Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Jano, tak to gratuluji! Mě přestalo chutnat skoro všechno, co jsem dřív měla ráda a teď jím to, co mi nikdy nechutnalo, mám to celé nějaké obrácené
Já jsem to nevydržela a po prvním ultrazvuku jsme to řekli, stejně to všem bylo hned jasné, když jsem si na rodinné oslavě nedala víno, ale jen nealko
A v práci mě bylo tak špatně, že se mě pořád vyptávali, až jsem jim to řekla.
Ahoj všechny!
tak jsem si dneska zavolala doktorce (v okruhu 20 km je tu jediná), objednali mě na 4.12.
Ale to už snad uvidím všechno, ne? To bych měla být 9tt+3, tak by mi snad už mohli brát krev i na testy (genetika, vývojové vady), co myslíte? někde jsem četla, že se na každou kontrolu chodí s ranní močí, je to tak u Vás? Nerada bych tam dorazila tak pozdě a naprosto nepřipravená… Stejně budu potřebovat, aby mi všechno napsala, nebo dopředu nastudovat odborné pojmy německy, abych tušila, co mi vůbec říká (já teď tak zvládnu akorát dělohu a žluté tělísko - jo a ovulaci, ale to už je pasé
). Ach jo, jsem z toho strašně nervózní, moje první návštěva u doktora tady, a navíc tak důležitá!
Chutě mám spíš v negativním směru, když ráno otevřu ledničku, z většiny věcí se mi nedělá dobře, teď můžu celkem tavený nebo čerstvý sýr, uzeniny vůbec, po celý den. Špatně mi je, když mám hlad nebo když jsem přejezená, nejlepší to bylo na výletě v Praze, měla jsem při sobě vždycky jablko a müsli tyčinky a místo klasických velkých jídel snídaně - oběd - večeře jsem pojídala pořád něco, asi to zavedu taky doma.
Začala jsem mít problémy se spaním - usínám klidně v osm, o půl deváté, ale v noci mezi třetí a čtvrtou se probudím a nemůžu klidně další dvě hodiny vůbec zabrat, tak prostě ležím a koukám na strop
naštěstí pak nad ránem třeba ještě na hodinku usnu.
Hodně štěstí na kontrolách,
ame.
Čau holky,
my jsme to vytroubili už skoro všem !!!! Já udržím tajemství, jen když to není mé vlastní!!!
Ame - to už bude vše krásně vidět, pěkně ti mimíška změří a upřesní datum porodu ( to dělají ze začátku po každém ultrazvuku)!
Mě při první kontrole dala sestřička zkumavku na moč, že si ji už mám příště donést, ale na krevní testy ještě nejdu!! (KO 6.12 - 9 t)
Já mám teď jablíčkový období a včera večer v 9 hodin, jsem si prostě MUSELA udělat topinku s česnekem!!
Ahoj všem, vidím, že chutě jsou fakt různé
Já mám momentálně hruškové období, bez hrušek ani ránu
A taky sýry, ty musím mít denně a naopak nesnáším maso, dělá se mi z něho zle, jen to uvidím a to jsem maso mohla jíst skoro pořád.
Kontrolu mám příští středu 29.11. což bych měla být v 10tt a mám mít s sebou i moč, krevní testy už mě dělaly a výsledek budu mít až toho 29.11.
Holky, už máte někdo těhotenskou průkazku?? Já ještě ne
Ani nevím, kdy se vlastně dává.
Jinak s tím spaním mám taky problém… spala bych pořád
Jelikož teď kvůli tomu, že je mi pořád zle, pracuju z domu, jdu si několikrát za den lehnout a spím celou noc a vstávám tak okolo 10hod., no mazec, ale doktorka říkala, že je to úplně v pořádku.
Holky nevíte, jestli se dělá se při každé kontrole ultrazvuk???
Báro,
ultrazvuk se určitě nedělá každou prohlídku, minulé těhu jsem byla celkem 6× na UZ, ze začátku se dělá častěji, pak kolem 20 týdne a napesledy kolem 34-35 týdne!!
Ale možná se něco za ty dva a půl roku změnilo!
Ahoj holky,
tak u mě se taky změnily chutě, před těhotenstvím jsem milovala kyselý, třeba jsem si rozkrojila citron a to jedla a teď to nemůžu ani cejtit natož to jíst.
JInak nevolnosti mi začali už minulý týden, ale ne hned od rána, vždycky to začne kolem poledne a skončí večer když jdu spát. Nezvracím, jen mám žaludek jako na vodě a nemůžu do sebe skoro nic dostat. Teda jak kdy.
K doktoru jdu 4.12. Tak uvidíme. HOlky děkuju za uklidnění snad máte pravdu a bude vše v pohodě. Nemyslím na to, musela bych se zbláznit. Ale asi bylo fakt brzo na srdíčko.
Tak se mějte a ozvěte se.
My jsme to zatím nikomu neřekli, čekáme až to bude potvrzené úplně doktorem. Pak to oznámíme.
Ahoj,
jen zkouším metřík ![]()
Mametka
PS: tak se mi to nějak nedaří, prosím o pomoc
metřík mám vyrobený, ale nejde mi tam tam nějak vložit aby se neobjevoval link ale obrázek
Co s tím ? ![]()
Tak už se zadařilo
Hmm, to je škoda, klidně bych brala, kdyby se dělal ultrazvuk pokaždé, bylo to moc hezký ![]()
Holky, už jste některá přibrala? Já mám strašný chutě a hlavně na čokoládu a na sladký a všude píšou a říkají, ať se tomu obloukem vyhýbá, ale mě to nějak nejde
Jídlo se mi spíš hnusý, ale sladký ne.
Jsem asi blázen, ale už jsem začala cvičit v kurzu pro těhotné, prý to ničemu nevadí, je to spíš taková relaxace, půl hodiny na balonech i bez balonů a půl hodiny v bazénu, bylo to moc fajn, uvolňující a hlavně má člověk pocit, že pro sebe i pro mímo něco dělá.
Tak se mějte, zatím pa.
ahoj holky,
my jsme to taky zatim nikomu neprozradili- krome jedne kamaradky. Chceme tu novinu dat rodicum pod stromecek. Ale mam strach, ze v praci to budu muset asi brzo rict, protoze me uz dochazeji vymluvy proc nemuzu pit, proc nejdu na spinning, proc nejdu do sauny a tak… A taky chci mit jistotu, dokavat neuvidim srdicko. Doktorka me trosku vystrasila, protoze jeste nez jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak jsem mela chripku /asi ve 4.tydnu/ a brala jsem si nurofeny, coldrexy, strepsils, sirup na kasel- docela dost jsem toho spolikala, tak jsem se ji ptala, jak moc to vadi a ona mi na to rekla, ze pry to funguje na principu bud vsechno, nebo nic. Ze pry by vyvoj ditete nemel byt nijak naruseny, ale spis by hrozilo, ze bych o to prisla. Tak se modlim, aby bylo na dalsi kontrole 13.12. vsechno v pohode.
Jeste k tem vitaminum, je asi pravda, ze jsou pak velky deti, ale asi porad lepsi zdravy a velky, nez mensi ale nemocny. Rikam si, ze je budu brat do konce tretiho mesice a pak asi jen tak obcas a spis jist hodne ovoce a zeleniny.
Obleceni zatim neresim, ale je pravda, ze jsem taky nikde zadny nevidela. Ale aspon budeme mit vyhodu, ze budeme mit bricho v lete, to se daji nosit saty. Nedovedu si predstavit, ze bych mela shanet kabat nebo bundu!
Cvicit bych taky nejradsi nekam sla, ale doktorka mi to zakazala, rikala, at si dam na tri mesice pohov. Byla jsem zvykla docela hodne cvicit, tak mi to tedka chybi a hlavne z toho mam takovy hrozny pocit, ze jenom porad jim a nic nedelam.
Posledni tyden je mi uz taky docela spatne. Nastesti nezvracim, ale zaludek mam na vode a pomaha mi snad jen sladky, nejlepsi je cokolada Kinder Bueno
Ach jo. To bude kil nahore.
Tak se zatim mejte, tesim se na dalsi novinky ![]()
""http://bd.lilypie.com/2-yep1/.png:http://bd.lilypie.com/2-yep1/.png
Ahoj Petro,
tak to ti moc gratuluju! Bude to všechno v pořádku, neboj se! Já jsem zrovna v době, kdy jsem byla těhotná a nevěděla jsem o tom dost pařila, protože to bylo v době veletrhu Invex a byl samej večírek. No člověk není jasnovidec ![]()
Kik - jste dobří, jestli to vydržíte do vánoc, bude to krásný dárek pro rodinu!!
S tím oblečením teda taky nevím, ale to, že budem nosit šaty zase nevidím jako velkou výhodu!! To totiž budou maxi šaty!!!!
Báro - o chutích na sladký mi ani nemluv! Moje snídaně jsou med s chlebíkem nebo tvarohový buchty! Čokoládu bych si taky dala, ale žádnou dobrou doma nemám, leda na vaření a tu jí manža! Já mám ráda Gejšu nebo nugátový!!!
Ahojky holčiny, jak se vám daří.
Včera jsem nemohla jít do práce. bolela mě hlava. Chtěla jsem se zeptat, když se vezmu paralen, tak by mě neměl nějak ublížit,že
, Ležela jsem celý den a na noc jsem si dala půlku.
Na kontrolu jdu taky 13.12. a něco říkala o odběrech. Průkazku taky ještě nemám.
Ve čtvrtek jsme byli v Praze na imuno, doufám že na poslední kontrole. Beru ještě půlku prednisonu. Za měsíc budou výsledky. Musíme dodrzovat gumsex, tak se to manžovi moc nelíbí. A jak jste na tom se sexem
. Já bledě ![]()
Měj te se krásně Jana
![]()
Ahoj povídalky,
tak já jsem si furt libovala,jakmi nic není,no a tenhle týden to začlo.Sice nezvracim,ale žaludek mám jak na vodě.A hlavně trpím ukrutnou zácpou,takže si připadám nafouklá jak v pátym měsíci,ale podle váhy jsem nic nepřibrala.
Na kontrolu jdu 28.11,tak jsem zvědavá. Už snad uvidím srdíčko.
Tak vyse mějte krásně a ať pupky rostou ![]()
O nafouknutí ani nemluvte! Připadám si jako vzducholoď ! A to jsem teď kilo zhubla, protože je mi pořád špatně, naštěstí nezvracím, ale cítím se, jako bych měla pořádnou kocovinu.
Sex je zatím v poho, naštěstí nee gumsex
Jen jak jsem pořád unavená a je mi pořád špatně, tak je četnost nižší než dřív, ale to snad zase spraví ![]()
Tak se držte maminy!
Evco, ja jsem si taky libovala, ze me nic nebylo a taky tenhle tyden to zacalo. Je mi blbe, kdyz nic nejim, tak se najim a potom mi je taky blbe, takze vlastne porad. Uz se tesim, az to prejde, teda doufam, ze to nekdy prejde
K snidani si tedka skoro kazdy den davam kakao a neco sladkyho. Taky mam porad chut na bramborovou kasi, kterou normalne nemusim.
Jinak tenhle vikend si uzivam valenim v posteli. Vzala jsem si Agatu Christie a je mi nejlip. Veskery predsevzeti s uklidem jsem protentokrat vzdala. Vcera jsem vyrazila nakupovat darky, protoze krome parfemu pro mamu jeste zadny nemam. Jenze vsude byly miliardy lidi, tak me to tak otravilo, ze jsem stejne nic nekoupila. Asi si budu muset vzit dovolenou a jit nakupovat nekdy v tydnu.
Tak zatím, a at ty nase kocoviny rychle prejdou! ![]()