Poradna duly
Jana Čurdová
aha tak to jo já jen abych si to mohla pohlídat, je fskt, že můj gyndař je vzorňák a o všem mě dopředu informuje, ale stát se může
ale vypít nějakou sladkou glajdu to bude asi zážitek ![]()
Moni, tak to jsem taky nevěděla jak probíhají ty testy na tu těhu cukrovku. Odběry mi zrovna nedělají dobře a sestřičce dělá vždy problém najít mi vůbec nějakou žílu. Nevím, nevím jak ty odběry přežiju
holky díky za palečky, ale výsledky nedorazily. Budou až zítra v 10. ![]()
O tom testu na těhu cukrovku jsem taky slyšela, ale nevěděla jsem, jak to probíhá. Já na sladké vůbec nejsem, tak potěš záchod, teda ![]()
Radko, ach jo, to čekání je hrozný. Držíme pěsti, určo to bude v pořádku!!!
Ahoj holky,
omluva, že sem tak lezu, ale hledám Martinu z Konice - poslala mi v E-kolotoči dáreček a já na ni nemám kontak, abych jí poděkovala, vím jen,že za 6 a půl měsíce má rodit … tak třeba je tu v dikuzi…
pěkný den všem
Petra
Ahojky
dneska je nádherně ![]()
Raduš moc držím pěsti a věřím, že to dobře dopadne.
Cukr test- no moc se na něho netěším, že by to byla zrovna lahůdka se říct nedá, at už to máme radši za sebou ![]()
Dneska jsem si volala na výsledky tak vše negativní
, ale čísla taky nevím ![]()
Res moc gratuluju ![]()
Ahojky holčiny,
tak v rychlosti zdravím a všem vám mooooc a moc gratuluji ke skvělým výsledkům! Resy, je super, že to dopadlo dobře. A též děkuji za balíček, zatím nedorazil, dám vědět, ale už se moc těším ![]()
Radko taky moc držím palečky! ![]()
Holčiny, já se snažím nějak zabavit, abych se do pátku nezbláznila…
tak už jsem začla konečně shánět dárky, vyrazila jsem do víru velkoměsta a všude je tedy šíleně lidí
Ale vcelku se mi podařilo sehnat vše co jsem chtěla, tak mám radost ![]()
Jinak v Rudné taky nádherně sněží, máme zahradu celou bílou, naše Jessi si užívá svůj první sníh, tak je to celkem legrace ji pozorovat, jak ho zkoumá ![]()
Dneska jsem to už nevydržela a koupila si první dva svetry, co jsou jako šaty a jsou pružné, takže pod ně schovám rozepnuté kalhoty
a už se mi v nich rýsuje bříško…
![]()
Zítra mne čeká kontrola u mého gyndr, tak doufám, že bude vše ok, no a v pátek ten screening ![]()
Je fajn, že jste nakously ty testy na cukrovku - také jsem nevěděla, co to obnáší… ![]()
Tak hezký večer, a také bych nám všem přála, aby byly bílé Vánoce… ![]()
Ahoj holky,
tak o testech na cukrovku vím, i jak probíhají, ale nevím přesně, ve kterém týdnu se dělají. Můj gyndař posílá těhule do hematologické laboratoře. Je to prý hnus, ale dá se to zvládnout.
Holky, vy co máte v pořádku screening, uvažovaly jste, že odmítnete tripply? Protože já mám v té zprávě napsané, že mi díky tak skvělým výsledkům už nedoporučují tripple test, protože je zatížen až 40% falešnou pozitivitou a stejně i falešnou negativitou. Navíc se tam testují pouze ty tři vývojové vady jako ve screeningu a tak mi to připadá naprosto zbytečné. Když už jedny testy vyšly dobře, tak se nechci znova stresovat. Navíc na amnio bych asi nešla a stejně bych čekala na velký UTZ ve 20. týdnu. Takže mi to fakt přijde jako ztráta času a zbytečné nervy. Co vy myslíte?
ahojky, omlouvám se, že vám sem tak vpadám, ale občas nakukuju, píšu do července, ale mám to tak na hraně. Koukala jsem, že většina z vás má nt screening za sebou, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás byla v Podolí a jestli se tam za to platí, děkuju moc, mám jít příští středu.
Terka, Pha Modřany
Lenajs - taky furt řeším, jestli ty triply jo, nebo ne. V pondělí jdu na KO, tak se domluvím s dr. a uvidím, co a jak. Dám asi na něj.
Terko - já jsem sice v Podolí nebyla, ale co tady psaly holky, tak když měly s sebou žádanku od svého gyndr. tak neplatily nic.
Leni, já to tedy promýšlím, ale myslím, že tripply odmítnu. Připadá mi, že některá vyšetření jsou zbytečná a tohle vidím jako jedno z nich. I tu cukrovku moc nechápu, když jsem byla prvně těhu, nic takového neexistovalo. Ale to je samozřejmě jen můj názor.
Luci, tak na cukrovku půjdu, pokud mě tam doktor pošle, mám pocit, že se tam posílají jen maminky od určitého věku. To mi zas připadá celkem ok vyšetření, než abych mimču nějak zbytečně nevědomky třeba ublížila. Ale ty tripply ještě zvážím, poradím se s doktorem.
cukrovka - mám pocit, že snad teď maj chodit všichni a určitě tam běžte, protože je to důležité. Mohly byste uškodit sobě i miminku, kdyby jste o cukrovce nevěděly.
tripply - ty jsou povinné, ale pokud snad máme za sebou NT screening, tak už se na ně nemusí. Ale asi záleží na každém Dr.