Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1105
3.12.09 15:21

Ahojky holčiny,
vítám Tě Marti a gratuluju k úspěšným kontrolám :kytka:
Luci, holky si chválí v gyn-femu doktora Pokorného. Ale prý jsou tam všichni moc fajn :wink: A na Břešťáka všichni jen pějí chvály, tak se rozhodně těš :palec:
Díky moc za info ke kočárkům,na modrehokonika mrknu :-) takže V-cross vypouštím :think: Kočárek Jané mne taky zaujal, dokonce jsem našla, že se dá také sporťák dát do lehu, jen nevím, jak je to s přehazováním rukojeti, případně s možností nasadit sporťák po nebo proti směru jízdy… :?:
K porodnicím v Praze, můj gyndr mi potvrdil, že do Podolí se musí těhulka nahlásit přesně v den 14 + 0, což u mne vychází na 26.12. :lol: No, já mám jasno, že Podolí ne, story o tom, jak přesto, že byly holky zaregistrované, tak je nepřijali, ale musely jinam, třeba do Thomayerky nebo dokonce až do Neratovic, mne fakt odradily. A je fakt, že to mám taky přes řeku a riskovat, že se zaseknu někde na Barranďáku a měla bych odrodit v autě taky nic moc 8-o :wink: Takže já se v klidu, v průběhu 14.týdne dojdu zaregistrovat do Motola…Nechystáte se tam některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
3.12.09 15:24

Ahoj holky, vítám taky Martinku :-)

Hesi, pokud je to trojkolka, tak obecně málokterá má přehazovací rukojeť. Otázkou je, jak moc je to pro Tebe důležité. Další věc je, že u většiny kočárků na netu najdeš, že jde sporťák dát až do lehu, ale jak jsem se přesvědčila na vlastní oči a ruce a tak, prostě naživo, ne vždy tomu tak je… takže ověřit, na Jané je všude plno recenzí a diskuzí, tak to z těch mamin nějak vytáhni a případně opravdu si to jeď někam do obchodu osahat naživo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.12.09 15:48

Já jsem u hodně kočárků viděla, že sice nemají přehazovací rukojeť, ale zato se dají nasadit ve směru i proti směru jízdy. To je podle mě důležité hlavně u sporťáku, když už je mimčo větší a chce se dívat ven a ne furt jen na mamku. A samozřejmě polohování do lehu je důležité, případně i další polohy na sed a na nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
3.12.09 15:53

Já jsem o Motole nejdříve také uvažovala, ale ležela jsem tam několikrát a po zkušenostech jsem nakonec zvolila Podolí. Moje sestra rodila v Motole letos v červnu a přestože tam léta pracovala, tak také nebyla moc spokojená. Ale stejně je to člověk od člověka.
Jinak registrace v Podolí je opravdu zážitek :nevim: Mně vycházel 14+0 na den, kdy registrovali na 1.6. a já mám termín 2.6. Paní v kartotéce z toho byla očividně nervózní :pocitac: Nicméně nakonec mě zaregistrovali na 1.6. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
3.12.09 16:12

Hezke odpoledne!

Vsem gratuluji ke kontrolam :kytka:

My ji meli taky dneska :srdce: No nevim, jak se to lisi od vas v CR, ale my byli objednani na prvni UTZ, pani sonografka merila detatko, divala se na mnozstvi tekutiny za krkem, nevim co tam vsechno pomerovala, pak nam ho ukazala, vysvetlila co je co a kde ma srdicko, pritel chtel vedet pohlavi, pry je jeste brzo, tak mu stejnak rekl, ze to vypada na kluka (nic tam videt nebylo :mrgreen: ) Pote jsme si do dalsi ordinace na krev, no a potom na zavolala porodni asistentka na konzultaci, vysvetlovala nam vsechno ohledne downova syndromu, potom mela vysledky z prvni krve, tak potvrdila RH minus v me skupine, tak vysvetlila vsechno co se bude dit, mnozstvi zeleza atd atd. No a diky tomu, ze muj tatka mel srazeninu krve, tak se ptala jak se to stalo a aby si byli jisti, tak mam konzultaci 31.12 a tam se bude zjistovat jakou mam pravdepodobnost, ze se mi objevi srazenina,tudiz by mi museli redit krev.
Co se tyce vysetreni downova syndromu vysledku prijdou postou do 14 dnu, pokud bude vsechno ok, pokud se jim nebude neco zdat, tak mi do tydne nekdo zavola. Byly jsme tam dve hodiny, ale stalo to za to!

Jinak nam zmenili termin, tak prosim o upraveni tabulky:

jsme 12+3, termin porodu 14.6 :dance:
Dalsi kontrola 31.12
Druhy (a posledni :-( ) UTZ bude ve 20-22 tydnu, ale ja si zaletim jak v lednu, tak v unoru do cech, vzdyt se na sve detatko chci divat casteji :andel:

Jo a jinak prosim o radu: Prisla mi pozvanka na ockovani proti praseci chripce. :think: Jak byste se rozhodly vy? No me se tam moc nechce, ale kdyz uz mame 250 mrtvych, tak premyslim…Tak mi prosim vas reknete vas nazor. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
3.12.09 18:16

Vítám martinku,

našla jsem super článek o 1.screeningu - perfektně vysvětlenej, tak jestli má někdo zájem…
 http://www.levret.cz/…3/clanek.php?c=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.12.09 19:10

Moni, fakt je to vysvětlené polopatě, to je super, díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
3.12.09 19:41

Ahoj děvčata, jmenuji se Simona a chtěla bych se vás zeptat zda se k vám mohu připojit. Termín mám 18.6.2010 takže k vám zapadám jako do skládačky. :-D Už jsem tu byla, když jste byly teprve na třetí stránce, ale pořád jsem se neodvažovala se přidat i teď si ještě nejsem úplně jistá. Mám totiž za sebou jedno nepovedené těhotenství, které se muselo ukončit v 16.týdnu z důvodu Downova syndromu. Do genetu jdu až 15.12. takže do té doby jsem stále nejistá ono budu asi i potom, ale když to dobře dopadne tak si obrovsky oddechnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.12.09 19:45

Ahoj Simi, vítej, koukám, že máme screening stejně, 15.12., takže určitě to bude moc úspěšný den a všechno dobře dopadne! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
3.12.09 20:06

Ahojky
Gratuluju k úspěšným kontrolám.
Vítám nové těhulky Marťu a Simču :mavam:
Hesinko k tomu janéčku rukojet se přehazovat nedá, ale mě to teda vůbec nevadilo, kamarádka si pořídila kočár s přehazováním rukojeti a můžu říct, že to teda moc nevyužívá.A sporták nasadit do protisměru nejde.
Webparazit máš super termín další kontroly :lol: Jinak já bych na očkování nešla, ale spíš mě zajímá jestli se to v těhu vůbec může?
Res prosím o doplnění do tabulky KO 8.12. screen 15.12. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
3.12.09 20:09

Když jsme se doma bavili o tom zda jít či nejít nechat se očkovat proti prasečí chřipce tak vyhrálo nejít, protože máme strach z těch vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.12.09 20:38

Moni, ty jsi úplný detektiv! To je super článek, jak se ti povedlo ho najít? Dnes jsem také volala do Podolí, abych se zeptala na tu registraci a také mi řekli, že od 13.6. malují - no já mám termín 11.6. to je teda síla! asi bych se měla připravit rovnou na to, že porodím jinde:-( MOni, nevíš, kam posílají, když mají v Podolí plno? Já bych alternativně chtěla k Apolináři, ale aby mě pak posílali do Neratovic, no to bych tedy určitě nechtěla :-( Jo a ještě mi říkali, že když v 7 otevírají, že už tam čeká obvykle 15 těhulí.
MOc děkuji za tipy na dobré lékaře a lékařky! Moni, to je náhodička, ten Vicena je známý mé kolegyně v práci, tak mi o něm také vyprávěla :-) Maxi, také moc děkuji za tip. To máš určitě skvělou dr,když sami od sebe doporučují Břešťáka. To je správný přístup, to by se mi líbilo. Res, já o tom gyn-femu opravdu uvažuji, no ještě uvidím, jaká bude příští prohlídka, jestli lepší nebo stejná :-?
Perulko, Kiwi, jak dlouho trval ten screening? také 15 min jako u Káji? Přítel mi říká, že co by doktor na tom břiše déle viděl, ale si pořád nějak myslela, že za těch 1400 Kč to bude nějaké delší :lol:
Martino, moc tě vítám! Tak ty už jsi registraci v Podolí zvládla? Od kolika jsi tam čekala? Můžeš prosím napsat, jak to probíhalo? Registrují dole v přízemí v té kartotéce? Já jsem měla kočárek Peg Perégo na první dceru a byla jsem s ním moc spokojená. Ani jsem nevěděla, že se ještě vyrábí! Postýlku jsme si vyhlédli v Ikee, je bílá, taková menší, akorát do naší ložnice :-) a moc se mi líbila
:pankac:
Simčo, moc tě zdravím a držím palce, aby bylo tentokrát vše v pořádku. A ono určitě bude, protože taková hrozná věc se snad nemůže stát nikomu dvakrát, že ano!
Res, jak jsi psala o té sestřenici, tak to už je snad taková vzdálenější krev a s tebou to nebude mít nic společného. My máme také ve vzdálenější rodině DS, ale doufám, že nás se to nedotkne. Jinak jsem ti ještě chtěla říct, že jsem se docela zasmála, když jsem četla, jak jsi plakala, když jsi telefonovala s kamarádkou o její mamince. Asi jsou těhule opravdu takové citlivější :-) a víš co? Připadá mi to milé a ženské :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
3.12.09 21:12

Téda holky, vy jste toho dneska napsaly! :-D Já se jela naposledy podívat na štěňátka a nestačím zírat a dočítat!
Vítám nové těhulky Martinku a Simču :mavam: Vaše údaje do tabulky (viz odkaz v podpisu) mi můžete posílat do zpráv (nebo i sem, ale tady na to spíš zapomenu, snadno se to „zakecá“) :mrgreen: Tak tímto prosím i ostatní těhulky, aby radši ty zprávičky, nemám v tom potom takový bordel, i když si ho, ehm, dokážu udělat ve všem, když na to přijde :mrgreen:

Kiwi, v tý palici mi to pořád šrotuje, tak kdo ví, jestli nakonec nevezmu telefon a nezavolám tam, že nikam nejdu. Jste mi tu s tím prve tak nahnaly, že mi to pořád vrtá v hlavě :think: To už si říkám, že je pomalu lepší nevědět a risknout to.

Veru, gratuluju ke kontrole s utz!!! Jenom mě zaráží, že by tě klidně nechali jenom o dvou utz, ještě že k nám můžeš zajet na další sona, byla by to škoda nevidět mimi častějc :srdce: Jinak můj táta byl taky vybrán na vakcinaci proti té prasečí chřipce. Všichni jsme byli pro, aby tam šel (taky se nás ptal na náš názor), ale sama v těhu nevím. Kdybych těhu nebyla, šla bych taky.

Simčo, jestli se můžu zeptat, kde nebo při jakém vyšetření ti prve zjistili ten DS? Ze screeningu, krve nebo amnia? Jestli mi na to nechceš odpovídat, tak neodpovídej. Já jenom, že mám jít na amnio a mám z toho samozřejmě vítr.

Luci, sestřenka je sice vzdálenější krev, ale ty problémy jí potvrdili v souvislosti s mojí babi a jejím mrtvým synem. A to už je docela blízko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
4.12.09 07:23

Ahoj holky, přeju všem dobré ráno…

Veru, já bych se teda proti prasečí chřipce očkovat nenechala, ani v těhu, ani normálně…podle mě je to fakt nefouknutá bublina, lidi sice umírají, ale většinou mají i jiné komplikace, navíc mě třeba doktor varoval, že ty vakcíny nejsou prověřené a navíc všechny vakcíny obsahují velké množství různých látek, jako třeba rtuti, které se v těhu vůbec nedoporučují - mohly by způsobit problémy.

Co se té přehazovací rukojeti týče, tak já bych to taky nepotřebovala, možná ani neuvažuju logicky, ale…předpoklad je, že moje mimi bude mít na začátku prosince půl roku. Nejsem si jistá, zda se mi v půl roce se zimním fusakem vejde do hluboké korbičky. Tím pádem ho možná už v půl roce, možná dřív budu muset dát ve fusaku do sporťáku. Vím, že mimi, které už sedí, které má třeba těch 1/2 roku, tak už se chce koukat kolem a nevyžaduje kontakt s maminkou, ale pokud je mladší, tak si myslím, že ten kontakt s maminkou je důležitý… proto jsem se naklonila pro přehazovací rukojeť, nebo přehazovací korbičku (sporťák). Ale možná je to jen moje domněnka, děti nemám :-)
Luci, u nás screening trval tak 20-25 minut, šlo to docela rychle…
Simi, vítej :kytka: myslím, že tentokrát určitě dopadne všechno dobře, neboj a hlavně pozitivní myšlení :-)
Res a co štěníci? Už máte zájemce na všechny? Kam jde ta fenečka s černým flekem? A neboj, u Tebe to taky dobře dopadne, já asi na Tvém místě bych na to amnio šla, ale prostě potom fakt v klidu a nic nedělat a ono to dobře dopadne, neboj :-) u nás se budou držet palce i tlapky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.12.09 07:59

RES: taky bych na to amnio šla, pokud by mi to bylo doporučeno, nenech se doplašit, budeme ti všechny držet pěsti - aby ti potvrdili zdravé mimi a uklidnili tě, že je vše ok :kytka:

U nás ultrazvuk při tom screeningu trval taky asi 15 minut.

Jinak pravděpodobnosti Downova syndromu, pokud už v rodině byl, bych se nebála, není tam žádná souvislost, dědičnost nebo pravděpodobnost. Vyskytuje se to naprosto náhodně… aspoň co jsem teda o tom četla, tak to tak píšou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí