Poradna duly
Jana Čurdová
Kik, tak to před tebou smekám! Já jsem každý rok organizovala podobný firemní večírek na vánoce, ale letos jsem se z toho vyvlíkla. Řekla jsem si, že si to těhotenství chci hezky užít a taky se toho držím.
Doma už mě to nebaví tak doufám, že už mě příští týden doktorka pustí do práce, už jsem nezhubla ani deko a začínám se cítit lépe.
Jinak holky, některý z Vás teda fakt taky obdivuju. Vždycky jsem byla strašně akčí, ale teď jsem pořád úplně vyšťavená:-( Ale taky je to možná tím, že pracuju z domova, takže vlastně makám denně jako bych byla v kanceláři.
Dneska jsem s přítelem vyrazila na vánoční trhy a neodolala jsem a lízla jsem si horké medoviny.
Holky jak vy to máte s názorem na občasné usrknutí vínka? Já znám spoustu případů, kdy si maminka dala půl skleničky vína a bylo všechno v pořádku. Samozřejně ne každej den, ale třeba jednou za měsíc či dva.
Tak jsem se zase nějak rozkecala ![]()
Přeji příjemný víkend a piště!
Pajk, myslim na tebe, moc to s tou praci neprehanej. Obdivuju te, ze jeste doma uklizis a varis. To ja vzdycky prijdu vecer uplne vystavena z prace a uz nejsem schopna nic delat. A o cukrovi radsi ani nemluvim, to vas holky fakt obdivuju. Objednala jsem si v praci kilo cukrovi a chystam se jenom na vosi hnizda, ktery zboznujeme, ale jinak to pro letosek fakt vzdavam. Navic mi tedka volala mamka, ze uz ma si deset druhu cukrovi, takze si ho uzijeme dost u rodicu. Uz mas obrazek z ultrazvuku, nebo jeste do vanoc pujdes k doktorce? Ja jdu na ultrazvuk ve stredu, tak si necham vyjet dva obrazky a dame je rodicum pod stromecek. Jen doufam, ze na nich bude neco videt
Pak si musime napsat, jaky byly reakce ![]()
Baro, dneska jsme taky vyrazili na vanocni trh na Staromak, ale odradil me ten dest a prodirani se mezi stankama a lidma s destnikama… A ani stromecek nemeli rozsviceny. S malou sklenickou vina bych to taky tak cerne nevidela, ale asi az po 3.mesici, kdy uz budou vyvinuty vsechny organy a mimi jenom poroste.
Holky, boli vas nekdy v podbrisku? Me dneska chytly takovy krece, uplne stejna bolest jako pri menstruaci, trvalo to asi tak pul hodiny, ale ted uz je to v pohode. Tak jsem se docela vylekala,protoze fakt to bylo docela intenzivni. Na internetu ale psali, ze je to normalni hlavne u prvorodicek (pichava bolest, nekdy krece), ze to je tim, jak roste deloha, ale nemelo by to byt moc casto. Tak me to uklidnilo, ale stejne se jeste zeptam doktorky.
Tak se zatim mejte a piste.
Ahoj holky,
tak mám ten maraton za sebou
Byla jsem včera během dne dost unavená, ale pomohlo mi když jsem si občas na 5 min sedla s nohama nahoře. Dalo se to přežít. domů jsem dorazila ve 2 ráno.
Kik, díky žes na mě myslela, ty křeče mě včera taky chytly, ale nebyly tak intenzivní a trvaly tak 5 minut. Obrázek z UTZ mám z 8 týdne a na další kontrolu jdu až 3.1. Naštěstí na tom obrázku jde vidět hlavička a srdíčko, takže aspoň něco. Kdoví jak vypadá dneska ![]()
Vánoční trhy mě letos asi minou. V úvahu přichází jen příští neděle, ale nevím jestli se nám bude chtít, bez toho sněhu to stejně postrádá tu správnou atmošku.
S tím alkoholem to neřeším. Manžel mi občas přinese v neděli Plzeň k obědu a pokud jsem někde na návštěvě, tak si taky decku vínka dám. Je to jako se vším…všeho s mírou. Některá z vás tady dokonce psala, že ji doktor řekl, že si může dát DENNĚ skleničku vína.
No nic, jdu se válet
mějte se hezky a užijte si zbytek neděle. Pa Pavla
Ahoj holky,
Tak jsem se akorát vrátila od našich, kteří mě dnes pozvali na kachnu, bramb. knedlík a zelí. Pak jsem si ještě dala vánočku s čajem a nemohla jsem se hýbat. Bylo to fakt mňam. ![]()
Chtěla jsem se vás zrovna zeptat, kdy se tak dělá první fotečka z ultrazvuku. Přišlo mi to ještě brzy. Už se na ni moc těším. Asi si o ni řeknu ve čtvrtek na další kontrole. Taky jsem původně plánovala, že bych ji dala rodičům pod stromeček jako překvápko, ale nešlo to. Jelikož jsem na rizikovým od 5. týdne, tak by to odhalili. Auto a mobil jsem vrátila do práce, takže by je to trklo hned.
Ty bolesti v podbřišku jsem měla taky. Jednou chviličku a následně slabé krvácení a pak asi hodinu intenzivní bolesti, že jsem se nemohla ani pohnout a bez krvácení. Pokaždé jsem raději volala doktorovi a ten mě poté prohlédl a bylo vše naštěstí o.k. Říkal, že je to zvětšováním dělohy atd. Dal mi i nějaké prášky proti bolestem, které mi fakt pomohly. Teď je akorát doberu a jsem zvědavá, co to se mnou udělá. Hlavně to nesmí být silné bolesti a silné krvácení. Vše je fakt lepší konzultovat s doktorem a o všem mu říci.
Mám takovou otázečku. Používáte nějaký krémík pro těhule, aby se předešlo striím? Vím, že to úplně nepomáhá, ale alespoň je zmírnit. Ráda bych si něco koupila, ale nevím jaký. Jestli máte něco osvědčeného, prosím dejte vědět.
Tak já půjdu doutírat prach a udělat nějakou tu výzdobu, ať to u nás vypadá jako o vánocích.
Mějte se hezky a pohodový večer.
Lenka
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20;47/st/20070717/dt/7/k/ac8a/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…c8a/preg.png
Milis vyzkoušej na mazání DOVE Nutri výživné tělové mléko s olejem z jadérek z meruňky a vitaminem E, rychle se vstřebává a decentně voní. A nebo od JUSTu mandlové mléko na strie (125 mm stojí cca 359,–Kč). Je sice dražší, ale taky výborné.
Ahojky,
pohodový vstup do nového týdne přeju.
Kim tak s těma nohama bych potřebovala poradit taky, ale mi neotékají, ale bolí mě chodidla. Včera, když už jsem se přinutila vstát z gauče, tak jsem chodila jak stará babka, děsně mě v ních píchalo ![]()
K tomu alkoholu, kdybych ti měla popsat co jsem všechno pila než jsem zjistila že jsem těhotná
když děláš v restauraci, je slušnost vypít si s oslavencem na zdraví. A většinou jde o tvrdý alkohol. Navíc jsem kouřila, poslední cigaretu jsem měla den před tím než jsem si udělala test!! Chudák malej, ten mi dá až se narodí ![]()
Milis, už jsem to tady myslím psala, já už byla na UTZ třikrát a když jsem byla podruhé, to bylo asi v 5. týdnu tak jsem si řekla o fotečku. Byla na ní jen taková malá kulička, ale já ji chtěla ukázat manželovi. Doktorka se na mě dívala jak na cvoka, ale pochopila to. Teď už mám doma fotku i z 8. týdne. Mám slušný základ pro broučkovo fotoalbum ![]()
Zatím papá Pavla
Kim já jsem sice kouřila asi od 17, ale myslím že jsem byla spíš přiležitostná kuřačka. Kouřila jsem hlavně když jsme si šli na pivo, občas jsem doma vylezla na balkon. Přes den jsem kouřila minimálně, převážně proto, že jsem pak byla malátná
Budeš se divit, ale pokud jsem obsluhovala, nekouřila jsem vůbec, obsluhuju totiž jen na oslavách, které se konají v salóncích, ve kterých se většinou nekouří. Ale celou dobu jsem se vždycky těšila na jednu závěrečnou
www.el-ba.cz
Takže vlastně mé ukončení kouření se mnou vůbec nezamávalo.
Spíš mě štve manžel, protože roky sliboval (jeho vlastní iniciativa) že až se nám to konečně povede, přestane kouřit. Já se mu smála, že to nezvládne a měla jsem pravdu. Už sice nekouří 30 denně, zapálí si večer v hospodě, tak 2, ale když přijede z práce, občas z něj cigarety cítím. Dost se teď kvůli tomu hádáme. Vždycky se naštve, když se ho zeptám kolik toho zase vykouřil. Jako by to byla moje chyba, že neumí splnit slib. Navíc jsme si řekli, že to co neprokouří budeme dávat bokem pro broučka. Takže jsem ze začátku házela každý den 50Kč do prasátka
a teď, když občas najdu manželovu krabičku od cigaret, připadá mi to jako by ho okrádal ![]()
Možná to přeháním, ale fakt mě to štve.
Uff to jsem se rozjela. Omlouvám se
Kim já jsem sice kouřila asi od 17, ale myslím že jsem byla spíš přiležitostná kuřačka. Kouřila jsem hlavně když jsme si šli na pivo, občas jsem doma vylezla na balkon. Přes den jsem kouřila minimálně, převážně proto, že jsem pak byla malátná
Budeš se divit, ale pokud jsem obsluhovala, nekouřila jsem vůbec, obsluhuju totiž jen na oslavách, které se konají v salóncích, ve kterých se většinou nekouří. Ale celou dobu jsem se vždycky těšila na jednu závěrečnou
www.el-ba.cz
Takže vlastně mé ukončení kouření se mnou vůbec nezamávalo.
Spíš mě štve manžel, protože roky sliboval (jeho vlastní iniciativa) že až se nám to konečně povede, přestane kouřit. Já se mu smála, že to nezvládne a měla jsem pravdu. Už sice nekouří 30 denně, zapálí si večer v hospodě, tak 2, ale když přijede z práce, občas z něj cigarety cítím. Dost se teď kvůli tomu hádáme. Vždycky se naštve, když se ho zeptám kolik toho zase vykouřil. Jako by to byla moje chyba, že neumí splnit slib. Navíc jsme si řekli, že to co neprokouří budeme dávat bokem pro broučka. Takže jsem ze začátku házela každý den 50Kč do prasátka
a teď, když občas najdu manželovu krabičku od cigaret, připadá mi to jako by ho okrádal ![]()
Možná to přeháním, ale fakt mě to štve.
Uff to jsem se rozjela. Omlouvám se
Ahoj holky,
taky se hlásím po víkendu. Konečně jsem nakoupila nějaký dárky, aleje to jen takový zlomek. Musím totiž kupovat pro všechny dárky ještě za bráchu,je totiž neschopnej něco vybrat,prý nemá čas........no podnikatel,no. Takže mi vždycky dá jenom peníze a něco kup.A to samé můj táta.Takže mi toho ještědost chybí ![]()
Dneska budu ještě dotírat futra,co jsem včera začala a až přijde Péťa s práce začnem pokládat podlahu. Už aby to bylo.
Jo a s tím kouřením, taky jsem od nějakých 16 kouřila a přestala v den,kdy mi doktor potvrdil těhu. Nikdy jsem nekouřila doma,jenom v restauraci a občas v práci, a teď mi to ani nechybí. Ba naopak jsme v sobotu byli s partou na večeři a pár lidí tam kouřilo, no amě to začalo hrozně smrdět. Tak jsem i ráda,jen nevím co s rukama.
A jinak mám dvě kamarádky, které těhu zjistili až ve čtvrtém měsíci, protože normálně menstruovali, takže celou tu dobu pili alkohol i kouřili (jedna prý dokonce občas marihuanu) a děti mají zdravoučké. Samozřejměse mi toto zdá přehnané, ale občasná sklenička vína nebo piva myslím neškodí. Já tedy nebudu pít ani to, ale jenom protože pivo mi nikdy nechutnalo a víno je na mě moc kyselé,takže nic. Ale na silvestra si sklenku šampusu určitě dám ![]()
A mimochodem jakýho plánujete Silvestra?
My máme jet už hned po svátcích na hory a být tam až do 2.ledna,tak se moc těším. Pojede nás tam deseti členná parta, tak bude sranda. Jen ten sníh, kdyby napadl
No aspoň nebudu na ty zdravotní procházky chodit sama a nebudu na ostatní koukat,jak lyžujou.
Taky pojedeme na hory, ale až 31. 12. takže přímo na Silvestra a zpátky 2.1.
3.1. totiž jdeme na kontrolu, na kterou se těším víc než na toho Silvestra.
nevím proč je můj předchozí příspěvek 2×, omlouvám se, vymazat jej neumím