ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1947
6.12.06 11:52

Já jsem hrozná!!! mátový čaj piju každé ráno a kafe taky denně 8O
Aspartam je umělé sladidlo. Taky už jsem slyšela že není moc vhodný, ale nedám si říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
6.12.06 12:06

Jo aspartam je náhradní sladidlo, takže je třeba v limonádách light nebo tuhle jsem koukala,že i v ledovém čaji a doktor mi řekl, ať se mu snažím vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
6.12.06 12:42

Jsem se hned podívala na ten ledový zelený čaj a jsou tam jen konzervační látky E202 a E211. Tak snad je to O.K, až na ten kofein :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
6.12.06 12:50

Ahoj holky,
si vás tak pročítám a vzpomínám jak jsme začínali my, jak jsme taky všechno řešily a jak to bylo krásné.
Přeji Vám co nejpohodovější těhu a potom i porod.
P.S. pro milovníky vany : celou dobu od začátku se dennodenně koupu v horké vodě, já to prostě miluju a nedovedu se toho vzdát a vidíte podle metříku, že jsem v pohodě. A taky piju kafe a miluju černý čaj a jím plesnivé sýry i paštiku a taky sem tam i ty játra. Člověk to nesmí brát zas tak drsně, to by jsme nesměli nic :wink:
Tak holky mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.12.06 13:04

Jeee Ellhano, díííky :) já si taky myslím že nic se nemá přehánět.
Přeju Ti pohodový rychlý a co nejméně bolestivý porod.
Zase se stav a poděl se o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.12.06 13:07

Emulgátory

Pokud se chcete dozvědět něco víc o emulgátorech mrkněte na: http://www.idealni-vaha.info/…ulgatory.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.12.06 13:07

Ahoj holky,

jak tak na to koukám, tak řešíte jídlo a tak.

Já teda nevím, ale doktor mi řekl, že nesmím pít alkohol ve velkém množství, ale sklenička denně nevadí, kouřit a brát volně prodejné léky teda kromě paralenu při horečce. Jinak neříkal nic.

Jak tady řešíte paštiky, plesnivé sýry… tak to se mi moc nezdá, já při prvním mimi jedla vše na co jsem měla chuť i ty zmiňované paštiky a sýry a žádné komplikace jsem neměla.

Aspartam se nedoporučuje ani mimi těhotenství, ale jak se mu ubránit když ho přidávají do limonád? Myslím, že v malém množství je také neškodný.

S bylinkami nemám zkušenosti takže nevím.

HOlky neberte to zase tak moc vážně, proboha jste těhotné a ne nemocné.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
6.12.06 13:20

Já jsem se před chvílí vrátila z prohlídky (na další jdu 3.1.2007).
Mimi je v pořádku, už jsou tam pupínky - ručičky a nožičky, měří 2,5 cm a bylo otočené zádíčkama, tak to nebylo moc pěkně vidět! Ani jsem nedostala fotečku!Dělala mi taky vnitřní UTZ!
Dostala jsem konečně průkazku, akorát mám trochu vyšší tlak 135/80!

Jinak já si dám maličký a slaboučký kafčo každý den!! Ale je to spíš jen mlíko! Taky jsem četla, že se nemají jíst nepasterizované a plísňové sýry!!
Jinak jím všechno!!

Vany jsem se musela vzdát při prvním těhu ,když jsem byla ve 30. týdnu otevřená na prst, ale než se mi to stane i teď - že mi to dr. zakáže - tak se vany taky nevzdám!!!!!

minonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.12.06 13:21

Verunko, souhlasím, ale před chvílí jsem četla o umělých sladidlech. Prý nejsou ani v těhotenství škodlivá. Kdesi v Americe dělaly pokusy na laboratorních zvířatech. Jenže jim podávali denně 1000 tablet umělého sladidla. Pak jsou výsledky zkreslené. V rozumném množství jsou zcela bezpečná. Stejně je to právě s těmi emulgátory.

No ono je to tak vlastně se vším. Všeho s mírou.

Tak nestresujme maminy a papejme na co máme chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.12.06 13:23

Minonko tak to pujdem na kontrolu spolu :D už se těším.
Je to hrozně dlouhá doba od minulé středy až do 3.1. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
6.12.06 13:28

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
6.12.06 13:29

Verun, to já bych to taky takhle neřešila,jenže to nejde, když máte doma takovýho manžela jako já.On se do toho tak dal,že mi nedovoluje pomalu nic dělat a stará se až moc. To je pořád tohle nesmíš,tamhle to taky ne.........no prostě furt něco. Taky mu říkám, že nejsem nemocná,ale těhotná a že takhle si to neužiju. On byl vždycky dost starostlivý a každý mi říká,ať si toho vážím,že mě tak miluje,ale tohle je fakt moc. Asi ho budu musetzpracovat,aby to tak neřešil a všechno mi nezakazoval :wink:

Minonko, gratuluji k šťasné prohlídce!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.12.06 13:41

Tak s těmi sladidly jsem to nevěděla, to se omlouvám.

Evco82- tvůj manžel je poklad, taky takový mám doma, jenže musíš mu to vysvětlit, fakt, taky jsem to udělala a mám svatý pokoj.
Vždyť to nejde přece říct jsem těhotná a teď nebudu dělat tohle a nebo nebudu jíst tamto. V dnešní době kdy na nás koukají nemoci za každým rohem to prostě nejde.

Mám tetu, teda teď už bývalou, a přísahám vám, že když byla těhotná tak dodržovala přesně to co bylo psaný v knížkách. Nekouřit, nepít alkohol, netahat nic těžkýho, nejedla nic nezdravýho, prostě všechno si dopřávala to nej. A když se jí narodila holčička tak měla na celém těle atopický ekzém. Prý i doktor jí řekl, že je to z toho všeho přehánění.

Při druhém to už nedodržovala a narodil se jí krásnej zdravej kluk.

Já teda nevím, ale možná bych i tomu věřila. Vždyť to mimi až se narodí, tak přece taky pozná všechny věci co jste mu v těhu nedopřáli a pak možná bude mít problémy se tomu přizpůsobit.

Já s malou problémy neměla, vždycky snědla to co jsem jí dala, nikdy si nevybírala, jako tady někdy píšou ostatní maminky. Není na nic alergická, nikdy se po ničem neosypala. V těhotenství jsem milovala kyselý, jedla jsem citrony, a malá to miluje po mě.

Fakt si myslím, že to na to má vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.12.06 13:45

Jasně, musíme těm našim dětem vytvořit imunitu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
6.12.06 14:29

Bára/Blansko/2.7.07/KO 13.12.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka ?.5.04
Mametka/25r./Králevéhradecko/7.7.07/KO 6.12.
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/7.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 19.12.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11.
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 2.1. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Petra „Kik“/Praha/18.7.07/KO 13.12.
Píďala/Liberecko
Jana „Janis“/KO 13.12.
Silvie „Kim“/Ostrava/23r.
Jitka/27r./KO 7.12.
Eva „Koulička“/KO 18.12./2 (zatím bezejmenné) děti

2 Bára - posunutí porodu: jí to nějak určil ten utz!!! Vůbec to nechápu, nejspíš podle velikosti… Minonka byla na kontrole den po mě, maličký jsou stejně velký a nikdo jí TP neposunul! Nespravedlnost!!! Chci dát oba své snímky do fotoalba, už jsem o jeho založení poprosila Lesinu.
Nepodnikám, je to zaměstnání, španělské kachličky a koupenová sanita.

Taky hlasuju pro imunitu!

U nás se uvádí (min zdrav), že může těhotná žena pít denně dva malé šálky ne silné kávy (takže asi ne presso), pokud možno se spoustou mlíka. Ale u plesnivých sýrů nedoporučují jíst tu plíseň.

Mějte se,

ame a vurmíček.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital