Poradna duly
Jana Čurdová
Ivule musím se fakt smát…normálně si kupuju 75 D až E…tak nevím, co budu nosit pak. Ale ty čepičky nejsou tak špatnej nápad.
![]()
IVULE, jediné, co mě fakt chutná v tomhle těhu, jsou měkké sýry. To je mazce, ty bych mohla jíst každý den, takže asi si fakt tělo samo řekne, co chce…
S tím oblečením si vůbec nic nedělej, prostě jsi byla ve špatném obchodě.
Já právě proto nerada nakupuju v malých obchůdcích, protože na mě vždycky hledí, co jako chci, když mám velikost 44, že to nevedou. Vždycky si pak připadám jak slon.
Takže radši nakupuju ve velkých obchodech (CaA apod.), abych se vyhla trapasu…
![]()
Jinak už nosím těhu kalhoty z minulého těhu z www.bosman.cz, ale bohužel jsou mi velké v pase, takže mi padají. A to jsem si je už jednou měnila, že mi byly velké. Jenže jiné kalhoty zrovna na zimu nemám, loni jsem nosila tyto a všechny kalhoty z netěhu jsou hin… ![]()
Docela mě vyděsila ta listerióza, kolik jí je teď na Moravě z jakýchsi sýrů, vůbec totiž nevím, ze kterých se může chytit. Co třeba korbáčky??? Ty u mě totiž taky celkem slušně jedou… Nebo se to týká jen sýrů s plísněmi, takže i hermelínu???
Lenulko tam šlo jen o jeden sýr a pak se snad objevila v nějakém hermelínovém salátu. Myslím, že se vyhýbat salátům a plísňovým sýrům
Holky, já mám pocit, že plísňové sýry by se v těhu vůbec neměly. Já to teda moc nedodržuju, sýry miluju a teď zrovna ujíždím na hermelínu.
Ivule, máš naprostou pravdu s těma hodinama těhu cvičení. Já jsem v prvním těhu chodila do práce do šestého měsíce. Našla jsem si klub, kde těhu cvičení běželo celý týden v jakoukoli hodinu, pokud se sešlo víc mamin. Vždy bylo potřeba dopředu nahlásit, kdy se to komu hodí a podle toho to pak rozepisovali.
Jinak s tím oblečením to je fakt krize. U mě teda hlavně podprdy. Normálně mám 75F a ta už mi začíná být malá a byl problém vůbec sehnat i tuhle velikost. Ke košíčku F dělají většinou jen maxi obvody. A to nemluvín o podprsence na kojení…
Lenulo, ta listerióza se objevila v Romadúru (kulatý tvar v papírovém obalu, výrobce nevím) a pak na Moravě v Hermelínovém a pochoutkovém salátu. Jinak plísňové a nepasterizované sýry by se v těhu neměli vůbec, v malém množství ano ale přiměřeně. Je to tím, že prochází určitým procesem zrání a plíseň je plíseň. Jinak by se neměli ani játra, slouží jako čistička organismu a jsou plné škodlivin, týká se to i játrovky v konzervě, tehle jsem teda aspoň vyčetla. Jinak by se neměl pít ani zelený čas, teda aspoň v prvním trimestru, obsahuje nějaké látky, které mají špatný vliv na vývoj embrya. Jinak v pořadu Pod pokličkou minulý týden, říkali, že těhotné mají omezit i množství českých říčních ryb, obsahují nějaké škodlivé kovy. Tak si vyber co můžeš a nemůžeš.
Zatím ahoj Ivule
P.S. Konečně utíkám domů!!!!!!!! Ahoj zítra
Silem každý pohyb i když to třeba není ono je krásnej
Jsi takový předvoj, sleduju pak zpětně co a jak a srovnávám
Už se těším ve středu na kontrolu i když… už teď mám žaludek jak na vodě ![]()
Renko tak ty druhý od konce já od začátku hihi to je supr
No s tím cvičením jsi mě potěšíla! Já nevěřila, že najdu něco tak blízko! Musím si s dr. domluvit jiné vycházky. Nechala mě doma na rizikáči, ale vycházky mám od 10 do 12 a od 14 do 16. Jdu teď ve středu na KO tak se pokusím to nějak domluvit a moc ráda bych zašla cvičit. Mrknu jestli najdu webovky jejich.
Ivule s tím vším máš pravdu!! Když chodíš do práce, tak se to snad počítá jako cvičení! Pracující těhulky by právě měly mít cvíčo na večer aby si odpočinuly, uvolnily se a načerpaly energii… Já se taky rozčiluju proč jako těhotná nemůžu mít neomezené vycházky… a ještě na mě chodí kontrola!!! SÍLA!
V těhu by se toho nemělo a na to všechno mám chuť
neměly by se uzeniny a slintám nad uzenou rolkou, uzeným šunkovým salámem, anglickou ![]()
Ahojte holky,
vrátila jsem se před chvilkou z kontroly, malý je ok, 15cm, ležel k nám otočený zády, nožky u sebe. Tak jsme viděli jen plný žaludek a i močový měchýř, ale co to je ne. Doktor mě navedl na to, že si mám zavolat na tu genetiku, když mi brali ty chloriové klky, tak znají pohlaví. Tak to zkusím. Jsme zvědaví a taky už všichni chtějí nakupovat oblečky. Ve čtvrtek jdu na triple testy a 15.1. mám další kontrolu, Popelko.A opravuji termín porodu, vychází to na 8.6.2007. Jinak mě hodně potěšil z tou placentou, prý se opravdu může ještě vysunout, zatím se nehla, ale věřím, že půjde.
Já jsem si kupovala těhoteské rifle s pružným pasem v H M, naopak tam měli jen jedny ve velikosti 34, mají to nějak divně číslované, normálně mám tak 36-38 a spoustu velikých i 44, což podle tohodle číslování bude tak minimálně o 2 čísla víc. Tak to zkuste tam. Jinak jsem si také už musela koupit podprsenku, mám pocit, že jsem ty 3 kg přibrala do prsou.
Jestli bude skutečně ten pražský sraz, tak pokud to půjde, ráda se také zúčastním, budu od ledna s přítelem v praze. Zatím budeme bydet ve Strašnicích, což je blízko, cca 5minut autem, Fakultní nemocnice Vinohrady, tak pokud se mi ta placenta umoudří a nebudu muset na císaře, tak budu asi rodit tam. Taky tam některá plánujete rodit?
Jdu se podívat na galerku, jak jste ji doplnily.
Mějte se moc hezky
Eva
Ahoj tak jsem douklízela, docela to bylo náročný, teď jsem dodělala palačinky a 3 zblajzla a asi brzo odpadnu. Akorát mě teda občas píchne v podbříšku, snad jsem se nepřetáhla…
S plesnivými sýry je to fakt asi blbý, mě kupodivu přestaly samy chutnat asi v 6 týdnu, přivezla jsem si jich spoustu z Francie a pak jsem se na ně nemohla ani podívat, teď už zvládnu hermelín, ale nivu bych do sebe nedostala. Taky mě zajímá jak je to s tím číslováním těhu oblečení, jestli když jsem doposud měla 38, jestli mám mít stejný číslo, jen to bude volnější přes břicho, to je potom problém s objednáváním přes internet…zítra zkusim obrazit nějaké obchody, ale co jsem zatim viděla byly většinou takové neforemné pytle
že bych se po letech vrátila k šicímu stroji????No nic tak čau zítra , mě se Vám do tý práce vůbec nechce, taky řešim jestli to říct vedení před vánoci a nebo počkat do nového roku???Co myslíte???
Já jsem to původně plánovala oznámit před vánocemi, to jen taková romantická nálada, na začátku roku je to podle mě horší.
Ahoj Roxo,
já jsem těhotenské kalhoty vyřešila brzy,náhodou jsem narazila u nás na kalhoty značky Lave.Jsou bezva, mají 4 knoflíky a látka obsahuje elastan.Firma má i internetové stránky,ale najdeš je i na www.mamina.cz. Tam je mají levněji,nebo alespoň měli.Mají taky sukně,tak tam jukni.Taky mám normálně velikost 38,ale radši jsem si koupila 40,co kdybych se náhodou spravila víc
.
Evuško,ty musíš ještě na triplle testy i když jsi byla na odbřeru choriových klků? Jak to, vždyt´ ti řekli,že je mimi v pořádku,ne?
Vyki, můj gynekolog chce udělat ty testy, protože v nemocnici mi ve zprávě z genetiky odpověděli jen na downův a edwordsův syndrom, ve zprávě nic dalšího nepsali. Musí mi udělat ještě 13. chromozom a ještě něco. Taky jsem si myslela, že už jsme mimo ![]()
Tak to mě mrzí, já myslela, že už máš všechno za sebou, docela mě vzalo,co všechno jsi musela prožít.Mám pocit,že těch vyšetření je čím dál víc a že nás jen stresujou..
Jedna kolegině prý vůbec na žádném vyšetření nebyla,má mít mimi v březnu,ale to je mi taky divný.
já, abych pravdu řekla,po mých zkušenostech z minula, doktorům v tonhle moc nevěřím.Budu držet palečky.Pa
Děkuji, jsi hodná. Ale už nějak nemám nervy, bylo to horší, když mi to oznámili v nemocnici, kolem samé potraty, odtoky plodovek, a tak. Víš, zase se nám podařilo otěhotnět skoro ihned po vysazení prášků, někdo zase dlouho čeká, nic není zadarmo. Doufám, že to bude v pořádku. Ty jdeš na tyto testy, nebo jsi je již absolvovala?
Helenis, ty vycházky si zkus nějak domluvit, taky nechápu, proč bys je nemohla mít neomezené. Stránky Benjamína jsou www.benjamin.webpark.cz
Ještě se v lednu přímo u nás v Milánské měl otevírat tenhle klub www.amalka.info/?…
Místní maminy mi ale říkali, že snad zatím neprošel hygienickou kontrolou, tak nevím. Má tam ale být taky těhu cvičení, to bychom měly ještě blíž, hihi.