Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
včera jsem byla na kontrole, všechno je v pořádku, mimísek pěkně roste, akorát jsme bez fotečky.
Res nechápu, že ti nevzali krev správně, vždyt na tohle musí každý ne? No jsem zvědavá co ti ted PAN dr. na to zítra řekne. Doufám, že má dobré vysvětlení. Držím moc pěsti at se to dobře vyřeší
![]()
Raduš, ježiš jak to, že s tebou manžel nemohl být na hekárně? Vždyť to je nejdelší doba z celého porodu? Tam určitě nechci být sama! Samotný porod u mě trval asi jen 10 minut! Ale na hekárně jsem ležela 5 hodin. To bych snad byla raději na chodbě s přítelem než kdekoli jinde sama ![]()
Nejmenoval se ten doktor Koutský nebo tak nějak?
Ahojte červňátka, ![]()
tak jsme byli dneska na screeningu Downova syndromu a máme vše v pořádku,šance je úplně mizivá,NT je 1,5mm jsme ve 13+6 týden,takže jsem úplně nejšťastnější
nosní kůstka přítomna a zbytek o.k.!!!!Takže dodatečně všem nastávajícím maminkám hodně štěstíčka v těhu a gratulací ke screeningům!
Jinak další kontrola až 23.12.2009,takže zase chvíli vydržet,ale už teď se těším!Mějte se,papa ![]()
Resarano:Tak takového p.Doktora bych co nejdříve navštívila a řekla mu od plic co si myslím,protože nejde až tak o peníze,ale o miminko,něco podcení a co potom,on Ti ho nevrátí,že jo?!A v co nejbližší době bych ho samozřejmě vyměnila za někoho spolehlivého,svědomitého a upřímného
Jsou to někteží hajzlíci a zdraví ostatních je jim ukadené,ale proti tomuhle se musíme bránit!!!Držím pěstičky,papa ![]()
Ahoj holky,
Moni díky za podporu, už je to podstatně lepší, na kontrolu jdu v pátek, tak myslím, že v pondělí pofičím do práce ![]()
Maci docela závidím, že Ti mimísek roste… Mi se dneska stala divná věc. Byla jsem u svojí mudry na ko, mimi je v pořádku, mávalo na mě ručičkou a cucalo si palečky, ale minulé úterý jsem byla na screeningu v OV, tam mu naměřili 7, 4 cm (což odpovídalo 13 plus 3), dneska mu mudra naměřila jen 7,3cm. Zdálo se mi to divné, tak jsem jí to říkala a ona, že je to jen měření a kdesi cosi, ale zase mi o dost posunula termín, až kamsi na 10. Já nevím, zdá se mi to prostě divné, ale napsala mi to i do průkajdy… Já si ale myslím, že v OV mají určo lepší UTZ, takže i lepší to měřidýlko a ten doktor tam se tím živí… čemu byste holky věřily vy? Já se přikláním spíš k téj OStravě. Já vím, že je to blbost, třeba proti tomu, co musí řešit Res, ale nějak mě to trápí, že by ten prcek za týden vůbec neporostl, spíš se ještě smrskl… AAAch jo…
Nechci se opakovat, ale díky za podporu
Už jsem dneska nechtěla ani psát, vydeptaná jsem dost, snažím se být sice v klidu a nejít s přáteli do hospody na jídlo, tak bych prořvala celej večer, tak jsem teďka klidnější.
Luci, když mě doktorka vyšetřoval, tak manžel u toho nebyl, on byl se mnou jenom na screeningu a půjde zase až ve 21tt na velkej utz. Co nám umřel loni pejsek Filípek (necelých 15 let), tak ten měl to samé, na jedno oko úplně slepý, na druhé viděl špatně, tlustej byl kvůli zdravotním potížím (byl nějakej zavodněnej) a i se očůrával. Po tom, co se tátovi pochcal v posteli jsme ho přestěhovali i s jeho oblíbeným křesílkem na chodbu a zavírali dveře a když někdo zapomněl zavřít dveře do obýváku, tak se pochcal v novém křesle
Na chodně měl na křesle igelit a přes něj prostěradlo, které jsme mu každý den měnili a prali, aby byl chlapeček v čisťoučku. Jestli se bude pomočovat i Jessina, tak to vyřešíme stejným způsobem. Zatím s holka drží.
Radko, s tím pejsek to jsem já, nemáme daleko k útulku, co
Jinak mně řekli, že amnio je ještě přesnější, než screening (prý až 99%).
Mackku, no mně se ta aní laborantka ptala, jestli náhodou nejsme známí, že nechtěl, abych platila, tak jsem jí řekla, že jsem ho min. týden na screenu viděla poprvý v životě. No ona taky nechápala, tak jsem zvědavá, co mi zítra řekne.
Deňulko, on to tam na mě všechno tak rychle vychrlil, že jsem mu odkývala i tu amnio. Já jsem taková, že když jsem v nátlaku a ve stresu, prostě když je toho na mě moc, tak odkejvu skoro všechno, tak si za to tak trochu můžu sama. Pak se mi to doma rozleze v hlavě a řvu celý dny jaká jsem kráva.
Kiwi, s tou velikostí plodu jsem to řešila taky, zrovna teďka v úterý na KO. Mimi mi tam přišlo hrozně malý, ani ručičky nemělo vidět, tak jsem to hned na doktorku vybalila a ona mi říkala, že je to kvalitou ultrazvuku, že horší ultrazvuk ukáže mimi menší, než ve skutečnosti je a proto je ten screeningový přesnější. Víceméně na normálních KO kontrolujou, jestli mimimu tluče srdíčko a jestli pořád roste. Jenom si myslím, že je lepší, když ho asi přeměří, protože v závěru je lepší, když ho mají za větší, TP ti vystaví dřív než abys potom přenášela. Ale tohle je tak individuální věc, že i ve 40tt může být na mimi ještě brzo a je lepší, když půjde ven dýl. Těžko říct, no… Samozřejmě jsem zase někde něco četla, jsem koza, já vím ![]()
Teda to jsem se rozepsala, se omlouvám
Jenom jsem se chtěla zeptat, do kdy že se to ta krev bere? Ještě mám čas, nebo už ne? Já už jsem z těch čísel mimo… ![]()
RES já myslím, že berou do 13 plus 6, ale ideál je 10 plus 6. Tak snad Ti to ještě vyjde.
Co se týče té velikosti plodu, tak si to myslím tak nějak podobně..
A neboj, ono to všecko dobře dopadne, požádala jsem za Tebe Vesmír ![]()
Jsi strašně hodná, že ses Jessinky ujala… Já ještě vůbec nevím, co to obnáší mít starého pejska… navíc to asi jednou budu mít hned dvakrát, kluci jsou od sebe jen 5 měsíců…
Ahoj holky, nějak není čas se zapojovat, tak vždycky jen přečtu, co se tu děje a zase mizím…
Jen jsem chtěla Res podpořit, že na ni myslím a že věřím, že se to ještě vysvětlí, příp. napraví. Když se na to člověk podívá z jiného pohledu, člověk je bytost omylná a doktoři a sestry jsou taky jen lidi…
Mě tu krev brala i papíry vyplňovala sestřička, ta tvoje mohla třeba špatně zaškrtnout, co vše mají v laboratoři testnout, stát se mohlo cokoliv. Nicméně ti krev pořád můžou tento týden nabrat, je to minutka a budeš klidnější, že jsi udělala maximum.
Držím všechno, co mám, ať se to vše vyjasní a jsi zase více v klidu. ![]()
A Kiwi s tou velikostí prcka se vůbec netrap, já bych taky věřila spíš tomu screeningu. Docela mě překvapilo, že ti dr. přepsala ten termín podle toho svého utz a ne podle výsledků ze screenu… A taková perlička, mě zase ve zprávě ve screeningu napsali termín jen o den menší, než dle poslední MS, ikdyž vím, že ovulka byla o 4 dny později. Stejně si myslím, že přesně to prostě nestanoví nikdo a termín porodu bude pro nás všechny překvápko.
Já jsem se rozhodla, že budu prostě rodit v den prního výročí svatby, tak věřím, že mi to vyjde. ![]()
Vítám nové těhulky a všem gratuluju k úspěšným kontrolám a screeningům.
Docela závidím těm, kdo mají kontrolu ještě před vánoci, ráda bych zase prcka viděla, než to slavnostně oznámíme rodičům, ale nevadí, nezbývá než věřit, že je v pořádku a krásně roste.
Tak si ty kontroly holky pěkně užijte, věřím, že vánoce budete mít ještě krásnější. ![]()
Chtěla jsem se zeptat těch, co jsou na nemocenské, jak to mají s vycházkama a jestli je dodržují. Já je mám jen 4 hodiny denně (10-14 hod) a přijde mi to strašně málo, když chce člověk něco vyřídit, oběhat úřady, nakoupit, apod. A taky jestli někdo nemá zkušenost s tím, že přišla kontrola a nezastihla vás. Co se pak děje? Pokud neprokážu, že jsem byla u dr. apod, odeberou mi za ten měsíc nemocenskou? Neumím v tom chodit, nejsem zvyklá marodit… Zatím vycházky docela přísně dodržuju, jen občas venčím pejska mimo, ale třeba na Silvestra už jsem to nevydržela a vyrážíme na tři dny do přírody, tak mám z toho trošku obavy…
Dík za zkušenosti.
Radko, teď jsem volala na porodní sál k Apolináři a řekli mi, že mají 11 porodních boxů a že rodičky jsou od začátku na boxu a tam je s nimi tatítek. Ty jsi byla dlouho na hekárně sama bez manžela? To je asi jediná věc, která by mi opravdu vadila. Jinak se přiznám, že jsem k apolináři volala v poslední době kvůli různým svým otázkám víckrát a vždy na mě byli hrozně milí, tak doufám, že proto, že tam milí prostě jsou a bude to v pohodě. Proč tam vlastně dávají mimina po narození na přihřátí do inkubátoru? To se dělá všude? Ještě jsem to neslyšela.
Lucie77 píše:
Radko, teď jsem volala na porodní sál k Apolináři a řekli mi, že mají 11 porodních boxů a že rodičky jsou od začátku na boxu a tam je s nimi tatítek. Ty jsi byla dlouho na hekárně sama bez manžela? To je asi jediná věc, která by mi opravdu vadila. Jinak se přiznám, že jsem k apolináři volala v poslední době kvůli různým svým otázkám víckrát a vždy na mě byli hrozně milí, tak doufám, že proto, že tam milí prostě jsou a bude to v pohodě. Proč tam vlastně dávají mimina po narození na přihřátí do inkubátoru? To se dělá všude? Ještě jsem to neslyšela.
Luci - já jsem přijela s odteklou plodovou vodou, bez kontrakcí, otevřená jen na jeden prst, na sál brali až od tří cm, což některé rodičky běžně při přijetí mívaj. Na hekárně jsem byla celou noc sama, střídala jsem to se sprchou a vanou. Byl to děs, protože jsem se vůbec neotevírala. Až ráno díky Dr. Kouckému mě dali epidurál a vzali na sál, kde jsem se 3 hoďky prospala, pak už dorazil manžel. Ale to vše bylo proto, že Filip měl nepružnou pupeční šňůru 2× kolem krku a nemohl postupovat dolů, proto jsem se vůbec neotevírala. Nakonec jsem musela na císaře.
Možná ta pravidla už změnily, tohle bylo před 2 lety. .
s těma mimčama to snad dělají všude, to aby nenastydla. Neumí ještě regulovat tělesnou teplotu a v děloze maj krásně teplíčko v uzavřeném prostoru. A pak se najednou ocitnou v tom velkém a studeném světě.
nechtěla jsem tě odstrašit, já jim hodně věřím a kdykoliv tam vejdu, tak už ta atmosféra té budovy ve mně budí velký respekt.
REs - amnio x screening jo, ale amnio x cvs (odběr placenty) by měl být shodný. Já se na to prostě musím někde zeptat. děsně mi to vrtá hlavou
velikost - tak tím si opravdu hlavu nelamtem, ono fakt záleží, jak to změří a taky na uzt. Nejpřesnější má být ten ve 12. týdnu podle toho se může upravit TP.
nemocenská - já mám vycházky 2 hoďky dopoledne, a 4 odpoledne a snažím se je dodržovat. Občas to o pár minut nevyjde (vozím fildu na plavání a hudební školičku a musím vyrážet o 20 minut dřív). Jak to je s případným nedodržením a kontrolou to fakt nevím. Jen vím, že na kontroly tehotným chodí.
res - tak to jste opradu hodní, já bych taky svého pejska nedala do útulku, snažila bych se udělat maximum, aby byl zbytek života pro něj příjemným. držím jessince palečky a pohlaď ho za nás
macku - gratulujeme ko KO
Ahoj holky, zdravím vás a dočetla jsem.
Res to mě teda pěkně naštvalo, ten přístup toho doktora, sakra tak oni vědí, že jsi geneticky zatížená, že máš celiakii a místo, aby ti udělali normální NT screening, který odhalí 90% vrozených vad, tak to poblbají a vezmou ti blbě krev. Tohle asi fakt nepochopím, to mi hlava nebere. A ten ultrazvuk ti dělali? Tam to vypadalo ok? Jak píše Radka, taky jsem četla o odběru choriových klků, jmenuje se to CVS a dělá se to právě třeba po špatném screeningu. Mělo by to být minimálně stejně průkazné jako amnio a snad i šetrnější, tak bych se na to kdyžtak zeptala. A co se týče termínů, tak já mám zapsáno, že krev se bere 9+0 až 10+6 a UTZ se dělá 11+0 až 13+6, ideálně ale 11+5 až 12+5. Takže se obávám, že už bude na krev pozdě.
Kiwi s měřením bych se netrápila, UTZ na fakultce je určitě přesnější než u tvé doktorky a směrodavtné bych brala to, co ti řekli v Ostravě.
Zuzi jak je to s nemocenskou a vycházkami nevím, ale vím, že kdybys byla na nemocenské dýl, tak doktoři těhulkám většinou dávají vycházkový režim bez omezení, přeci jen je toho hodně, co je třeba oběhat, to je jasné
Jinak ostatní moc zdravím. Holky, já jsem asi divná, ale mi vůbec ještě neroste břicho. Je teda fakt, že špek mám velký i tak, takže zásoby asi dostatečné, ale od té doby, co jsem těhotná, naopak hubnu a zase se vlezu do všech kalhot a ani si nemusím povolovat pásek. Tak jsem zvědavá, kdy to začne. ![]()
Ahojky
Kiwi já bych ty míry moc nebrala, protože mě přijde, že každý to měří trošku jinak, že se nestrefí prostě do stejného místa a každý má jiný utz. A tohle mi nepřijde jako moc velký rozdíl, je fakt,že tomu prd rozumím, ale myslím, že se zatím určitě nic neděje.
Res tak jak jsi dopadla, musím na tebe pořád myslet?