Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, nekolik dni jsem tu nebyla a koukam, ze se nam to tady pekne rozrostlo. Vítejte do klubu ![]()
Koukam, ze uz vas docela dost zustalo doma. Ja zatim jeste poctive chodim do prace, ale zato vzdycky proválím cely vikend v posteli.
Dneska mi bylo docela dobre, do te doby, nez jsem si vzala cesnekove Bake rolls, coz byla velka chyba. Premyslela jsem, cim to zajist, aby mi bylo lepe, tak jsem si sla nakonec udelat spagety a je to lepsi ![]()
Chute se mi strasne rychle meni. Ted me uplne presla chut na sladky, doufam, ze me to nejakou dobu vydrzi.
Pijete kafe a caje? Ja jsem drive pila 3 denne, tak jsem to omezila na jedno, ale caj piju docela dost. Voda me nejak prestala chutnat, tak piju hodne dzusy.
Pribrala jsem zatim asi pul kila a je to spis tim, ze nechodim cvicit. Jinak bricho mam taky nafoukly, ale nastesti se zatim do vsech kalhot vejdu.
Pavli, ja to asi do vanoc nevydrzim. Ve ctvrtek mame v praci vanocni vecirek, tak to asi na sebe bonznu, aspon kolegyni. Ona uz stejne asi ma nejaky tuseni. Ostatnim v praci to reknu asi po vanocich. Ale rodicum bysme to chteli rict opravdu az na vanoce.
Mejte se fajn.
Ahoj holky,
ráda bych se k Vám přidala, že jsem těhulka jsem zjistila 6.11 a jsem strašně šťastná, protože to u nás nebylo s otěhotněním jednoduchý. Museli jsme podstoupit umělé oplodnění ale hned napoprvé se nám zadařilo. Doufám, že bude vše v pořádku, mám strach. Do první poradny jdu 7.12 a už se moc těším. Jmenuju se Jitka a je mi 27.
Bára/Blansko/2.7.07/KO 29.11.
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/5.7.07/KO 4.12.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 6.12./Nikolka ?.5.04
Mametka/25r./Králevéhradecko/7.7.07/KO 6.12.
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/7.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 28.11.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Petra „Kik“/Praha/18.7.07/KO 13.12.
Píďala/Liberecko
Jana „Janis“/KO 13.12.
Silvie „Kim“/Ostrava/23r.
Jitka/27r./KO 7.12. (nez jsem svou zpravu dopsala a odeslala, pribyla nam dalsi tehulka! gratuluji!!!)
Ahoj všem! Je to super, kolik nás už je - asi proto mě tak baví aktualizovat ten seznam ![]()
Kavu i cerny caj piju jenom slabe a jenom vyjimecne - nejvic dvakrat do tydne a kavu navic se spoustou mlika. Rekli jsme to uz kdekomu - teda rodine a nejblizsim kamaradum, ale i kdyz jsem s chlapama ve sklepe (jezdi k nam do vesnice nekolik kamaradu nakupovat vino, to se musi vzdycky spolecne do sklepa a nejdriv vsechno prochutnat), tak proste nepiju a nikdo neresi, jestli mi neni dobre, nebo ridim, ci co se deje. Ale taky je pravda, ze kdyz to stoji za to, tak si jeden nebo dva hlty vina dam, ale to je tak jednou dvakrat do mesice a opravdu to neni vic. A navic jsou vsichni stastni, ze maji ridice, zvlast na Morave (tady mame povoleno 0,5 promile, to jsou tak dve dvanactky).
Od zacatku jsem shodila asi dve kila, ale myslim, ze to souvisi s tim, ze jim mnohem casteji ale taky mnohem min, jinak mi je spatne.
S temi vitaminovymi doplnky jsem porad rozpacita, nasla jsem si, v cem vsem je spousta kyseliny listove a zeleza a zaradila to casteji na jidelnicek. A taky je fakt, ze co jsem tady v Rakousku, jim mnohem zdraveji.
Cviceni nic moc, akorat mam doma gymnasticky mic a pouzivam ho, ale to je asi tak vsechno. A taky tim, ze nesedim porad v kancelari u pocitace a mam pohyb a nessrovnatelne vic fyzicke prace, presly me vsechny drivejsi problemy se zady, tak to snad taky necham prirode.
Mam dneska super televizni den, rano jsem sice propasla Jak se budi princezny, ale v poledne bezi tri orisky pro popelku (i kdyz je pravda, ze mi hlasy Safrankove, Travnicka a Mensika neskutecne chybi) a odpolko jeste jako bonus prince a vecernici.
Jdu se vrhnout na druhou snidani (prvni jsem mela u tchanu, nalozeny lilek a vegansky bylinkovy strudl s obilim - super se mi staraji o zdravou vyzivu). Ten rozdil ve stravovani si uvedomuju v cechach uplne pokazde, at jsem kdekoli, asi proto jsem taky tolik klidna.
Uzijte si jeste hezky vikend,
ame a vurmicek.
Ahoj holky!!
Hlásím se po delší době, popravdě je mi zatěžko slézt z postele, jakmile změním polohu z horizontální na vertikální, jsou nevolnosti hoší o 300 %.
Modlím se, ať už ty nevolnosti a únava zkončí!! Mám ráda akci a když nejsem schopná si ani uvařit čaj, tak jsem z toho dost nervózní!!
Myslím, že z uklízení před vánoci nebude vůbec nic, loni jsem se snažila napéct cukroví, zdobila jsem poctivě perníčky a nakonec to malá vůbec nejedla! Manža jí jen cukroví z čokolády, takže to bylo nanic!!
Nic mi nechutná a když jsem hladová, tak je mi taky zle! Ani voda už mi nejede a tak za celý den moc nevypiju!
Kim - buď na sebe opatrná!! Vždy je lepší u doktora plašit zbytečně než aby bylo jednou pozdě!!! A nechci tě strašit se šaty, ale aby jsi byla připravená, že ti bříško třeba povyskočí z ničeho nic!! U prvího těhu jsem neměla bříško až do pátého měsíce!!
Ame - já mám Rakousko moc ráda, když tam jezdíme lyžovat, jsem úplně šťastná! Miluji ty jejich horský dřevěný domy s balkóny plnými muškátů!! Ale popravdě si myslím, že nás Rakušáci moc neberou, ani se jim nedivím!! Myslím, že nás mají za takový zlodějíčky a vychcánky!! Je to pravda, nebo ne??
A jak je to s jejich stravou? Je o hodně zdravější? A co je jejich typické jídlo??
Ty jsi se tam vdala nebo tam pracuješ?? Já ráda cestuji, tak je to pro mě zajímavé si poslechnout, jak to vidí někdo zevnitř!!(myslím, z té země)
Jitko - blahopřeji, někdy je ta cesta k miminku trochu složitější!! Ale mateřský pud je mateřský pud!! Vím, že si to budeš moc užívat a to je moc dobře!!
Báro - ty jsi poctivka, že tak pěkně cvicíš!! Já nejsem ve stavu, že bych mohla vykonávat nějakou fyzickou aktivitu (mimochodem - chudák manžel)! Ale při prvním těhu je to větší pohoda, člověk si může dělat, co se mu zachce a nemusí obstarávat hlídání!!
Tak si to holky moc užívejte a hezký zbytek neděle!!!
Ahojky,
tak jsem sem zase zavítala a koukám jak se rozrůstáme
to je moc dobře!
Kik já už to mám na večírek vymyšlené,stejně musím s průkazkou k obvoďákovi, tak si vymyslím nějakou nemoc a řeknu, že beru antibiotika. Vím asi s tím utajováním děsně nadělám, ale fakt se hrozně těším jak budou překvapeni. V pátek mi tchyně řekla, že se na vánoce ani netěší. Že s dospělými dětmi a bez vnoučat to už není ono ![]()
Mi už taky docela porostlo bříško, ale myslím že to jsou spíš špeky
ale přibrala jsem zatím jen kilo, což je u mě naprosto normální.
Ame díky za aktualizace, je to super, aspoň o sobě máme přehled.
Holky držte se, moc neblbněte s vánočními úklidy a užívejte si adventní doby. Ahoj
Ahoj holky,
mám za sebou asi nejhorší víkend. Celý dva dny jsem skoro proválela v posteli, protože mě bylo tak zle, že se to nedá ani popsat.
No jo … celý minulý týden jsem makala jako magor a to mám z toho. Asi začnu práci brát více s rozvahou.
Kim a Minonka - cvičení pro těhotné vede vždycky nějaká odborně vyškolená osoba, většinou to bývají právě porodní asistentky no a našla jsem si to na internetu u nás ve městě, že něco takového je a šla jsem se tam zeptat a podívat a už tam chodím pravidelně nebo fyzioterapeutky a jelikož jsem byla vždycky zvyklá celou dobu něco dělat (spining, horské túry - miluju cestování, kolo, lyžování), tak teď nedokážu bez pobyhu (teda jestli tak tomu cvičení pro těhotné dá vůbec říkat
být. Nejvíc mě bude chybět to, že nebudu moct letos lyžovat
Ale snad si to malinko vynahradím aspoň běžkama. A taky budu muset přizpůsobit dovolenou v létě, měli jsme s přítelem v plánu Kalábrii, což určitě neklapne, tak aspoň Šumava. Já děsně miluju cestování. No a v zimě Rakousko, i když na lyžaře budu jen smutně koukat, ale někdo jim aspoň uvaří svařák ![]()
Kim - odkud jsi?
Ame - jak se ptala myslím minonka, taky by mě zajímalo, jak v Rakousku vidí náš jako Čechy, někdy se za náš národ upřímně stydím, hlavně třeba něde v zahraničí ![]()
Holky tak se mějte a ať Vám dopadnou dobře kontroly!
Ty budeš chodit na běžky?
Já to teda asi pro jistotu vzdám…
Mám v poslední době takový blbý pocit, zítra jdu k tomu doktorovi,snad už půjdeme i na srdíčko..Alespoň budu trošku v klidu..
Kim, myslím, že v Ostravě taky najde nějaké cvičení pro nastávající maminy, ale nejdřív je asi lepší se tam zajít a podívat se a podle toho si i vybrat. Od února byh ještě ráda pokračovala v břišním tanci, pokud to teda bude vše OK. Jinak v Ostravě mám bývalou švagrovou
Ale bohužel už se s ním nestýkám.
Jinak ten metr vytvoříš na www.TickerFactory.com a tam jen vyplníš, co je třeba a potom si celý ten odkaz s metrem zkopíruješ do svého nastavení třeba do podpisu. U každého toho metříku je odkaz na webovku, kde byl vytvořený, je to docela jednoduchý.
Běžky v plánu rozhodně mám, nic náročnýho, jen někde na Vysočině po rovince v klidu. Už se moc těším.
Já jsem byla v Egyptě s partnerem loni v květnu, zájímám se moc o jejich kulturu a tak vůbec a měla jsem jet příští rok v květnu s kamarádkou na poznávačku, což budu muset bohužel taky zrušit. Ach jo
Ale mimísek je přednější.
Jinak já svatbu mít nebudu (nechci). Jsem rozvedená a jednou mi to stačilo
Možná časem, později, až bude mít dítě rozum.
Držím pěsti ať dopadne kontrola dobře, srdíčko určitě uvidíš, já už ho viděla v 7tt. Já jdu 13.12. na genetiku a UTZ, tak jsem celá napjatá:
Měj se faj!
Ahoj holky!
misto aktualizace (krome me jsem od vcerejsi publikace nenasla ani jednu novou informaci), posilam moje nove info:
24,7 mm
srdicko tluce jak o zavod
rucicky i nozicky se smidlikaji na vsechny strany
podle utz mi dr presunula TP na 16.7.07
KO 2.1.
Na krev si musim zajit k obvodakovi, do nemocnice se objednat na combined test. A taky jsem dneska zjistila, ze se v nasi porodnici baby plave (uz jsem se bala, ze nejblizsi plavani je ve Vidni).
Co se tyce vztahu Cechu a Rakusaku, je treba si uvedomit, ze to, jak si my Cesi myslime, ze se na nas Rakusaci divaji, je prave jenom NAS pocit. Co si mysli Rakusaci rozhodne, je, ze jsou Cesi sikovni. Maji pravda velice pomichano, ktere historicke osobnosti byly jake narodnosti (za Rakousko-Uherska byli prece vsichni Rakusaci, stejne jako ze Karel ctvrty byl preci nemecky cisar). A k stydeni se za prislusnost k narodu muzu jenom rict, kdyz se otevrely po 89. roce hranice, tak spousta Rakusaku byla cela vykulena z toho, co za TAKYRAKUSAKY potkavali v Cechach, jak se chovali jak burani, rvali nahlas, meli poznamky, jako kdyby jim nikdo nemohl rozumet atd. Asi to vsichni zname z te druhe strany, ze? Jsme si totiz strasne moc podobni ![]()
O jidle: tady je strasne dulezita kvalita potravin, to co se v Cechach prodava pod souhrnnym nazvem „uzenina“, by tady nikdo asi moc nejedl. Podobny je to s pecivem. Zelenina se tady na vesnici hodne bere od sedlaku, vajicka taky a v nasem pripade i maso. Ale to cele vznika v Cechach z toho, ze pro vetsinu zakazniku stoji na prvnim miste vzdycky cena zbozi. Ten sileny tlak na cenu neuveritelne snizuje kvalitu. je to samozrejme podlozene analyzami obsahu vyzivovych slozek, vitaminu ap.
Tak jsem se zas rozepsala, jsem desna.
Mejte se hezky,
ame a vurmicek.
Ame, pis, pis, je to zajimave. Teda ten prcek tak rychle roste, uz se taky tesim na ultrazvuk. Nechala sis vyjet fotku?
Do Rakouska taky radi jezdime na lyze, planovali jsme i letosek, ale asi z toho sejde. Moc me to mrzi, protoze se na to cely rok tesim. Taky jsem si myslela, ze se na nas Rakusani divaji jak na zlodejicky, tak je dobry znat i nazor z te druhe strany. A jak ses vubec do Rakouska dostala?
Kde se presne nachazi to vase mestecko? Nekde blizko hor? Letos jsme tam byli i v lete s kolama a to bylo taky super. A je pravda, ze to jidlo tam bylo uplne jine. Byli jsme v jednom takovym vetsim penzionu a k snidani i veceri tam meli same mnamky, hodne domacich marmelad, hodne syru, hodne zeleniny, velky vyber peciva, ruzny druhy muesli, plno bylinkovych caju- to u nas v Cechach clovek v penzionu nedostane.
Takze jestli jis tuhle zdravou stravu a hodne zeleniny, tak si myslim, ze ty vitaminy opravdu nemusis. To ja jsem na to lina, abych si hlidala, co obsahuje kyselinu listovou, co vitamin E atd, tak si radsi kazdy den zobnu Calibrum. Ale samozrejme se taky snazim hodne ovoce a zeleniny.
Pajk, vymluvu na antibiotika asi taky ve ctvrtek pouziju. Jedny kolegyni to reknu, ale ostatnim asi treba zanet mocaku… Chci to v praci rict az zacatkem 4.mesice. I kdyz by to mozna nekdy pomohlo to rict, treba dneska jsem se musela tahnou ze skladu s velkou krabici a nemohla jsem rict ani slovo.
Taky jsem se nejak rozepsala… tak se vsichni mejte krasne a opatrujte se. ![]()
Ame - díky - je to zajímavé! Já jsem trochu rozežránek, snažím se kupovat kvalitní potraviny a nezáleží mi tolik na ceně!!! Já zase neutratím za oblečení, ale ujíždím na kytičkách a stromcích na chatu!!
Je pravda, že snídaně v rakouských penzionech byly super, vždy čerstvoučké pečivo a různé dobroty! Tady ti dají gumovej rohlík s máslem, šunku a marmeládu a je hotovo!!
Fakt taky je, že se k nám domácí, ať už to bylo kdekoliv v Rakousku chovali moc mile a nijak se na nás nepovyšovali!!!
Ahoj holky, tak jsem četla, že řešíte jak to říct či neříct v práci. To já jsem to měla taky komplikovaný dělám ve velkém hypermarketu, samí ženský. No a když jsem šla na to umělý nikomu jsem to neřekla a stejně se to dozvěděly a už to jelo. Ty pomluvy co se ke mě dostaly nebyly nijak hezké. No a když jsem jim tam nesla neschopenku tak jsem si připadala jako v ZOO. Všichni si mě prohlíželi jako exota. No to k práci.
Jinak do Rakouska bych se chtěla je taky někdy podívat, ještě jsem tam nebyla, hory mám moc ráda, bydlím v Krkonoších tak to bych se podívala. Taky je mi divný, že turisti z Rakouska k nám asi moc nejezdí, nebo je to jenom můj názor?
Holky ve čtvrtek jdu do poradny první a mám strach jestli bude všechno v pořádku, když už jsme museli podstoupit umělko tak to beru trošičku jinak a dost se bojím.
No taky jsem se nějak rozepsala,tak se mějte moc hezky. Jitka
jé nevím , co jsem zmáčkla, každopádně se mi to smazalo!!
Jitko - chápu, že se bojíš, taky bych se bála! Ale věř tomu, že to dobře dopadne!!! Jo, ženský kolektiv, to je hrůza - drby, drby, drby…
Mě nepřipadne divné, že k nám rakušáci tolik nejezdí, vždyť mají nádherné hory i blíž k moři, než my!
Hooolkyyy o tom lyžování mi ani nemluvte!! Bude mi to letos hrozně chybět! taky jezdíme do Rakous. Teď jsme byli tři roky po sobě u Innsbrucku v Tulfesu. Loni jsem konečně dostala na lyže i manžu a letos zase nic ![]()
Tulfes je taková malinká vesnička, ale typicky rakouská. Skoro v každém staveníčku je chlév, kde chovají krávy, jejichž mléko hned prodávají. A nejen mléko, ale veškeré výrobky z něj. Taky ostatní domácí výrobky, marmelády, med, pečivo, maso, dokonce ovocné likéry a pro ně typický schnaps. Je to takový malý ráj na zemi, opravdu nádhera.
Bude mi to chybět.
Ame tak Ti nevím, podle TP jsi asi o týden níž než já, ale jste o 8 mm větší než my. Nemám zkušenosti, ale není to na tak krátkou dobu dost velký rozdíl? Nemám se bát?
My jsme měli v 8tt 1,64cm