Poradna duly
Jana Čurdová
Rozárko no to je něco - od Pražský bydlím fakt kousíček - jedna ulice vedle (vedle Bílýho domu =finančák), no a od Těšetic asi 10 km pocházím, v Mramoticích jsem trávila dětství na koupáku, kousek odtud mám babičku.. ![]()
Ahojte holky!
Téééda, já jsem nakoukla do galerky a nestačím se divit! Vy už máte taková bříška???
Tak mně ještě to moje nepřipadá vůbec těhotenské, nějak se asi schovává.
Je sice už trošku větší, ale ne tak moc jako u vás… Budu vám muset dát do galerky fotečku…
Už pár dní mě trápí nechuť k jídlu. Měla jsem to i v minulém těhotenství - prostě postrádám chuťové buňky. Nemusela bych vůbec jíst, kdybych občas necítila hlad… Máte to některá taky tak???
Jo a necháte si říct pohlaví? Já si zahrávám s myšlenkou, že ne, ale ještě nejsem rozhodnutá… ![]()
SILEMKO, gratuluju ke kopanečkům!!! Já už se jich nemůžu dočkat. Ty se máš!!! ![]()
IVULE, já taky nemám vůbec vánoční náladu, je to spíš jak pochmurný podzim…
Doufám, že brzy napadne sníh!!!
ROZÁRKO, to chce hlavně vyležet! Vůbec Ti nezávidím v takovém stavu ještě lítat po úřadech… Nemůže to počkat??? To chce opravdu ležet, odpočívat a pít čaje s citronem a medem. O mě se teď v sobotu taky pokoušela nějaká chřipka, ale pila jsem čaj, snědla 3kiwi, 2pomeranče, šla spát a byla jsem ráno fit… Hodně pomáhá dostat do sebe vitamin C.
Dobré dopoledne holčiny,
Rozárko je mi líto, že jsi nemocná, ale fakt to chce ležet a jíst vitamíny v přírodní podobě. Na kašel Stodal, taky ho mám doma, jen jsem ho nepotřebovala.. Asi ted´řádí virózy , Tomášek taky marodí.Jen se děsím vždycky, když v autobuse někdo prská..
. A taky jsem byla na tom EKG a pan doktor kouknul na průkazku a povídá:„Už třetí dítě?“ No docela mě pobavil, asi je to divné mít v dnešní době tři děti.. Jinak je to v pohodě, prý jsem zdravá..
.
Ahoj holky, tak mě je dneska konečně dobře, sice ještě frkám, ale chřipka už oslabuje.
Rozárko, fakt ti to nezávidím, já normálně zvládám chřipku za 3-4 dny, teď jsem poctivě ležela skoro 8 dní a až dneska je mi líp. Doktorka mi říkala, že kdybych měla teplotu, tak můžu maximálně půlku paralenu. Jinak jsem taky pila jen čaje (už je nemůžu ani vidět), napařovala hlavu, a dávala si nohy a lokty do velmi horké vody se solí, pomáhá to na chřipkový stavy. Tak brzké uzdravení, abys nemusela proležet vánoce ![]()
Bohužel jsem díky této něčekané nemoci pozadu s dárky, takže mě ještě čekají návštěvy přecpaných obchodů.
Jinak břicho zatim nic moc, ale chci se už mrknout ponějakých kalhotech a podprsence, asi si je jen vyzkouším a pak popřípadě objednám z netu nebo z katalogu. Někdy nakupuju z katalogů v Německu, například podprda od Anity, která u nás stojí 740Kč je tam za 14 euro. Taky jsem narazila na kočár, který chci, tady stojí bez přenosné tašky na internetu 20 000Kč, a v Německu jen 14 000Kč i s taškou a adaptérem na autosedačku Maxi Cosi. teda ono je to pořád dost, ale koupit ji chtějí tchánovci, tak se nebráním…že jo.
Tak jsem to holky vzdala.Hodila jsem sebou na gauč a nejdu nikam.Kontrolu provedeme s Tedíkem zítra,snad mi bude lépe.Ještě že Tedík je takové samostané dítko,to Dany vyžadoval pořád mou pozornost a drží se ho i teď v 11 ,pokud zrovna nesedí u PC.
Stodal doma mám,ale spíše bych potřebovala zprovoznit nos,riskla jsem Tedíkovi kapky Olynth,jsou dětský a aspoň na chvíli se mi ulevilo.
Vyky,já taky 3 dítko,tak jsem zvědavá,sama se cítím divně
,ale když koukneš na „prosinec“,tak tuším,že jolma čeká 4.Holky já už se tak těším až to odtajníme,no těším,bojím,připadám si jak těhotná 16,čerstvě rozvedená,v podnájmu a pořídíme si dalšího prcka.Jsem zvědavá co na to naši,co okolí.Už ať je to za náma,vážně bych to nejraději vykřičela do světa,ale vážně to asi způsobí problémky.
Silem,ty pocházíš z Těšetic?To asi budeš tedy znát tu mou sestřenici.
Tak já běžím něco dělat, je tu příšerný nepořádek, jeden týden odpadnu a už to tu vypadá jak po boji.
Popelko: Ještě jsem zapomněla, že už mám určený termín porodu podle Ms, to vychází na 24.6., tak případně prosím doplnit do seznámku.
Tak se jdu vrhnout na vysávání, vytírání, praní, vaření a další příjemné aktivity, zítra už mažu do práce a na nákupy, takže musím využít poslední volný den.
Mějte se.
Lenulo, neboj s tou nechutí k jídlu tady nejsi sama. Taky mám problém do sebe něco nacpat. Ráno se pravidelně podívám do ledničky, spíže a jdu na lačno do práce pak teprve během dopoledne si kupuju něco k jídlu, většinou koblihy nebo marmeládové šátečky, musím ale na ně mít chuť. S váhou zatím problém nemám spíš hubnu. Pak nějaké ovoce a oběd no a k večeru se zase nutím, abych něco snědla. Ale poslední dobou zjišťuju, že maso, převážně přírodní steaky apod. můžu pořád a ještě chleba s máslem a uzený tvrdý sýr.Mňam.
Doufám, že mrňouskovi nevadí mé složení stravy, snažím se jíst zdravě, ale fakt se musím do všeho nutit. Aspoň že na čokolády apod. se nemůžu ani podívat, ty za mě baští manžel.
Ivule a mrně
Teda holky, vy jste se činily ![]()
Silem tak pohyby jo?? No už máš pomalu nárok v 17 týdnu
Tak to teď budeš vysedávat s nožkama nahoře co
Jen tak dál!!
Renko vidíš, jak je svět malej
Takže ty bydlíš u důchoďáku? No tak to pudeme na sraz spolu
My jsme tady od března 2005, ale předtím jsme bydleli rok v Rezlerový ![]()
Tak s jídlem je to takový jak kdy. Ráno mám chuť na mlíko s něčím sladkým a odpoledne na nic… hlad mám večer, ale když do něčeho kousnu tak mě přejde chuť ![]()
Naši teď odjeli a mamča pořád hladila a mluvila na břicho. Prý od ledna taky začne nakupovat tak jsem zvědavá ![]()
Rozárko vincentka ve spreji jak do krku tak do nosu… odhleňuje a může se v těhu. Ale jitrocelový sirup s medem je nej. Vždycky mi pomohl!
Rozárko,hlavně odpočívej, však se to nezblázní.Já si zas připadám,po těch letech, jako kdybych byla těhotná poprvé.. Pro manžela je to první dítě a tohle těhotenství je úplně jiné než ta předešlá.. Tehdy jsem neměla skoro žádné problémy, špatně mi nebylo a taky jsem tolik se tolik nestresovala, jestli bude mimi v pohodě.. A to se holky podržte, mám ségru,tedy nevlastní, které bude v lednu 19 a je o tři měsíce dýl těhotná než já.To by bylo všechno
tak nějak v pohodě, jenže ona je ve druháku na učňáku, protože prvák opakovala 2×.Takže ročník nedodělá a pochybuji, že bude pokračovat.Bydlet taky nemají kde a o nějakých financích ani nemluvím.Je to zase další průšvih v řadě.No uvidíme, jak se s tím popere..
ROZÁRKO z Těšetic nejsem, ale 10 km od Těšetic - moc lidí tam neznám - spíš teda skoro žádný ![]()
ROXO ještě radši odpočívej a s úklidem opatrně, však on ti třeba někdo pomůže, co? ![]()
IVULKO myslím, že miminku tvá strava neublíží, pokud se jí nějak normálně, tak je to myslím v pohodě, tělo si samo řekne, kdybyste viděly moje chutě první dva měsíce - to bych měla nejradši na talíři pořád jen pořádnou flákotu masa a k tomu pivo !!! dokonce mi manžel kupoval nealko pivo, měla jsem na něho šílenou chuť
![]()
HELI ahooj, no s těma pohybama to zatím určitě nebude tak horký, byl to prostě první záchvěv (pokud vůbec), ale jsem za něj šťastná
ségra cítila na začátku 18.tt, ale ta se tak nepozorovala, jako já teď - po těch zkušenostech jsem holt v tomhle směru posedlá..
Ahoj holky,
tak jsem se konečně dostala k počítači. Manža byl doma, tak jsem neměla šanci.
Silem, to je bezva, že už cítíš pohyby. Mně v sobotu taky připadalo, že „už něco“, od té doby ale nic, tak to ještě ono asi není. S Ájou jsem cítila pohyby od 19tého týdne, teď je ještě moc brzo. Asi jsem je spíš už chtěla cítit.
Helenis, jo, jo, bydlíme u důchoďáku, ve druhém vchodu. Tak to si někdy můžeme udělat soukromej měcholupskej srazík
. Ještě mě napadlo, že jsi psala o cvičení. Kousek od nás (zastávka busu Horčičkova) je fajn klub Benjamín. Já tam chodím s Ájou cvičit. Ve středu od 11hod do 12hod tam probíhá těhu cvičení. Uvažuju, že bych tam začala chodit. Je to totiž i s hlídáním dětí. Teď mi došlo, že jestli chodíš do práce, je to hodina na nic.
Ahoj RenkoH,
pobavila jsi mě s tou hodinou těhu cvičení. Já chci taky začít chodit cvičit do nějakého těhu cvičení. Dokonce jsem našla jedno super těhu cvičení v bazenech s mořskou vodou (jsem ekzematik-mořská voda je pro mě super), hodina stojí cca 150,–Kč, jednou týdně. Vše mi vyhovovalo, je to i blízko, ale kurz je ve středu od cca 8-9hod. Tak mám dilema, buď budu chodit, a muset v práci nahrazovat 4 hodiny týdně (pracuju od 7hodin a kolem té 10 hodiny bych byla tak akorát v práci) nebo do tohoto kurzu chodit nebudu a najdu jiný odpolední. Nechápu, jak můžou udělat kurz pro těhotné v takovou hodinu. To jsou všechny těhotné nepracující, nebo na mateřské, nebo na pracáku? Příjde mi to jako diskriminace pracujících těhotných. Další co mě vytáčí je těhu oblečení. Příjdu do těhotenské módy a chci kalhoty vel.44 a prodavačka mi řekne, že mají poslední, protože ve větším se vyrábí jen vyjímečně (podotýkám byla jsem ve velkém obchodě). To můžou být těhotné jen štíhlé ženy? Ty holky jako já,krev a mlíko, těhotné být asi nemůžou, protože jsou asi tlusté i bez těhu bříška. Nevím celkem mě překvapilo, že se těhu oblečení vyrábí v tak malých číslech. Nakonec jsem ale měla štěstí. Nechci si stěžovat, ale některé věci mi prostě rozum nebere.
Ivule a mrně
Ivulko naprostý souhlas…mám problém si koupit normální oblečení, tak teď s hrůzou čekám až budu potřebovat těhu.
Popelko, děkuji za Tvou oporu a společnou obavu, jsem ráda, že v tom nejsem sama. S tím oblečením je to hrůza, ale teď jsem si ještě vzpomněla, že jsem si chtěla koupit těhu podprsenku a když jsem chtěla 80 C,D (moje normální velikost) a ještě 85 D, raději ještě jednu na výrost, tak mi řekla, že tak velké nemají. Tak nevím, asi si časem koupím 2 kojenecké čepičky a přišiju je k sobě. Ha,ha…
Ne je mi jasné, že budu muset obejít více obchodů, abych koupila to co potřebuju. Už se těším.
Zatím ahojki Ivule