bez těch kudrlinek kolem (jako že si máš tohle období užívat, protože až teď vlastně naplňuješ tu hlavní ulohu ženy a tak
) … ale dost asi záleží na tom, co od takových knížek čekás - kapitoly o nepravidelnosti těhotenství apod. jsem ale v rámci zachování duševního zdraví mojeho i prcka vynechávala ![]()
Já přemýšlim, že si pořídím knížku Něžná náruč rodičů - v podstatě o miminech skoro nic nevím, babičky jsou daleko, tak si říkám, že by se mohla hodit… nemáte s ní někdo zkušenost?
Dneska to bude v práci celkem pohoda, není tady vedení, tak si udělám takový volnější den a doženu resty ![]()
Ahoj zatím, určitě ještě přes den nakouknu.
Ještě se vracím k tomu výpočtu pohlaví mrnětě.
Uvedu Vám příklad:
moje narození 10.3.1981
manžel 23.1.1981
termín porodu 9.6.2007
Tzn. mě i manželovi se krev měnila naposledy v 21 letech (2002), manželovi v lednu a mě v březnu. Já mám tudíž v termínu porodu mrněte mladší krev a proto by mělo mít moje pohlaví (holčička).
V tom odkazovaném článku na to podle mě šly až moc vědecky. Zkoušela jsem to zpětně počítat na sobě a sourozencích a vyšlo to přesně, i na kamarádkách. Tak uvidíte, jak to výjde u Vás.
Zatím ahoj Ivule
Ivulko takhle to chápu docela dobře, ale nějak mi to nevychází.
Já jsem 9.7.1979 a manžel 5.5.1978…tzn, že mladší krev mám já a stejně čekáme kluka. Nebo neumím počítat?
Ahoj preji hezke ranko.Ja jsem dnes, ale uplne mrtva spala bych.
Silemko jsem moc rada,ze je u tebe vsechno v poradku.
Tak musim rict,ze uz zacinam citit taky mimi v brisku,je to fajn,ale porad si rikam,jestli to je uz ono.Tak ted bych mela mit nejak do stredy vysledky triplu,tak doufam,ze mi dr. nebude volat,rikala,kdyby to nebylo dobre,ze zavola,tak budu pekne nervozni.