Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3184
1.12.09 11:39

no v šestinedělí bysme stejně nebyly ničeho schopný. moje známá rodila císařem a říkala že kdyby nebyla tak zničená péčí o mimi tak by na svýho hned skočila že bylo všechno OK ale usínala i u krmení jak byla vyčerpaná. Sem k ní občas chodila a hlídala jí malou aby si mohla dáchnout( nemohla kojit tak to nebyl problém vzít flašku a jet na procházku) a malá byla andílek ani moc neplakala a nevadilo jí že ji vozím já a ne mamka. No a za odměnu sem ji mohla 2× i vykoupat, když sem u ní byla. To byl zážitek :palec: :-D jen doufám že se pak nebudu bát koupat naše mimi když kámoščino sem se nebála :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
1.12.09 16:33

Ahojky holčiny, zdravím vás :-)
Tak mám za sebou první den v práci po měsíci na neschopence - bylo to fajn, zase být mezi lidmi - tedy já jsem spíš jen mezi mužskýma… :mrgreen: Bylo to fajn, ale jsem úplně vyřízená, myslím, že jen co vyvenčím tak odpadnu… :-(
Jinak co se týče informace o tom jeslti klučík nebo holčička, tak je mi to vcelku jedno, stejně asi budu pořizovat neutrální barvy. spíš by mne to zajímalo, že přítel tvrdí, že u nich v rodině prostě nic než kluky neuměj :lol: , tak bych mu docela ráda přinesla pak domů holčičku :wink: :-P :potlesk:
A se sexíkem u nás - chuť vcelku je, taky je to takové „opatrné“, jako kdyby to bylo poprvé :mrgreen: jen teď máme doma trochu „dusno“ protože je furt v práci :pocitac: nebo si doma dělá na kompu :pocitac: :pocitac: :pocitac: takže nějak nemám chuť, protože nejsem naladěná… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
1.12.09 17:36

Když jste se tu tak bavily o těch kočárkách, tak já mám také svého favorita :-D Jenom já jako začátečník se v tom moc nevynám a tak bych ráda znala váš názor, jestli by to byla dobrá volba nebo ne.
 http://www.aukro.cz/…kocarek.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
1.12.09 17:49

mě se zase líbí tento http://www.malvik.cz/…ign-Astro-09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
1.12.09 19:47
Resarana píše:
Když jste se tu tak bavily o těch kočárkách, tak já mám také svého favorita :-D Jenom já jako začátečník se v tom moc nevynám a tak bych ráda znala váš názor, jestli by to byla dobrá volba nebo ne.
http://www.aukro.cz/…kocarek.html

kočárek vypadá dobře, ale nenašla jsem váhu a taky rozměry složeného kočárku. Já když vybírala, tak jsem brala v úvahu: rozměry - kvůli výtahu, rozměr složení a lehkost složení kvůli kufru, aby sporťák šel úplně do lehu. Váhu (některé kočárky mají i 20 kg), abych sama kdyžtak dostala do tramvaje, rozměr korbičky, aby se vešlo mimi i s fusakem (může se pak týkat druhého mimi), nakupní košík prostorný (je neuvěřitelné, kolik toho člověk tahá s sebou), kola (já potřebovala do terénu - nafukovací), nastavovací rukojeť dle výšky (důležité pro vyšší osoby např i tatínky, babičky atd.) odpružení (některé kočárky mají odpružení naprd nebo žádné), natáčecí kola (já mám nápravu a je to fajn), možnost nasazení autosedačky na kontstrukci (kompatibilita mezi vybranou sedačkou a kočárkem). Barva (světlé se brzy ušpiní, tmavé zase šisnou), snímatelnost a pratelnost potahu (sporťák máme pořád jak prase). A pokud bydlíte ve městě a nebudete vyrážet často do terénu, zda se nevyplatí koupit jen hluboký a pak časem rovnou golfky. my bydlíme na vesnici, takže potřebuji sporťák s nafukovacími koly, ale kdybych zůstala v Praze, tak bych už kombinaci nekupovala a šla do 2 různcýh kočárků. Hlavně důležité, kočárek důlkladně odzkoušet, ovládání, složení atd. I barvy můžou být na netu ve skutečnosti jiné než v reálu. Zjistit, zda u vás ve městě mají servis. Jo a já v Praze často píchala gumy, takže ten servis je i kvůli zakoupení nových gum.

snad jsem nanic nezapomněla. Je třeba vybírat s rozmyslem, protože je to velká investice a budete ho hodně využívat. Já třebas takhle koupila blbé golfky, nebyl čas a teď za to docela pykám. Nejdou úplně do sedu a Filda pořád klouže dolů, takže tam pololeží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.12.09 20:01

Ahoj holky, tak jsem se konečně dostala k netu a můžu vám napsat o včerejší kontrole :wink: Bylo to super, všechny výsledky z krve v pořádku, dostala jsem těhotenskou průkazku a zkumavku na moč, takže jsem už oficiální těhule :wink: Doktor mě nejdřív jen prohmatal a říkal, že je vše ok, že mi nebude dělat UTZ, protože pojišťovna už ho nehradí (to mi připadalo sice divné, ale co už), ale já ho chtěla a potřebovala hlavně zjistit, jak mimi porostlo, abych se mohla objednat na ten screening. Tak jsem si ho zaplatila a mám i fotečku, byla to bomba, mimčo se normálně drbalo na bradě (i když kdyby mi doktor neřekl, kde má hlavu, nevidím nic :lol: ) A nádherně dorostlo, už má 3 cm. Dneska jsem byla na krev na screenig a objednali mě na 15.12., což je super a mám radost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.12.09 20:02

Raduš, koukám, že to máme úplně stejně, podle UTZ jsem dneska taky 10tt+0, screening mám 15.12. a kontrolu 21.12., akorát později. To je náhoda!

Res, tak až budeš mít čas, prosím upravit v tabulce, díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.12.09 20:06

Jinak tu radost mi kazí akorát fakt, že je mi dneska opravdu celkem blbě, v noci jsem skoro nespala, začlo mě bolet spát na břichu a jinak to neumím, navíc jsem jen před usnutím byla 4× čůrat, fakt super. A dneska se cítím jak v nějaké hodně hnusné kocovině :-(

A co se týče kočárků, já už favorita mám, Firkon Verano http://www.batolatko.cz/…edackou.html

Chci kombinovaný kočárek, cenově dostupný, s předníma otočnýma kolečkama a autosedačkou na adaptér a tenhle mi zatím vychází nejlíp, hlavně už jsem ho viděla naživo a mají obrovský výběr barev a vzorů. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.12.09 21:06

Ještě k těm screeningům…
Res, tys psala, že bys na druhý nešla? Pokud vím, tak druhý screening jsou tripple testy v 16. týdnu a ty jsou povinné a pak se dělá velký UTZ ve 20. týdnu. Tam se pak kompletně vylučují všechny vady, které jsou mmožné po těch tripplech. Ale některé vyloučí akorát amniocentéza. To mi dneska říkala kolegyně, co má mimčo, tak jsem trochu v obraze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
1.12.09 21:51

Lenajs, zítra nejspíš budu aktualizovat, tak to tam přihodím :wink: To víš, já tak informovaná a zkušená nejsem :mrgreen: Já myslela, že 2. screen je něco jako ten první, akorát že ve 20tt a tripple je zase něco jinýho v 16tt a že to je jenom o krevních testech, takže já jsem ráda za každou informaci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5321
2.12.09 07:29

Ahojky, tak my jsme byli na kotrole včera. Vše ok, na tripple test jdeme 22.12. a rovnou i na kontrolu a ultrazvuk. Takže před vánocema vše najednou. U Terezky jsme věděli pohlaví v 19.týdnu, kdy jsme byli na velkém ultrazvuku v Brně. Takže i tentokrát počítám tak nějak po novém roce. Jinak mě bylo špatně zhruba měsíc, ale musela jsem to vždycky rozchodit, protože mi Terezka nedala možnost ležet nebo tak něco. Ale teď už je to pryč. Dneska se jdu domluvit do práce, protože mi končí dvouletá mateřská, jestli můžu rovnou nastoupit na neschopenku, tak snad to klapne, nerada bych nastupovala na tak krátkou dobu. Jinak nic dalšího o nás mě zatím nenapadá, tak když mě něco napadne zase napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
2.12.09 08:08

Radko, tvoje instrukce k výběru kočárku jsem si vytiskla :-) až budu kočárek vybírat, vezmu to pěkně bod po bodu, abych něco neopomenula :palec: Je vidět, že jsi zkušená máma :-)
Včera jsem byla na kontrole u paní doktorky Nouzové. Když zjistila, že jsem se na UZ objednala k dr. Břešťákovi, byla na mě hrozně naštvaná. Úplně se se mnou odmítala bavit. Na jakoukoli otázku odpovídala jen - zeptejte se v lékárně, zeptejte se u Břešťáka, nemám na vás tolik času, kolik máte ještě těch otázek?! to jsem byla mimochodem u třetí :-( Pak ještě řekla, že nechápe, proč je u nás taková kontrola těhotných, že to stojí stát velké peníze a kdyby přišly těhotné na kontrolu na začátku a pak ve 30tt bylo by to akorát. To jsem se ještě usmála a řekla, že já bych mimi ráda viděla třeba každý týden jednou. Pak řekla, že bude dobré, když budu chodit k Břešťákovi na všechny UZ. Po chvíli jsem toho měla jejího tónu a jednání opravdu již dost a začala jsem hrozně brečet, načež doktorka mi opět suše sdělila, že pochopí, když se přihlásím k jinému doktorovi. Odpověděla jsem jí, ať se nezlobí, že jsem teď asi trochu přecitlivělá. Pak tedy řekla, ať vytáhnu další své otázky (měla jsem jich na seznamu asi 6 celkem), ale to už jsem byla k neutišení, řekla jsem, že děkuji a jela domů, kde jsem probrečela zbytek večera. Přítel si nejdřív myslel, že se mimi něco stalo. Nebyla jsem schopná mu nic říct, dcera vůbec nevěděla co se děje. No hrůza. Už se teď ani netěším k panu doktorovi Břešťákovi, spíš mám strach. Kdybyste věděly, jak jsem se na tento týden těšila, že mimiska dvakrát uvidím, že si budu moct s někým o těhu promluvit a tak. :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.12.09 08:37

Luci - to bude dobré, je to ješitná baba. Příště jí nic neříkej!!. Ono jí to urazilo profesně, ale tyhle utz se dělají na spec. pacovištích, tak o co jí jde. Já bych jí o těch utz vůbec neříkala. U Břešťáka si to stejně platíš, ne? Hlavně se hoď do klidu a těš se na ten příští, určitě to bude v pořádku a užiješ si to!! Když jsi smutná, tak mimi bude také smutné!!!
Hlavu vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.12.09 08:39
lenajs píše:
Raduš, koukám, že to máme úplně stejně, podle UTZ jsem dneska taky 10tt+0, screening mám 15.12. a kontrolu 21.12., akorát později. To je náhoda!

to teda je, já jsem ale zase podle poslední UTZ od 2 dny víc těhu. Ale stejně nejpřesnější je ten ve 12. týdnu, tak uvidíme, zda se sejdeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
2.12.09 08:45
Resarana píše:
Lenajs, zítra nejspíš budu aktualizovat, tak to tam přihodím :wink: To víš, já tak informovaná a zkušená nejsem :mrgreen: Já myslela, že 2. screen je něco jako ten první, akorát že ve 20tt a tripple je zase něco jinýho v 16tt a že to je jenom o krevních testech, takže já jsem ráda za každou informaci :mrgreen:

Ahojky, ano, tripple je jen o krevních testech, ale považuje se tuším za druhý screening. Ale taky se můžu plést a druhá screening se možná říká tomu velkému UTZ ve 20. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí