Poradna duly
Jana Čurdová
čiky o mostě jsem četla taky, ale já ten svůj zadek prostě s tím břichem nezvednu, akorát jsem se u toho málem počůrala smíchy, pač když už jsem se zvedla, tak se mi podlomily kolena:D
Ilentilll chi chi asi tak
matrika holky byli jsme dnes ráno, to je opruz, do telefonu mi paní řekla přinést OP a rodné listy,, samo že se musí i s parnerem,, půl hodiny tam drápala do PC,, a pak chtěla těhu průkazku, kterou já jak jinak nechala doma, tak tam musím ve středu znova áááách jo
Uff nás to možná dneska čeká taky ta matrika, a když né dneska, tak během tohodle týdne stopro.
Holky mám takové docela velké dilema… začala jsem zjišťovat, jestli je lepší si nechat udělat klystýr nebo yal. Kamarádka PA mi doporučovala yal, jenže tady jsem našla diskuzi, kdy maminky doporučovaly raději klystýr a tak teď nevím, co si vybrat… vy už víte? Zatím se začínám přiklánět taky k tomu klystýru. ![]()
Dupko já někde četla, že jal je vhodnější až u vícerodiček, PA nám říkala, že klystýr, krásně prohřeje a pomůže kontrakcím. Já bych se asi taky přiklonila ke klystýru
duupko . já teda budu mít klasiku klystýr, yal si sice můžeme zvolit ale u dost lidí jsem slyšela že tak moc nezabral. Navíc u klystýru prý opravdu má svůj dobrý efekt, že se prohřejí porodní cesty a urychlí porod, takže to prostě nějak přežiju.....
Ahojky, teda od rána 3 stránky, vy jedete ![]()
V první řadě bych chtěla moc pogratulovat Soničce ke dvěma čárkám. Moc moc držím palce, aby bylo všechno v pořádku. A omlouvám se za tu svojí zvědavost debilní. Jsem to nejdřív sem nechtěla psát, ale nakonec jsem se nějak neudržela, protože jak byla už jedna super zpráva od Obrázka, tak jsem nějak v euforii vykecala ještě tuhle. Každopádně ti to všechny moc přejeme a držíme palečky ![]()
káťo , tak taky držím palce, ať to u doktora dopadne všecko dobře, ještě by tam mohl mimís nějakou chvilku zůstat.
moje kontrola , tak si ze mě dělal pan doktor akorát srandu, že už to prej lepší nebude, ale tam dole se furt nic neděje, nebo teda něco málo asi jo, ale nějak si akorát zavtipkoval, už ani nevím, co prohlásil, ale prostě z něj vypadlo, že hrdlo je pořád dostatečný a všechno vypadá v pořádku. Odhad má Vojtíšek cca dvě a půl kila. O bolestech jsem mu povídala, ale prej je to od toho tlaku na spodek. Jsem ráda, že to je v pořádku, ale teda sotva lezu, pořád to bolí. Holt ještě pár týdnů, to už musím vydržet, hlavně, že to nic není.
Určo jste ještě něco řešily, ale už nemám teďka časík, odvezu maminu na nákup, jsem jim zase blokovala celej víkend auto. Pak zase juknu, možná až po tom předporodním kurzu. Zatím papa a jsem zvědavá na zprávičky od Katky a případně obrázka, nechci jí psát, určo má teďka svejch starostí dost. Snad je všechno v pořádku.
Tak holky, pračka pere, v ložnici uklizeno, prádlo poskládané a věci do porodky z velké části přichystané
ted vlítnu na koupelnu, umýt a vytřít a vytřu i chodbu… ![]()
Matrika-jojo, taky po mě chtěli těhu průkazku a to jen kvůli termínu porodu, nechápu…
Dneska snad dokopu přítele k tomu, abysme podepsali ty jména a měla jsem v pořádku všechny papíry s sebou… já tam mám ještě ten papír o epidurálu, no, nevím, asi ho podepíšu… stejně si myslím, že pak je to ještě na domluvě s asistentkou… a vy už tady řešíte klistýr… asi taky spíš klistýr, právě jsem slyšela stejné názory, jako tady holky psali a ještě k tomu plno holek řikalo, že byli šťastný, že se konečně pořádně vykákli ![]()
adus - matrika ,, mě zase řekli že potřebují vidět razítko gyn. kam chodím, a datum vystavení průkazky,, ??? to je bordel ![]()
tak to jsem ráda, že se přikláníte většinou ke klystýru, já byla rozhodnutá pro ten yal a pak jsem začala zase pochybovat a hledat, co o tom píšou jiné holky no a tak bude klystýr.
Stejně budu muset jet do porodnice co nejdřív, kvůli toho streptokoka, tak se to hezky stihne. A ten epidurál pořád nevím, no ![]()
Teď mám dokonce stavy, kdy přemýšlím, jestli poznám, kdyby mi odtekla plodová voda ve sprše, ale už jsem si přečetla pár chytrých článků a prý poznám, tak se mi ulevilo ![]()
krvacanie z nosa - no pozerám, že nie som výnimka..včera som hodinu stepovala po izbe..kým som ju zastavila..stále večer, celu noc a ráno som hore každu chvílku, že mám bud zapchatý nos alebo krvácam z neho.. uvidime..berem železo..tak neviem či možem aj ten askorutin…opýtam sa v stredu na kontrole…
klystýr alebo yal - tak takisto som radšej naklonená klystýru..fakt kopec ženských aj doktorov to uprednostnuje práve kvoli tomu ohriatiu a lepšiemu rodeniu.. koniec koncov…pri druhom možem vyskušat yal:))) ale teraz takisto uprednostním klystýr..
tašky tak ja mám zbalenu jednu… najprv som mala zbalené asi tri nočné košele…ale lepšie je používat nemocničné…možem ich menit kolko chcem a nezababrem si svoje..tie sa mi zídu pri kojení doma ešte.. ked niečo bude chýbat, tak dufam manžel donesie
dneska je nejaký divný den..:( všetko ma bolí…človek by si to už fakt niekedy najradšej odrodil:(
ešte čo sa týka EPIDURALU - tak asi nie…hodne píšu..že potom je porod predlžený..neregistruješ kontrakcie, nemožeš spolupracovat pri porode..a uprimne povedané…chcem to mat čo najrýchlejšie z krku..a kedysi to ženské zvládali aj bez toho..tak dufam že aj ja:))
Blacky tak přesně to si taky říkám, kolik holek už to vydrželo a odrodilo, tak proč ne já… jsem si tady na emiminu četla diskuzi o tom, jak moc to bolí a tak, no zajímavé čtení, až jsem se někdy musela i smát, jak to ty maminy popisují. Někoho to asi vyděsí, ale mně dost uklidnilo, že to sice bolí jako prase, ale aspoň to poznám, já mám poslední dobou obavy, že nepoznám nic ![]()
Jo nad prasklou vodou ve sprše jsem taky přemýšlela, nebo co když třeba budu čůrat, že?
Holky a velikost podprsenky na tý matrice vědět nechtěli?:D u čiki se nedivím, že chtěli vidět průkazku, pač ta má pupík pomalu jak já špek před těhu:D. Jsem se schválně koukala, jestli tam mám datum vystavení průkazky a nemám, pač si pamatuju, že jednu kontrolu mi zapisoval zpětně:D
duuupka - tak tak…tak a nijak inak sme neprišli na svet ani my.. oproti tomu čo bolo v minulosti si možme len gratulovat…
ja práve som sa strašne smiala..ako nejaké mamičky maju až prehnaný nárok na porod…skoro ako by to mal byt výber dovolené a nie príchod malého človiečiky…
pre mna je prvoradé..aby malé prišlo na svet v poriadku, a aby to bolo čo možno bez komplikaci tak pre mna a aj pre malé…a vobec si nevolím porodnicu podla toho…či ma steny na ružovo alebo modro:)) každý porod je špecifický a človek fakt dopredu nevie ako to dopadne..či stihnu mu podat nejaku tu injekciu…či budem klačat alebo ležat..či bude nástrih alebo nie…
pre mna ako prvorodičku fakt je doležité vediet, že je tam personál ktorí sa o nás postará a preto nechám ich plne robit svoju prácu… nech mi práve poradia oni..čo v danej situácii bude pre mna najlepšie…preto nejdem písat ani porodný plán,,,zdá sa mi to byt zbytočné…
plodová voda - no to poznám:)) po každom cikaní rozmýšlam či som skutočne cikala alebo to bola voda:)) to samé v sprche…
Epidurál-právě jsem taky slyšela takové názory, že to prodlužuje porod atd… stejně si myslím, že i když budu mít ten papír podepsaný, tak pak je to na domluvě s asistentkou… přece nemůže přijít a říct mi, že teď mi píchne epidurál a nazdar… přeci jenom je tam nějaká ta domluva… a vím, jak probíhá vpich epiduralu, tak radši se budu snažit to zvládnout bez něj…
Kamarádka ta měla tak rychlej porod, že jí nestačili udělat klistýr, natož se jí zeptat, zda by chtěla epidurál
jejda, kéž by jsme to měli takové i my ![]()