ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
19.12.06 20:16

Ahoj holky,
hlásím se z kontroly… jsem docela vytočená… moje doktorka je dlouhodobe nemocná, takže jsem musela k jiné… ptala jsem se, jestli mi bude dělat ultrazvuk, že bych chtěla fotku, že ještě nemám.. a ona na to, že nebude, že ten se dělá ve 12. týdnu a já jsem v 15… povídám, že mi ho předtím nikdo nědělal, jen úplně na začátku asi v 5. týdnu… A ona mi řekla, že mi ho udělat nemůže, že by jí to pojišťovna neproplatila :evil: Chápete to?? Prcka jsem viděla jenom jednou, to byl ještě úplně malinký a od té doby nic :cry: strašně mě to mrzí, chtěla jsem ho vidět a taky se doma pochlubit, znáte to… A pojišťovna to podle mě ani nemusela vedět, stačilo tak 5 minut z jejího času :evil:
Takže jsem absolvovala jenom vnitřní vyšetření a poslech srdíčka, vypadá to, že je všechno v pořádku. To jsem samozřejmě ráda, jen mě fakt mrzí že jsem ho ani neviděla :(
27. prosince jdu na tripple testy, nevíte někdo, jestli se tam dělá taky ultrazvuk? Že bych se konečně dočkala… A 8. ledna jdu na další kontrolu, tak prosím o zápis do seznámku :wink:
Ach jo, jdu se najíst a asi půjdu brzy spát, tak opatruje bříška a ahoj zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
19.12.06 20:53

Novire teda to je kra… A tvoje dr. ti ho snad už taky měla udělat! Já mám fotky dvě z každé návštěvy! Občas mě fakt překvapuje co si v dnešní době dr. dovolí říct. Místo aby byli ochotní… no jo letos je asi hodně těhulí tak co by se snažili! A přitom to má být to nejkrásnější.. Děkuju bohu, že jsem změnila dr. a teď mám dr. fantastickou.
Držím palce, aby ti příště všechno vynahradila a mimíska sis pěkně dlouho prohlídla! Ale obávám se, že to bude až v tom lednu. Na triplech ti jen vemou krev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
20.12.06 07:56

Krásné dobré ráno.

Dneska vás je na kontroly požehnaně, tak držím palce a čekám samé dobré zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
20.12.06 08:00

Červňátka 2007

Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 17.1.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / KO 2.1.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / KO 15.1. / 21.12. Tripple testy
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO DNES!!!

Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / KO 16.1.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. /KO DNES!!! UZ / 28.12. Tripple testy / 9.1. Dr.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / KO 27.12. Tripple testy / 8.1. Dr.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 2.1.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / KO 10.1. / 2.1. Tripple testy
Marcela / Kladno / TP asi 20.6. /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 3.1.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 10.1. + Tripple testy
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 23.6. / KO DNES!!!

RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 3.1.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / KO DNES!!!

Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO 10.1. Tripple testy
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO DNES!!!

Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO 28.12. / UZ DNES!!!

Bára / 1976 / Blansko / TP 3.7. / KO ???
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO ???

Maminky

Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka

Čestní hosté

June Žabucha
Brum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
20.12.06 08:56

Ahojte holčinky!

Všem držíme všech 8 palečků na dnešní kontroly!!!!!!! :D

EVUŠKO, moc mě mrzí, co musíš prožívat!!! Ještě že Ti na to aspoň přišli, ale stejně… Člověk se pak pořád bojí…

My jsme byli včera na tom šíjovém projasnění. Konečně vám můžu ukázat naše kulišátko:

Forma výsledků z krve byla podobna jak při tripple testech - 1:4700 riziko na Downův syndrom, takže dobré…
Pak následoval podrobný UTZ, kde hledal různé věci, díval se hlavně na obličej, hlavičku (mozek), tělíčko, ruce, nohy, které počítal To bylo docela nepříjemné - že jsem si uvědomila, že se asi často stávají vady, kdy se miminko nevyvíjí jak by mělo, asi můžou chybět i ruce a tak…
Ale my jsme v pořádku, byly vidět i prstíčky na ručičkách!!! Celý tento UTZ byl krásný. Mimišátko bylo opět vzhůru, vystrkovalo pánev dopředu a dozadu a šahalo si ručičkama na nohy…
Na další KO jdu už 16.ledna!!! Udělám si nový metřík - bude to velký UTZ, samozřejmě zaměřený hlavně na srdíčko. To budou nervy… Ale věřím, že bude vše v pořádku, i ostatní orgány!!!

Perlička na závěr: O další kontrolu jsem se musela hlásit, ale to by nevadilo, prostě se zapomněl podívat do PC, že už jsme měli problém. Ale že mi říká, že bysme tohle vyšetření mohli napsat na pojišťovnu, aby zaplatili aspoň něco, to mě dorazilo - platila jsem to už minule. Tak žeprý si mám příště říct o nahrávku na kazetu a budu ji mít zadarmo.
Takže ono to všechno záleží jen na doktorovi, jestli si vyšetření uhradíte samy, nebo vám to uhradí pojišťovna a když si dr. nevzpomene…
Ty peníze za ten klid ale stejně stály, pokud máte možnost, běžte na to (kdo máte termín na konci června)!!!

NOVIRE, je blbé, že jsi viděla mimíska tak dávno, ale nevěš hlavu. U těch tripple testů se dělá i UTZ, takže se brzy dočkáš. :wink: Já už UTZ nechci ani vidět do toho 16.1. . Pořád se teď mluví o tom, jak by se neměla dělat moc často a můj gyndr. mi ho dělá při každé prohlídce, což je sice fajn, že se člověk podívá, ale to je asi tak vše, protože nedokáže nic rozpoznat, jen miminko přeměří, což je úplně zbytečné a proto nemusí dělat UTZ…

POPELKO, jdu na KO ke gyndr. 28.12., takže příští týden. Jdu na tripple testy, ale pokud to půjde, odmítnu je, protože máme za sebou to vyšetření na genetice, ještě tam půjdeme, tak nejsou podle mě potřeba. Ale uvidím, co řekně dr. … :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.12.06 09:06

Ahojky hezke rano
Novire to me teda mrzi s tou doktorkou ten jeji pristup.Me teda dela ultrazvuk pri kazde prohlidce.
Lenulko moc gratuluju k tak krasnemu miminku..
Ja jsem jen zvedava jestli mi moje dr.rekne neco o nejakym placeni nebo ne.Zatim ani zminka o nicem.Myslim,ze mas pravdu a vsechno to zavisi jen na doktorovi.

Chtela jsem se zeptat holky co vase chute a vaha??
Ja musim rict,ze chute nemam vubec zadny.Jim jen proto,ze musim a kvuli mimi.Jinak bych vubec nemusela cely den jist,za to piju za dva.
Dnes mi rano rekla teta, ze jsem snnad jeste zhubla..
Je to tak jsou mi kalhoty volnejsi.Vubec to nechapu.
Ted si pujdu udelat naloz ovoce,abych do sebe dostala aspon nejake vitaminy.
Dnes moc vsem drzim pesticky at to dobre dopadne.Je to silena uleva,kdyz vime ze je vsechno v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
20.12.06 09:31

Ahojky, přeji všem krásné dopoledne.

Novire, vůbec se ti nedivím, že jsi byla neštastná a zklamaná. Všechno je to holt o lidech a o jejich ochotě.

Lenulo, gratuluju k úspěsné kontrole.

Martinko, chutě také nemám zatím žádné, ale všichni se mě na to mohutně vyptávají. K jídlu se také spíše musím nutit, ale nehubnu. Na váhu mám nahoře teprve 0,5 kg, ale bříško už se pěkně rýsuje.

K vánocům si s manželem dáme digitální foťák, tak budu moct také přispět do galerie :-)

Na kontrolu jdu dneska odpoledne a v noci jsem vůbec nemohla spát. Nějak se mi to honí hlavou a jsem pěkně nervózní. Mimčo jsem už neviděla přes 5 týdnů, tak se moc těším. Navíc tam jde se mnou manžel, takže pro něj to bude úplná premiéra.

Mám na Vás kočky dotaz: Když jdu na UZ přes bříško, je potřeba předem pít a mít plný močový měchýř nebo ne? Doktor to po mě chtěl minule, ale to bylo cca v 6tt, kdy potvrzoval těhoteství. Je to nutné pokaždé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.12.06 09:46

Ahoj Kaculko.
me ted delala doktorka prvne ultrazvuk prez brisko a ja se sla predtim vycurat.Ona mi nerikala nic.Ale jak jsem byla minule u jineho jak tam ta moje doktorka nebyla,tak me poslal na wc,abych mela prazdny mocovy mechyr.tak jsem to vzala tak,ze to mam mit pokazde.A mimi bylo dobre videt,kdyz me delala ted ultrazvuk prez brisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
20.12.06 09:49

KACULKO, neboj, vše bude dobré!!! A z té nervozity si nic nedělej, je to před kontrolou normální. Myslím, že to zažíváme každá! :wink:

MARTINKO, já jsem tu taky řešila nechutenství. Taky nemám na nic chuť. Když jdu na oběd, kde si mám vybrat z 10jídel, nemám chuť ani na jedno a když si něco dám, tak cítím, že mám jakoby otupělé chuťové buňky, vůbec si ho nevychutnám… :? Občas se mi ale stane, že mám na něco strašnou chuť - včera na párek v rohlíku, dneska ráno na čokoládu… Ale to je tak jednou za den a většinou jsou to nezdravé věci. :oops:
Závidím Ti, že piješ, to se v těhu mám a hodně, aby se pročistili ledviny - tělo, nezatěžuje se tělo miminka škodlivými látkami… Ale já skoro vůbec nepiju, nemám chuť… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
20.12.06 11:08

Dobré ránko holčiny,
hlásím příchod z kontroly a tripple testů. No podle UTZ čekáme asi pěkného čertíka(ci). Doktor potřeboval přeměřit hlavičku, tělíčko a nožičky. Všechno šlo v pohodě, mrně leželo na zádech a ruce za hlavou nebo to střídalo polohou, kdy mělo paleček v puse. Ale nohy nechtěl vůbec ukázat. Nakonec se povedlo po 15 minutách ježdění UTZ po břichu jednu nohu změřit, ale šil sebou neuvěřitelně. Jinak měříme cca 16cm a jsme úplně v pořádku. Na výsledky tripplů si budu muset počkat, negativní mi sdělí lékař, pozitivní výsledky posílají domů, tak uvidíme. Jinak další kontrolu máme 17.1.2007 v 9.10hod a to půjdem už i na velký UTZ na srdíčko. Jsem šťastná, že to dneska dopadlo dobře, doktor už se musel smát, jak malé nespolupracovalo a dělalo vše proto aby nemuselo ty nožičky ukázat. Bylo to legrační.
Jinak gratuluju všem ostatním k úspěšným kontrolám a taky se hlásím do klubu nejedlíků. Podle váhy doma mám 82 kg bez oblečení(výchozí váha byla 86kg) u doktora vážím 85kg, ale i s oblečením. Takže zatím jsem nepřibrala nic, tak uvidíme jak to bude vypadat po vánocích. Jinak dneska v Ostravě sněžilo, seděla jsem v čekárně a dívala se z okna, byla to nádhera. Ale už to samozřejmě přešlo. Tak uvidíme.
Zatím ahoj a pěkný den všem pupíkům
Ivule a mrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
20.12.06 11:12

Ivulko tak to moc gratuluju ke kontrole. Není to ale s těma testama obráceně, že negativní posílají domů a pozitivní sdělí dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
20.12.06 11:22

Ahoj Popelko,
taky mi to přišlo divné, ale doktor i sestra říkali, že negativní dostanou oni a pozitivní dostanu já domů. Ale spíš je dostanu já i doktor a pak se budu v případě pozitivity spojit s lékařem a domluvit se na dalším postupu.
Jinak doktor během UTZ mrněti vyhrožoval, „no ukaž ty nožičky, přece nechceš, aby maminku museli píchat do bříška (odběr plodovky), taky se ti to nebude líbit.“ No a mrně se nakonec umoudřilo a zklidnilo, ale jenom trošku. Doktor mi vysvětlil, že potřeboval ty rozměry na genetiku. Jinak podle jeho výsledků měření jsem 15+5tt, ale metřík měnit nebudu.
Zatím ahojki Ivule a mrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
20.12.06 11:39

Tak ahoj holky,
poprvé se po 14 dnech hlásím z práce :wink:
Díky za podporu, skoro už jsem si připadala divně, když mi přístup té doktorky vadil… asi jsem teď nějak obecně citlivější na reakce lidí a víc si všechno beru :oops:
Držím palce všem bříškám, co jdou dneska na kontrolu a že jich teda dneska je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.12.06 11:53

Tak za chvili vyrazim z prace dnes jsem naposled.
Drzim palecky vsem na kontroly..
A taky Vam vsem preji krasne a prijemne stravene Vanoce,opatrujte svoje briska.Hodne darecku pod stromeckem a hlavne zdravicko..
Ja se tady jeste asi zastavim pred svatky,ale nevim to jiste.
Jedeme za nasima do Nachoda a tam mame pc,ale neb¨vim jak na tom budu s casem.Tak se mejte krasne budte opatrne a uzivejte vanocni pohody. Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
20.12.06 12:28

Martinko tobě taky krásné vánoce ahlavně klid a pohodu.

Od zítra mám taky dovolenou…hurá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital