Poradna duly
Jana Čurdová
Ame - dík za aktualizaci!
Mě doktorka malinký změřila a řekla, že to odpovídá, že je to 9 +1 (viděla, že mám v průkazce 9+5)!!
Jestli to neřešíme víc, než ti doktoři - určitě jsou mějaké meze, -od- do- do kterých se mimi vlezou!!
Holky, mám pocit, že je toho pěkná spousta, čeho bysme se měly vyvarovat, co?
Mátu a zázvor doporučují při nevolnostech a je fakt, že když jsem si z nich vařila čaj, vždycky to aspoň na chvíli zabralo.
Jinak plesnivé sýry a grilovaná masa by se prý neměla, kofein je jasný, i když si Latté dopřeju aspoň 3× do týdne, snažím se ale bezkofeinové, ale ne všude mají ![]()
Horká vana se nedoporučuje, to je fakt, ale ani mě to nějak nechybí, protože se mi pořád motá hlava.
A s tím termínem porodu je to teda pěkně zmatené, ale doktorka už mi to potvrdila i na UTZ, tak snad se to bude motat někde okolo toho 3.7.
Jinak dneska jsem si koupila první těhu kalhoty - no pravda - výběr není úplně dle mého gusta, ale vzhledem k tomu, že mě všechno začíná tlačit jsem si pořídila aspoň tmavě modrý rifle a oranžový manžestráky a tepláky a tuniku na cvičení.
Ale vypadá to, že domluvím se svojí vrchní dodavatelkou oblečení Gábinou Páralovou a nechám si ušít přímo u ní.
Tak se zatím mějte.
Ahoooj Těhulinky!
To jsem si zase početla a musím se také vyjádřit (myslím, k té stravě). Děti mají Večerníček, tak je trochu klidu.
Já se také snažím, držet se těch správných zá:,–(, ale někdy mi to prostě ujede (viz aflatoxínová čokoláda a oříšky, Hermelín, apod.). Ale myslím, si, že tím, jak se chováme během těhotenství už trochu naznačujeme, jak svědomitě budeme brát i přístup k miminku po porodu. Každá máma chce přeci pro svoje Budulínky to nejlepší a dělá to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a určitě mu nebude vědomě ubližovat. Ale zároveň jsme to pořád my, ženský se svými návyky a prohřešky, takže přeci se nezapřeme, ne? Tak nevím, jestli tomuhle mýmu výlevu někdo porozumí......
?
Raději se vyjádřím úplně jasně: moje dětičky:
Nelinka (2/2000) Šiminka (7/2005)
Ještě jsem se Vás chtěla zeptat, jak je to u vás s poplatky za UZ vyšetření? U nás se za fotečku platí 100 Kč, za přítomnost otce 200 Kč, za určení pohlaví 200 Kč atd. Zdá se Vám to adekvátní?
Tak si hezky hlaďte bříška ![]()
EVA
Kouličko, já ještě fotku nemám a jediný, co budu platit je nadstandartní vyšetření ve 12tt (odběr krve na genetiku + UTZ), stojí to 1490,–, ale jinak u mé doktorky nic neplatím, ani přítomnost otce u UTZ a pokud vím, tak ani fotku. Nevím, jestli je to adekvátní, mě to spíš přijde jako prasárna. A hlavně za určení pohlaví, to je snad dnes již samozřejmost, ale jak vidím, tak na těhotných se vydělává všude a za každých okolností ![]()
Hezký večer.
Kouličko ,
se teda omlouvám,že sem Vám lezu,jsem tu poprvé nahlídla a vidím ty částky,tak si říkám,jestli mě zrak neklame
U nás se teda platí foto z UZ taky 100,– Kč.Ovšem platit za to,že se mnou půjde manžel,to je vrchol a ještě za určení pohlaví
to je zlodějina…Na ten UZ máš ze zákona nárok a je jen Tvá věc,zda tam půjdeš sama či nikoli,to bych jim teda nezaplatila ![]()
Jsem se úplně rozčílila,pardon…
Tak se mějte hezky,opatrujte se tu a krásné těhu ![]()
Ahoj,
Báro koukám, že jsi připravena na 100%
dokonce i svou dvorní krejčovou máš.
Já doufám, že na těhu oblečení mám čas po Novém roce, teď si hlavně musím pořídit ten krém.
Kouličko já platím za foto 50,– a za otce u UTZ taky 50,– ale nevím jak je to s velkým UTZ to budu muset do nemocnice (aspoň myslím).
Posledně jsem chtěla fotky 2 - pro rodiče moje a manželovy pod stromeček, dostala jsem 3 a zaplatila taky jen 50,–
Tak pa, těhulky, já jdu háájíííí
To jsem ráda, že z těch strašných cen nemám špatný pocit jen já sama. Taky se mi to nelíbí, ale nemám moc na výběr. Bydlím na malém městě u Prahy a ultrazvuk je tu jediný. Navíc jsem byla na minulém ultrazvuku dost nepříjemně sprdnuta od primáře za to, že tam byl se mnou můj Šimánek (16 měsíců). Dost rázně mi vysvětloval cosi o tom, že když to není trapné mně samotné, tak jemu teda jo, a že jsou pracoviště, kde se děti vysvoveně zakazují apod. Fakt nechápu, kde je teda ten pokrok zdravotnictví směrem k civilnímu a neformálnímu přístupu. U nás se teda rozhodně nic nemění. Hned bych začala chodit jinam, kdybych teda měla kam.
A z trochu jiného soudku - už jste vyzkoušely těhotenská lízátka proti nevolnosti? Já na nich začínám být závislá, příjemně mi ulevují! Jmenují se GRAVIPOP a mají je v lékárně.
Hezký večírek!
EVA
Teda Kouličko, to tam máte pěkný potvory!!! U nás se myslím neplatí ani za jednu z těch věcí, co píšeš!! Vůbec to nechápu, stejně se dívají na uTZ na miminko a za ten pohled navíc mezi nožičky máš platit?
A co mají dělat maminky, které nemají hlídání? To jsou normálně hova.a!!
Pajk - to se těším, až budeš popisovat, jak budou babičky a dědečci reagovat!! To bude radosti!!
Přeji hezký den,
tak to já o cenách na gyndě taky nevím. Budu se na to muset zeptat. Doktor mi ani nenabízel fotečku, to si asi musím říct,že?
Jinak Kim já měla dřív taky problémy s pletí a vím,že na to pomáhali kvasnice. Brala jsem je formou nějakých prášku.A jinak používám pleťový gel Garnier pure. Poslední roky mi dalo akné docela pokoj. Nebo zkus zajít na kožní, tam ti něco určitě dají ![]()
Ahoj Kim,
to akné odejde samo, dej tomu čas, já jsem s tím nikdy problémy neměla až o jsem těhotná, ale říkají, že okolo 12tt to začne mizet a je to pravda. Mě na to pomohla termální voda od Vichy. Vyzkoušej to.
Jinak jsem docela v šoku, že skoro všechny platíte za nějaké UTZ, fotky a tak, to je ale prasárna! A velký UTZ by taky neměl být placený, žádný UTZ by neměl být placený, protože na to opravdu máme ze zákona nárok! Jediné, co se platí je to nadstandartní vyšetření ve 12tt (je pouze na žádost matky).
Já chodím na gynekologii v Brně a tam se teda neplatí nic.
Ahoj holky,
jsem v šoku.
Jak si můžou účtovat za přítomnost otce na UTZ a za to že ti řeknou pohlaví? To je fakt síla.
Já u svého gynekologa platím pouze za fotku mimíska a to 50 Kč, co se mi zdá tak akorát.
U nás se v porodnici platí akorát za to, když si chce manžel natočit porod na kameru, to je tuším 500 Kč a přítomnost otce u porodu, ale to je asi všude a to se platí 450 Kč.
HOLKY UŽ MÁTE VYBRANÝ JMÉNA?
My na holku: Kačenka, Natálka
na kluka: Šimon, Adam
Zatím se rozhodujeme, možná se to ještě změní jako to bylo při Verunce, to jsme to změnili 14 dní před porodem.
Tak ahoj a pište
Tak to já bych chtěla kluka Denise a holčičku buď Sáru nebo Nelu. Ale možná se to ještě změní.
A co by jste si přáli víc holčičku nebo chlapečka?
Ahoj holky,
tak jsem dneska byla v první poradně a jsem 8tt+5 a bobísek má 2cm a tluče mu srdíčko.
Jak píšete k těm ultrazvukům tak to já bych se nedoplatila, protože jak jsem byla na tom umělým oplodnění tak mi ho dělají pořád. Zatím jsem nic neplatila. Aby mi to pak nesečetli najednou ![]()
Holky chtěla jsem se tady na emiminu zaregistrovat, ale nejde mi to ach jo.
Jinak k těm jménům my máme rozhodnutou klasiku: Kluk - Jiří, Holka - Marie, a já bych strašně chtěla holčičku… Mám dvě ségry a ty mají kluky tak aby byla změna.
Ahojky Jitka