Poradna duly
Jana Čurdová
Tak v tom máš pravdu (myslím ty preference) co je otevřená ta nová porodnice, je to prý super.
No ty návštěvy si umím představit ![]()
Kamarádka rodila v březnu, byla prvorodička a ležela na pokoji s druhorodičkou. Místo aby od ní získala pár zkušeností, tak ji ta mamina jenom stresovala. Furt brečela, že ji malý nepije, že nemůže kojit, furt měla z něčeho strach. Kamarádka z toho byla na nervy. Sama ještě nevěděla co a jak, ale snažila se. Zatímco zkušená mamina vyváděla jak prvnička.
Pajk - jedna moje kamarádka má houpací kočárek od Bébécar STYLO, ale jak moc se v něm dá dítě houpat to netuším
Ale můžu se jí přeptat ![]()
Jinak ostatní kočárky opravdu nehoupají.
Evčo, v různých diskuzích hodně upozorňovaly holky na to, že v černých kočárcích je v boudičce hrotné horko, jedna tam prý naměřila 45 stupňů!! Ale jinak jsou elegantní, to uznávám. Já jsem takový děsně barevný typ ala Benetton, takže já vyberu určitě něco hodně barevného, čemuž odpovídá nová kolekce Jané ![]()
Každá budeme určitě preferovat jiný kočárek, každá máme jiné nároky a požadavky ![]()
Jinak k tomu nadstandartu ROZHODNĚ ANO! Představa, že budu po porodu krvácet a ležet celá rozbolavělá a na pokoji budou další 2 a více maminek a budou tam za nimi chodit návštěvy, tak to bych nesnesla. Někdy prý ale bohužel nadstandart bývá pak obsazený
Chci rodit na Obilném trhu v Brně, jsou tam nejlépe vybaveni a vozí tam i komplikované porody, ale taky proto tam bývá hodně plno. Ale určitě se tam kouknu a uvidím. Myslím, že tady na emiminu je i fórum na téma porodnice.
Ještě k tomu biochemickému screeningu (genetice) … myslím, že 1490,–Kč není s ohledem na další investice do výbavička zase taková částka a určitě se to vyplatí. Už z toho důvodu, že kdybych se nedej bože dozvěděla. že tam nějaký problém je, tak je lepší se rozhodovat co dál ve 3 měsíci než potom skoro v 5 ![]()
Mám z toho trochu strach, tak mi držte pěsti, zítra večer budu znát výsledek.
Báro, to víš, že ti budeme držet palečky a myslet na tebe. Určitě to dobře dopadne, uvidíš!
Jinak ještě s tím kočárkem...........na jaře jsme byli v Brně na výstavě Vše pro dítě a tam jsem si se Speedym pojezdila a právě ty jeho tři kola mě dostala. Hrozně snadno se ovládal a krásně se s ním zatáčelo, což s mojí tělesnou konstitucí (jsem poněkud drobnější a nemám moc síly) byla výhoda. Když jsem tam jela s normálním kočárkem,měla jsem co dělat, abych s ním zatáčela. Určitě půjde jen o zvyk,jak s tímto zacházet. A taky mě trochu děsí to vedro v černym kočárku, ale to ono asi v červenci bude vedro v každým a když tak přes něj přehodím plínu. No a hlavně manžel opravdu o jiné barvě nechce ani slyšet ![]()
A nadstandart bych taky určitě chtěla,hlavně kvůli soukromí. Myslím,že když je na pokoji víc mamin s miminkama, tak ani jedna nemá pořádný klid, který určitě potřebuje! Ale taky se obávám obsazenosti.
Díky! Já jsem četla, že na ježdění v terénu jsou trojkolky nejlepší. Taky jsem nejdřív chtěla trojkolku, ale odradily mě od toho hned dvě kamarádky, které trojkolku sice nevlastní, ale řídily ji a říkaly, že měly strach, že to dítě vyklopí, prý to bylo nestabilní. Tak jsem začala řešit natáčecí nápravu a vybrala jsem Jané Nomad, má sice zdvojená přední kolečka, se kterými je problém jezdit v terénu a ve sněhu, ale budu jezdit víceméně ve městě. A jelikož jsem taky drobná, řešila jsem stejný problém, abych se nemusela tahat s těžkým kočárkem. Jané Nomad má jen 6,5kg a když jsem s ním zkoušela jet, byla jsem nadšená. Výborně se s ním jelo.
Ale jinak černá trojkolka … to bude nádhera:-)
Ahoj holky,
já se vrátím k těm nemocnicím. U nás v Opavě jsou jenom 2 lůžkové pokoje, takže s tím rušením to zase nebude tak horké. Leda že bych fakt chytla maminu s početnou rodinou
a nadstandard je tam jen 4× takže si myslím, že asi bude obsazen. No nevím, ještě to nechám ležet ono se to vyvrbí.
Kim, myslíš že bys to do Opavy nestihla? U nás když je mamina na rizikovém, tak ji posílají do Ostravy. My to stihnout musíme, myslím že bys to zvládla taky, ale je fakt, že je to z ruky. Kdybys ses ale rozhodla pro Opavu, možná by to vyšlo a ležely by jsme spolu ![]()
Báro držím palečky ať jsou testy v pořádku.
V těch kočárcích jsou teda rozdíly jako hrom. Včera jsem jen tak koukala na nějaké české, které sice stály kolem 4000 ale zase vážily 20kg!!!! to je rozdíl co?6,5kg a 20kg. Asi si připlatím a půjdu taky do těch zahraničních.
Kim neboj, taky kočárky ještě neřeším, je na to dost času. Jen včera, když tu vypukla taková diskuse, tak jsem se koukala na netu, jaké jsou vůbec možnosti. Myslím že to budu řešit až někdy v květnu, červnu. Stejně jako výbavičku apod.
Holky,
tak teď jsem ve zprávách slyšela, že ten zákon nakonec prošel a ten rodičovský příspěvek bude 7.500 od ledna. Ale zřejmě za základě toho sníží porodné ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím z vyšetření, UTZ na genetické vady dopadl dobře, ale krevní výsledky ještě nemám
Nosní kůstka je OK, což znamená, že tam není žádný roštěp a šíjové projasnění je 0,7mm, do 1mm je to v pořádku.
Mímo měří 4,8cm a TP potvrzený na 3.7.2007. Teď ještě ty krevní testy a budu klidná. Jinak 19.1. (16tt) jdu na tripl test, ale pokud mi výsledky krve vyloučí vývojou poruchu, už se nemusím bát a další UTZ je až ten velký ve 20tt, tam se prý zkoumá, jestli jsou jednotlivé orgány miminka v pořádku, ale to je až za 2 měsíce a do té doby mimíska neuvidím ![]()
U UTZ byl i partnera byl z toho úplně hotovej, koukal, jak se to malý šmíká a když nám pustila srdeční ozvy, tak jsem myslela, že mu ukápne i slza
Bylo to krásný.
Jsem se teda pěkně rozkecala, už vás musím nudit, tak raději končím a čekám další zprávy z kontrol od Vás.
Pa maminy.
Děkuju moc a taky držím pěsti!
Jinak i krevní testy vyšly v pořádku, takže genetika dopadla přes všechny obavy dobře ![]()
Báro no to je sqěléééé!!
Moc gratuluju a klidně jsi mohla pokračovat, takové zprávičky se čtou mooc dobře ![]()
A Tvůj termín porodu se mi taky moc zamlouvá
Ten den jsme se brali. Taky bych chtěla aby mi to v ten den vyšlo.
Kim už jsem o tom příspěvku taky slyšela. No nakonec se na té mateřské nebudeme mít tak špatně co? ![]()
ahoj holky,
taky se hlasim se zpravickou od doktorky. Mimisek ma 2,72 cm a misto 9+0 to podle ultrazvuku vypada na 9+3, tak si musim predelat metrik. Uz ma videt hlavicku, pater, rucicky, nozicka a srdicko. Nechala jsem si vyjet tri obrazky, tak je dame rodicum pod stromecek. Za kazdy jsem platila 70kc. Jinak me pani doktorka trosku vystrasila, nelibily se ji pry cytologicke vysledky, takze me poslala na vysetreni do centra onkologicke prevence, tak mam docela strach, jdu tak az 29.12.
Jinak 29.12. jdu taky na krevni testy, necham si udelat i toxoplazmozu, ktera stoji 750kc, protoze nasi maji kocku. Na dalsi kontrolu jdu 3.1. Cekala jsem, ze uz treba dostanu tehotenskou prukazku, ale zatim porad nic.
Jinak jsem rikala doktorce o tech bolestech bricha a ona mi prekvapive rekla, ze pry by to byt nemelo, ale ze jsem to treba mohla mit od zacpy /coz jsem urcite nemela. Tak jsem rada, ze jste me uklidnili, protoze osobne si myslim, ze to muze byt od rustu te delohy.
Kocarek zatim jeste vubec neresim, popravde receno, jsem se jeste ani nikam na internet nedivala, taky to chci nechat az na jaro, tak vas s tim pak asi budu otravovat.
pro dnesek se loucim a tesim se na vase prispevky