Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky!
Vítám Evču a moc gratuluju!
Ame - gratuluji k profesnímu posunu a přeji, ať to s mimčem dobře zvládáš. Já jsem sice zaměstnanec, ale takový ten „až za hrob“, tak už se mě zaměstnavatel ptal, kdy po mateřské nastoupím zpět, že by byl rád, kdybych byla tak za rok zpět
Jenže vzhledem k tomu, že už mi bylo 30, tak se chci 100% věnovat dítěti a kariéra půjde stranou.
Kik - já doufám, že můj prcek má aspoň 3-4 cm, vždyť už jsem 11tt od prvního data poslední menstruace, však se to dozvíme 13.12. tak mi potom napiš ![]()
Jinak co se velikosti oblečení týká … rifle už jsou pro mě tabu … děsně mě tlačí přes břicho, začínám se pěkně zakulacovat tak už přemýšlím, že o víkendu provedu první nákupy. Mám už vytypované dva slušné obchody v Brně.
Nechci to zakřiknout, ale zdá se mi, že moje nevolnosti pomalinku ustupují, teda aspoň doufám.Jak jste na tom vy holky?
Pajk - břicho si mažu už od začátku a doktorka mi doporučila obyčejný DOVE Nutri Body Milk -výživný s olejem z jadérek meruňky a vitaminem E, můžu doporučit, je velice příjemný, rychle se vstřebává a voní jen velice decentně (její pacientky, které ho používaly byly pý moc spokojené ) a hlavně si myslím, že ty speciální přípravky, které jsou jednou až dvakrát tak drahé (moje kamarádka se mazala nějakým spešl krémem pro těhotné a stejně popraskala) jsou zkrátka zbytečné. Asi je dobré to občas s něčím prostřídat. Jinak popraskání je dané i geneticky, takže pokud to máte v rodině e pravděpodobné, že se můžeš mazat a nemusí to být k ničemu. Ale snad to nebude náš případ ![]()
Tak se mějte a zatím pa.
Ame, na základě čeho ti posunala doktorka termín porodu? Je to zvláštní.. já myslela, že se právě určuje od prvního data (začátku) poslední menstruace a pak se to potvrdí ještě na UTZ. Já má stanovený termín na 3.7. tak doufám, že už se to nezmění, to bych musela do červnové skupiny ![]()
Můžu být zvědavá a zeptat se, v jakém oboru podnikáš?
KIM, buď na sebe opatrná! A hlavně se nenech doktorem odbýt! Držím moc moc palce ať to dobře dopadne a uvidíš, že to bude v pořádku.
Opět se hlásím (už podruhé)!!!!! Konečně jsem zvládla registaci, tak snad budu již čitelnější!
Chtěla jsem hlavně reagovat na problémy KIM. Zažila jsem totiž třikrát to samé. Poprvé jsem krvácela asi ve dvanáctém týdnu a všechno dobře dopadlo, jen zkontrolovali mimi na ultrazvuku a pustili mě z nemocnice domů. Po druhé to bylo horší, to nedopadlo, ale zase jsem pochopila, že lépe dříve, než...........však víte. No a do třetice všeho dobrého jsem také krvácela (v 8 týdnu) a také to dobře dopadlo, jen odešel hematom, já si poležela týden v nemocnici a za pár měsíců bylo mimi na světě!!!! Takže, když to shrnu, máte velkou pravděpodobnost dobrého konce!!!!! Tak držím palečky!!!!!
Když jsem tedy u těch svých dětiček, tak já již mám dvě, najde se ještě někdo takhle aktivní? Moc maminek se třemi dětičkami nepotkávám!!!
Mějte se všichni pohodově a já běžím pro dcerku do školy!!!!!
EVA (8. t.t.)
Kouličko, čekám teprve svoje první mimčo, ale tři děti jsou snem mého partnera, tak kdo ví… Je pravda, že 3 děti se dneska málo vidí, ale rovna můj bratranec mají 3 ratolesti. Tak gratuluju k tomu třetímu a ať všechno probíhá v pohodě a bez komplikací.
Báro díky za tip, letím ho koupit ![]()
Kim buď opatrná, držím palečky ať je vše v pořádku.
Kouličko, já jsem ráda, že se nám povedlo aspoň první miminko, chtěla bych tři ale vzhledem že na první jsem čekala 2a čtvrt roku, tak nevím jak to pujde. Ale kamarádce se před 3týdny narodilo 4. dítě. Je jí 31!! Má 2 kluky a dvě holky. Ale tak hodné děti nenajdeš
Ahoj holčiny,
dlouho jsem se tu neukázala,že? No jo nějak nebyl čas. Tak co je u mě nového........minulý týden jsem byla na kontrole a srdíčko máme jako zvon a velikost prý odpovídá týdnům. Tak jsem měla obrovskou radost!
Na další kontrolu jdeme 19.12, tak doufám, že bude opět vše ok.
Teď mi jen byl ten ultrazvuk trochu nepříjemný, už by mohl dělat normální a ne tenhle vaginální. Nevíte,kdy s tím začínají?
Jinak co se týče bříška, tak mně přijde,že mi vyrostlo a i se cítím taková nafouklá, ale na váze jsem nepřibrala ani kilo a rifle mi taky jsou. Byla jsem se včera podívat v práci(jsem na neschopence)a ženský hned, že jsem se v obličeji zakulatila. Tak nevím.
Jo a to rakousko,co jste tu probírali, mám taky ráda. Nejezdíme tedy do alp, protože bydlíme v podkrkonoší a lyžujemetady, ale rakousko jsme navštěvovali často. Můj brácha měl totiž za manželku rakušanku,tak jsme tam k její rodině jezdili dost často. Oni bydlí kousek za Vídní ve Wiener Neustadu. Takže jsme byli furt ve Vídni na nákupech nebo v Pratru. Mě se tam vždycky nejvíc líbilo to čisto a upravené okolí,to tady není.
Tak se holčiny mějte krásně a opatrujtesvá bříška!!!! ![]()
Kim, tohle je dobrý seznam, včera jsem ho četla na červencovkách na rodině a taky si ho tam chválili.
Horká vana ne!!!! Té se nevzdám ![]()
Ta máta se asi nesmí v dost velkém množsství ne? Protože jinak se doporučuje na těhotenské nevolnosti
Báro pokud Ti vyjde TP tak budeš rodit na mé výročí svatby. Jinak s tím termínem poslední MS to nebude tak horké, já např. měla poslední 15.9. takže bych měla mít TP kolem 20 června, ale měla jsem dost dlouhý cyklus a podle UTZ jsem teprve v 9.týdnu
Já si dávám hlavně pozor na všechno, co obsahuje aspartam, takže to vypadá tak,že čtu na všem etikety a už si připadám jako blázen. Jinak to jedno kafe nebo skleničku koly si jednou týdně dám. Nejím paštiky a plesnivé sýry.
Jo a teplou vanu?? No bez ni si neumim život představit, takžesi ji občas taky dopřeju. ![]()
Evco je aspartam moc nebezpečný? já piju totiž jen Poděbradku prolinii, jiné minerálky mi nechutnají
Jo to je asi sladidl ![]()
Já piju slazenou Magnesii a taky korunní - je bez konzervantů…