Poradna duly
Jana Čurdová
Reni na horách si to užijte a třeba vám napadne i troška sněhu pro atmosféru
Já už se taky nejvíc těším na to jak děti budou nadšený a plné očekávání co jim ježíšek donese
Tak se měj hezky a koukej se vrátit ať mám s kým chodit cvičit ![]()
Helčo, díky.
Ty už máš vybranej kočár? Můžu se zeptat jakej? Teda jestli to není zatím tajemství ![]()
AHOJKY
NOVIRE rozhodně tě neukamenujeme, naopak - mám ráda lidi se zdravým pohledem na svou postavu..mám kamarádku, co má necelých 50 kg a cítí se pořád děsně tlustá, dokonce prý i vedle mě a já mám normálně mezi 63-65 kg!!..
RENKO užij si krásně hory, škoda, že není sníh, ale aspoň tě nebude mrzet, že nemůžeš lyžovat ![]()
HELI taky jsem zvědavá, jaký kočárek máš vybraný - hoď nám sem odkaz ![]()
Tak co holky, kdo cítil přes Vánoce nějaký ty „bublinky“ v břiše?
Ahojky,
tak mám za sebou ty upíry. Výsledky tripple testů prý budou za dva dny. V případě, že by se jim něco nelíbilo, budou volat doktorovi a ten potom mě. Jinak se je dozvím až na těhotenské kontrole, kam jdu 9.1.
Přes vánoce mi doma bylo fajn a jen co jsem přišla do práce, tak jsem zase unavená, ospalá a navíc mě začaly bolet záda. Holt mi to tady nesvědčí
Do toho mě dneska začalo nějak dost píchat v břiše, takže si možná na zítra napíšu dovolenou.
Ale k něčemu veselejšímu…
Helčo, také mě zajímá jaký jsi vybrala kočárek. Já jsem se jenom zhruba dívala po diskuzích a internetových obchodech a zjistila, že buď koupíme nějaký hluboký v bazaru a k tomu nový sporťák, až mimčo bude sedět nebo připadá v úvahu cca 2 druhy trojkombinací. U ostatních se bojím, že se tam mimčo v zimě nevejde ve fusaku do hluboké korbičky.
Kaculko tak si tu první část zvládla! A výsledky do dvou dnů to je supr! Když dr nezavolá příští týden tak je vše OK? To držím pořád pěstičky.
Silem bublinky byly, ale určitě ne od mimi
No jo když se někdo přejídá na večer… ![]()
Jinak jsme byli tady v Hostivaři v jednom krámku a byla tam moc ochotná paní! Můj výběr padl na málo známý kočárek Mikádo Ox-ford. A to, protože má přední dvojkolečko jako trojkolka, ale je aretovací, tudíž v obchodě se s ním supr jezdí a ovládat se dá jednou rukou! V základu je obrovská hluboká korbička, sporťák, kde se vleze mimi ve fusaku v zimě a to dost pohodlně, protože jde dát do úplného lehu. Dále má v základu nánožník, moskytyéru, pláštěnku. Korba se dá dát proti i po směru jízdy. Je lehoučký asi 13,5 kg a skládá se 1 pohybem luxusně! Navíc je vysoký, takže se nemusíte sklánět a můj vysoký chlap si může nastavit ještě výš držák… Navíc je asi v 10 odstínech, takže si vyberu určitě
Hihi to jsem se rozbásnila a tady je odkaz.
http://www.detskecentrum.cz/oxford.htm
ahoj holčinky,
kačulko, tak to vypadá, že jsi první dípnutá? tak držím palce. ale teď půjdeme všichni postupně. snad to všechny přečkáme v pořádku. moc bych chtěla!
helenis, gratuluju k výběru kočárku. my pořád tak koukáme, je jich tolik, že nevim nevim, až se budem muset rozhodnout. kdy ho budete kupovat?
bublinky po vydatnym papáníčku jsem měla taky
ale určitě to neblo bibiní kopání ![]()
jo, dneska jsem byla v praze, registrovat se k porodu. mám v průkazce velký razítko z úpmd
přijímám gratulace ![]()
ahojinky
heluš
Ahojda Helčo
Tak jsem první s gratulací k registraci do porodnice
Kolik km to máte od domu??
Kočárek mám povolený v květnu koupit, ale jelikož je vybráno, tak je to jen otázka té koupě a to už snad zvládne i drahá polovička.
ahoj,
zdravím po Vánocích, tak hlásím, že jsem asi první kdo má už výsledky z tripple testů
včera jsem tam volala a všechno je v naprostém pořádku. Uf, to mi spadl kámen ze srdce.
Jinak svátky jsme prožili v pohodě, jsme teď u rodičů v Kutné Hoře, až do 1.1. Akorát mi po štědrovečerní večeři bylo pěkně špatně, asi mi nesedla kombinace salát+kapr, a to jsem prosím snědla jen kousek, žádné přejídání
No objímala jsem záchodovou mísu… 25. jsme byli u tchýně, takového jídla tam bylo a já jen o suchém rohlíku. Včera už to bylo lepší a dneska v pohodě, v sobotu má táta 60.-té narozeniny, tak tu oslavu nesmím přehánět, aby to nedopadlo jako na Štědrý večer.
Dárků bylo spousta, nejvíc nadšený byl Tomášek, letos už to prožíval zase jinak, už mu jsou 3 a čtvrt, tak to vnímá zase líp. Dostal vláčkodráhu Mašinka Tomáš, tak si s tím pořád hraje - a je klid ![]()
Jinak, Helenis, ten kočárek vypadá fakt super, něco takového jsem chtěla. Myslela jsem na Jané SLalom, ale tenhle je o polovic levnější. Asi se tam do Hostivaře sjedu podívat, chtěla bych vidět jak je složený.
A taky se musím zajet po Novém roce registrovat do porodnice.
Musím jít, Tomík vyžaduje přestavbu vláčků a začíná se vztekat.
Ahoj Jana
OBR gratulace k triplům!!! To je supr! Teď velký UTZ a jeto ![]()
Silem je má taky zasebou, ale po PAPP-A testech a taky OK žejo! Doufám, že nekecáma.
Jé vláčy, tak to byl taky dárek pro tatínka ne
To už vidím jak by s ním můj drandil hihi
Jinak kočár je supr, paní vše ukázala a je to levné, protože si je sami vozí. Když mrkneš na net tak jsou samé dobré ohlasy na něj, což jsem koukala. A složí se fat jedním pohybem a i když máme golfa 4 tak se tam vleze v pohodě! Jen nevím jestli, černý, zelený, oranžový hihi
Hele holky, koukala jsem na stánky porodnice v Krči a píšou, že epidurál poskytuje nějaká firma 24hod. deně, ale je hrazena rodičkou! Je to i jinde? Dát 4700,– se mi teda nechce i když jsem o něm neuvažovala.. ale člověk nikdy neví… Díky za info ![]()
Helenis, s barvou kočárku bude taky problém
Ale ještě je času dost. Je fakt, že vláčky dostal Tomášek, ale hrajou si s tím všichni, včetně mě ![]()
Já rodila u Apolináře a tam byl epidurál zdarma - anesteziolog je k dispozici nonstop. Kámoška rodila v Motole a taky myslím nic neplatila. Jak je to jinde, nevím.
J.
EUYRY gartuluju k výběru a zápisu do porodnice ![]()
JANI tobě gratuluju k tripplům, já je mám dělaný už 14.12. na výsledky jsem nevolala, dozvím se je 2.1. na kontrole a snad, kdyby bylo něco špatně, tak by volali..po tom Pappu jsem nějak víc v klidu
ty nevolnosti jsou šílený, je mi líto, že ti pokazily Štědrý den, mě taky nebylo nejlíp, asi smažený a salát s majonézou jsou fakt těžká kombinace a k tomu cukroví a uzobávání..
HELČO gratuluju k výběru kočárku, aspoň už v tom máš jasno..já se po nich ještě nedívám, ale pořád mám pocit, že budeme potřebovat pořádný nafukovací kola k nám do lesa
a taky bych ráda přehazovací rukojeť kvůli sluníčku v létě.. ![]()
Jo holky, manžel je nadšený z poslouchání břicha - prý mimi jasně slyší a čím dál víc, tak ať třeba vaše polovičky taky vyzkouší ![]()
Janino - moc gratuluju k testům.
helenis - děkuju za gratuluaci
ani se neptej, jak to mám daleko. to jsem řešila od začátku, jestli vyberu blízkost a žatec, nebo dálku a jistotu. a jelikož se mi o podolí zdálo (jak už jsem psala asi před čtrnácti dny), rozhodla jsem se to nechat osudu a podrandíme do prahy. takže ehm, asi tak 70km? no do prahy nám to trvá 30min, teď jde o to, kdy to na mě přijde, že? jestli ve všední den, nejlépe pátek…tak mám vystaráno. z ruzyně do podolí můžeme jet taky dvě hodiny.no nesmim na to myslet. největší paradox je ten, že jsem 25 let bydlela cca 100m od porodnice. a naši tam bydleli až do letošního srpna. když bude nejhůř, budu hold u nich (teď v kobylisích), a nebo si v podolí lehnu a budu čekat. vzhledem k tomu, že budu najisto přenášet, tak to bude legranda.
jo, ségra rodila v krči. mimochodem první porod čekala u našich v podolí (což bylo poměrně hrozný čekání - přenášela 14 dnů), podruhé se to rozhodli s manželem dojet taky od loun a pohoda. navíc k tomu epiduralu - taky tam platila, tenkrát jí na to musel dát děda. navíc to musela mít domluvené předem s konkrétním lékařem. taky jsem neslyšela, že by to jinde bylo stejný. většinou kamarádky rodičky říkaly, že se jich automaticky ptali při porodu, jestli chtějí. pokud to šlo, samozřejmě. a zdarma.
hezký večer
Ahoj holky jak se máte?
tak u nás Štedrý den docela v pohodě - mrňata rozbalila palstovou autodráhu - každý svoji a každý jinou, a nic jiného je ani moc nezajímalo.. Akorát musíme mít pořád zapnutý svíčky - aby byly vánoce i dnes…
Dnes jsem byla na KO a O.K., akorát mi ještě pro změnu zjistily kýlu - ale řešit se bude snad až po porodu.. tak uvidíme. Jinak s epi jsem rodila poprvé - normálně mi ho nabídli a zadarmo.. Mám za to, že placený je snad pouze na vyžádání - když ho někdo požaduje, aniž by mu ho doktor „předepsal“?
Na kontrolu jdu 28/1. 15/1 jdu na odběry krve.
Jinak jsem koukala na vybraný kočár - hezký.. Jak vám závidím, že můžete vybírat kočár - já mám už 3 roky jeden a dále s ním budu jezdit.. Takže o tohle jsem ochuzená…
Takže všem ostatním přeju krásné prožívání těhu (i těch prvních bouchanců…).
Věra
ahoj holčinky,
ještě mám jednu takovou omýlanou otázečku. mám bobiního červíka v hlavě. asi mi už hrabe. co s těma vitamínkama? berete nebo neberete? všude se píše něco jinýho. ách jo. a my chceme mít ty miminka ták zdravý, že jo.
no já beru calibrum to růžový (mamma?)…ale úplně se mi příčí ty dvě óbr koule do sebe lámat. to přece neni normální. jenže na druhou stranu přiznávám, že s tou zeleninkou to úplně nepřeháním
i když se teda snažim.
heluš
Ahoj kočičky,
tak jsem nakonec odolala vábení zůstat doma a šla do práce. Dneska to tu už snad nějak přežiju.
Euryantko, beru mamavit 1 tabletu za dva dny, ale občas zapomenu, takže je to se stává, že někdy i za týden ![]()
Janino, gratuluju k výsledkům testů. Já chci taky, aby vše bylo OK ![]()
Silemo, manžel také zkoušel poslouchat srdíčko špuntíka a občas s úspěchem. Chvílemi mi to v tom břiše ale škrundá tak, že není slyšet vůbec nic.
Holky, poradíte někdo něco osvědčeného přírodního na zácpu? Dost se tím trápím. Před těhotenstvím jsem chodila normálně každý den a teď jdu tak jednou za 3-4 dny a to už myslím, že prasknu. ![]()