Poradna duly
Jana Čurdová
RESI haloooo, tak co???? já jsem napnutá a zbytek tady určo taky, jak jsi dopadla s panem doktorem????
Ahoj holky, před chvílí jsem se vrátila z Genetiky. Volala jsem tomu doktorovi Lošanovi a je to tak, jak jsem si myslela. On počítal s tou amnio, proto mi nebral krev na screenings tím, že je amnio přesnější a screening by byl v tom případě zbytečný. No domluvili jsme se tak, že mi dneska vzali krev na ten screening a že si na výsledky zavolám příští středu. Pak že mi v tom 16tt při druhém screeningu vezme krev moje doktorka, výsledky pak vezmu na Genetiku a propočtou to všechno dohromady s tím, že když to vyjde dobře, tak na amnio nepůjdu a když špatně, tak půjdu. Teda mně spadl kámen ze srdce a jsem hnedka mnohem klidnější! Sice doktor na tý amnio docela trval a snažil se mě ukecat, ale já si trvala na svém. On prostě doporučil amnio a chtěl, abych souhlasila s tím, aby to bylo uvedený v tý zprávě, že když se něco po to, tak že oni za to jakoby nemůžou, že navrhovali jinej způsob, ale že se to udělalo po mém. Na to jsem jim řekla samozřejmě a že jim to klidně i podepíšu, jestli budou chtít. Podle doktora bych neměla bejt moc klidná, ale ve skutečnosti jsem a to je pro mě momentálně důležitější. Na tu amnio můžu jít i pak, nemusím na to hned (toho 7.1.).
No res, tak to je dobře, že jste se nějak dohodli, třebas to všechno fakt dopadne dobře a nebudeš tam muset. Držíme palce a tlapky
A že jich máme hodně ![]()
Res super, že jste se dohodli, pokud bude amnio i potom nutné tak půjdeš pak a budeš vědět, že není jiná možnost jak zjistit, že je mimi ok, ale ted je ![]()
Res - tak to je dobře, že jste se dohodli. neboj, pokud bude někde vyšší pravděpodobnost, tak ti to vyjde už z toho prvotrimestrálního screeningu. Skvělé, že seš klidná. Takhle se chová zodpovědná maminka!!!
já s tím CVS už víceméně počítám. Dělali mi ho už s Filípkem a teď jsem zase o 2 roky a něco starší.
Ahojky holky, tak v úterý jsem byla na ultrazvuku a mimi je v pořádku. Vyvíjí se tak jak má. Na ultrazvuku bylo pěkně živé, ukazovalo se nám z každé strany a i na nás mávalo ručičkama. Manželovi se to strašně líbilo a začal mu říkat plaváček. Jinak se mi změnil TP na 13.6.2010.
Chtěla bych se zeptat, co ten screening obnáší. Myslela jsem, že jdu na normální ultrazvuk a v ultrazvukové zprávě bylo napsáno UZ vyšetření: 1. screening. Ale jak jsem se tu dočetla, tak před tím, než jste šli na ten screening, tak Vám brali krev, ale mě od začátku těhotenství krev nebrali. Jsem na krev objednaná až 22.12 a to si myslím, že to jsou ty triple testy. Vyšetření mi ale dělala jiná doktorka, tak nevím.
Res, to je dobře že jste se dohodli, budu držet palečky, aby ti do dobře dopadlo a na to amnio nemusela jít.
Díky za podporu holky, ten klid je úžasnej
Ještě jsem si zvedla náladu koupí nového obojku pro Jessinu, pár pamlsků pro obě holky a štěněcíma granulema pro Jess. Jsem zvědavá, co na ně řekne, ale je tak hubená, že potřebuje něco výživného a Tesco konzervy, no to je hnus, nechápu, jak jí to mohli dávat.
Radko, co jsem četla, tak je riziko úplně stejné, jak u amnio, tak u CVS. Nechci ale strašit a určo ti výsledek dopadne výborně, tím si jsem jistá ![]()
Zuzi já mám vycházky od 8-12h a odpol. 14-18h,ale kdž potřebuju tak jdu i mimoprostě to nejde pokaždé jít přesně nebo být přesně doma,ale zatím jsem KO neměla,tak se jen modlím ![]()
Jinak holky chtěla bych se zeptat,je to asi blbé,ale těhotenská poradna je u gynekoložky nebo někde mimo???Nevědělajsem koho se zeptat,tak doufám,že to pochopíte
Ráda bych tam chodila,ale nevím co a jak. . . Děkuji,Deňulka ![]()
Didi, gratuluju ke KO!
Tobě ještě nebrali krev? Mně jí nabírali kolem 9tt na různý ty nemoci jako je HIV, toxoplasmosa a další a taky tím zjišťujou, jakou máš krevní skupinu a RH faktor. Toho 22.12. jestli budeš v 16tt, tak by šlo o tripple testy. Toho 22.12. máš i jako normální KO? Já jenom jestli ti mám toho datum napsat do tabulky.
To mi připomělo, že některé holčiny už mají za sebou KO a nenahlásily mi nový termín té další, tak na to mrkněte a já to změním ![]()
Res, krev mi ještě nebrali, no uvidím na co to bude. A toho 22.12. mám jen ty odběry. 15.12. mám první prenatální poradnu.
Deňulko, já mám ty poradny u své gynekoložky
Didi děkuji
a jestli se můžu zeptat jak to funguje,to se ji zeptáš na vše co tě zajímá během normální kontroly nebo chodíš na nějaké speciální sezení??? ![]()
Ahoj holky, tak já byla dneska na nákupech, mám už skoro všechny dárky, dala jsem si na vánocčních trzích nealkoholický punč a celé mě to nějak zmohlo. Jsem pěkně vyřízená.
Res, tak aspoň že tak, ale stejně se mi nelíbí, jak ten doktor jednal, měla sis ten screening prosadit hned a nehledět na to, co on si myslí nebo nemyslí, nemám ráda, když tě někdo automaticky tlačí do něčeho, co nechceš! Ale určitě to bude v pořádku.
Deňulko, poradna je podle mě na normální kontrole, zváží tě, změří ti tlak, odevzdáš moč a můžeš se zeptat na všechno, co tě zajímá.
Didi, co se týče screeningu, tak se mu říká kombinovaný právě z toho důvodu, že se skládá z odběrů krve na speciální vyšetření a UTZ, kde ti měří NT, sledují nosní kůstku atd. O pár stránek dřív tady už nevím přesně kdo dával super článek, kde je přesně popsáno, co ten screening obnáší, tak si to můžeš přečíst. ![]()
Ahojky,tak se hlásím po dnešním screeningu a jsme naprosto OK!!!Spadl mi kámen ze srdce jako hrom. Bříško bylo uplně v pořádku a zacelené,takže omfalokéla nehrozí. Srdíčko,plíce,branice,močák v pořadku, nosní kůstka přítomna a riziko je 1:44000 ![]()
Termín ponechali 23.6. takže jsem 12+1 jako na metříku ![]()
Res, jsem ráda,že to dopadlo tak jak jsi si přála, určitě to dobře dopadne!!!
Raduš, moc děkuji za vysvětlení. Když to někdo tak pěkně podá, jako ty, že miminko si neumí udržet svou teplotu atd. tak to samozřejmě chápu a chci pro ně také to nejlepší. Ale kdyby mi někdo miminko vzal jen tak a řekl, teď ho budeme zahřívat, nepochopím to. Také s tím příjmem u Apolináře jsem už klidnější. Snad tedy nebudu muset být na hekárně sama. Tedy plánuji jet do porodnice pokud možno na poslední chvíli a to už by mě měli šoupnout rovnou na porodní box. S první dcerou mi ale také odtekla voda, takže jsem jela hned a ne na poslední chvíli
doufám, že se to nebude opakovat. Sestřička mi říkala, že to může probíhat teď zase úplně jinak. Jinak se ještě pamatuji, že mi píchli nějakou injekci, nevím jakou a že mi doktor cosi protrhával rukou a dávali pode mě mísu, kam asi tekl zbytek vody, ale nevím to jistě, bylo mi 17 a nikdo se se mnou nebavil. Vím ale, že to docela bolelo a trochu jsem i brečela. Ale dcera se narodila za asi 6 hodin od mého příjmu, takže nakonec vše ok. Teď jsem dostala zprávu od kolegy mého přítele, co rodili v listopadu u apolináře, že to bylo úplně super a byli moc spokojení. Já mám teď takové špatné období, že jsem ze všeho hrozně vynervovaná a úplně zbytečně. Už se modlím, aby se ty hormony zase nějak přehouply a já byla v pohodě jako vždycky!
Res, jako všichni tady i já ti dál držím palce a tlapky (mám teda teď jen kocoura, jestli to neva
) Tobě dělali automaticky test i na toxoplazmozu? Mně ji dr. Nouzová odmítla udělat s tím, že to není standardní těhotenský test a ať si zajdu k obvoďačce! Už mě její přístup vážně vytáčí. Také jsem měla o prázdninách 6 klíšťat a chtěla jsem proto raději udělat test na boreliozu, ale také nic. Tu toxo mi nakonec teda udělala obvodní a je prý ok.
Nebojíte se těch listerií? Já vůbec nevěděla, že se nemají jíst ty zrající sýry, jím to pořád a občas i salát (teda teď už ne) a tak mám zase o čem přemýšlet ![]()
Prosím zkušenější maminky o radu ohledně dalších testů a prohlídky u gyn. - co je nyní na řadě? Nouzová mi řekla, abych se objednala někdy na leden (byla jsem u ní na začátku prosince) tak nechci něco prošvihnout, ale ani chodit k ní předčasně. Po telefonu se se mnou nikdo od nich nebaví. Objednaná jsem teď jen na UZ k Břešťákovi na 20.tt. Mám se ještě před tím objednávat na něco k té své gyn? Je to vážně hrozná klinika. ![]()
Luci, tvoje zkušenosti s doktorkou mě teda opravdu zarážejí. Co je to sakra za ženskou? Mě udělali krevní testy automaticky v 9tt na HIV, krevní skupinu, toxoplazmózu, trombocyty a kdo ví co ještě a všechno mám přehledně zapsané v tabulce. Tohle vyšetření by se podle mě mělo dělat povinně když vstupuješ do těhotenské poradny, apoň tak jsem to pochopila. Můj doktor mi vždycky řekne, kdy mám zase přijít a co mám dělat. Mám to zapsané všechno v průkazce. Opravdu se divím, že ti ta tvoje doktorka neřekne přesný termín a vůbec to neřeší. Asi bych fakt uvažovala o změně lékaře. A co se týče těch nezrajících sýrů, to jsem taky slyšela, ale ta listerióza je celkem vyjímečná, tak já myslím, že to bude v poho. Ono tělo si holt řekne a já si taky třeba dám bagetu s tatarkovým dresinkem a neřeším to. ![]()