ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1947
13.12.06 20:08

To jsem z toho jelen!! Za toxoplazmozu 750? Mi brala sestra krev 29.11. a zjisti mi v tom i tu toxoplazmozu a zdarma :! Copak v naší malé republice nemůže být jednotný zdravotnický systém? Já to nechápu!! Každý doktor chce něco jiného a taky něco jiného říká :evil:
Kik toho 3. ledna pujdem na kontrolu spolu, s tou průkazkou třeba čeká až po tom vyšetření 29.12. a neboj bude to dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.12.06 21:51

Konečně se také trochu zapojím!
Máme teď kolotoč, neboť děti jsou nemocné a to jde všechno stranou! Přesto se vždycky už moc těším, až si večer pročtu Vaše příspěvky! Úplně závidím (ALE HLAVNĚ GRATULUJI!!!!!!!) ty pozitivní výsledky testů, já mám nějaké obavy, ale nevím proč! Říkám si, že když jsem dvakrát měla štěstí, tak potřetí.............???!!! Raději nemyslet.
Ale hlavně - TY KOČÁRKY! Musím se také podělit se zkušeností! Šimánek se také narodil v červenci (před rokem a půl) a koupila jsem si BEBECAR STYLO. Musím ho moc vychválit, protože nejen, že houpal, ale také bezvadně zatáčel a vydržel nám se svou obr vaničkou až do března (a to Šíma nebyl žádný drobek). Pak jsem si koupila MUTSY sporťák a ten mám teď a je naprosto dokonalý! Docela jste mě překvapily zprávou, že by tyto super kočárky už neměli dovážet? Já měla v plánu koupit si hlubokou korbičku a vyjet!!!! Je to sice drahej kočár, ale opravdu za to stojí, vřele doporučuji!!!!
Tak já se jdu pokusit utrhnou něco z té noci, ale je mi jasné, že minimálně 3× stejně budu zase vzhůru a konejšit!!!!!!
Dobrou
 EVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
13.12.06 22:40

Kik, taky mě stále bolí břicho a taky mi doktorka řekla to stejné, ale všechny moje kamarádky říkaly, že je břicho bolelo, podle mě to je jak roste děloha a bříško se tak zvětšuje. Nebezpečné prý mohou být vyloženě křeče v podbřišku.
A s tou průkazkou neboj, já ji dostala až v 10tt a první fotku až teď :)
A ta cytologie určitě dobře dopadne, držím pěsti!

Kouličko, k tomu kočárku Mutsy .. nejdřív jsem měla jako favorita tento, ale když jsem se šla podívat do obchodu a zkoušela si ho, tak mi prodavačka řekla, že už se dá koupit jen v tom barevném provedení jaký měli a že není vůec jasné, jestli se bude příští rok do repuliky dovážet. A je fakt, že jedna známá si ho kupovala před 5 měsíci a museli pro tu barvu, kterou si vybrali do Vídně. Jinak Mutsy se taky moc líbí, ale myslím, že kvalitou i cenově je jako to Jané, cca okolo 20tis. + -, je to tak? A tu korbičku možná ještě v pohodě seženeš, tohle je info, kt. jsem dostala od jednoho z prodejců v Brně. Jinak nad tím Bébécar STYLO také stále přemýšlím :-)

Holky díky za Vaše gratulace, moc potěšily!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
13.12.06 22:56

To nase zdravotnictvi je fakt sila. Proc si teda clovek plati zdravotni pojisteni, kdyz potom chtej vsechno platit a hlavne kazdej jinou castku a kazdej za neco jinyho :evil: Me to zduvodnili tim, ze pry toxoplazmoza neni povinna a jestli ji chci, at si to zaplatim. Za odbery krve chce 60kc, to se me taky moc nezda. Priste za ultrazvuk pry bude chtit 250.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
13.12.06 23:14

Ahoj holčiny,
tak Vám MMOOOOOOOOOCCCC GRATULUJI ke skvělým výsledkům na vyšetřeních!!!!!!
Ja jdu až v úterý a už se celá klepu.

Tak se krásně vyspinkejte a pohlaďte si bříška :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
14.12.06 07:16

Dobré ráno holky,
abyste věděly tak vám docela ty bolesti břicha závidím. Já vím, asi se rouhám, ale aspoň bych o tom, že jsem těhotná věděla.
Nic mě nebolí, není mi špatně, vlastně nemám skoro žádné příznaky. Na kontrolu jdu až za 14 dní, kdy se taky dozvím výsledky krevních testů.
No nebyly byste nervozní? Navíc narozdíl od vás ani nevím co mě čeká, kdy půjdu na genetiku atd. ani kolik za ni zaplatim. Ach joo :(

Kik teda ti Tě ždímají, to je sprosťárna!! I za to, že ti vemou krev, chtějí zaplatit? To je síla.

Evčo Těším se na Tvé info po kontrole!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
14.12.06 10:08

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 17:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
14.12.06 10:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
14.12.06 10:25

no paráda, tak to už mám 3× vybraný :( Takže buď budu solit, nebo ho už neuvidím 8O
No uvidíme, jak to vlastně bude.
Kim to je fajn, že je to lepší s tou psychikou, jen tak dal!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
14.12.06 11:52

Ahoj holky, k komu škodlivému UTZ … včera jak jsem byla na tom genetickém UTZ mi shodou okolností doktorka říkala, že opravdu není vhodné dělat UTZ často! Není to prý příliš vhodné a opravdu jsou důležité tyhle UTZ:
7tt srdíčko
12tt genetické vady (šíjové projasnění, nosní kůstka)
20tt vývoj orgánů miminka
32tt se měří velikost a poloha miminka

Ostatní UTZ by se měly provádět pouze jsou-li nějaké problémy či komlikace.

Na tyto 4 UTZ máte ze zákona nárok a pokud za ně chce někdo zaplatit, je to pěknej šmejd a určitě bych se vůči tomu ohradila, tohle říká zákon a žádná zdravotnická organizace nemá právo po vás chtít za tyto 4 UTZ peníze! Pokud si samozřejmě necháte dělat mimo tyhle UTZ i další, pak je asi oprávněné, resp. je to dané každým zdrav. zařízením účtovat si poplatek. Ale byla jsem ujištěna, že tyhle 4 UTZ jsou naprosto dostačující a proč miminko zbytečně rušit, jen proto, abysme je viděly, ne? Jen ať hezky odpočívá a připravuje se na příchod na svět, vždyť pro to malé je to několikanásobně větší šok než pro nás :-)

Nenechce se zbytečně ždímat, někteří doktoři si myslím, že jsme asi úplně hloupé a budou na nás zkoušet platit za to, co máme mít v rámci péče? Tak na to bych se podívala…

Jinak už se těším na další zprávičky z kontrol, tak piště!

Už mi pomaličku roste bříško, už si toho včera kamarádka všimla, že se pěkně zakulacuju, a co Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
14.12.06 12:03

Pajk - k těm nevolnostem… fakt není co závidět, byla jsem až do 12tt úplně špatná, už jsem myslela, že ty nevolnosti nikdy neskončí! Víc něž měsíc mě bylo zle a zle a zle a pořád jsem jen spala, tak jsem teď ráda, že už se to alespoň trochu ustálilo a v pondělí už jdu zase do práce :-)

Někomu prý špatně vůbec nebývá, je to snad prý dáno množstvím hormonů v těle matky, čím větší hladina hormonů, tím větší nevolnosti, ale pozor! tím prý líp pro miminko! No hlavně že už je dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
14.12.06 12:20

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
14.12.06 12:38

Kim, na paštiky pozor! Jsou na seznamu potravin, kterých by ses měla vyhýbat. Já jím vše, ale to ce je výrazně nedoporučeno, opravdu nejím.

Vřela všem doporučuji knížku Kniha o těhotenství a porodu od Antonína Pařízka (doporučeno několika lékaři), najdeš tam opravdu spoustu informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
14.12.06 13:08

Ještě k tomu vyšetření, keré bysme měly absolvovat a kdy:

http://kniha.porodnice.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
14.12.06 13:13

Báro taky mám pocit, že mi bříško už roste, ale manžel se mi směje že jsem tlustá. Ono to vážně vypadá, že jsou to jen špeky (mám totiž mírnou, ale opravdu jenom mírnou 8) nadváhu), ale přibrala jsem zatím jenom kilo, tak odkud bych ty špeky vzala? :lol:
Všímám si toho hlavně když ho večer mažu. To ho vyšpulím :P a vypadám jak v pátem.
Ještě k těm ultrazvukům. Jak už jsem psala, byla jsem už 3× ale to asi jen proto, že snaženíčko probíhalo takovou věčnost. Jsem teď za ten ultrazvuk moc ráda, protože se tím aspoň ujistím, že tam mimísek je :lol: Myslím, že kdyby to bylo tak moc škodlivé, tak by ho doktorka neprováděla. Musím jí věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí