Poradna duly
Jana Čurdová
Kiwi, gratuluju ke screeningu!!! Mackku, jsem ráda, že jsi ok, už jsme se tu o tebe bály! Luci, když má takovej přístup, tak už bych k ní nešla, je to akorát stres a po tom, jak ses k ní hezky zachovala, ještě šampáňo koupila, tak je to od ní pěkně nezohledný!!! Radši jdi jinam, za ty nervíky to nestojí. Radko, nestačím čumět, taky si to vytisknu a budu chodit po krámech, jsou to velice užitečné rady!
Veru, budu držet palečky na zítřejší utz, hezky si to užij, je to paráda! ![]()
No a já? Já dneska byla na tý Genetice s manžou a mám z toho sníšené pocity. Po důkladném rozpitvání našeho rodokmenu a mojí osobní anamnézy doktor usoudil, že je amniocentéza nezbytná (pitomá celiakie, bez ní by to dělat nemuseli) a i když jsem mu říkala, že na ní nechci, že mám z toho hrůzu, tak mě na ní objednal. Holt nesmim být takovej srabík. Čeká mě dalších x testů, protože tam určitý riziko prostě je. No ale co už, beru to sportovně, říkám si, že to bude dobrý a po tomhle genealogickém verbálním „vyšetření“ mě čekalo sono. No že jsem z toho měla takový nervy, že jsem chílema měla co dělat, aby mi neukápla slzička. Jinak doktor byl naprosto super, milej, ochotnej, přátelskej a i sranda s ním byla. Doktor říkal, že screening dělat nebude, abych nemusela platit tu 1000,– že udělají to sono jen tak zběžně. No zběžně to nakonec nebylo. Sono mi dělal jinej týpek, ale doslova týpek, to už byl mladší doktor a sono dělal stylem jako by moderoval fotbalovej zápas Sparta x Slavia
To se ani nedá popsal jak se choval, ale byl taky fajn. Nicméně, sono super, udělal i projasnění šíje a i viděl nosní kůstku i když nemusel, nebo spíš neměl, když si ten litr nevzali, mam 4 krásný fotečky, 2 2D 2 3D, slyšeli jsme s manžou srdíčko a to jsem měla na krajíčku ještě víc, ale udržela jsem se, no to byla taková nádhera, že se mi z tama ani nechtělo
Jak to mimi skákalo a ručičku jak si dalo za hlavičku, to bylo něco! Jo a ptala jsem se na pohlaví, říkal, že by to tipoval spíš na holčičku, ale ať mu nevěřim, že příště mi to prý řekne téměř určitě
Takže mimi ok, ale mam nervy z tý amnio. Ale prý bych potom měla mít 99% jistotu, že je mimi ok.
Jéžiš, to jsem se rozepsala, se omlouvám, ale muselo ven
Ještě jsem chtěla říct, že jsem tam nechala 30kč jako regulační poplatek a 100kč za fotky, to docela jde na „nechtěně“ kompletní screening, ne? ![]()
Res, tak to je teda věc, bobku, takové blbé nemoci. Ale nechtěný screening za takovou cenu nakonec udělal radost, co? Tak gratuluju, hlavně když je mimi ok.
Macku, vítej zpátky, Res po tobě převzala tabulku, protože jsme nevěděli, co s tebou je, tak snad nevadí.
Kiwi, takže ti ten screening dělal Pětroš? A byl v pohodě? Já jsem totiž slyšela, že umí být dost nepříjemný, prý podle toho, jak se probudí
Já mám vyhlídnutý Firkon Verano, odkaz jsem sem dávala včera, naživo jsem si ho byla prohlídnout v Polsku, mají velkou prodejnu hned na bývalém hraničním přechodu v Těšíně. V Ostravě je možné ho vidět na Hlavní třídě v Porubě v obchodě Woko. Ale v Polsku je mnohem větší výběr a stojí o 2000,– míň, no nekup to ![]()
Ahoj holky, hlásím se po delší době, vždycky jen přečtu a mizím… Takže nebudu reagovat, protože jste toho nadrbaly tolik, že by se to sem nevešlo.
Všem mooooc gratuluju ke krásným zprávám z kontrol a screeningů! ![]()
Jen dvě věci mi utkvěly v hlavě… Za prvé** Kajka** a její kolegyně-kamarádky, závistivky jedny… Prostě nemůžou unést, že jsi mladá, krásná, těhotná a ještě se budeš vdávat… Tolik štěstí najednou ti přece přát nemůžou.
Upřímně obdivuju tvou reakci, já bych to doma obrečela…
No a Luci, Tvoje dr. mě teda nadzvedla ze židle.
Jak už tu někdo psal, ješitná baba, která nesnese, že sis vybrala jiného odborníka. Její chování rozhodně nebylo profesionální! Dokdy máš předplacenou tu kartu či co? Já bych odešla hned, je to tak neuvěřitelný pocit mít fajn doktora a těšit se na každou kontrolu… Vyprdni se na ni a užij si screening, bude to stát za to! ![]()
Res a ty se neboj, amnio nebude tak strašné a kdyby nebylo nutné, neposílali by Tě tam.
Chápu, že z toho máš nervíky, ale zkus si vsugerovat pozitivní přístup - prostě to bude OK a basta.
Já ho začínám praktikovat a hned je mi líp.
Jo a s tím screeningem zadarmiko jsi to teda vychytala. ![]()
Holky já zírám, jak už jste daleko.
Vy už vybíráte kočárky atd.? Teeeda, jsem pozadu, nějak mě to pořád míjí. My to oznámení rodičům necháváme na Vánoce, tak do té doby asi ani nic řešit nebudu, ať mě někdo nepotká v mimi obchodě (jsme malé město). Tak možná budu jen pokukovat na netu.
Přiznám se, že po postýlkách už jsem se dívala na netu, ale nějak se mi nedaří najít to pravé. No a budu moc ráda, když mi Lenajs a Kiwi poradíte kam v OV a v Polsku zajet.
Jsem příjemně překvapená, že tam prodávají stejné značky, jako u nás, já měla strach, že budou mít nějaké své v horší kvalitě. Tak to my tam určitě vyrazíme, když se to tak vyplatí. Rady od Radky si taky vytisknu, není nad osobní zkušenost. ![]()
Jinak já byla dneska taky na kontrole, všechno je OK, dostala jsem zprávu ze screeningu a když jsem se zmínila, že bych potřebovala aktuální foto prcka pro rodiče k Ježíškovi, tak mi vytiskl krásnou fotku, kde je vedle sebe 2D a 3D. Hoooolky, mě je vždycky při a po kontrole taaaak krásně. Triple testy - tedy odběr krve mám 14.12. a 28.12. jdu na další kontrolu. Pohlaví pořád neznáme a ani jsem se neptala, nechávám tomu volný průběh a těším se na překvapení. ![]()
ahojky holčiny, zdravím vás
Luci - tedy ta doktorka je fakt kráva nebeská, já už bych k ní nešla. Vdyť kdo jiný, než ona jako gyndr by měl vědět, že těhulky jsou v tomhle období citlivé a potřebují hezké zacházení…Myslím, že v praze je spousta doktorů, moje kámošky si pochvalují gyn-fem, ten je někde ve Vršovicích, já chodím na Prahu 4, k dr Rohlíčkovi a ten mi moc pomohl, když jsem byla v nemocnici a doktoři tam se mnou zacházeli jako ta kravka s Tebou… ![]()
Můj doktor mi Břešťáka schválil, takse neboj a těš se ![]()
Kiwi - velká gratulace ke screeningu ![]()
S tím kočárkem, díky za další informace. Já mám docela jasnou představu o tom, jak by měl kočárek vypadat, tedy co se funkčnosti týče, ale vždycky mi k té dokonalé představě něco chybí…
tak asi budu muset slevit… ![]()
Mně se docela líbí kočárek Zeix http://www.kocarky.cz/…ek-zeix.html, ale tam si nejsem jistá, jeslti jde dát do polohy ležmo a pak V cross http://www.kupsikocarek.cz/detail.php?… a tam také nevím, jak to je s polohou ležmo… ![]()
Resy - jsi fakt šikovná holka s tím screeningem
ještě se od Tebe musíme hodně učit
A neboj, amnio bude v pohodě. Jak jsem byla v nemocnici, tak tam na to šla skoro každá mamina, je to tam jak na běžícím pásu a žádný problém nebyl. Bude to OK, neboj ![]()
Zuzi, vzhledem k tomu, že většina těch kočárků je polské výroby, tak není divu, že je tam mají a dokonce za lepší ceny…ať už se jedná o Firkon, Dorjan nebo další. Ale určitě ráda poradím.
Hesi, vidím, že máš vyhlídnutý podobný typ kočárku, na V-Cross jsem četla celkem špatné recenze, že je dost poruchový. Nicméně doporučuju diskuze na www.modrykonik.cz, co se týče výbavičky a kočárků, tak je tam hodně diskuzí a je dobré znát zkušenosto ostatních maminek.
Ahoj, jestli se můžu zapojit, tak my jsme měli x-lander, byla jsem spokojená, ale tentokrát se mi zatím líbí Implast Clipper. Je to novinka a je to jakési pokračování boldru. Tak jestli už s ním někdo máte zkušenosti nebo jste něco slyšeli, určitě se ozvěte.
Holky, já mám strašný strach se na kočárek jen podívat, abych to nezakřikla! Přece jen už patřím k těm starším těhulím a člověk nikdy neví
Je pravda, že v Polsku se nakoupí pro mimi vše mnohem levněji než u nás? Moje sestra tam jezdí pro oblečení,ale mně to vždy přišlo jako zbytečná cesta…
Res, vidím, že to také nemáš úplně jednoduché a chápu, že máš ze všeho nervy. Jsi statečná holka, to já hrozně obdivuji.Já bych už určitě dávno bulela jak se znám. Moc ti držím palce, aby amnio a vše kolem dobře dopadlo. A určitě i dopadne! To je fajn, že jsi měla štěstí na příjemné doktory a byl z toho i UZ zdarma haha
Jen teď nevím, Res, ty si přeješ spíš holčičku nebo chlapečka, když už se doktor klaní k té holčičce? ![]()
Zuzi, tu kartu jsem v gyncentru zaplatila před dvěma měsíci, když jsem jako „asi těhotná“ přišla k doktorce, ale je fakt, že tisícovka mě nezruinuje a kdybych věděla o nějaké fajn doktorce, určitě bych ji oželela.
Hesi, prosím tě, nevíš náhodou, koho si v tom gyn-femu pochvalují tvé kamarádky? Já jsem o tom zařízení také slyšela, specielně o jedné doktorce, ale nevím teď která to byla. Hesi, ty na ten screening půjdeš také k Břešťákovi? Já už se zase začínám těšit, když slyším, jak si to všechny pochvalujete, jak vám mimisky ukázali a nafotili. Mně včera Nouzová UZ neudělala, resp. podívala se během asi 3 vteřin, že srdíčko bije, to jsem ani nestihla zaregistrovat v té šedi kde je hlavička a kde to ostatní, no tak aspoň vím, že bije.
Chtěla bych ještě moc poprosit o radu všechny naše pražské těhulky, které se chystají rodit v Podolí, už jste si zjišťovaly registraci? Půjdete tam v den, kdy jste 14+0 brzy ráno nebo to je nějaká blbost, kterou jsem slyšela? Moc děkuji za rady ![]()
Lenajs, to víš že udělal radost, vidět vrtícího se prcka na utz udělá vždycky radost
![]()
Zuzi, to si taky říkám, že tolik maminek na to šlo a vše ok, ale pak si vzpomenu, jak jsme to tady rozebíraly my jeden čas, že amnio ani náhodou, že 1% ze sta končí potratama, no ale copak já snad budu ta jedna ze sta? No to teda ani náhodou, s takovou se odmítám smířit! Budu bojovat! ![]()
Luci a to ještě neni všechno! To dneska máma volala tý sestřence (já bych toho nebyla schopná), co měla na tohle smůlu a 2× přišla o dítě, 1 má postižený a 1 zdravý a těch informací, co jsme se dozvěděly, no neuvěřitelný! Takže to že máme v rodině ještě 2 epilepsie je pro mě horká novinka a další nemoci, jejichž název neumim ani vyslovit o těch ani nemluvě. A já si vždycky myslela, jaká jsme zdravá rodina až na sestřenku. Jo, prdlajs. Takže až tam přijdu příště s tutěma informacema, tak mě na to bude nutit o to víc. No ale za tu jistotu to stojí, musí. Jenom si mě pobavila s tou mojí statečností, že ty už bys bulela, páč jsem si akorát utřela slzy a tvůj příspěvěk jsem si přečetla
No ale to jsem řvala kvůli kámošky mámě, která je po operaci, já jí chtěla přinést obrázek, tak jsem jí volala, jestli má chvilku a ona mi brečela do telefonu, jak to nezvládá, tak jsem to co nejrychleji ukončila a začala jsem si vyčítat, že jsem jí svým telefonátem akorát ublížila a řvala jsem a řvala… Teď mi volala že už je v poho, tak jsem řvala zas, že je v poho
Tak to s tou statečností moc slavný nebude, to si zas nemysli, jakej jsem tvrďák ![]()
Ahojky děvčata ![]()
tak mám za sebou dnešní screening.
Výsledky 1:17000 všechno super, s taťkou sme se podívali na mimčo ale bylo to moc krátký.
Doktorka byla příjemná, pochálila krásný miminko a hezky zřetelný nosíček.
Máme hezkou fotečku ale mohla být i lepší, dala nám trochu rozmázlou a mimi tam není celý, ale i tak je to krásný ![]()
No vyplázla sem 1450 kč za chvilku štěstí, ale stálo to za to ![]()
no jestli to bude holka nebo kluk poznat nebylo, ale podle ultrazvuku sme starší takže dneska už sme 13+0 ![]()
takže krásně rosteme ![]()
no teď už se budu jen těšit na 22.12. na další kontrolu u gyndaře ![]()
jen je škoda že nebylo mimi tak aktivní jako včera na gyndě chtěla sem mojemu ukázat jak sebou mrská a kope
ale aj tak to byl zážitek
Ostatním taky gratuluju ke screenu a prohlídkám ![]()
kdo se první pochlubí s pohlavím svého miminka??? ![]()
Kajji, moc moc gratuluju ke screeningu!!! To ani neni možný, jak jsme na tom stejně, já jsem totiž podle utz taky 13+0 a podle MS 12+4!
![]()
Jo a Luci jsem zapomněla odpovědět na to pohlaví. Mně je jedno co to bude, hlavně když to bude zdravý. I když o malinkatý chloupeček bych byla radši pro holčičku, ale stejně si myslím, že to bude kluk ![]()