Poradna duly
Jana Čurdová
Pajk, pokud byly nějaké problémy s otěhotněním, tak je to asi v pořádku, že tě takto hlídají, podle mě to je individuální, myslela jsem to tak, že pokud těhotenství probíhá bez problémů nebo nebyly žádné problémy před tím, není třeba víc UTZ, však já už mám taky dva za sebou. Raději ať tě hezky hlídají.
Jinak k tomu bříšku .. z oho co jsem vyčetla už na to máme nárok, pomalu ale jistě se bříško začíná zvětšovat. Já jsem nikdy břicho neměla a teď jsem z toho taková rozpačitá, ještě to asni nevypadá jako těhotenství, spíš jako že jsem se pořádně přejedla
Ale partner je z toho úplně hotovej, pořád mě sleduje a říkám, jak se mu to děsně líbí, tak snad ano ![]()
Já jsem zatím nepřibrala nic.
Kim, teda ty tomu dáváš
Grilované maso se nemá jíst z toho důvodu, že je za prvé karcinogenní, ale hlavně proto, že nemusí být dobře propečené (tepelně zpracované) a může v něm být spousta bakterií. Uznávám, že grilované maso miluju, ale teď se mu raději vyhýbám. Stejně jako tatarák, ten miluju, ale dobrovolně se ho na pár měsíců vzdávám. Maso jsem vždycky milovala, bez něj jsem si život neuměla představit a teď na ně nemám vůbec chuť ![]()
Jinak ty „éčka“ jsou prostě ve všem. Ale ve kterém zeleném čaji je jich nejméně, to opravdu nevím. Já naštěstí tyhle sladké věci pila už i dřív jen občas, takže mi to nechybí. Nejraději mám obyčejnou vodu s čerstvě vymyčkaným citronem nebo Magnesii neperlivou a čas od času si vymačkám čerstvou šťávu z ovoce nebo třeba červené řepy. Nejím žádné vitaminy tak se snažím aspoň takto tomu malému něco dát.
Právě před kupovaným grilovaným masem varují.. doma si to člověk udělá tak, aby to měl propečené, i když ty karcinogeny bych teda asi do mimča nehrnula.
Já už mám dvoje těhu kalhoty, vejdu se už jen do 3 kalhot, musím do práce chodit oblečená naslušno a rifle do zaměstnání nosit nemůžu, takže normální kalhoty ještě oblíknu, ale rifle už ne:-( Jen jedny bokovky, ta jsem si koupila, když už jsem byla těhotná, ale nevěděla sem to. Ale jsou fakt dobře střižený, takže mi asi ještě dlouho vydrží (doufám) ![]()
Já mám v zásobě naštěstí kalhoty z doby „před dietou“ takže myslím, že je ještě dost vynosím
zatím je mám volné, takže se nebojim, že bych neměla v čem chodit. Na nějaké těhu oblečení se mrknu až po novém roce.
Ale vůbec nemám šajn, co bych si měla koupit ![]()
No uvidíme...... Zatím nic neřeším, mám před očima jen jeden milník.....oznámení rodině:! Až pak se mé těhotenství naplno rozjede ![]()
Holky vy jste samí hubeňouři
Já jen doufám, že moc nepřiberu, doktorka mi doporučila 10 max. 12kg, ale nkteré moje kamarádky přibraly třeba 20kg!
Ahoj Holky,
když čtu téma přibírání, tak prostě musím něco napsat, protože já jsem na to expert!!!! Manžel si ze mě dělá strandu, že mám buď 80 kg, nebo 60 kg. A je to tak. Při obou těhotenstvích jsem přibrala přes 20 kg a vůbec nevím jak. Teď jsem se přísahala, že to bude max. 12 a už jsem mimo plán. Jsem v devátém týdnu a mám 5 kg navrch.
Myslím si, že je to tím, jak je mi stašně špatně, jediné co pomůže, je najíst se. A beru co je po ruce, hlavně, že to zasytí. Dost mě to štve, protože mě to stálo hodně úsilí vrátit se po těch dvou těhotenstvích na svou původní váhu. Naštěstí dost pomáhá kojení, tak na to sázím. Ale zase s přibývajícím věkem je to prý větší dřina?!
Ještě k těm UTZ - mám kamarádku doktorku, tak od ní vím, že záleží na lékaři, jaké napíše odůvodnění UTZ. Podle toho se buď platí, nebo ne. Většina těch peněz „navíc“ jde čistě lékaři. Pěkné, že?
Hezký večer
EVA
Ahoj holky!
kromě aktualizace aspoň telegraficky:
Bára/Blansko/3.7.07/KO 19.1.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka ?.5.04
Mametka/25r./Králevéhradecko/7.7.07/KO 6.12.
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/7.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 19.12.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11.
Petra „Kik“/Praha/15.7.07/KO 3.1.
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 2.1. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Lenka „Milis“/Teplice/17.7.07
Píďala/Liberecko
Jana „Janis“/KO 13.12.
Silvie „Kim“/Ostrava/23r.
Jitka/27r./KO 7.12.
Eva „Koulička“/KO 18.12./Nelinka (2/2000), Šiminka (7/2005)
Drobek
papapa,
ame a vurmíček.
Ahoj holky,
Tak to já mám za sebou už 5 ultrazvuků. Po těch 3 potratech mě doktor hlídá po týdnu. Dnes mi dělal ten pátý a jelikož je vše v pohodě, tak na další jdu až začátkem ledna. Zatím jsem nic za UTZ neplatila a ani by mě to po pravdě nenapadlo. Brala jsem to jako samozřejmost, když je to rizikové těhu. Až dnes jsem tam nechala 200,– za fotečku, která je docela velká. Je fakt, že mě překvapilo, když jsem se tu dočetla, že se platí za to, že vám řeknou pohlaví mimča. To jsem vůbec nevěděla a přijde mi to jako vydírání. Můj doktor za to účtuje 300,–. Ještě, že nám teď zvýšili tu mateřskou co?
S tím břichem, tak já ho mám nafouklý už od začátku těhu. Nejhorší je to večer. Vypadám jak když jsem spolkla balón. Kalhoty mám všechny bokové a docela upnuté až na 2, které jsem měla volnější. Ty jediné můžu ještě nosit. Jsou plátěný, takže i pohodlný. Tak jsem zvědavá jak mi ještě dlouho vydrží. Hlavně si budu muset už pořídit nějaké delší vršky. Všechny trička a svetříky mám krátké k bokovkám a taky většinu na tělo a dost mi to vadí, protože ten nafouklej pupek k tomu vypadá šíleně a taky mi táhne na záda. Líbí se mi když těhule nosí upnutější trika a vyniká tak bříško než ty volné haleny, které rozšiřují a dělají šílenou postavu. Takže se těším až ho budu moct ukázat ne nafouklé, ale víte jaké.
Já se vždycky strašně rozkecám večer, když už tu nikdo není. Přes den stále někde lítám nebo něco dělám a nemám čas nakouknout. Zítra jdu konečně nakupovat s bráškou dárky pro mého manžílka. Tak se těším. Představu už nějakou mám, tak snad něco pořídím.
Hezký večer.
Lenka
Ame díky za aktualizaci.
Já zarděnky ještě taky neměla ![]()
Z toxoplazmozy mám docela strach, protože máme mazlivého papouška.
Jo a ty příspěvky stejně neumím vymazat
ten křížek je upravit/vymazat, ale když kliknu tak lze jen upravit. Tak se omlouvám, doufám, že se to už nestane ![]()
to je zváštní, ten co jsem teď dopsala jde vymazat, je tam samostatný křížek, ale ty starší už nejdou ![]()
Dobré ráno, tedy spíš dopoledne, holky.
Já jsem předpokládála, že tu toxoplazmózu dělají automaticky, ale jak vidím, tak to nemusí být pravda
Budu se na to muset přeptat. Ale vzhledem k tomu, že chodím ke známé gynekoložce, předpokládám, že mě to hlídá.
Zarděnky jsem taky neměla a ani nevím, jaké hrozí riziko je dostat.
Kouličko, taky musím pořád jíst, jakmile cítím, že začínám mít hlad, musím si hned něco malého dát, jinak by mě bylo ukrutně špatně. Snažím se teda jíst zdravě, ale mám potíže s čokoládou a sladkým
Zatím jsem nepřibrala nic, ale čekám, že se ručička na váze každou chvíli pohne nahoru.
Před těhotenstvím jsem docela sportovala, tak doufám, že po porodu to půjde rychle dolů.
Taky jsem slyšela, že kojení má na někoho obrovský vliv. Jedna moje známá, která byla vždycky krev a mlíko teď asi 10 měsíc kojí a je z ní úplná anorektička, jak říká její manžel. Takže taky vsázím na kojení. Ale je fakt, že jednou týdně chodím plavat a cvičit a od nového roku jsem se přihlásila do 15ti týdenního kurzu, kde je cvičení a různé přednášky vč. přípravy na porod. Tak snad i takové to těhu cvičení bude mít nějaký vliv na to jak se po porodu rychleji vrátit k normálu.