Poradna duly
Jana Čurdová
Luci, o víkendu to asi dělat nebudu, ale v pondělí to tam hodím
Depku mít určo budu, už teď jsem pořádně napěněná, páč mi ten můj právě sdělil, že dva týdny před porodem pojede na tuning sraz do Mimoně, kde bude přes noc. Takže kdyby se něco stalo, tak doma ani nebude
Pak se sice opravil, že je to začátkem května, ale to už mi bylo jedno a naštvaná jsem pořád. Ach jo, to to nemůže jednou oželit? Ti chlapi, to je něco s nima… ![]()
Ahoj holky,
zdravím po týdnu. Koukám, že se máte dobře, tak jsem ráda.
Byla jsem teď služebně v Polsku, ve zdraví jsme přežili let tam i zpátky a překvapivě i polskou stravu (ale dojídala jsem se zásobami z domova, mně totiž v Polsku nechutná
)
Hesi, já jdu k Břešťákovi na screening taky 18.12. - v 9,40. V kolik jdeš ty?
Až budete mít některá za sebou Břešťáka, dejte prosím vědět, jestli vám to nahrál na flashku, a kolik místa vám to zabralo. Díky.
Jdu spát
tak přeju krásné odpoledne
Res no to Tě plně chápu, fakt. Mi taky manžel začal vymýšlet, že by někdy v květnu jeli fotit na Island, že to vůbec nevyjde tak draho… To bych ho zabila, fakt. Tak jsem mu řekla, že na Island chcu taky a že když nejedu já, tak on to bude muset taky oželet… no prozatím to odložil a doufám, že na tento šílený nápad brzo zapomene… Dostavujem domek, teď do toho prcek, každá koruna se bude hodit, nehledě na to, že měsíc před porodem… no nevím. Já jsem jinak hodně benevolentní, pouštím ho na všechny ty praštěné fotící výlety a semináře, letos byli v Norsku a tak, ale tohle mě taky vyvředilo řádně
no on má kamaráda, jehož manželka porodila koncem září, asi týden potom, co se vrátili z toho Norska, no nerada bych, aby tyhle móresy převzal, i když je fakt, že moje těhu se mnou řádně prožívá a tak, a to ten kamarád nedělal. Prý jediné, jak se do těhu své manželky zapojil bylo, že musel s ní na předporodní kurz a to bylo podmínka, aby mohl do toho Norska vůbec jet ![]()
Tak doufám, že se Ti manža omluvil a dal Ti pořádnou pusu s tím, že teda jako nikam nepojede…
Res, běháš agi s Renou?
ahoj holky,
dnes jsem byla na vázání adventních věnců a bylo fakt super. Moc jsem si u toho odpočinula a vyrobila něco, co bych sama vůbec nezvládla
Res - super tabulka, díky díky. Moje údaje:
// 17.10. TP 29.6. dítě 1, KO 21.12, screening 15.12., věk 34, Všestary u Říčan
kočárek - máme po Fildovi, I coo platon čtyřkolka a jsem s ním spokojená. Na zimu určitě půjde do sporťáku, korbička je menší. Hodně holek si chválí Jané a Teutonii.
MOni - já také letos budu péct hlavně kvůli Fildovi, s mrňouskama jsou ty Vánoce celkově hezčí. Sice víc daj zabrat, ale za ty dětské úsměvy to stojí.
Res - jo ti chlapi, ono jim to většinou dojde až když se mimčo narodí.
tak hezký večer
Ahoj holky, zdravím při víkendu
Já Vánoce taky miluju, jsem pořád jak malé dítě, možná, že mě vlastně baví ještě víc než jako malou
fakt si to vždy užívám, mám tu atmosféru moc ráda…
Manžel to teda moc neprožívá… spíš naopak, ale co se dá dělat
Já si to užívám moc. A na Vánoce s dětma se těším ještě víc. V tomto máme i super rodiny, stejným způsobem to prožíváme, takže já jsem zase typ, co si užívá i všechny ty návštěvy, zatímco manžel trochu trpí ![]()
Jinak už jsme těhotenství oznámili části rodiny, ještě nás ale čeká další část
Bříško už mi lehce vykukuje, dlouho už by to stejně nešlo tajit
A reakce jsou spíš překvapené, že proč jsme to neřekli dřív ![]()
Tak krásný víkend.
A málem bych zapomněla - máme za sebou NT, úspěšně. Jen nosní kůstku neviděli, mimi nebylo vhodně otočené
tak jsem z toho trochu nervózní, a už se zas nemůžu dočkat tripplů… ![]()
Všem přeji ať ve zdraví přežijí ty chřipkové nálety a užijí svátky ve zdraví a pohodičce ![]()
Kiwi, to víš, taky jsem si musela trochu postěžovat. S tou omluvou a pusou si mě pobavila, jelikož to dopadlo tak, že mi řekl, abych nevyváděla, že teda holt v květnu nikam nepojede, že pojede jinam v březnu. To budiž, to ať si jede, to možná pojedu taky
Ale řekl to po tom, co jsem šla v noci s Renou trucovat na cvičák, ani se mnou nešel. Nechal mě jít samotnou. Občas mě dokáže naštvat, to by mu i šlo! Jinak s Renou už neběham, to už je na roky. Já s ní běhala asi dva nebo tři roky, pak mě přestalo bavit jezdit hodinu přes celou Plzeň na cvičák, kde se agi cvičí, u nás v Plzenci se to necvičí, to jenom klasická sportovní kynologie. Taky máme za sebou jenom dva dvoudenní závody a konec
Ty běháš s Ronym a Kiwim?
Radko, já to tam v pondělí doplním. No jestli to tomu mýmu vůbec dojde tak budu ráda…
Leontýnko, gratuluju ke screeningu!!! Určo se nemáš čeho bát, že neviděli nosní kůstku a můžeš se v klídku těšit na tripple testy
Hlavně si zase viděla mrňouska!!! Já se středy snad ani nedočkám! Je to těžký vydržet do Vánoc, viď? Já to úspěšně zatím tajím jenom na cvičáku a před vzdálenější rodinou, jinak už to ví všichni ![]()
Ahoj holky, koukám, že chlapi jsou všichni stejní. I když ten můj už pochopil a sám včera prohlásil, že v červnu už nikam nepojede. Ale po porodu pak jo (on se expedicemi částečně živí, takže moc nemítat nemůžu), musím se domluvit s mamkou, je učitelka, tak doufám, že mi aspoň na pár dní přijede pomoct.
Resi, ta tvoje tabulka je úžasná, jsi šikulka. Mohla bys prosím přidat i moje údaje? //25.10., TP 30.6., děti 0, KO 2.12., screening 18.12., věk 28, místo Nehvizdy (Praha východ). Díky moc!
Mějte se krásně, přes týden nevím, jak se sem dostanu, čeká mě až do vánoc docela frmol, tak se opatrujte
Ahoj holky,
Leon gratuluju ke screeningu, je škoda, že prcek nechtěl spolupracovat, ale určitě tam ta kůstka je, neboj
já jdu v úterý a moc už se s manžou těšíme, snad to všechno dobře dopadne
chceme si udělat takový výlet a krom dotace, kterou potřebujem dořešit, se chceme zajet podívat na ten kočárek, do Ikey a tak…
Res Kiwča je psí slečna
no my se agi věnujem, teď už běhám jen s Fíkem (kokr) a Kiwčou, s tou ještě moc nezávodím. Roník je nemocný - má nemocné srdíčko a agi fyzicky už nezvládá. Takže jen rekreačně
ale přes zimu si stejně dávám pauzu a pak už bude břichoň, takže toho moc už nenaběháme
v rámci zachování aktivity ale cvičím obedience, i když jen rekre, možná jednou na závody vyrazím, nevím. Tohle totiž docela dobře zvládá i Roník.
No jinak dneska mě manža poprvé fotil břichoně, tak jak píše Leontýnka, tak mi už taky vystupuje
Dneska jsem se viděla s kamarádkou, co má termín 24.12. a ta má krásné bříško ![]()
Krásný večer, holčiny!!!!
Holky, vážně to nemáte s těma chlapama lehké.. ale co naděláme, s nima je to občas vážně hrozné, ale bez nich by to bylo ještě horší… ![]()
A mám pro vás čerstvou zkušenost s registrací v pražské porodnici, konkrétně tedy v Podolí. Vy co nejste z Prahy, buďte moooc rády!!! To co jsem zažila v sobotu ráno, mi vážně nikdo nezasvěcený nevěří. V sobotu mají v Podolí otevřenou kartotéku od 8.30, ještě jsem tam v týdnu volala a sestřička doporučovala dorazit půl hodinky až hodinu předem. Nechtěli jsme nic podcenit, tak jsme pro jistotu s manžou vyrazili na sedmou a čekalo nás tam vážně překvápko. V 7.10 už tam čekalo šest maminek!
Spadl mi kámen ze srdce, že jsem „teprve“ sedmá, protože tam opravdu platí 12 na den a dost… Kdo přišel po osmé měl už jaksi smůlu.. ![]()
Docela masakr
Řeknu vám, že když jsem dostala to registrační razítko do průkazky, tak jsem byla vážně šťastná a dost se mi ulevilo .. ![]()
Ahojky holky ![]()
Leo : gratuluju
já už se screenu taky nemůžu dočkat ale už se to blíží a prcka uvidím hned 2× dva dny po sobě
fakt sem natěšená jako blázen
No u nás v Kroměřížské porodnici se prý registrovat nemusím tak mám o starost míň
se mi docela ulevilo.
Tedy helčo, tak to je fakt masakr. Taky se do podolí chystám, ale ve všední den a to prý kartotéku otevírají v 6:45. Tak to tam jako má být v 5:30, abych měla jistotu, že mě vezmou. No tak to je šílenost. No, nezbude mi asi nic jiného.
Teda helco, to je fakt mazec… To mě by vůbec nenapadlo, že se musím někde registrovat
a Ještě tak brzo - to se dělá od 14 tt? To je prostě mazec…
Ahoj holky, zdravím při pondělku, tak já jsem po nemocenské zase v práci, docela hnusná aklimatizace, vzhledem k tomu, že jsem celý týden víceméně jen spala, tak mám pěkně přehozený biorytmus a dost blbě se mi dneska vstávalo. V 17:15 jdu na kontrolu a bojím se jak čert, že třeba mimi přestalo růst atd., měla jsem kvůli tomu dokonce noční múry…
Helčo, s tou porodnicí je to fakt masakr. Hlavně mě by vůbec nenapadlo, že se musí registrovat tak brzo. Nevím, jak je to v Ostravě, musím se zeptat doktora. Ale porodnice je to poslední, co řeším, hlavně nejdřív, ať je ok kontrola a pak screening.
Dobré ranko holčiny,
tak s tou porodnicí je to síla…já stále ještě váhám mezi Podolím a Motolem - nechystáte se některá v Praze do Motola? Všechny možné diskuse, co jsem četla na Podolí, že tam je největší problém, že pokud mají plno (a to se stává často!!!), když přijedete rodit, tak vás prostě pošlou pryč - většinou do Thomayerky a tam fakt ani za nic nechci…tak nevím, jinak bych Podolí taky brala ![]()
Holčiny chci se zeptat, jak to máte s únavou? Já jsem šíleně utahaná, stačí mi jen třeba nandat prádlo do pračky pak pověsit a můžu si jít dát šlofíka…
je to šílený, taky máme pejsky, takže každý den aspoň 2× prochajda někam ven, šinu se jak šnek a hned jsem udýchaná
Máte to taky některá? Je možné, že něco také dělá utrogestan, co beru na podporu těhu… ![]()
Jinak svého chlapa snad ani nebudu komentovat, jen doufám, až bude mimi na světě, že mu dojde, že je něco JINAK ![]()
Maxi - já jsem k Břešťákovi objednaná na 11.00, tak uvidíme, možná se potkáme
S tou flashkou je to super nápad
, tak jsem zvědavá, jestli to půjde.
Leni, přeju ať to v práci rychle a v pohodě uteče, taky už zase od zítřka nastupuju - po měsíční pauze, tak doufám, že to nějak zvládnu ![]()
A jinak, já jsem se před poslední kontrolou cítila podobně, pak se mi nějak podařilo se přesvědčit, že proč by mělo být něco špatně, když se cítím fajn a na utz jsem pak viděla, jak mimi krásně vyrostlo
Tak na Tebe moc myslím a neboj, bude to ok ![]()
Hesi, děkuju za podporu, já se taky cítím fajn, ale pořád hlodá takový červíček pochybnosti, jako že když minule bylo pozadu a vyrostlo málo, tak jestli teď třeba neroste už vůbec…takže tak nějak považuji dnešní kontrolu za klíčovou. I kvůli tomu, že bych měla dostat konečně průkazku! Prostě se strašně bojím, ale zároveň se strašně těším!
A co se týče únavy, tak já bych spala pořád, celou nemocenskou jsem proležela, vstávala jsem kolem půl 11, uklidila králíkovi, nasnídala se a zase zalehla na gauč a tak to šlo den za dnem…ale ten týden mi stopro pomohl, dala jsem se dohromady. Ale spát bych mohla fakt pořád, myslím, že je to úplně normální. ![]()