Červené zelí - recept urgent

289
4.5.14 11:19

Červené zelí - recept urgent

Holky prosím Vás chtěla jsem na oběd dělat červené zelí vždycky dělám ze sterilizovaného, ale manžel teď koupil hlavku červeného zelí.

Prosím recpt.. už ho vařím.. ale co s ním pak? na netu jsem našla recepty z červeným vínem, ale upřímně mám z toho trošku strach.

Díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
4.5.14 11:21

Nakrajet, podusit do mekka, sul, pepr, ja davam i kmin. Trochu octa a cukru dle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
4.5.14 11:22

Uplne stejne jako sterilovany, jen vetsi mnozstvi ingredienci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
4.5.14 11:25
@minkar píše:
Nakrajet, podusit do mekka, sul, pepr, ja davam i kmin. Trochu octa a cukru dle chuti.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.5.14 11:28

Na sádle zesklovatět cibulku, přidat trochu cukru(záleží jaké chceš zelí, my děláme sladkokyselé), bobkový list(1-2), nové koření(4), pep. nechat cukr „roztavit“, přidat zelí, promíchat, podlít, osolit, dusit. Až je měkké vynddám koření, na ¨zahuštění nastrouhám najemnou syrový brambor(1-2, podle velikosti), povařím, dochutím - sůl, ocet a hotovo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.5.14 11:42

Já dělám moravské zelí, na másle (trošce rýžového oleje) nechám zesklovatět cibulku. Při sám na ní ženu a trošku podliju vodou. Přidám sůl, kmín a nechám dusit doměkka., pak po stupně přidávám cukr (Máme rádi sladší) a zahustíme trochou jíšky, protože moravské je takové tekutější, tak aby to nebylo vodové. Nám chutná z čerstvého více než že sterilovaného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.5.14 11:45

Ještě z jsem zapomněla ocet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
4.5.14 11:46

Určitě nezapomenout na základ- takže zeskovatět cibulku. Na to nakrouhané zelí, podusit- pepř, sůl, klidně i kmín. Dochutit octem, cukrem, a nastrouhanou syrovou bramborou zahustit. Někdy popráším i moukou, pokud brambora nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
4.5.14 11:56

HOlky nějak mi to nejde dochutit:( je to nějaké divné.. už jsem tam přidala 2× cukr, i ocet a pořád tomu něco chybí:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
4.5.14 11:59

Za staleho michani vlevame do…
Zkus sul, pepr, kmin… tezko poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
4.5.14 12:03
@minkar píše:
Za staleho michani vlevame do… Zkus sul, pepr, kmin… tezko poradit

tak mi to připada.. teď jak už tam přidavam kde co.. tak se mi zdá, že je to horší a horší..jaaaj tak se mi zkazit oběd asi ještě nepodařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.5.14 12:12

Tak přidat i sůl. Cukrem taky nešetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
4.5.14 12:14
@tweetydee píše:
Tak přidat i sůl. Cukrem taky nešetřit.

ano nakonec se mi to podařilo.. :dance: ale toho cukru a soli tam padlo pořádně.. a teď u to chutná jak má.. :)

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.5.14 12:15

@neellaa třeba tam máš málo koření :think: jestli máš domamuže tak at ochutná ařekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
4.5.14 12:48

Ahoj :mavam:
podusit dávám společně s kmínem, trochu sůl a pepř. Já osobně mám ráda na sladko, takže i cukr podle chuti.No a pak už jen čekat a čekat. Tak ať se povede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí