Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
tak se po delší době ozývám, už jsem tu nebyla ani nepamatuji, ale začala jsem trošku pracovat z domu, tak mi to zabírá veškerý volný čas, ale na druhou stranu to strašně moc polepší naší i tak dost tíživé finanční situaci, jelikož vyžít z nemocenské, která jde celá na splátku hypotéky,to fakt teda umění.
Jinak na poslední kontrole jsme byli minulý týden ve středu 9+4tt a konečně jsme už dostali průkazku, takže termín porodu mi změnili - na 23/6/2010, i když jsme o 3 dny menší podle UTZ, takže ono to celkem vyjde i na to datum, které mám uvedené v tabulce.. Co se týče ještě tabulky, tak miminko čekáme první…
14/12 jdeme na genetiku, tak už mám celkem strach, během 1. trimestu jsem byla 3× nachlazená, rýma, kašel, bolest v krku, naštěstí bez teplot a horeček, tak snad bude miminko v pořádku…
Jinak všem gratuluji k úspěšným kontrolách a screeningům a těm, které to čeká držím moc moc moc pěstičky… ![]()
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20;19/st/20100626/k/d92b/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…92b/preg.png
25/10 - pozitivní těhotenský test //
26/10 - potrvzení těhotenství - gynekologie
4/11 - 6+3tt - srdíčko bije
25/11 - 9+4 tt - těhotenská průkazka, vše v pořádku
14/12 - screening, genetika
16/12 - kontrola gynekologie
Radko, já jim příští týden zavolám, jestli už nemají výsledky krve (jim to chodí na mail dřív než poštou) a jestli jo a dobrý výsledky, tak mě na amnio nikdo nedostane.
Marci, gratuluju ke kontrole a průkajdě! S pěnězma je to hrůza, mi povídej. Máš dobrý, že můžeš dělat. Taky bychom nějaké penízky potřebovali, splácíme půjčku na bydlení a na 7 let máme vystaráno. Takže manžel splácí půjčku a platí energie a já šetřim na mimi a kupuju jídlo. Takže nám prakticky nezbyde nic.
Měla bych dotázek na všechny. Co takhle dát do tabulky TP podle PM a TP podle posledního utz? V červnu bysme věděli, co bylo blíž
Teda jestli jste pro ![]()
Ahojky kecalky ![]()
všem moc gratuluju ke kontrolám ![]()
Vítám nové těhulky ![]()
Dneska jsem byli na oslavě a já žralá jak urvaná ze řetězu
ted se cítím tak na sto kilo a že mi každou chvíli praskne břicho - jestli mi to za stálo
(ikdyž bylo to fakt dobré tak možná stálo
)
Taky přihodím odkazy ![]()
http://www.moje-rodina.cz/…e-fotografii
http://www.justthefacts.org/clar.asp
Res, nechtěla sem tě vystrašit a jestli tě to uklidní,tak jestli mi vyjde špatný screening,tak na to asi půjdu, bude záležet na riziku postižení u mimča. Jinak kamaradka to postoupila a vše naprosto ok, má zdravou dvouletou holčičku!
No a náš problémek na utz viděla paní doktorka na bříšku. Nezdálo se jí,zda už se střevní kličky vrátili z pupečníku zpátky do bříška…což by značilo omfalokélu(výhřez orgánů z břišní dutiny), ALE do 12tt je to naprosto fyziologické a normální, prostě do té doby to má čas se zacelit a já byla v době utz 10+1. Tož sem přestala plašit a pevně věřím,že naše mimi bude ok!!! Osobně si myslím,že to prostě do té doby má každý prcek, jen na to doktoři neupozorňují…tož snad mám pravdu a budeme mít to štěstí
![]()
Všem krásný zbytek mikulášského večera ![]()
Abinto, mrkni na odkaz, tady píšou, že je to naprosto normální, že to mají všechny mimi.
http://www.maminkam.cz/…tehotenstvi/
Res – jj, jsem za tam dát ten termín porodu, dle PM i dle UTZ
My jsme měli u nás dneska mikuláše, čerta i anděla. Kamoši dělaj a objížděj všechny známé děti. Myslela jsem, že to Viki obrečí, ale by moooc statečná. Ani slzčka a dokonce zazpívala i písničku. Nesdytěla se, jen se chuděrka trochu třásla. Když pak odjeli, tak se hned ptala, kdy zase přijdou na navštěvu, že to bylo super.
Moni, díky za odkaz, zase jsem malinko klidnější…
Také u nás byl mikuláš,čert i anděl…malej je viděl poprvé a ani nedutal, jen když se ho zeptali,zda byl hodný,tak se schoval za mne a řekl,že NEBYLA…(on ted pořad mluví o sobě jako o holce),tak jsme se zasmáli,že je aspoň upřímný ![]()
Krásnou druhou adventní neděli přeji, my jdeme kouknout na vánoční trhy…
Ahojky holky ![]()
hezkou neděli, taky se už některé kulatíte? Mě to připadá že už to jde trochu vidět ![]()
Resarana píše:
Radko, já jim příští týden zavolám, jestli už nemají výsledky krve (jim to chodí na mail dřív než poštou) a jestli jo a dobrý výsledky, tak mě na amnio nikdo nedostane.
to je ¨rozumné řešení. Nic nezanedbáš a rozhodněš se pro až když bude k tomu opravdu důvod.
jinak ahoj všem při neděli
my máme dnes za sebou oslavu fildových 2. narozenin. Hrozně to uteklo. Takové malinké miminko to bylo a už je to velký chlapeček. oslava byla hezká, sice příprava náročná a Fildovi se líbila, tak jsme moc rádi.
jinak mám za sebou náročný týden. Měla jsem nastoupit na částečný úvazek do práce. Končila mi mateřská a týden před nástupem mi šéf volal, že by to potřeboval snížit a to se mi nechtělo, tak jsem musela ve čtvrtek nastoupit na plný. No v pátek jsem byla u Dr. a té se to vůbec nelíbilo - chřipková epidemie, 2 potraty atd. Tak budu od pondělka na neschopence. šéf to vzal nakonec i v pohodě, tak jsem ráda a už ne tak nervní. vůbec jsem z toho nemohla spát, jak to všechno dopadne. Máme taky hypotéku, takže bez příjmu by to byl problém. Tak ještě 15. ten screening a pak už si budu těhu užívat plnými doušky.
abinto - neboj, vše bude ok
res - klidně oba termíny, jak se ti bude chtít
marci -gratuluji k průkazce
hezk večer
Ahoj holky, zdravím vás při neděli. O víkendu jsem byla mimo, byli jsme u tchánovců a řekli jim o miminku…no reakce taková nijaká, tchýně řekla, že to věděla, protože byla u kartářky. No takže v celku nic moc nadšení. Ale oni taková jsou, city moc nedávají najevo, tak budu doufat, že mají radost.
Res, ty nepůjdeš na ten prvotrimestrální screening? Pořád to nějak nechápu, proč tě posílají rovnou na amnio? Psalas, že ti vzali krev, ale na UTZ nepůjdeš? Protože ten první screening má úspěšnost 90% a kdyby byl v pořádku, tak by tě třeba do amnia netlačili. Pozor na tripply, ty prý mají úspěšnost jen 60% a často bývají falešně pozitivní.
Zdravím novou těhulku Denisku a ostatní taky!
Abinto, držím moc palce, aby bylo všechno v pořádku. Myslím, že my dvě a Radka a tuším ještě někdo budem to screeningové kolečko uzavírat a určitě bude vše v pořádku, MUSÍ!!!!
Ahojky děvčata,
zdravím po víkendu…
My jsme byli celý víkend na horách, v Karlově v Jeseníkách. Bylo to super, i když moc nevyšlo počasí, aspoň nepršelo. Hafani si to poádně užili a my taky ![]()
Res takže můj termín dle Pm je 4.6., dle UTZ 6.6. 2010. Sama jsem zvědavá, ale ten druhý termín odpovídá spíš ![]()
Taky vítám nové těhulky ![]()
Já jdu ve středu na kontrolu, tak už se těším, o kolik tak to mrně vyroste za týden?
Leni mi to teda přijde úplně zvláštní, že tchánovci takhle reagují… I když moc nedávají city najevo, tak tohle je takové studené… asi by mě to mrzelo, kdyby naši takhle zareagovali
to já zas furt poslouchám, jak už se těší ![]()
Abi neboj, všechno dobře dopadne, hlavě být v pohodě ![]()
Kajji mi se taky zdá, že se mi kulatí bříško. Už jsem se byla dívat po těhu kalhotech, ale nakonec jsem nekoupila, páč jsem si říkala, že určitě přiberu i přes boky a zadek, tak že je koupím ještě později. Ale do Vánoc asi budu muset.
Dobré ránko holky ![]()
Kiwi: no já si každej večer když mažu bříško všímám že je větší a můj už si taky všiml ![]()
no na kalhoty ještě počkám. Brzo by mě měla navštívit sestřenka a ta měla dvoje tak to asi budem dědit jedna po druhé ![]()
jinak byli sme s mojim obhlídnout kočárky no a zasekli sme se v té prodejně pomalu na hodinu
byly tam krásný postýlky oblečky a tak. No už mě bere nakupování, ale ještě chci počkat až nám řeknou pohlaví.
Každej den čučím na fotečku prcka a už bych ho chtěla mít doma ![]()
Já jsem včera taky kukala na oblečky, ale zatím nekupuju nic. Chtěla bych to první koupit s manžou ![]()
no jinak já mám teď taky dvě kámošky, co bych po nich mohla podědit kalhoty, jedna mi jedny už půjčila, ale je mi to velké, ach joooo.