Poradna duly
Jana Čurdová
Radko, moč příště bude určo OK! Třeba to byla špatně vyvařená sklenička
Určo není čeho se bát, však i mimi si viděla na sonu a bylo v poho
Já dneska taky viděla mimi na sonu, prvně nemam fotku a ani mi to nevadí, moc tam toho nebylo vidět, ale asi jsem zhýčkaná tím super sonem z genetiky ![]()
Jo a mudra mi dělala vnitřní utz, to jsem nečekala, já čekala, že bude dělat už jenom vnější a tak jsme se včera s manžou „bratřili“
No vědět to, že mě bude vyšetřovat i pohmatem, tak si to necháme na jindy
Ale neříkala nic…
Bré ránko,
Radko, neboj, vše bude OK ![]()
Já zvažuju Apolináře nebo Podolí. Bydlíme za Prahou, ale třeba Brandýs rozhodně nerisknu. Zatím se víc přikláním k Podolí, ale nevím.
Na Vinohrady má kamarádka hodně špatní vzpomínky (při svém zamlklém těhu jí něco špatně udělali, takže pak málem vykrvácela a v jiné nemocnici pak měli co dělat, aby ji zachránili).Br.
A s Bulovkou mám špatné zkušenosti já - s očním, ortopedií, chirurgií apod., kolegyně s gyn. pohotovostí, takže mám s Bulovkou psychický blok. ![]()
Hezké dopoledne, holky,
doufám, že jste se všechny dobře vyspaly.
Radko, s tou močí to bude určitě v pohodě. Držím palce
A koukám, že svět je opravdu malý. My když jsme se s manželem seznámili, tak jsme postupně zjišťovali, že naši příbuzní se znají a my se nikdy před tím nepotkali
V Třebotově je opravdu krásně, jsem tam ráda, i když je to vážně vesnička středisková ![]()
Hesi, v Rudné mám kamarádku a občas tam za ní jezdím. Třeba bychom se taky mohly někdy potkat ![]()
Jak tady píšete o těch pejscích, tak doufám, že si brzo taky nějakého pořídíme. Byla jsem zvyklá, že jsme doma měli zvířectvo, tak třeba až se nám rozroste rodinka, tak přibude i nějaké to zvířátko ![]()
Všem přeji krásný den, opatrujte se ![]()
Ahojky všem, tak jsem si řekla, že už by taky bylo na čase se někde zaregistrovat a vyměnit si pár užitečných informací. Já jsem už jednou těhotná byla (mám šesti letou dceru), ale musím říct, že si to skoro vůbec nepamatuju.
A hlavně jsem se tenkrát vůbec nebála a dnes (snažily jsme se manželem devět měsíců), se bojím každé kontroly u doktora. Zítra jdu na screening a bojím se nejraději už bych to měla za sebou mám pocit, že čas vůbec neutíká. Jsem teď doma s dcerou je nějaká nemocná tak mi čas vůbec neutíká, ale jsem ráda na druhou stranu, že jsem doma, protože jsem se konečně pořádně vyspala
,
Ahojky holčiny, tak jak se vede?
Mi po včerejšku už trochu líp.. teda co jsem zažila od pondělka, to nepřeju nikomu…
Tak já, nadšená, že mi konečně skončily ty debilní nevolnosti, jsem asi chytla nějakou virozu, v pondělí večer se mi udělalo zle, v noci jsem 9× zvracea, včera ráno znovu třikrát, do toho průjem, no hnus. Nebyla jsem schopná v sobě udržet ani vodu, tak jsem pro jistotu valila hned k obvoďačce… Dostala jsem protizvracecí injekci, odpoledne jsem ještě měla horečku, ale dnes už je mi dobře, nicméně jsem ráda, že nemusím do rachoty… Sranda je, že manaža na tom byl podobně, jen měl pouze průjdem. No leželi jsme včera odpo jak dvě trosky… fakt. Manža ráno statečně naklusal do práce. Holt někdo nás musí živit, hahaha. No a jak jsem se radovala, že po týdnech hubnutí konečně přibírám, tak od pondělí zas 2,5 kila dole…aaach jo.
Za chvilku letím na sono, tak se těším, že prcka uvidím…
RES neboj, holky si zvyknou, i když to bude chvilku trvat, já si pamatuju, jak jsem domů přinesla Kiwču, tak Roník tři týdny dělal hrdinu, že co je to za vetřelce a já si s tím hrát nebudu a nesmí se přiblížit na metr sic je synem smrti…
Leni a Raduš já ty tchány prostě nechápu. Úplně šílené mi připadá, když řeknou, že tohle Filípkovi nemůžete udělat. Zrovna jsem četla v časáku, jak jsou děti z větších rodin přizpůsobivější, lépe prospívají ve škole a tak. Jedináčci to podle mě mají mnohem horší… No holky, hlavně si to neberte, ony ty ledy roztajou
jůůů nový smajlík… ![]()
Ahoj holky, zdravím vás…od rána je mi příšerně, taky už jsem se radovala, že mám konečně chuť k jídlu, dokonce jsem včera upekla i závin z listového těsta se špenátem, ale dneska jsem si ho dala ke snídani a asi mi nějak nesedl. Potřebovala bych se asi vyzvracet, ale bohužel na povel to neumím… ![]()
Kiwi, prosím tě, když jsi šla na ten screening, musela ses dole hlásit v té příjmové ambulanci, nebo jsi šla přímo nahoru do ordinace? Díky za odpověď.
Leni dole se musíš nahlásit, dají Ti kartu a pošlou nahoru, tam si od Tebe kartu zase vezmou a za chvilku volají.
Hesi tak to je prima, že nás tu psích bláznů je víc… Já mám právě jednoho pejska od Grygarů, je Bohemia Alké. Bohužel má nemocné srdíčko ![]()
Holky, volala jsem na výsledky na tu Genetiku a tak mi řekli, že výsledky ještě nemají, že je to sice divný a abych si zavolala zítra. Tak jsem si říkala, no budiž, tak zavolám zítra. Teď mi volali z Genetiky (té paní to nějak nedalo a začala do toho šťourat) s tím, že mi krev na screening nenabírali, ale na nějaký trombocity a celiakii, což mi jaksi nedávalo zrovna smysl, proč by mi doktor nabíral krev zrovna na tohle a paní laborantce to taky nedávalo smysl, že mi to nabrat měl. Tak jsme to začali řešit ale samozřejmě jsme nic nevyřešili, tak mi řekla, abych zítra zavolala panu mudr Lošanovi a abych chtěla k telefonu výhradně jeho. Tak teď už vím, v čem spočívalo to ušetření té tisícovky, bohužel to vím pozdě. Víc budu vědět zítra, tak uvidíme, co mi pan docent řekne. Hlavně, že jsem mu říkala, že jsem s tím výdajem počítala a litr si na to speciálně ulila. Ach jo, už se zase bojim! Jsem to musela ukončit, jinak bych se jí rozbulela do telefonu. Samozřejmě jak jsem to položila, tak jsem spustila. Jo to byla sranda když mi říkala, abych se domluvila přímo s tím doktorem, abych se zbytečně nestresovala, no to jsem jí s falešným smíchem narovinu řekla, že na to už je pozdě. Mi fakt hrábne… Na kraviny mi krev nabere, ale na to důležitý ne.
Tyjo RES no já to teda vůbec nechápu, hlava mi to nebere. Proč Ti teda tu krev bral? No však Ti to asi zítra vysvětlí, ale to už je asi jedno ne, stejně už Ti ty odběry asi udělat nové nestihnou, ne? Ach jo, to mě mrzí… drž se… a hlavně nestresuj, bobek v bříšku určo tančí ![]()
Jééé další dobrý smajlík, tak ten vystihuje moji předvčerejší noc… ![]()
Res - to je fakt pech, co je to za lékaře?? Kort když ví, že máte něco v rodině a je fakt důležité, aby ty výsledky měly!!! Držím palce na zítra a nenech se odbýt. Ať to nějak zařídí, když to zvoral.
díky všem za palce, určitě to bude v pohodě. já tomu věřím.
Díky holky! No já si myslím, že s tou amniocentézou počítal na 100% i když jsem mu říkala už prve, že se jí bojim, tak to asi nepovažoval za nutný dělat tu krev s tím, že plodovka bude lepší a přesnější, jinak si to vysvětlit neumím. Do kdy se ta krev bere? Neni to do 13+6? To bych ještě stíhala! Do pátku, no… Zítra mu zavolám a uvidím, snad se zase nerozeřvu. Ale nemůžu si stěžovat na jejich jednání se mnou, všichni se tam ke mně chovali hezky i ta paní po telefonu byla moc milá a příjemná, ale taky jí to hlava nebrala a to je to dělá. Tak nevím. No ale fakt nechápu, proč mi bral krev na celiakii, když jí mam potvrzenou jak z krve, tak z gastroskopie. Ho snad zajímá víc než zdraví mimi, mam takovej pocit. Tak mi držte palečky, na amnio fakt nechci! ![]()
Ahojda holky,
vítám novou těhulku.
Kiwi - to je mazec ta tvoje viroza, tak snad už to máš za sebou.
Jinak taky nechápu ty vaše některý tchánovce. Vůbec si nedovedu představit, takhle chladné reakce. Kamoška měla něco podobného, když oznámili, že šekají druhé mimi, tak tchýně oznámila, že Juráška si budou brát dál, ale toho druhý ne, toho nechtějí. A prý jak to můžou tomu prvnímu udělat, vždyť pro něj nebudou mít dost lásky… a takový kecy. Hrůůůza.
Res - to je hrůůza, co si člověk nevydupe, to nemá. Být tebou tak ještě trvám na těch odběrech - hned zítra. Vydrž to zítra kočičko, určitě bude všechno v pořádku. Mysli na mimíse. Myslím na tebe.
Res, ježiš to je teda neskutečnej bordel! Hlavně se prosím tě nestresuj a nebreč. Snad půjde nabrat ta krev znovu, jestli dělali vážně jen na celiakii
no to je neskutečný, člověk musí pořád všechno kontrolovat
Já už tak doufala, že budeš mít konečně klid a oni to pořád jen natahujou! Res, my jsme měli taky pejska, byl to kokr 16 let, loni umřela v křesílku, asi infartk, nevíme, ale jak jsi popsala vaši Jessi, tak naše byla totéž haha, špatně viděla, slyšela, procházky ji nebavily, otřesně chrápala a to poslední nebudu raději ani opakovat
jo a ještě byla jako válec, pořád při chuti, hrůza. Ale byla naše
Res, doktorka tě jako vnitřně vyšetřovala a manžel byl u toho? To stát se u nás, tak můj přítel je vystresovanější než já. I porodu se už šíleně bojí, ale řekla jsem mu, že se musí prostě nějak psychicky připravit během těch 9 měsíců ![]()
Marti, Třebotov znám dobře. Bydlela tam moje nej kamarádka, ta co je už dnes tedy mrtvá. V tom domě u školy, hned pod ředitelem
Hesi, Rudnou také dobře znám. Jednak jsem tam kolikrát byla pracovně a jednak tam teď pravidelně jezdím na hřbitov za tou mou nej kamarádkou
Třeba bychom se někdy mohly sejít i naživo? Jo a Modřany, Komořany, tady žiju skoro půlku svého života. Svět je malý, že ano. Hesi, mně se také moc nelíbí, jak to u Apolináře vypadá, ale asi teď vážně nemám na výběr. Přítel si prohlížel fotky a řekl mi, že je to moc pěkné, co bych jako chtěla, jestli hotel jako na dovolené, tak ať raději počkám na léto
Asi má pravdu.
Raduš, tak to jsem tááák ráda, že někdo také k Apolináři! Řekni mi, co se ti zdá na Apolináři dobrého? Fajn personál, že ano? Teda já to jen někde četla. Ty jsi z Benešova? To je docela dálka. Není v Benešově dobrá porodnice?
**Luci****** - já bydlím kousek za Říčanama, do benešova je tak 25 km, porodnice je tam prý dobrá, ale rychlejší je to do Apolináře. Já tam rodila Fildu, měla jsem super doktora a bezva porodní asistentku. Porodní sály jsou nic moc, pokoje pěkný, ale já měla nadstandart kvůli císaři. Jediné, co mi vadilo bylo, že na té hekárně je člověk sám, tam bych byla radši s manželem, rpotože to bylo hustý.
Ale je mi to jedno, hlavně, že jsou tam dobrý doktoři a nemocnice je vybavená, kdyby bylo něco vážného s miminkem nebo se mnou.
Co se týče lidí, tak si myslím ,že je to o štěstí, na špatného člověka můžeš narazit všude. Ale jedná se o pár dní, tak se to vydrží ne??
s tím pejskem (pardon nevím už čí je) je to smutný i hezký. Snad si zvykne. jste hodní, že se o něj tak hezky staráte.
My máme kočičku (vesnickou) a chceme pejska, ale až budou děti trošku větší, aby to člověk zvládnul. ale asi nějakého menšího.
jo a jestli v červnu v podolí malujou, tak bude narváno úplně všude. Takže možná bude jednou, kde budem registrovaní
.
Res - já to furt nechápu, když odběr placenty (ten následuje po screeeningu v 1. trimestru, když testy nevyjdou dobře) má stejnou vypovídací schopnost a navíc je šetrnější, tak proč všichni sází na to amnio?? Já chápu, že je to lety prověřený postup, ale stejně mi to hlava nebere, proč zvolit rizikovější variantu. Moje Dr. je dost velkej odborník a stejně mi taky nabídla amnio kvůli věku. Byla jsem tak zaskočená, že jsem se ani nestihla zeptat proč dává přednost amniu.