Poradna duly
Jana Čurdová
Res tak takový screen bych taky brala
parádička
A k ostatním testům držím moc palečky a hlavně přeju pevné nervy ![]()
Lenajs neva a díky za tabulku, stejně jsem ted uplně mimo ![]()
Zuzlíku fotka musí vypadat parádně, jste dobří že jste to zatím vydrželi tajit ![]()
Moc všem gratuluju ke kontrolám, já už se tak těším jak to tu čtu ![]()
A ke kočárku my máme jane a jsme velmi spokojení, akorát ted nevím jak to bude dál s malou tak ještě přemýšlíme o tomhle řešení http://www.moje-miminko.cz/…hil--teds-e3 ale spíš jen ojetý z bazárku
Res - já jsem v prvním těhu byla na odběru placenty na základě vyšší pravděpodobnosti vývojových vad z prvotrimestrálního screeeningu. Je to podobné jako amnio, ale kapku šetrnější, protože berou jen vzorek placenty a nejdou až do plodovky. Nechceš se zkusit zeptat, zda by ti to neudělali místo amnio?? Dělá se to dřív, mě to udělali hned ten den, co jsem byla na utz tj. cca 12+něco. Mně teďka navrhli amnio kvůli mému věku, ale na něj nepůjdu. Jen pokud mi vyjde ten prvotrimestráln íšpatně, tak zase na odběr placenty.
gratuluji všem úspěšně zkontrolovaným!!!
macekk píše:
Res tak takový screen bych taky bralaparádička
A k ostatním testům držím moc palečky a hlavně přeju pevné nervy
Lenajs neva a díky za tabulku, stejně jsem ted uplně mimo
Zuzlíku fotka musí vypadat parádně, jste dobří že jste to zatím vydrželi tajit
Moc všem gratuluju ke kontrolám, já už se tak těším jak to tu čtu
A ke kočárku my máme jane a jsme velmi spokojení, akorát ted nevím jak to bude dál s malou tak ještě přemýšlíme o tomhle řešení http://www.moje-miminko.cz/…hil--teds-e3 ale spíš jen ojetý z bazárku
kamarádka taky měla jané a te´d pořídila phil a teds (děti od sebe má 1 rok a 10 měsíců) a říká, že dobrý, ale rozhodně horší než jané, takže si musí zvykat.
Jé Rady tak to díky za radu, to jsem vůbec nevěděla. No ještě přemýšlím o skatu k janéčku, ale malá je kočárková tak nevím jestli by to zvládla ![]()
Ahoj holky!
Tak taky hlásím úspěšně absolvovaný screening, mimi bylo pěkný aktivista, pohlaví ještě není vidět a podle utz jsme 12+1.
Kajjko - asi jsme se tam nepotkaly, co? A u koho jsi byla? My měli mladou doktorku MUD. Kavkovou a byla moc milá, důkladná, všechno nám vysvětlovala, zkontrolovala mozek, dokonce srdce - jestli protéká krev oběma komorama, že má mimi plný močový měchýř a tak fungují ledviny, mozek i páteř kontrolovala - no prostě bomba! my byli nadšení! Ale fotku máme taky nic moc - v porovnání s tím, jak krásně to bylo vidět na tom utz. Takže těch peněz vůbec nelituju! Strašně jsem se uklidnila
.
A teď jsem tak unavená, že jdu do hajan
. Dobrou!
Perulka : no ani sme se potkat nemohly byla sem na 7:50 a hnad jak sme dorazili tak nás vzali a za 15 minut už sme si to štrádovali na Vaňkovku na obhlídku
ja to škoda ale běží to tam rychle.
No my sme byli u Mudr Vondráčkové a tyky nám všechno bezva popsala
taky sem unavená tak dobrou holky a krásný sny i mimčám
![]()
Radko, já už rezignuju. Bylo tolik ženskejch, který to v poho zvládly, tak proč ne já. Odmítám se stresovat tím, že by něco nemělo být v pořádku, že by se tím mimimu nějak ublížilo (kdyby to riziko bylo tak velké, tak by to přece nedělali, kort v takové míře), že je svejma dotazama naštvu, když oni jsou ti chytří a musí vědět, co dělají. Já už to necham být, už chci být v klidu. Dneska toho na mě bylo hodně a už nechci nic řešit a chci si těhu užívat
![]()
Ahoj holky,
omlouvám se, ale nestíhám moc dočítat. Jsem ráda, že jakž takž zvládám pracovat (i když žádná sláva).
Gratuluju všem ke kontrolám a screeningům.
Zmátly jste mě s tím screeningem: platí se nebo ne, když to mám předepsané od mé gyndařky?
Lucy, na doktorku bych se vykašlala. Já jsem chodila v gyncentru k MUDr. Mullerovi (s přehlasovaným u), ale loni v létě jsem od něj odešla, protože to je macho a hned mě chtěl poslat na kudlu, i když jsem mu řekla, že jestli je šance otěhotnět přirozeně, byť třeba do 2-3 let, tak to chci radši tak.
Chodím teď k MUDr. Zuzaně Fučíkové do polikliniky Bioregena. Jsem spokojená. Platí se u ní 1300,–/rok. Když chceš něco navíc, tak to taky zaplatíš, ale mně to za to stojí. Je ochotná, odpovídá na vše (a že jsem minule i dnes měla asi milion dotazů), takže můžu doporučit. Na netu jsem našla různá hodnocení, ale já si nemůžu na nic stěžovat. A i sestřička je úžasná. A screening k Břešťákovi mi automaticky objednali sami (zatímco mojí kolegyni to její gyndařka ani neřekla, že takový screening by se měl dělat).
PS: Já dnes byla na KO a 1.těhu poradně a vše je OK, máme 3,5 cm, takže to vypadá na 10+2 ![]()
Ahojky, všem MOC A MOC gratuluji k výsledkům kontrol a screeningů!!!
No snad budeme i my příští týden šťastní a uklidnění… ![]()
Popsaly jste toho tolik,že už nevím na co reagovat,tak snad zítra, přeji krásné sny.
Tak jsem se sem dostala až teď,
Lucy - já si tedy taky připlácím za nadstandard, a opravdu je to tam super. UTZ pokaždé, foto pokaždé, s dr. vždy popovídáme bez stresu. Fakt si nemůžu vynachválit. Kdyby jsi chtěla přejít – můžu ti vřele doporučit svého dr. Je na Praze 6 – Gynem (zadej si to do vyhledávače), já jsem u pana dr. Viceny.
Res - chůdátko, neboj vše dobře dopadne. Kamoška taky musela na amnio, vše ok a ještě je v klídku, že mimi je zdravé a v pořádku. Tu prohlídku u dr. ti závidím, taky už se na to těším, až drobka zase uvidím.
Macku - vítej zpět. Už jsem si kolikrát říkala, jestli jsi ok, když jsi se tak dlouho neozvala. Je fajn, že to byly jen ty nevolnosti. Mimochodem, naprosto tě chápu, taky ještě pořád 1-2× za den zvracím. Už se nemůžu dočkat, až to přejde.
Všem samozřejmě gratuluji k pšpěšným kontrolám
Lucy, do podolí se chystám a brzy ráno. Už to tady někdo psal (moje hlava děravá, zapoměla kdo – teď nevím jestli je to těhotenská nebo stařecká demence
), že byli v podolí na registraci a mazec to byl šílenej.
Dobré ránko holky ![]()
jak sme se vyspinkaly? Já báječně, po včerejšku je mi moc fajn, klidná jako želva ![]()
K těm kočárkům: já sem taky přemýšlela o kočárku a furt nad tím dumám.
Ale nabídka je tak veliká, že to bude hodně těžký ![]()
Perulko, Kajjko moc moc Vám gratuluji k úspěšnému screeningu!
Co se týká kočárku, tak se začnu ohlížet až po novým roce. Teď budu ráda, když stihnu do Vánoc nakoupit dárky a vše kolem (uklidit, nazdobit, chtěla jsem udělat i adventní věnec atd.) Připadá mi, že je mi čím dál tím hůř, místo aby mi bylo líp a nic nezvládám. Vždyť už pomalu začínáme přecházet do 2.trimestru. Holky je Vám taky pořád ještě zle?
Ahoj, jen k tomu NT, já mám výsledek 1:1350. Ale jsou to jenom čísla no… ![]()
V úterý jdu ke svému gyndr. tak se moc těším, doufám, že mi udělá ultrazvuk a né že mi jen pohmatá břicho… ![]()
Res: amnia se neboj, držím pěsti, ať vše dobře dopadne, budete mít aspoň jistotu, že se tam miminku daří a navíc vám řeknou pohlaví ![]()
Tak už ať je pátek a víkend… usínám vsedě, čekám, kdy z mého pracovního nasazení naskočí na obrazovce spořič a budu prozrazena ![]()
Leo : tak to máme stejný problém připadá mi že u toho PC většinu času jím a nebo usínám, né že bych neměla co dělat, spíš je toho až moc ale udržet oči otevřený je fakt makačka ![]()
jinak docela ste mě překvapily s tím že vám gyndař nedělá ultrazvuk při každé kontrole
já sem toto nezažila ani když sem ještě těhotná nebyla. Při každé návštěvě mi dělal UTZ sice dřív teda jen sondou ale kontroloval tak vaječníky a všechno.Říkal, že když má ord. vybyvenou na to aby to dělal tak proč ne, což je super.On je můj dr celkově bezvadnej chlap vždycky poradí, trpělivě vyslechne a když je potřeba i kapesník mi dal
to když mi řekl že sem těhotná a když sem viděla předevčírem mimi jak sebou mrská ![]()
Tak jsem se z toho nějak vyspala a je mi hej
Už jsem zaktualizovala tabulku, tak na to koukněte, jestli jsem na někoho opět nezapomněla. Kdyby jo, tak mám programy ještě otevřené a můžu to napravit ![]()
Jinak díky za podporu, moc mi to pomohlo, fakt dík! ![]()