Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky děvčata ![]()
Krásné ránko ![]()
Vítám Simču ![]()
teda nevím jak vy ale já jsem se dneska krásně vyspala a ještě je mi ke všemu dobře
du slupnout koláček a čajík a hurá makat
sice už su 2 hoďky v práci ale všeho dočasu ![]()
Kiwi, já bych se na tu prasečí chřipku také nenechala očkovat ani zdravá
Také mám pocit, že normálního zdravého člověka to nijak výrazně neohrozí. Jestli dnes dopadne dobře ten UZ, tak si prohlédnu všechny Vaše odkazy na kočárky
a objednám plyšové čápy k vánocům
ale vypadají spíš jako kachny, tak nevím, aby naši vůbec poznali o co se jedná haha!
Res, já bych asi také na to vyšetření šla, aspoň pak budeš klidnější, že je vše ok. Určitě to dobře dopadne. Já jsem teda v tomhle těhu hrozný strašpitel ![]()
Res, 25 min, to už by docela šlo
Byl s tebou manžel? třeba se tu ještě během dopoledne objeví Moni a poví, co čekat u dr. Břešťáka.
Kájo, ty pracuješ od šesti? To je šílený, to ještě spím
Chtěla jsem si na dnešek vzít dovču, ale šéf mi jí nedal
Prý to mám vydržet do vánoc
to je teda přístup. Mám 30 dní nevyčerpané dovolené a v létě jsem měla jen týden
Ale až mu po vánocích povím, že čekáme mimi, to si vyberu 2× 14 dní v kuse, ani nemrkne ![]()
Lucy: no od půl 7 ale můj když maká v okolí bydliště mě bere autem tak aspoň nemusím valit ten kilák z nádru.Sice tu straším o půl hodky dřív ale to neva dneska snad zdrhnu o půl 3,přesčasy nám neproplácí ani hodinu tak se na to můžu vyprdnout ![]()
Ahojky holky, přeji Vám všem krásný den, ať Vás nikdo nezlobí a doktoři ať Vám říkají jen samé dobré zprávičky!!!
Vitám tu novou těhulku Simču!Simi neboj, určitě to tentokrát dobře dopadne.
Lucie, ty máš ještě tolik dní dovolené? Já si poslední vyberu teď kolem vánoc.
Dobré ránko, holky ![]()
jsem ráda, že jste se dnes dobře vyspaly, já dnes nějak nemohla spát.
Vítám další těhulku Simču
Krásně se rozrůstáme ![]()
Veru,já bych se proti prasečí chřipce očkovat asi taky nenechala, ani kdybych nebyla těhotná. Ti kdo umírají jsou většinou lidé, kteří mají i jiné onemocnění nebo komplikace, navíc ty vakcíny prý nejsou zdaleka tak prověřené. Oni vyberou lidi na očkování, ale spousta zdravotníků se taky nenechá oočkovat, proč? Asi se jim do toho taky nechce.
Luci, s tím Podolím je to opravdu síla. Já tam volala den dopředu, protože mi to vychází +-1 den a ona ať přijedu, že když bude volno, že to snad nějak půjde. Když jsem se zeptala v kolik mám přijet, řekla že tak na šestou! Kartotéka se otevírá v 7! Přijeli jsme s manželem v 6:05 a už jsme byli sedmí! Čekali jsme do sedmi a pak ještě půl hodiny než na nás přišla řada. Paní se tvářila všelijak, že registrují na 1.6. a já mám dle PM termín 2.6. ale nakonec mě zapsala na 1.6.
dostala jsem razítko, nějaké instrukce a šli jsme. Jinak je možné tam za sebe poslat někoho jiného. Musí mít tvou kartičku pojištěnce a těhotenskou průkazku. Upřímně, byla jsem šťastná, že tam se mnou jel manžel. Sama bych to tam nevydržela. Co vím, tak u Apolináře mají podobný systém.
Ahoj holky, zdravím při pátku, konečně, jupí ![]()
Poslední dny se mi ta únava nějak stupňuje, fakt bych pořád jen spala. Věčera mě trochu pnulo břicho na pravé straně, myslíte, že je to tím, jak se zvětšuje děloha? I teď cítím takové napětí…naštěstí nepracuju fyzicky, tak snad to bude ok. A já se dneska těším na odpoledne, protože je Davis Cup, takže se vyvalím na gauč k televizi a budu sportovat ![]()
Leni, to je správný přístup. My jedeme dneska na chatu na hory, sice žádný sníh, ale určo si to užijem. Dneska mě příšerně bolí hlava a do toho mám plno prac. schůzek, tak mě to moc neba a nejradši bych šla už taky dom. Já dneska chci jít taky o půl třetí - dneska jsem totiž trhla rekord a za celou dobu co jsem těhu tak jsem přišla nejdřív, byla jsem tu už o půl sedmé… Jinak jsem chodila tak na osm, půl devátou, než jsem byla těhu, tak na šest…
Mě teda bolívá břicho jen kolem pupku, když třebas něco zvednu nebo tak. Ale někdy i bez ničeho. Musím se vždycky natáhnout…
Kiwi, máme ještě právě tu fenečku s tím flekem volnou. Zájemci na ní sice volali, ale spolumajitelé je odmítli, nezdáli se jim dost dobrý. To víš, každýmu je nedají ![]()
Leo, Luci, pro mě je samozřejmě lákavý, že bych to věděla na 99%, ale do toho se mi furt motá ten strach z toho zákroku. Já nevím, prořád mi to v tý hlavě šrotuje a rozmýšlím se
Manžel se mnou byl, ten chce abych na to šla, že prý doma žadnýho mentála nechce, no ten se k tomu teda umí postavit
Ale sono se mu líbilo, to si rochnil
U nás screeningové sono trvalo taky kolem těch 15 min.
A s tou vakcíkou, oni doktoři vybírají hlavně lidi, kterí mají problémy se srdcem a plícema, ti mají větší riziko, že tu prasečí chřipku nezvládnou a táta má chronickou bronchitidu, tak jsme mu to doporučili, avšak sami bysme na to nešli
Ale nám je hej.
Hezke patecni rano!
Moc dekuji za nazory. U nas se proti praseci chripce ockuji tezce nemocni, pracovnici zdravotnictvi a tehotne. Umrelo uz 250 lidi, je to tady ve vetsi mire nez v CR. Dokonce tu umiraji i zdravi lidi, meli jsme tu pripad jednoho doktora, ktery to chytil od pacienta a neprezil to.
Muj nazor je neockovat. Jak nektera z vas psala, tak ty vakciny jsou plne bordela a taky uz se nekomu narodilo dite, jehoz matka proti tomu byla testovana? Ne. Takze vubec se nevi, jestli to ten plod ovlivnuje. Rikaji ze ne, podle testu na zviratech a nejakych tabulek, ale pokud to nebudou mit proverene na lidech, tak si podle me nemuze byt nikdo jisty.
Anglani maji vetsi sanci to chytit, nebot neji ovoce, zeleninu, pijou samou kolu a alkohol, pul populace se si snad neumyva ani ruce po zachode! Kdyz jdu na verejne do shopping centra, tak me tam obcas odvazi, jak ty prasata projdou koulem umyvadla, mrknou do zrcadla a konec. No a jinak jsem skoro porad doma, chodim ven jen obcas.
Jo jinak pritel si pred doktorkou stezoval, ze jsem vegetarian a ze ted jim jenom ovoce a zeleninu a ze ma strach, ze detatko nema vsechny vitaminy a misto nadavky jsem dostala velkou pochvalu a pritelovi rekla, ze me vystavi jako vzor do cekarny, ze anglicke matky ovoce do huby nevemou. Delam tu ceskam dobre jmeno ![]()
I ja vitam nove prichozi. Nejak se to tady rozjelo a ja tak tak stiham docitat.
Jinak bych potom chtela taky info, kde je v Tesine ta prodejna kocarku, nebot tady se mi zadne nelibi a v Cechach je mate fakt hezke…
Tak nic, utikam neco delat, dneska mam v planu vyzdobit vanocne dum, nakoupit posledni darky, ktere vezu rodice, sbalit se v nedeli uz letim. Ja uz se tak tesiiim. Kdeeee domooov muuuuuuuuuuuuuj ![]()
Veru, o prodejnách v Těšíně ti ráda poreferuju, tak až budeš v Česku, napíšu ti to. My to z Ostravy máme co by kamenem dohodil, takže jestli se rozhodnu pro jeden z kočárů polské výroby, určitě ho pojedem koupit tam.
Ahojky holky,
to je zpráviček, že ani nestíhám číst. Dneska mi je od rána docela špatně, ale snad to přejde, naštěstí malá je solidární a válí se se mnou a dokonce jsem si i zdřímla. Takže už se to lepší. Jinak dneska bude mít malá poprvé premiéru a bude s tatínkem spát celou noc sama, na chvíli si vyrazím s holkama se kterýma hraju závodně volejbal a mají noční mecheche v tělocvičně. Tak se k nim přidám a snad nebudu muset v noci domů. Jinak u nás není nic nového. Všem přejeme ať vše dobře dopadne. Zatím se mějte ![]()
Ahoj holky!!
Dneska to byla opravdu fuška vás dočíst, ale zvládla jsem to… uff..
Vítám nové těhulky a moc gratuluji! ![]()
asi nemám šanci reagovat na všechno, tak jen to co mi utkvělo…
Luci: Já se byla v Podolí registrovat v sobotu a vážně masakr (moje zkušenost na str.40)
A ještě k tomu očkování chřipky… já bych se asi očkovat nedala. V těhotenství jsou všechna očkování zakázána a najednou tohle by se jako mohlo
Přijde mi to zvláštní a navíc bych řekla, že ta vakcína musela být přichystána dost narychlo.. ![]()
Všem vám moc děkuji za milé přivítání. ![]()
Res: Nevadí mi odpovědět na tvou otázku. DS nebo spíše v té době ještě podezření na DS mi zjistili z krve, riziko bylo 1:50 tak mě gynekolog ihned odeslal do genetu kde mi udělali ultz a jelikož se jim to spíše potvrzovalo než vyvracelo navrhli mi amniocentézu, jelikož vím,že po ní bude odpověď skoro 100% souhlasila jsem, do týdne mi pak bohužel přišla špatná zpráva. Do týdne proto, že se udělají nějaké zrychlené výsledky, ale jinak ta plodová voda musí měsíc kultivovat a pak se testuje zda je to vrozená vada nebo ne. Řekli nám, že i když nemáme v deseti kolenech předků žádný DS můžeme to prostě mít v genech, ale naštěstí to v uvozovkách dopadlo dobře, v genech to nemáme a můžeme zkoušet další děti, prostě jsme měli jen smůlu.
Res, ještě bych ti měla napsat ať se nebojíš nic to není, teda myslím fyzicky, skoro to ani necítíš. Doktor se dívá na mimi na obrazovce a ví kam píchnout, aby ho neporanil. Nevím jestli ještě pracuješ nebo ne (ještě jsem těch 50 stránek nedočetla), ale po tomto dostaneš neschopenku, protože nesmíš nic těžkého zvedat atd. Držím ti pěsti.