Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, doufám že to bude konečně v pořádku. Mám za sebou několik ZT a tak doufám, doufám. Léčím se na imuno. Ve čtvrek jedeme do Prahy na kontrolu a v pátek na sono. Mělo by být srdíčko.
Holky, berete nějaké vitamíny? Já tedy prednison na imunitu, kyselinu listovou a zavádím si Ultragestan. Je toho hodně co?
A jak se cítíte. Mám hrozně velký prsa, manži se moc libí a bolí mě, že nemůžu spat na břichu.
Měj te se Jana
![]()
Ahoj,
to cvičení je přímo tady na emiminu pod Cvičíme s bříškem.
Byla jsem konečně na kontrole u doktora a těhotenství mi potvrdil, je to prý ještě brzo proto se mnou neprobíral nic podrobnějšího jen řekl že je to 5-6 týden, vyjel mi obrázek ultrazvuku, takže toho našeho červíčka už máme zvěčněného, poradil indickou vlákninu na zácpu a pozval znovu na prohlídku 6.12. to už by mělo bít srdíčko a snad už by mi dal i těhotenskou průkazku.
Koukám jak se nám to tu pěkně rozrůstá, to bude v porodnicích zase plno - no někdo to lidstvo přece zachránit musí že ?
Co se týká nevolností tak už to na mě přišlo, poslední čtyři dny mám žaludek jak na vodě, zatím teda nezvracím ale mám obavy že to brzo přijde, prý jsou na to dobrý zázvorový lízátka - tak kdyby to náhodou postihlo i vás.
Takže zdar a sílu Mametka
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/5.7.07
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 15.11./Nikolka ?.5.04
Mametka/25r./Králevéhradecko/7.7.07/KO 6.12.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 28.11.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 20.11./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Petra/18.7.07
Píďala/Liberecko
Bára/Blansko
Jana „Janis“
Dva terminy porodu jsem dopocitala podle metriku, u Minonky a Petry, tak me kdyz tak opravte.
Byla jsem v Praze na tehu-nakupnim vyletu, stavila jsem se i v kancelarich terramody (link jsem posilala onehda) a okamzite jsem si musela poridit mansestraky, jsou naprosto uzasny a konecne me pri sedeni nikde nic netlaci!! byli strasne mili, nekolik modelu mi vyhledali a nechali vyzkouset a taky jsem si je rovnou mohla odnest, i kdyz to je jenom velko- a zasilkovy obchod. A to jsou ony:
http://www.terramoda.cz/…como_-_lilek
Od prvniho mesice, do tak pocitam zhruba pateho, sesteho, zalezi, jak budu pribirat, v pase je zezadu guma s dirkama na knofliky a posouvas si to sama, jak potrebujes. jenom si zvykam na pocit, ze mi kalhoty nedrzi hlavne na pasku. A rovnou jsem zkousela i takove ty s vysokym pasem z teplakoviny a je jisty, ze pokud prilis nepriberu pres zadek a stehna, muzu zustat u sve velikosti. To me tak motivovalo, ze se opravdu budu snazit nenabrat 20 kg ![]()
Drzim palce Sarce zitra na kontrolu (ja se jdu zitra konecne objednat, uz jsem zjistila, kde to tu mam nejbliz - v okresnim meste
)
Papapa,
ame.
Ahoj, teda rozrostlo se to tady pekne
Trosku jsem to doplnila:
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/5.7.07
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 15.11./Nikolka ?.5.04
Mametka/25r./Králevéhradecko/7.7.07/KO 6.12.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 28.11.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 20.11./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Petra/Praha/18.7.07/KO 13.12.
Píďala/Liberecko
Bára/Blansko
Jana „Janis“
Pro Adelu: ty kalhoty jsou moc pekne. Taky si je mozna koupim, ale zatim se mi to zda brzo. Jeste se mi tam libila sukne a halenka -do prace http://www.terramoda.cz/nahled.php?…
Pro Janis: doktorka mi napsala kyselinu listovou. Ale ja si kupuju Calibrum Babyplan, ktery je pro prvni tri mesice tehotenstvi a v tom je obsazena i ta kyselina listova. Jinak se citim porad stejne, akorat mam porad zizen a obcas se mi zamota hlava.
Drzim palce na prohlidku.
Uz jste neco pribraly? Ja zatim jen pul kila, ale na zacatku to pry nastesti jde jeste pomalu. I kdyz kamaradka v 8.tydnu pribrala 5 kilo, tak cekam kdy to prijde ![]()
Ahoj, nezlobte se, že Vám sem lezu, ale chci Vám nabídnout nějaké své těhotenské oblečení.
Mrkněte, prosím na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Díky a držím palce…
Zuzka
Ahoj holky…
k těm viatminům, o kterých jste se tady zmiňovali… taky jsem brala Baby Calibrum a moje gynekoložka mi řekla, ať všechny podobné vitaminy přestanu brát, protože prý jsou to jen potravinové doplňky a obsahují spoustu chemie. Beru jen kyselinu listovou a čistý vit. C. Navíc prý když se jí vitaminy rodí se větší děti. Ale každý na to má asi jiný názor.
Jinak s tím oblečením to bude asi docela hrozný
Oblečení pro těhotné je podlě dost omezený výběr .. osobně nejraději nakupuju jen věci, který si můžu vyzkoušet a nákupům přes eshop moc nedůvěřuji … kdyby některá z Vás měla tip na těhotenskou módu v Brně.. ráda uvítám ![]()
Měj se fajn a komu je špatně, ať je brzy líp, u mě se to po více než 14 dnech docela upravilo. Tak držím pěsti všem.
Ahoj holky,
dneska jdu odpoledne k doktoru, tak už se těším a doufám, že bude vše v pořádku.
Jinak byla zde nabídka na oblečení, lacláče bych potřebovala, ale ty nabízené by mi byli k ničemu jelikož mám větší velikost.
Holky držte mi palce, fakt se strašně bojím k tomu doktoru jít, ani ne tak jít spíš co mi řekne.
Šárka
Ahoj,
Verunko neboj, určitě to budou jen samý dobrý zprávy. Taky jsem měla strach, když jsem tam šla a od tý doby mám akorát nevolnosti. Jestli jsem si to vyvolala tím stresem ? Těžko říct. Takže v klidu určitě to bude v poho.
Co se týká vitamínů - taky beru Calibrum Baby plan a doktor mi řekl ať je beru dál.
Mametka
Ahoj holky,
já jsem brala u prvního těhu Gravital a ten beru i teď, ale ne moc pravidelně.
Už mi začíná být taky divně, nenám na nic chuť, žaludek jak na vodě a jsem strašně unavená! Nejraději bych se celý den válela v posteli, ale to jaksi nejde!!!! Škoda!
Verunko - Šárko - jak jsi dopadla, co jsi se dověděla?? Viděla jsi srdíčko?
Já bych si taky netroufla kupovat třeba rifle přes internet!!
V Brně je prodejna těhu věcí ve Špalíčku, já jsem si tam při prvním těhu kupovala těhu podprsenky, stahovací kalhotky po porodu (ty jsou dost drahý cca 1.300,–kč) a nějaký trička!! Jo, a kojo podprsenku!!
pá a hlaste se
Ad zasilkovy prodej: kazdy ma pravo na vraceni zbozi bez udani duvodu do 14 dnu, pokud vim, tak jsem nikde ani na netu nevidela, ze by si nejaky provozovatel zasilkoveho obchodu troufl zbozi nevzit zpet. Ale samozrejme chapu, ze nakupovani bez videni a vyzkouseni neni „salek caje“ pro kazdeho. Ja ale moc slusneho tehotenskeho obleceni nevidela v Praze ani v kamennych obchodech.
ame.
Ahoj holky,
už některá z Vás cvičíte? Jdu zítra vyzkoušet cvičení na balonech a v bazénu pro těhule, tak jsem zvědavá. Jinak doufám, že u doktorů Vám dopadlo všechno dobře!
Ahoj holky,
včera na kontrole nic moc. Plodové vejce tam je, je plné, ale srdíčko zatím nic. Doktor sice říkal že je brzy, ale přesvědčivě to neznělo. Mám přijít za 14 dní, to se prý uvidí víc. Jsem z toho docela na nervy.
Měla jste to taky některá tak?
Verunko, neměj strach. Já jsem sice hned na prvním ultrazvuku viděla srdíčko, ale taky jsem čekala až do 8 týdne, dřív to prý vidět nebývá. Přelom 7-8 týdne je to prý nejdříve vidět. Tak se ničehoi neboj a těš se na kontrolu za 14 dní.
Verunko - vůbec se nemáš čeho bát. Při prvním těhu jsem taky hrozně spěchala k doktorce a nebylo vidět srdíčko. Pozvala si mě za týden a srdíčko už bylo krásně vidět!!
A teď jsem si raději počkala déle a hned při prvním UZ bylo srdíčko - v 7 týdnu!!
Vůbec se nestresuj!!!
Ahoj holčiny, taky jsem byla dneska na kontrole. Měla jsem jít až v pátek, ale začaly mě bolet záda v kříži. je to 7tt a máme srdíčko a měří 1cm. Mám s toho radost. Dr. řikal že je vše v pořádku.
Už jste se někomu pochlubily? my zatím ne.
Jsem taky hrozně unavená a přestalo mě chutnat kafe.
Papa jana