Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem se zkusila zaregistrovat znova a snad to mam dobre. Jitka
Ahoj mamulky,
mi je celkem fuk co to bude, ale mám pocit že holčička, nevím proč.
Taky jsem se zatím předběžně domluvili jen na holčičím jménu a to Marie (stejně jako ty Jituš) Chtěla bych sice Elišku ale to se manželovi nelíbí ![]()
Jo jo je to dílo s těmi poplatky, to se nám i to těhotenství prodraží co?
Ale s těmi placenými ultrazvuky..nepopletly jsme to náhodou? Nemluvilo se náhodou o fotkách z ultrazvuku? Se mi nezdá, že by se platilo i za vyšetření UTZ, to už by byl vrchol.
Tak se tu mějte hezky, já jdu pracovat
mám to dneska až do večera chjooo
Tak já se taky přidávám k těm jménům ![]()
holka - Ema nebo Lucka
kluk - Martin (po tatínkovi) ![]()
Jinak jsem na 90% přesvědčena, že to bude holka. Je mi jedno, co to bude, hlavně když to bude všechno v pořádku, ale holčička by samozřejmě potěšila o malinko víc. A taky jsem si někde na webu našla čínský horoskop, který prý zaručeně funguje a podle toho jsme si spočítala, že to bude holka .. haha, ale třeba to vyjde ![]()
Dneska jsem si udělala super zdravý oběd! Zeleninový salát (okurka, červená paprika, římský salát a rajče) s celozrnnýma těstovinama a pohankou, úlet co? ![]()
Někde jsem vyčetla, že v těhotenství, kromě kyseliny listové ještě bývá často problém železo a z tablet železa prý tvrdne břicho
, ale obsahuje to všechna červená zelenina (červená řepa, papriky), tak jsem to zařadila na jídelníček. Do teď jsem totiž nemohla skoro nic sníst a jediný z čeho mě nebylo špatně bylo sladký a čokoláda, tak se to snažím teď napravit ![]()
Jak jste na tom se „zdravou stravou“ holky Vy?
Tak zatím pa.
Nejsem si jistá, ale podle mě je ten velký UTZ ten, kde je vidět projasnění šíje miminka. Je to tak?
Ahoj Holky Čekatelky!!!!!!
U nás je zase chvilka klidu (běží v TV Kouzelná školka), tak toho musím využít. ![]()
Verunko - ty jsi mi udělala s těmi jmény taaakovou radost! Já mám Natálku a Šimiho a uvažuji o Adámkovi. Ona jsou totiž tato jména za sebou v kalendáři, takže slaví svátek spolu. Chtěla jsem v tom pokračovat i na potřetí, ale varianty Vlasta a Dagmar mi teda fakt nevyhovují!
Musím se přiznat, že Vám docela závidím ty prožitky tatínků, o kterých píšete. S mým manželem můj změněný stav naprosto nic nedělá, téma jméno odsouvá na červenec, tak já nevím, jestli ho nemám něčím praštit, aby se probral.
A ještě musím k té zdravé stravě! Také jsem měla hezké předsevzetí (už kvůli tomu, že při každém těhotenství jsem přibrala přes 20 kg), jenže........ Najednou mi nechutnají neslazené čaje, celozrné pečivo nemůžu ani vidět a jediné, co mě magicky přitahuje jsou hranolky s řízkem!!!!! A to podotýkám, že jsem jinak na zdravou výživu ulítlá (aspoň to teda tvrdí manžel).
Také jsem vám vlastně ještě chtěla napsat, že ty strašné ceny za ty ultrazvukové „specialitky“ jsou vyvěšeny tučným písmem v čekárně před ordinací, takže komicky tatínkové doprovodí mamči do čekárny a na utrazvuk s nimi nejdou, protože dvě stovky jsou dvě stovky. Fakt trapný ![]()
Mějte se pohodově!!!
EVA
Ahoj těhulky,
jsem zaregistrovaná od února, kdy jsem tu hledala útěchu po třetím potratu.
Abych pravdu řekla, tak jsem tu našla spousta holek s podobným osudem a popovídání s nima mi fakt pomohlo. Pak jsem byla dost zaměstnaná, tak jsem se sem dlouho nedostala. Vlastně až dnes hledám pro mě vhodný chat room, jelikož jsem opět těhu a to v 8+2.
Termín porodu 17.7.2007. No a našla jsem vás a chci se zeptat, jestli mě přijmete mezi sebe. Jelikož mám marodní - rizikové těhu, tak trávím hodiny a hodiny doma a snažím se co nejvíce odpočívat. Myslím si, že pokec s vámi by mi pomohl zahnat občasnou nudu, pomohl najít pár odpovědí na různou problematiku ohledně těhu atd. a hlavně se podělit o podobné pocity, které v sobě máme v průběhu těhu a taky najít kamarádky. Mějte se.
ahoj,
Lenka ![]()
Ahojky holky.
Jsem tu nová a jak to tak vypadá bude u nás mimi v srpnu ale ještě to není 100% a k mé diskusi se nikdo nepřidává tak můžu někdy zavítat k Vám. Všem Vám přeji bezproblémové těhotenství.
Drobku - neboj , ono se to u vás taky rozjede! Do té doby - vítej!!!
Milis- taky tě vítám, moc ti přeji, aby ti to tentokrát všechno vyšlo bez bolavé dušičky a budeme tu spolu řešit jen samé radosti!!
JE pravda, že pokud jsi doma, tak ti to bude trošku pomaleji utíkat! Ale co, za chvíli jsou vánoce a pak už se začnem těšit na jaro!!!
Dobré ranko maminky,
Vítám Drobka a Milis!! Drobku vždyť je to fuk jesti červenec nebo srpen, jsme jen o pár týdnů napřed, aspoň se podělíme o zkušenosti
klidně tu zůstaň.
Milis z celého srdce přeju aby tentokrát bylo vše OK, neumím si to ani představit, přijít 3× o mimi. Ale teď už to bude v poho uvidíš, budu na Tebe myslet.
K těm tatínkům. Ten náš má ohromnou radost, protože jsme nemohli otěhotnět kvůli němu. Ale svou radost umí mistrně skrývat
Tváří se jako by to byla samozřejmost a když mu ukazuju že mi roste bříško, tak jen mávne rukou a směje se že vše přeháním. Jen když jdeme nakupovat, tak vždycky jakoby náhodou zavítá do oddělení kde se prodávají miminkovské věci a už vybírá přebalovací pult, autosedačku atd. ![]()
Zdravá výživa? Jím pořád stejně jako před těhotenstvím. Stravu jsem změnila už v březnu, kdy jsem se rozhodla zhubnout. Povedlo se mi shodit 9 kg a stravovací návyky mi jaksi zůstali, ale rozhodně to neznamená, že bych se ládovala makrobiotickou stravou. Nikdy jsem nemusela ovoce, ale k mému štěstí teď mám obrovské chutě na jablka a pomeranče.
Jee holky promiňte, dneska jsem nějak ukecaná ![]()
PAVLA
Dobré ránko všem,
ahoj Drobku a Milis, vítám a Milis jsme na tom stejně taky jsem doma na rizikovým tak budu ráda když si to krásný čekání zkrátíme pokecem.
Holky včera v poradně jsem říkala, že mám hrozný strach z nárůstu váhy při těhotenství, protože už teď nejsem fakt žádná tyčka… Ty hormony co do mě napíchali pri umělým se mnou pěkně zamávaly a k tomu nařízenej klidovej režim a hned bylo 8 kg nahoře. No abych to zkrátila, tak doktorka mi říkala, že mám jíst ovoce a zeleninu a pak se na mě tak podívala a říká, mezi námi děvčaty jezte to co vám chutná. Já jsem pri těhotenství přibrala 35 kg a to bych jako lékařka ani říkat neměla hi hi.
Manžel se k těhotenství taky moc nevyjadřuje, užili jsme si kolem toho dost, tak ho teď nechám „vydejchat“, ale věřím, že bude skvělej táta.
Tak hezký pátek ahojky JItka
Já taky přeju dobré ránko všem těhulkám,
samozřejmě vítám milis i drobka a přeju co nejpohodovější těhu.
Milis máš krásný termín porodu, ten den jsem se vdávala. v létě to budou 3 roky. To já mám termín o něco dřív na 10.7. A jinak jsem taky doma. Nemám sice rizikový,ale moje práce je pro těhulky riziková, takže jsem doma.
Jinak včera jsem teda manžovi vysvětlovala,že to s tou péčí o mě nesmí tak přehánět, že opravdu nejsem nemocná, nýbrž těhotná.A že je moc hodnej,ale že to teď neznamená,že spoustu věcí nesmím, že si to chci užívat a když si jednou za čas dám něco co třeba nebude úplně nejzdravější, tak se taky snad nic neděje. No snad to pochopil,i když furt chodil a nechceš tohle nebo támhleto. Ale to je celej on! ![]()
Tak se tu mějte krásně a já zas nakouknu. Teď jdu snídat…mňam
Kim ty si taky nedáš pokoj viď
Péct do půl noci!! Vždyť Ti nic neuteče! Musíš se přece šetřit, no hlavně že už ti přestalo to krvácení.
S těma nohama to znám. Pracuju přes týden jako účetní a o víkendech obsluhuju v otcově restauraci na oslavách. Včera jsme měli taky akci, lítala jsem tam od 2 do 8 a dneska ráno jsem neuměla vstát z postele
Děsně mě bolely chodidla. Díky té obsluze budu od Nového roku asi taky na nemocenské.
S tatínkem tomu dej čas, nestresuj, třeba se to nějak vyvrbí, pochybnosti má občas snad každá, no ne holky? ![]()