Poradna duly
Jana Čurdová
To je pravda, já i když mám úžasného manžela, tak jsem taky někdy mívala pochybnosti. Teď máme taky takový blbý období, předěláváme barák, takže on je pořád v kuchyni a obýváku,kde buduje a já jsem zavřená v ložnici. Takže i když je doma, tak ho skoro nevidím. A večer se jen nají a usne,jak je unavenej. Dřív jsme se spolu šli vždycky večer projít a povídali si, teď na to není čas. Ale za týden už bude snad hotovo, nebo spíš musí být hotovo, protože budou vánoce a pak to bude jako předtím. Na to se těším! A jestli máš Kim před svatbou,tak takových pochybností budeš mít ještě spousta, to mi věř. Já než jsem se vdávala, tak mě taky vždycky jednou za čas přepadli chmury, jestli dělám dobře. A udělala jsem nejlíp!!!
Jinak minulý týden jsem měla angínu a doktorka mi do nosu napsala Nasivin, prý ho těhotné můžou.
Ahoj holky!
Zdravím Drobka a Milis a moc gratuluju a vítejte mezi nás. Milis moc držím palečky, uvidíš, všechno dobře dopadne!
Teda KIM, ty si fakt nedáš pokoj! Vyprdni se na perníčky, já je pekla každý rok, ale letos na to prdím. Kamarádka má cukrárnu a má tam výborné domácí vánoční cukroví, takže mám napečeno ![]()
Jinak k těm chlapům, ten můj měl větší radost než já a od té doby je jako vyměněnej
Pořád mi hladí bříško, mluví na ně (myslí si, že je tam kluk)
Je moc pozornej a snaží se. Ale vzhledem k tomu, že má spoustu sportovních koníčků (i závodně), jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží ![]()
Každej chlap je jinej, ale přesto jsou si tak podobní
, že? Jak píše Evča, pochybnosti budou vždycky.
Tak se zatím mějte!
No já si taky vánoce bez pečení cukroví neumím představit, ale nebudu to přehánět, dělám toho trochu (však jsme zatím jenom 2) a budu péct od pondělka po troškách celý týden.
Kim, prosím Tě, tak hrozné to přece nebude! Nech tomu volný průběh ono se to srovná, nemysli hned na to nejhorší!! ![]()
Budeme s Tebou
Držím palce
Ahoj holky,
Kim - můžu tě uklidnit, myslím, že každý má někdy pochybnosti! Možná je tvůj přítel hodně unavený z práce a doma už nemá energii!! To je u nás klasika, manža sice chodí z práce o půl čtvrté, ale naprosto vyšťavenej, celý den tam řeší průsery a vypjaté situace a doma už s ním třeba taky není řeč!!!
Báro - tak to je paráda, že si tě hýčká, pěkně si to užívej!!!
Pajk - teda ty jsi akční, jsi dobrá, že máš tolik energie! Taky na sebe dávej pozor!!
Evčo - uvidíš, užijete si moc hezký vánoce!! Oddychne si, že to bude mít hotové a uvolní se!!!
Uff no teda…klobouk dolů, nemáš to vůbec jednoduché, ale víš co, u mě už jsi vyhrála jen tím, že si přiznáš že máš problém a snažíš se s tím něco dělat. Za to by si tě měl vážit. Je totiž spousta lidí, kteří by psychiatrickou pomoc potřebovali jako sůl, otravují vzduch a lidi kolem sebe a nepřipustí si, že by problém byl v nich.
Já neříkám, že jsi takový člověk, z toho jak se s Tebou povídá, mám úplně opačný pocit.
Jen se neboj a užívej si těhotenství co můžeš a těš se na broučka, uvidíš, vše dopadne dobře
Kim, obdivuji tě,žes dokázala jít za odborníkem,to opravdu mnoho lidí nedokáže. To mi věř. Zažila jsem si taky jednu nepříjemnou situaci v životě, ale za odborníkem jsem jít nedokázala.
A myslím,že to malé,co nosíš, z tebe místo pesimisty udělá velkého optimistu. Jen se teď na něj těš a uživej si tohle krásné období.
A jinak si taky myslím, že těhotenství je tak citlivé období, že občas každou z nás přepadají zvláštní nálady a úzkosti, jsme přecitlivělé a možná si občas všechno moc bereme.(aspoň tak mi to teď říká můj manžílek,když fňukám,že se mnou není)
Kim, veselá mysl půl zdraví. Raději než trávit odpoledne nebo večer u sporáku a pečení, tak si zajdi do přírody, zaplavat nebo zacvičit a depky budou ty tam ![]()
Ono to není tak jednoduchý, já před dvěma lety „vyhořela“ (burn-out syndrom). Celou dobu jsem si myslela, že je to za mnou, ale poslední měsíce jsem si uvědomila, že neumím ustát situace, kdy se mi něco nedaří nebo o mě někdo pochybuje nebo se mi posmívá. Buď se rozbrečím a nedá se to zastavit, nebo se rozvztekám do nepříčetna. Naštěstí jsem koncem léta absolvovala školení, kde byla jedním z témat duševní hygiena a prevence právě takových stavů, mezi které syndrom vyhoření patří, takže jsem aspoň pochopila, co se se mnou děje. Manžel se mi snaží pomáhat, seč může, ale dostávám pocit, že to bez terapie nepůjde ![]()
Každý máme nějakou svou historii. Kim, nepodceňuj psychiku, dobrá máma je jenom ta, která je sama v pohodě! Raději léky, když Tě doktorka ujistí, že je brát můžeš, přece by si nikdo s lékařským diplomem netroufl doporučit medikament s teratogenními účinky, když ví, že jsi těhotná!!! Za chvíli bude mimísek Tvé duševní stavy velice dobře reflektovat, do krevního oběhu mu bude přicházet Tvá krev se všemi do ní vyplavenými hormony.
My máme malé krize na „denním“ pořádku - tak jednou za dva měsíce, ale je pravda, že se snažím jít vždycky spát s klidnou hlavou, tj. si to vyříkat ještě ten den. Jeden z nás se vždycky zklidní dřív a dokáže přijít k druhému. Vždycky si říkám: stojí mi náš vztah za to? A ještě ani jednou mě nenapadlo o tom zapochybovat. Ale je pravda, že někdy to nechávám Martinovi trochu vyžrat, dusím ho trochu dýl, než by bylo nutné, Martin je zase na druhou stranu „dramatický umělec“, taky dokáže vykřesat požár z ničeho, když se mu zachce. (Teď to zní tak trochu jako itálie, ale většinou to máme spíš poklidný, opravdu
.)
A velkou krizi teď pamatuju jenom jednu, ale k té jsme měli „katalyzátor“ - jeden Martinův dávný pražský kamarád se svou ženou, ti na mě zabírají vždycky. Strašně mě popuzuje, jak se k ní chová a současně, jak je Martin strašně šťastný, že právě tohoto kamaráda (tak třikrát do roka) vidí. Myslím, že téma „kamarádi mého muže“ je ožehavé ve více vztazích ![]()
Užívejte si dnešní tématický slavnostní den (my máme totiž státní svátek - Mariino otěhotnění - jak to proboha stihla? Nebo to nosila jako slonice?),
papapa,
ame a vurmíček.
Hezký večer těhulky,
Díky, že jste mě vzaly mezi sebe.
Dopoledne jsem neměla čas nahlídnout, jelikož jsem musela k zubaři na kontrolu a taky hlavně pro razítko do těhu průkazky. První krevní testy mám už také za sebou a ještě mě čeká zajít k praktickému lékaři.
K těm budoucím tatínkům, myslím si, že každý chlap, který plánuje mimi se svojí polovičkou a miluje ji, tak se mooooc na toho drobka těší. Jsou prostě někteří kteří to hold nedávají moc na sebe znát. Mám kámošku, která je teď v 6. měsíci a její přítel to fakt nedává najevo. Spíš o tom mluví s kámošema, chválí ji, že to vše skvěle zvládá, protože pracuje, studuje a ještě si přividělává bokem, ale jí to neřekne. Pak jí to mrzí, že se to dozvídá od ostatních a ne od něho. No prostě měli by nás občas pochválit atd. Já osobně si teda stěžovat vůbec nemůžu. Manžel je skvělej. Po těch špatných zkušenostech s těhu bych se neměla namáhat a šetřit se. Takže včera vysával celý barák a dnes vytíral. Občas uvaří a hýčká mě. Vůbec mě nenutí vařit, uklízet, žehlit apod. Když mi prostě není dobře, tak třeba polehávám celý den a je rád, když se pak cítím lépe. Jeden večer to už vypadalo, že mě bude muset odvést do nemocnice, tak mi zbalil tašku, ale nakonec jsme nikam nejeli. Ráno jsem se raději objednala u doktora na vyšetření na další den. Manža chudák celý den v práci nejedl a volal mi několikrát, jestli mě nic nebolí a jak mi je. Někdy pochybuji, kdo je z nás vlastně těhotný. hi hi
Šíleně se těší. Děti miluje a umí to s nima. Už několik let jezdí pravidelně jednou za rok na dětské tábory. Už půl roku před tím o tom básní, vymýšlí hry a organizuje další potřebné věci. Letos to vidím bez tábora, bude se muset starat o to vlastní. Alespoň doufám a věřím, že se po 2 letech dočkáme.
Tak pěkný večer.
L.
Ahoj holky,
ted jsem prisla z prace a jsem uple hotova. Dala jsem si horkou vanu a uz jsem v posteli. Jak tak v rychlosti vase prispevky, tak jsem si uvedomila, ze bych mela trochu zpomalit. Vcera (nebo vlastne dneska) rano jsem prisla domu ve dve hodiny, mela jsem na starost organizaci vanocniho vecirku pro 250 lidi a v praci moje tehotenstvi zatim tajim, tak jsem tam musela jit. Rano kdyz jsem v osm vstavala, tak jsem se citila jak po ty nejhorsi opici. Pak jsem jeste musela odtahat padesat flasek vina, ktery tam zbyly, takze jsem fakt uplne vystavena. Chtela jsem to v praci rict az koncem 3.mesice, ale vidim, ze uz to takhle dal nejde, tak pockam na stredu na prohlidku a kdyz uvidim srdicko a bude vsechno v pohode, tak uz jim to ve stredu reknu.
Prozatim se loucim, jdu spat, a zitra se tu zase objevim, abych peclive prozkoumala vsechny vase prispevky, ted uz se mi zaviraji oci…
Ahoj holky,
tak tedy MÁTE MŮJ OBROVSKÝ OBDIV!!!!!!! Myslím za to jak pečete, uklízíte, makáte v práci.............. To si vedle Vás přijdu jak úplný neschopa a přitom večer padám do postele už polospící! Co se týče zaměstnání, tak já jsem na mateřské a chodím jen na dva dny v týdnu učit. Pečení na Vánoce sice miluji, ale zatím se mi z pomyšlení stát u válu udělá neskutečně špatně. Úklid jsem vyloučila hned s pozitivním těhotenským testem. Musím se nad sebou zamyslet!!!!!
Ještě jsem Vám chtěla zdělit svůj úplně čerstvý poznatek. Dočetla jsem se, že pokud dojde k oplodnění vajíčka z pravého vaječníku, jsou nevolnosti během prvních měsíců těhotenství intenzivnější, než když je tomu naopak. Souvisí to prý s uložením vnitřních orgánů v těle. Já se tedy pod to musím podepsat, protože u mne je to z pravého (na UTZ mi řekli, že mám žluté tělísko na pravém vaječníku) a zažívám muka.
A ještě něco - chci moc a moc pogratulovat Vám všem, ale hlavně těm, které si na to vysněné těhotenství musely tak dlouho počkat. Nedovedu si ani představit, co jste si musely prožít. Ještě, že teď už budou jen samá pozitiva!!!!!!!
Hezký večer
EVA
Dobré ráno děvčata,
právě jsem se vykutálela z postele a zpříjemňuji si tady snídani.
Dneska je poslední den mého maratonu. Přesně vím jak se cítíš Kik, včera jsem byla v práci od 7 do 1 u PC a pak od 4 do půl 2 ráno v obsluze. Asi od 10 už jsem nemohla na nohy
děs. Dnes ráno jsem si je asi na hodku musela v posteli podlozit, jinak bych se asi ani nepostavila.
Včera mi manžel taky naštěstí vyluxoval, takže mě čeká jen prach,vytírání a oběd (zatím mě ale vůbec nic nenapadá) a v jednu zase do rachoty
na zítra si musím rezervovat gauč, ze kterého se skutálím asi až večer do postele
Uff ještě 14 dní a už to vyzvoním a snad mě pak budou šetřit.
Tak se mějte hezky, užívejte víkendu a když si na mě dneska občas vzpomenete, tak věřím, že se mi bude líp pracovat a rychleji mi to uteče ![]()
Ahoj Pavla