Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky tak jakpak jste si uzily jezisky??
U nas toho bylo pozehnane..
Ja jdu uz ve ctvrtek do prace a v patek.Takze se moc netesim.Jinak se porad necim cpu ale prijde mi,ze vubec nepribiram..
Copak jste dostaly za darecky??Uz neco na mimi?
Ja jeste ne…a jsem docela rada v tomhle jsem docela poverciva..
Ted me ceka nakup nejakych tech tehotenskych kalhot..
Dostala jsem vynadano,ze furt nosim ryfle a ze to neni zdravy,kvuli mimi.
tak nejaky vyberu,ale nevim nevim,jeste se furt do tech svych kalhot vejdu..
Preji vam do Noveho roku hodne moc zdravicka at to vsechno bajecne zvladneme..zatim se mejte fajn.Papa
Ahoj, vůbec jsem se přes svátky nedostala k pc, tak píšu až teď. Tak jaké byly svátky? U nás pohodička, hodně krásných dárků.
Martinko přibrala jsem cca 1 kg…už je mi to divné, tak doufám, že je šechno v pořádku, ale moje mamka prý přibrala za celé těhu jen 6kg.
ahoj pupíci, dobré ráno Popelko,
jak je v Praze a jinde? my tady máme slušnou námrazu a taky bílý poprašek. vypadá to docela hezky.
popelko to se tedy máš, jestli budeš mít 6kg na vrch, tak to je fajn
tak neměj strach, když to máte v rodině ![]()
my jsme nic na miminko taky nedostali a taky jsem ráda. akorát manža koupil krásnou knížku o těhotenství. tak v ní pořád ležim.
helenis…nic si z pobolívání nedělej, protože je to s největší pravděpodobností opravdu normální. mě tak pěkně bolí dolí bříško. asi rosteme. a nejen to, na štědrý den /krom té dyšnosti/ mi taky nebylo zrovna nejlíp. to víte, asi by miminka chtěla být na vánoce s námi venku ![]()
a mně dneska šlápnul oskar na břicho. ráno jsem se probudila a přímý zásach na bobinu. tak jsem z toho byla táááák špatná. hledal jsem info úplně všude. a nikde nic nenašla. tak snad je bobinka v pořádku. holky nejhorší je, že v takový situaci jste schopný vsugerovat si i to, že vás děsně bolí břicho. ale teď už jsem spychicky jakž takž ok a nic mi neni
asi to miminko něco vydrží, žejo?
moc vás zdravím.....
heluš
Ahoj Helčo…my jsme taky nic na mimi nedostali…jen já jsem si poručila od Ježíška olejíček na bříško, tak poctivě mažeme.
Miminko bude v pořádku, neboj…musí něco vydržet.
no vidíš, ten já dostala ještě před vánocema. kamarádka, která rodila v květnu mi doporučila těhotenstký pěstící olej od weledy. taky mažu, ale moc mě to neba. já na takový věci moc nejsem, protože jsem nikdy neměla problém s pletí. kde všude mažeš? já jen prsa a bříško. taky by se asi měly stehna a prdelka??? co máš za olejíček?
Ahoj po svátcích
doufám, že jste se měly všechny krásně..
U nás je taky zima - ráno pod nulou, teď kolem nuly, ale sníh nikde..jinak jsme měli taky pohodičku a spoustu dárků, od manžela jsem dostala Velkou knihu o matce a dítěti a palmový olej na břicho a prsa, tak poctivě mažeme každej den
samozřejmě jsme absolvovali návštěvy u obou rodin a všude kvanta jídla, takže mám další kilo nahoře, ikdyž jsem se docela hlídala, takže celkem už jsou to 4,5 kg!!!!
bříško zase povyskočilo a něco se uvnitř občas děje, jen je těžký to rozeznat..
Helčo mám taky ten od weledy…je prý nejlepší. Mažeme bříško a stehna…prsa už mám hodně popraskaný od puberty, tak ty nějak neřeším…máznu je jen občas.
ahojíky silemo,
dobře, že jsi taky tady
já se taky cpala, ale bojím se jít na váhu.
ty semáš, že bříško roste, moje je pořád pneumatikové, ale miminko nikde. i když lidi už mi říkaj, že jsem „zakulacená“, ale jenom jestli si nevymýšlí ![]()
já dostala knížku „co čekat v radostném očekávání“, je sice trochu émerická, ale vyhovuje mi.
popleko, no vidíš. tak účinnost olejíčku je profláklá už od loun do pardubic
ale v lounech nešel sehnat. musel koupit manža v praze. já mám zas strie na bocích z tloušťky (taky od puberty), tak si říkám, že hůř asi moc nebude.
Ahojky maminy,
já jsem už ode dneška v práci a docela lituju toho, že jsem si nevzala ty tři dny dovolenou. No ona se ještě bude hodit na jaře, až budeme kupovat věcičky.
Vánoce proběhly v poklidu. Byli jsme asi všichni nějací moc hodní, protože pod stromečkem byla spousta dárků. Na mimčo jsem také nic nedostala (ani jsem nechtěla) jen od manžela bezpečnostní pás do auta pro těhulky a od mamči knížku: Mých prvních pět let od Anny Gedess. Jsou tam nádherné fotečky.
Jinak od kamarádky, co má tříměsíčního klučinu, jsem dostala také dva krémíky na strie, takže mažeme. I když, jsem na to docela lajdák. Víckrát než jednou denně se nedokopu ani omylem.
Zítra ráno jdu na odběr krve na ty tripple testy, tak doufám, že bude všechno OK.
Jinak mám nahoře zatím také jenom 1 kg, ale bříško už se v džínách tlačí. ![]()
Mějte se moc krásně a užívejte v pohodě zbytek roku.
no já vám řeknu, holky, že si neumim představit jít do práce. já už bych byla klíďo doma. a vy?
EURY no já jsem doma od začátku, takže si teď užívám tu pohodu, ale stejně vstávám nejpozději v osm..jinak poslední týden a něco už chodím v noci na WC jen 1× - to je úspěch
neboj, každýmu roste břicho jinak, určitě vyroste, já se do klasických riflí nevejdu už pěkně dlouho..vidím, že hit letošních vánoc pro těhulky jsou krémy na strie
já dostala ještě jeden od ségry (ELASTI-Q)..někde jsem četla, že to ale stejně moc neovlivní, že to je prostě daný geneticky, na druhou stranu mi připadá logický, že když se kůže maže, je víc pružná..tak fakt nevím..
Ahoj holky,
EURY já už bych taky byla nejraději doma
zvlášť teď, po těch vyhazovech… jestli mě budou hodně štvát, tak zůstanu doma tak od února… při mojem platu to zas až takový rozdíl s nemocenskou nebude, navíc něco ušetřím za cestu plus za oblečení - do práce bych toho rozhodně musela kupovat víc…
Jinak nahoře mám zatím jenom 1,5 kila, což jsem fakt ráda, ale je fakt, že v mojem případě by vůbec nevadilo, pokud by mi nějaké to kilo nahoře po porodu zůstalo
…doufám, že mě za tento kacířský postoj neukamenujete ![]()
Břísko už mi vyskočilo pěkně, do svých kalhot se nevejdu ani náhodou, takže nosím jedny takové volnější manšestráky, těhu gatě plánuju v lednu. S poctivým mazáním mám taky dost problém, zatím jsem se dostala k nejlepšímu výsledku 1× za 2 dny
Mažu se Enja balzámem od Dermacolu, olejíčky mi strašně vadí jak jsou mastné… doufám ale, že genetika zafunguje a žádné strie se mi neudělají ![]()
Jo a pro prcka jsem dostali od ségry flašku (nějakou speciální protikolikovou) a takové silikonové nástavce na prst na masáž dásní když prckovi rostou zuby. Mě to nevadí, v tomhle asi zas tak moc pověrčivá nejsem
![]()
Ahoj holky, zdravím po svátcích.
Já mám pocit, že jsem se zastavila až dnes. Bylo toho nějak moc. Ježíšek byl ale fajn, Andrejka byla nadšená z dárků. Vloni si to ještě tak neužila. Je to strašně hezký pozorovat ty rozzářený dětský oči, skoro mi i slza ukápla, ty hormony…
Na váhu raději nelezu. Na KO jdu příští týden ve středu, tak si zatím nechci kazit náladu.
Já jsem si na mazání koupila v lékárně krém Bonella. Zatím stojí netknutý na poličce. Měla jsem ho i v prvním těhu, taky jsem spíš nemazala než mazala. Strie se mi neudělala jediná. Já si taky myslím, že je to hodně dáno geneticky. Tak doufám, že teď to taky nějak zvládnu.
Jinak zítra konečně odjíždíme na hory. Máme takovou fajn partičku lidí, už se moc těším.
Tak se zatím mějte všichni fajn a hezky si užijte konec roku.
Ahoj holčiny, tak zase to tu oživlo!
Držím palečky na triply! Do kdy jsi říkala že budou? Max 14 dni?
Já mažu už asi 14 dní olejíčkem babylove z DM. A v čekárně kde je TV a video pouštěli zrovna dokument o strijích a dr. říkal, že prevence je základ. Že se právě kůže zjemní a stane pružnější! Takže děláme moc dobře! Holky co mažete jen 1× deně! já tak 1× za dva, tři dny
Jsem hrozná! Mažu břicho, boky a trošku dozadu odkud se to natahuje.
Přibrala jsem 3kg, což je po vánocích úspěch!! Ovšem to je tím, že po obědě nemám absolutně na nic chuť a dělá se mi spíš zle
No co jsem si nevybrala v I. trimestru hihi
Co se týká věcí na mimi řeknu vám jedno! Když jsem chodila do červňátek 2006 tak si holka s mamčou koupila kočár v 9 týdnu a má krásný miminko! Holky si tam normálně kupovaly věci a všechno! Fakt na pověry nevěřím, člověka to pak jen stresuje. Dneska jsem taky byla mrknout na kočár a jsem už rozhodnutá!! Hurá.
Jinak do práce nechodím a už ani nepudu, kromě zaučování nové slečny. Dlouhé dojíždění, alergické prostředí, třikrát přesedat, sedět a koukat 8 hodin do PC…
Holky ptaly jste se některá dr. na to cvičení? Nebo už chodíte nikam. Kromě Silemky, ta se spíš musí šetřit! Škoda, že jsi tak daleko, mohly jsme chodit aspoň na kafíčko a pokec.
Poslední!
našla jsem ve své chytré knížečce, že mimi si zatím umí najít místo, když se bříško přimáčkne, třeba ve spaní si na něj lehneme, nebo právě když se stlačí a vůbec to prý nevadí! I když samo to nesmí být pořád žejo!
Tak krásnou noc a zítra se ukažte ![]()