Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky prosím Vás chtěla jsem na oběd dělat červené zelí vždycky dělám ze sterilizovaného, ale manžel teď koupil hlavku červeného zelí.
Prosím recpt.. už ho vařím.. ale co s ním pak? na netu jsem našla recepty z červeným vínem, ale upřímně mám z toho trošku strach.
Díky za tipy
Nakrajet, podusit do mekka, sul, pepr, ja davam i kmin. Trochu octa a cukru dle chuti.
Uplne stejne jako sterilovany, jen vetsi mnozstvi ingredienci.
@minkar píše:
Nakrajet, podusit do mekka, sul, pepr, ja davam i kmin. Trochu octa a cukru dle chuti.
Díky
Na sádle zesklovatět cibulku, přidat trochu cukru(záleží jaké chceš zelí, my děláme sladkokyselé), bobkový list(1-2), nové koření(4), pep. nechat cukr „roztavit“, přidat zelí, promíchat, podlít, osolit, dusit. Až je měkké vynddám koření, na ¨zahuštění nastrouhám najemnou syrový brambor(1-2, podle velikosti), povařím, dochutím - sůl, ocet a hotovo… ![]()
Já dělám moravské zelí, na másle (trošce rýžového oleje) nechám zesklovatět cibulku. Při sám na ní ženu a trošku podliju vodou. Přidám sůl, kmín a nechám dusit doměkka., pak po stupně přidávám cukr (Máme rádi sladší) a zahustíme trochou jíšky, protože moravské je takové tekutější, tak aby to nebylo vodové. Nám chutná z čerstvého více než že sterilovaného. ![]()
Určitě nezapomenout na základ- takže zeskovatět cibulku. Na to nakrouhané zelí, podusit- pepř, sůl, klidně i kmín. Dochutit octem, cukrem, a nastrouhanou syrovou bramborou zahustit. Někdy popráším i moukou, pokud brambora nestačí.
HOlky nějak mi to nejde dochutit:( je to nějaké divné.. už jsem tam přidala 2× cukr, i ocet a pořád tomu něco chybí:(
Za staleho michani vlevame do…
Zkus sul, pepr, kmin… tezko poradit
@minkar píše:
Za staleho michani vlevame do… Zkus sul, pepr, kmin… tezko poradit
tak mi to připada.. teď jak už tam přidavam kde co.. tak se mi zdá, že je to horší a horší..jaaaj tak se mi zkazit oběd asi ještě nepodařilo
@tweetydee píše:
Tak přidat i sůl. Cukrem taky nešetřit.
ano nakonec se mi to podařilo..
ale toho cukru a soli tam padlo pořádně.. a teď u to chutná jak má.. ![]()
Díky moc
@neellaa třeba tam máš málo koření
jestli máš domamuže tak at ochutná ařekne…
Ahoj ![]()
podusit dávám společně s kmínem, trochu sůl a pepř. Já osobně mám ráda na sladko, takže i cukr podle chuti.No a pak už jen čekat a čekat. Tak ať se povede ![]()