Poradna duly
Jana Čurdová
Bré ránko,
držím palce všem na dnešní screeningy.
Hesi, jo, jdu taky v pátek, v 9,40. Ale tys myslím říkala, že jdeš až v 11,00, ne? Každopádně taky držím palečky.
Mně je od pátku nějak blivno a mám hrozně unavené oči ![]()
Holky, u jakých jste pojišťoven jste registrované? Já jsem teď zjistila, že jsem prošvihla příspěvek na to očkování pro dceru vakcínou Silgard (rakovina děložního hrdla ), pojišťovna ministerstva vnitra připlácí 3.000,–Kč
a ta moje VZP vůbec nic!
Teď se dívám, která pojišťovna se nejvíce věnuje maminkám a miminkům a zdá se mi, že OZP. Co vy na to? Máte nějakou zkušenost?
Hesi, tak jsem ten balík dneska odeslala. Včera jsem byla na poště 4×, ale fronty všude šílený až ven, tak jsem tam skákla dneska a už to tak hrozný nebylo, ale taky jsem si počkala. Co ty lidi furt posílají? Poslala jsem to klasika doporučeně, páč to jinak neumim
Tak máš ode mě dárek k Vánocům
No já to teda i zabalila do Vánočního papíru, páč jsem neměla při ruce ten hnědý, ale což ![]()
Téda, jsem si před chvílí hnula pěkně se zádama a nemůžu se skoro vůbec hýbat
Co teď, chjo…
Ahojky holky
dobré dopoledne
já jsem dneska nějaká vyšťavená
už bych šla domů.Šéfka mi zrušila půlku nahlášený dovolený přes Vánoce.
Nic nám nevychází jak bysme chtěli a už mě to štve, do Vánoc už se přestěhovat nestihnem a za to může ta pitomá Liška spořitelna, jediný na co se těším, že příští úterý uvidím mrňouska ![]()
Doufám, že aspoň ty Vánoce proběhnou v klidu ![]()
Ahojky holky,
tak se vám hlásím po našem prvním screeningu ve 12.týdnu těhotenství, to byl teda zážitek vám řeknu
Takže vám popíšu, jak to u nás probíhalo:
Přišli jsme s přítelem tam, tam fůra lidí, naštěstí se všichni tak nějak nějak rozptýlili a na ultrazvuk jsme šli asi jen tak 3 páry, přítel už byl natěšenej, že poprvé uvidí miminko, pokaždý se mi chtěl vloupat do ordinace gynekologa, že to chce taky vidět, ale to se nedalo, tak konečně nadešla jeho chvíle…takže jsme vešli dovnitř, já si lehla na lehátko, přítel se posadilna židličku vedle mě, jeden monitor měla doktorka s medikama a na druhý, který byl nade mnou jsme se dívali my s přítelem. Doktorka jezdila po podbřišku a smála se - další spinkající miminko
, tak na něho ultrazvukem zaťukala - a nic, spinkalo dál, přidala na intenzivitě - au, už mě to hodně bolelo a zase nic, asi takových 5 minut mi bouchala ultrazvukem do břicha, já úplně už bolestí slzy v očích a miminko si klidně spinkalo. Ručičky za hlavičkou a pohoda, klídek, leháro - no to se tatínek přiznal, že to má po něm, ten jak si umane, že bude spinkat, tak ho nevzbudí ani rána z děla
, to už po 5 minutách bez výsledku začala paní doktorka miminku vyhrožovat, že jestli se nevzbudí a nebude spolupracovat, že pošle maminku běhat po schodech - najednou miminko mávlo rukou, jako že - no tak teda jo, trochu se vám zahýbu - tak se zavrtělo, doktorka ho hnedka změřila a bylo vyhráno… ![]()
Nakonec se nás zeptala, jestli bychom chtěli vědět, co to bude? Tak jsem hnedka vyhrkla, že ANO !!! Tak se všichni začali smát a doktorka povídá a co myslíte, že tam je? A já říkám, že doufám, že holčička!!! A paní doktorka: NO, MÁTE JI TAM !!!!!!!!!!!!
Tak jsem byla úplně šťastná, i přítel ![]()
Pak mi ještě vzali krev, i přítelovi a zařadili nás do nějakého výzkumu, kdy se máme objednat na 20. -22. týden těhotenství a to bude další krevní odběr a ultrazvuk, naštěstí opět zadarmo, i fotečku jsme dostali zadarmo, tak to byla paráda ![]()
Jinak jsme měli být včera 12+1 tt a paní doktorka nám naměřila 6,41 cm a že to odpovídá 12+6 tt, takže rosteme jako z vody a předbíháme všechny termíny ![]()
Akorát ještě teďka mě bolí břicho, mám tam pomalu modřinu z toho buzení té naší princezny
Zítra jdeme na kontrolu k panu doktorovi, tak jsme zvědaví.......
Tak to bude asi všechno, všem holkám, co se screeningy ještě čeká držím moc pěstičky a gratuluji všem, co to mají úspěšně za sebou… zdraví Marci a miminko ![]()
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20;33/st/20100622/k/1058/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…058/preg.png
Ahoj holky,
tak já se taky hlásím po screeningu, bylo to super a fakt krásný zážitek, tak jak popisuje Marci, taky jsem ležela a manžel vedle mě seděl na židli a koukali jsme na monitor. Mimčo se neuvěřitelně hemžilo, kopalo rukama nohama, viděla jsem všechny prsty, hlavu, no bylo to legrační. Screening dopadl ukázkově, riziko downa 1:17964 a ty ostatní vady ještě méně, NT 1,1mm. Takže čekáme zdravé miminko. Teda na pohlaví jsem se úplně zapomněla zeptat a paní doktorka ani nic neříkala, tak si ještě počkáme, ale to nevadí, hlavně že je miminko zdravé. Má necelých 6 cm a odpovídáme 12tt+2, TP mi posunuli na 27.6. Mám obrovskou radost a moc děkuju za podporu. ![]()
Marci, Leni, to je skvělé, samé dobré zprávičky, moc gratuluji! Marci, to je pěkný popis, jsem se nasmála. Já už chci také vědět to pohlaví. Proč mi dr. Břešťák řekl, že se to ve 13tt nedá poznat, když ostatní to už poznají? ![]()
ahoj holky,¨
moc gratuluji marci a leni. Super zprávy
no unás to tak dobře bohužel nedopadlo. Pravděpodobnost DS 1:45, doporučují CVS od čísla menšího 1:300 (v prvním těhu jsem měla 1:105). Tentokrát to rozhodnutí bylo o to těžší, že mám za sebou 2 SP, ale bála jsem se toho, že nikdo neřekne, jak velké postižení může mimi mít, takže jsem podstoupila CVS. Břicho bolí a musím teď 2 dny ležet, ael výsledky budou už zítra odpoledne, což je oproti amniu jedna ze dvou výhod. Jinak riziko potratu je prý stejné 1%. No snad bude dobře.
leni - naše mimi má 66 mm a odpovídá 12+1, to je teda zvláštní ![]()
Holky taky gratuluju k super výsledkům ![]()
Luci nám to taky neřekli prej to nejde poznat ale blbě se u toho ta doktorka šklebila ta kdo ví možná to vidět bylo ale já se pokusí optat příští týden mojeho gyndařa jestli to nebude vidět.
Sem nedočkavá oblečky už sem obhlídla a mám chuť jít aspoň něco koupit ![]()
Bříško se mi kulatí tak chci vědět co je prcek zač ![]()
Ahojky
Luci o pojištovnách moc nevím, ale myslím, že vzp už nic nedává, nevím proč
Marci nádherný popis
![]()
My budem mít výsledky až zítra, protože mi brali krev až pozdě, tak jsem napnutá, mimi jsme krásně viděli a máme i video a fotku. Dr. říkala, že to bude asi holčička, ale prý to ještě není stopro.
Ahoj holky,
Raduš, tak to mě moc mrzí ty tvé výsledky…docela koukám, že ti to CVS udělali hned, to se tak dělá? Je docela zvláštní, že u obou těhotenství jsi měla tak špatné výsledky a teď máš zdravé dítě, nemůžes mít třeba něco v sobě, co ty výsledky zkresluje? Protože jedna kolegyně to tak měla, u obou dětí jí to falešně ukazovalo na Downa, protože měla v krvi nějaký hormon, který to způsoboval. A obě holky jsou naprosto zdravé. Jo a s tou velikostí to teda nechápu, mám ve zprávě 12+2 a velikost 58,6 mm. A jsme velikostně někde uprostřed.
Ahojky holky ![]()
gratuluju ke screeningům, je to krásný pocit, vědět, že je mimísek v pořádku, že?
Leni, takže nakonec jsi nebyla u Pětroše?
Raduš, neboj, ono to určo dobře dopadne ![]()
Marci, gratuluju k holčičce, já bych taky chtěla… ale myslím, že to bude spíš kluk. Taky nechápu, proč někteří ti gyndaři tvrdí, že to ve 13 tt nejde vidět, když to jiní poznají. Možná že záleží jak je mimi natočené, možná i na samotném utz, jak je kvalitní. Já když jsem se ptala svojí gyndařky, tak mi tvrdila, že je to vidět až v tom 20 tt.
Luci, já mám revírní bratrskou a myslím, že nějaký příspěvek dávají - i když nevím kolik. Manža je u VZP a tam nedostane nikdy nic, i menší příspěvek na očkování a tak. Přitom tolik platíme na zdravotním, moc to nechápu a to prý jsou pojišťovny furt v mínusu v hospodaření.....
No a to měření… vidíte to, sami doktoři v tom nemají jasno. Já už jsem se tím přestala zabývat, mimi se stejně vyklube až se mu bude chtít
Mi totiž na screeningu naměřili něco a o týden později mi moje doktorka naměřila míň, takže je to fakt i o tom utz a o tom, jak to umí změřit.
No a ještě jedna dobrá zpráva z Hradce n/M - dneska v 10 hodin nám budou vylívat podlahy, jupíííííííííí
![]()
Raduš, já se připojuji úplně k Lenajs. Držím palce, aby mimi bylo v pořádku. Ta pravděpodobnost vypadá tedy hrozivě v porovnání s výsledky ostatních, ale když si představím, že jdu na tombolu, kde je 45 lidí a jeden vyhraje první cenu, tak bych se klidně vsadila, že já to nebudu a ty také ne
Tak pěkně odpočívej a doufám, že nám dnes odpoledne napíšeš pozitivní zprávy!
Kiwi, díky za info. O revírní jsem teda ještě neslyšela! Zkusím se zeptat doktorky, co by mi doporučilak a kterou pojišťovnu mají nejraději lékaři.
Já jsem si tak přála vědět to pohlaví a říct to rodince na vánoce jako komplet zprávu
Přítel říká, ať zkusím zavolat ještě k doktorovi, zda by se před vánocema na to nepodíval, ale zase aby si nemyslel, že jsem nějak šílená
tak asi ne
Také bych asi hned začala nakupovat oblečeníčko, takže dobře že to nevím! Myslím si, že ono to v tom 13tt nejde poznat na 100% a doktor, aby se náhodou nespletl, raději mi neřekl nic. ![]()
Na UZ mi napsali do zprávy 12tt+5 a CRL 63,3 mm, takže jako Marci, ale je mi divný, že to odečte na desetinu milimetru přesně!