ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
22.2.07 12:46

Ahoooj tehulky a pupici :D

Vitam Netty - a preji co nejpohodovejsi tehotenstvi!!! :D

Jinak - co se tyce monitoru dechu - nemela jsem jej, nebot ‚matersky pud‘ je zkratka ‚zalezitost‘, ktera vas drzi neustale v postrehu :D .. jeste i dnes kontroluji Johanku, kdyz spinka :oops: :D ..
A jak psala Loudalka - me kamaradce z niceho nic se taktez ‚ozval‘ - a malem by se ji krve nedorezal.. Baterky i jejich mala - byly v poradku, asi doslo k nejakemu zkratu ci co.. osobne nejsem jeho vyznavacem, ale chapu kohokoliv, kdo si jej poridi :wink: ..

Evusko, to je prave ono - ja jsem sice opatrna pri zvedani ‚cehokoliv‘ - jakoze si drepnu a zapojuji vice nohy nez brisko, ale s Johankou je to jina - jsou situace - nepredvidatelne.. Dnes rano jsme si opet trajdaly po Sofijskych odrbanych chodnicich, kde samozrejme obcas zakopne, ja ji drzim za rucicku a ten ‚cuk‘ citim v celem brisku - aby nespadla na papulku, tak ji tahnu nahoru - no a u toho samozrejme - chudatko brisko - pracuje.. z postylky ji rano vytahuje manzel (jeee, dnes je to dva mesice, kdy jsme svoji :D ), ale vecer jsem na vsechno sama.. pri chvilce ‚volna‘ - lezim a nohy mam ‚v lufte‘ - kdyby jste me ted videli - neverili byste vlastnim ocim :lol: :lol: :lol: ..

Vcera jsem po ctvrte hodine volala Korimu, jesstli by neprisel domu, protoze jsem se citila dost spatne - taky mam nizky tlak (odjakziva), ale ted mam spodni tlak 40 - coz je silenost - pomaha mi hodne pit vody, hlavu mezi kolena a nebo dychat do papiroveho pytliku - jinak sebou prasknu.. a k tomu moje chudokrevnost je v tehu uplne na hranici zoufalstvi - jim tolik zelezitych tablet denne, ze mi zacina byt opet zle od zaludku - 3. den blinkam.. Zkousela jsem je nahradit i ruznymi preparaty od Justu a dalsich ‚zdravych‘ vecicek - ale zkratka mi nic nezabira - ne ze by i ty tablety zabiraly - moje hladina hemoglobinu je stale stejna - stejne kriticka.. tak nevim, uzz se s tim potykam tolik let (byla jsem i na odberu kostni drene - brrr), ty posledni dva jsou tedy siiileneee.. ach jo.. kdyz jsem byla tehotna s Johankou, tak jsem se snazila ty sve ‚motanice‘ nejak sama ukocirovat, ale s Johankou - mam o ni strach - takze Kori je neustale ‚na drate‘ - vzdy pripraven.. hmm - jinak to nejde.. vcera jsem volala - prvne - ale vytahla jsem jej z duleziteho meetingu :oops: .. no, ale jak me videl, zahnal me do loznice a do vecera se staral o malou s tim, ze mi pravidelne nosil piti a kontroloval.. je zlaty :oops: :) ..

Johanka ma zatim pulnoc na balkone, tak jdu rychle neco ukutit k jidlu a na zehleni se dnes vykaslu :wink: ..

Mejte se moc krasne!!! :D a pohladte pupicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
22.2.07 12:49

Ahojky, přeji krásné odpoledne.

Včera jsem si vzala jeden den volno, tak jsem Vás teď dopřelouskala.

O monitoru dechu jsem původně neuvažovala, ale teď přišel manža s tím, že ho koupíme, protože mě zná a ví jaký jsem plašan. Tak uvidíme :-)
Včera jsme si od známých přivezly chůvičky, které už nevyužijí a nám ještě udělají službu.

Popelko, přeji krásnou dovolenou a ne abys něco nosila nebo tak.

Loudalko, tak to budeme mít stejný jméno. Také máme vybraného Tomáška :-)

Netto, vítej mezi námi. Adam je také krásný jméno.

Bedhann, do porodnice na kurz se chystám až těsně před porodem cca kolem 33-35tt i s manželem.
Jinak plánuju nakoupit jedno balení newbornek a potom už větší.

Včera jsem se naštvala ve Scontu. Měla jsem vyhlídnutou komodu, u které uváděli, že je vysoká 90 cm. Tak jsem se na ní šla osobně podívat a podle popisků našla sice jednu, ale ta mi sahala někam do půli stehen, takže jsem půjčila metr a měla jen 70cm. Ptala jsem se na to prodavače a ten mi v poklidu sdělil, že holt asi udělali chybu, mají špatně popisky i inzerci uváděnou na internetu a že žádnou 90cm tudíž vůbec nemají.
Tak budeme hledat nanovo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.2.07 13:01

Bedhann, budeš mít na začátek košík na mimi a pak postýlku? A jak to budete holky dělat, když máte ložnici v patře, to si pořídíte něco i dolů? Nedokážu si představit nechat malou nahoře, třebas i s chůvičkou. Jinak monitor dechu měly maminy v nemocnici, zapomněly to vypínat, tak to pořád hulákalo. Ale mě se to celkem líbí, uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.2.07 13:02

Jooo, a tem jednorazovym plenkam - taky jsem mela jen jeden balik newborn - s nim jsem vyrazila do porodnice a po jeho dobrani jsem kupovala uz mini..

Latkove pleny - 20 malych - na podlozeni hlavicky, utirani pusinky, pri odblinkavani - Johanka poustela mlikove sliny :D , a ty velke jsem v pocatku uzivala misto osusky a taky jsem jednu mela v kocarku na dne - Johanka na ni lezela a pod hlavickou mela jeste jednu malou - kdyby nahodou si ‚odplivla‘ - at nemusim menit tu velkou.. urcite to tak budu provozovat i s dalsim mrnatkem :wink: ..

A co se tyce tech balicku - U Johanky jsem jej dostala po porodu - cumel a flaska od aventu, nejake dva hipp juice, dve mini jednorazove plenky, ruzne vzorky detske kosmetiky, maly bepanthenol atd.. casopisy - nevzpominam sei - ale byl to rok 2005, takze je mozne, ze letos bude scela jina ‚nadilka‘. kamaradka byla u vseobecne pojistovny a dostali i nejakeho vetsiho plysaka - tak nejak.. :wink: :D

Jdu varit - spenat :D .. asi jej udelam s omeletou .. tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.2.07 13:09

Evusko, my jsme meli loznici taky v patre a dole jsem mela zprvu kosik (nahore jsem davala spat malou do postylky), a potom cestovni postylku - ona si v ni Johanka i hrala a obcas i dnes, kdyz potrebuji neco udelat - treba vytrit - tak ji tam na chvilku soupnu s plysakama :wink: .. taky jsme ji hodne upotrebili pri nasem trajdani.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
22.2.07 13:09

Evuško, no my máme i postýlku, ale přes den budu dávat malou do košíku a šmejdit s ní v baráku - kvůli kočky od tchýně musíme mít všude zavřené dvěře (nesnáším kočky), protože my máme papuška a dva zakrslé králíky (oba samci, takže musí být odděleně.....). Taky ten košík podle potřeby můžu vyhodit na balkon (my bydlíme nahoře a tchýně dole). Navíc jsem četla, že je lepší přes den dávat mimi spát jinam než do postýlky…takže asi tak. No a tím nám odpadá nákup chůvičky, protože košík je na kolečkách a tak bude prostě cestovat po baráku semnou :lol:

• Citovat
  • Upravit
343
22.2.07 13:27

Díky, holky, mě se ten košík totiž i strašně líbí, tak to nechci přehánět s nákupy, ale připadá mi to jako důležité mít malou u sebe přes den. A je pravda, Ifčo, že se pak dá použít cestovní postýlka, jak z košíku vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.2.07 14:04

Evusko, ja jse taky mela Johanku porad u sebe - ten kosik je uzasna vec. Kdyz byla trosicku vetsi, ale jeste nemohla sama sedet - mela jsem ji v autosedace - treba kdyz jsem varila - tak na me koukala a ja na ni mluvila, zpivala a smaly jsme se :D .. Co jsem taky hodne ocenila - byla samohoupaci houpacka - dostali jsme ji - kdyz mala mela necele dva mesice - a my se vraceli do anglie - od nasich kamaradu - jako darek - a to byl opravdu skvely darek - Johanku jsem od te doby minimalne nosila - sedela v ni, tahala za nejake pajdulacky a taky v ni i usnula.. anatomicky byla opravdu ‚vymakana‘, ze Johanka si nebortila zada, dala se i polohovat. Urcite ji ocenim i u druheho miminka.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.2.07 14:24

Ifčo, to houpací lehátko jsem už také obdivovala, také bych ho určitě chtěla, jak pokračuješ s bydlením? Vypadá to, že my budeme mít ten nový řadový baráček za Prahou, ještě to není jisté, ale na 90%.A bydleli bychom do půlky května maximálně, bylo by to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
22.2.07 14:25

Bedhann, já začnu od 15. března chodit na kurz do klubu Naschválníček v Ostravě - Hrabůvce. Je to vždycky dvouhodinovka, každý čtvrtek od 16 hodin a je to jedna hodina cvičení a jedna hodina teorie a příprava na porod. Je to celkem 10 lekcí a jsou tam zahrnuty i exkurze do porodnic v Ostravě a různé semináře a kurzy (např. používání šátku apod). Obsahuje i hodinu pro nastávající otce ať ví do čeho jdou. Stojí cca 1900,–Kč, ale něco by měla přispět i pojišťovna pokud si to vyběháš.
Zatím ahoj Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
22.2.07 14:31

Evuško, držím palce ať Vám to s tím domečkem dobře dopadne, a stihnete se včas zabydlet.
 Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
22.2.07 15:12

Ahoj holky,
teda vy ste ale ukecaný :) jen tak dál, aspoň se člověk doma nenudí :wink:

Ahoj Netto a vítej mezi náma :)

My košík ani monitor nedu pořizovat nebudeme, v kuchyni budu mít cestouvní postýlku a jak říkala myslím Ifča, stejně počítám, že budu furt ve střehu… O chůvičkách pořád přemýšlím, ale máme celkem malý byt, tak je nejpíš neupotřebím. Kdyby jo, počítám, že je můžeme koupit vždycky :wink:

Kam budu chodit na předporodní kurzy se furt rozhoduju. Buď to bude v Ivančicích v nemocnici - tam je 1× týdně cvičení a 1× týdeně plavání, nebo budu jezdit do Brna k doktorce - cvičí tam gravijógu. Ještě to musím obvolat a zjistit termíny…

Všem co ještě nemají vyřešené bydlení přeju, ať se jim to brzo podaří, ta úleva, když už se pro něco rozhodnete je úplně obrovská :) A hlavně svoje je svoje…

Holky, držte mi pěsti, příští týden se bude rozhodovat, jestli bude muset manžel jet v dubnu na misi nebo nee :cry: vůbec si nedokážu představit, že by tady 3-4 měsíce nebyl a o všechno by přišel… a to vůbec nevím, jak bych to všechno zvládala sama. Ach jo, snad to bude v pohodě, jinak fakt nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.2.07 15:14

Děkuji, Ivule, moc se těším a jsem ráda, že to bude do června. Ale ještě to není stopro a já už o tom prdolím, tak doufám, že to nezakřiknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.2.07 15:15

Jejda, Novire, to by fakt nebylo dobré, kdyby manžel propásl začátek, a taky pro tebe, budeš ho potřebovat. Tak budu držet pěsti, ať ho máš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.2.07 16:34

Tak jsme se vratily s Johankou z parku - je tad tak nadherne, ze by byl hrich zustat doma :D .. ale jsem unavena, myslela jsem, ze Johanka bude taky, ale - ne, ne, ne - lita tady jako vichrice :lol: ..

Evusko, drzim ti palce s tim domeckem!!! Jejda, tak vy uz to mate opravdu za par.. No my stale cekame na tu uzasnou hypoteku - nebot jsme prisli jeste s jednim napadem, a to - koupit pozemek a postavit - drevostavbu - je hotova do tri mesicu, levnejsi nez zdeny domecek a ekonomictejsi - jenze s timto rozhodnutim prisli dalsi problemy s hypotekou - je pro banku riskantni tento ‚dvojity nakup‘ - takze jeste cekame, zda nas hypotecni makler vymysli nejakou ‚klicku‘ - uvidime.. V breznu se chystam na par dni do Prahy - ted uz alespon mame jasno - ze chceme ‚neco‘ se zahradkou a dobrou dostupnosti do Prahy.. Jenze ja samozrejme nemam ani paaaru o okoli Prahy 8O :D .. Jedna z mych kamaradek se timto zabyvala docela dlouho a nakonec si nasli domecek v Zelenci.. takze ma docela aktualni prehled - i kdyz - co je aktualni - stavi se ‚jako o zivot‘ 8O :D ..
Evusko - kde budete mit ten vas domecek? Ve ktere casti? Mas nejake typy na okoli Prahy, kde by stalo za to bydlet? Moc na vas myslim a drzim palce!!! S mimiskem do noveho - pekne se zahradkou - to bude prima! Rodim opet v Opave a asi tam budu do konce srpna - na chalupe, moje mamca je od cervna na duchode, takze mi pomuze i s Johankou.. Kori bude docela hodne vytizeny a na pocatku urcite ocenim nejakou tu pomoc.. Chalupu mame v Beskydech s ooobrovskou zahradou, takze se tam Johanka se synovcem Tobickem a dalsimi detmi muze vyradit :D .. Tak jeste jednou - hodne stesti - dovedu si predstavit, jak moc se tesis a nemuzes dockat!!! :D

Novire, na tebe taky moc myslim, at ti manzel neodjede a vse s tebou prozije - Kori odkladal na trikrat let do Londyna, nez se narodila Johanka - ta prisla na svet v nedeli rano a on v pondeli po obede odletal - a potom za nami prijel az po dvou tydnech - jen na vikend. Po sestinedeli jsem cestovala za nim zpatky do Londyna - moc mi chybel a i my jemu :oops: .. nevim, jak to bude letos, ale snad vice v klidu.. Takze tfuj, tfuj, tfuj - hodne stesti!!!

Jdu nasytit mou nenasytitelnou vichrici :lol: :lol: :lol: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí