Poradna duly
Jana Čurdová
Jo jsme zapomněla na Katku snad to bude OK, já myslím, že zatím jedno miminko stačí. Musíme nejdřív od Obrázka načerpat zkušenosti ![]()
Krev z nosu mi vyloženě neteče, v životě mitekla jen jednou a ještě po úrazu, ale je pravda, že co jsem těhu, tak mám kapesníky krvavý téměř pořád. Už jsem začala používat papíráky, protože jsem vypadala jako nějakej tuberák, když jsemvytáhla zakrvácený kapesník.
Holky já se dneska nemůžu k ničemu dokopat, pořád tady okupuju diskuze na emiminu. Už jsem teda alespon vylezla z pelechu, zastlala a natřídila špinavý prádlo, ale stějně.
Adus , co se týče tečení krve z nosu, tak s tím taky zápasím ,ale prý je to v těhu normální ![]()
Taška do porodky , já mám věci v jednom kufříku, dvě tašky hrotit nebudu. Když tak tam bude Mirda a ten podá nebo donese, co bude potřeba
Nebo myslíš, že jsou dvě tašky potřeba? Mně to příjde zbytečné ![]()
wape - tak mi se ozvala ta dula a dala mi kontakt na jinou, protože má v mém termínu ještě jednu maminu a pak odjíždí pryč. No tak jsem volala té druhé a ta odjíždí taky, ale já budu určo rodit dřív, tak snad se to stihne. Mám s ní schůzku zítra, zatím jen takovou informační, ale už do telefonu mi říkala mamčo, vyptala se mně na různé věci, jako co říká doktor, jestli se už připravujou cesty na porod a tak… no byla příjemná jen to bude stát o trošku víc, než u té první. Za přípravu k porodu a držení pohotovosti si bere 1000 kč a za samotný porod potom 3000 kč, takže to je jen o 1000 víc než u té předtím, takže to se nějak zvládne.
Ta PA bude určitě taky fajn, narozdíl od duly umí miminko porodit, takže to budeš mít skvělé. Všechno si ohlídá…
Tu stoličku chci taky, ale jen na začátek, potom už si jen hupsnu na postel a budu ráda, že ležím. Moje kamarádka, taky PA říkala, že to tak dělá u nás v porodnici hodně žen, že je to pohodlnější. No ale nakonec může být všechno jinak, že? ![]()
adus já mám taky jen jednu tašku, ponese ji přítel a na sále je místa dost, aby se tam jedna taška vlezla, tak co…
adus já se na to balení chystám dneska, podle všech seznamů, co jsem načetla, bych měla radši rodit doma, takhle potahnu domov do porodnice
![]()
já budu balit jednu pro mě - větší a jednu malou pro prcka.
Holky moc díky za palečky, za chvilku je tu Péta a jedeme..je tam od 13h tak at tam jsme nmezi prvníma a brzy doma ![]()
Adus - tašku taky mám jednu myslím že stačí a kdyby něco Péta věci donese, ale stejně jsem ji mělai před tím furt u sebe, takže žádný problém..a pak stejně nic potřebovat nebudeš
Káji a hlavně Katko , držím palce, ať je u doktorů všechno v pořádku.
Barčí hodně štěstí u zk. určitě to zvládneš dobře.
Tašku do porodnice mám taky jen jednu, ale je celkem festově narvaná a to jsem tam dávala fakt jen ty věci, co doporučujou.
Manžel doma po porodu - můj teda asi nebude moc zůstat doma, ale slibuje, že bude jezdit, co nejdřív. No aspoň že mi slíbila mamča, že až se beruška narodí, vezme si pár dní dovču. Tak jsem moc ráda. už se vidím, jak budu ze všeho vykulená
a šťastná za jakoukoli pomoc.
Pro prcka donese taťka, až půjdeme domů a to zvládne zabalit sám a i kdyby mi něco chybělo, tak to dokoupí a donese…
Ještě jsem se chtěla holky zeptat, děláte nějaké speciální cviky před porodem nebo jste tak líné a utahané jako já a žádné speciální cvičení se nekoná?
Já jsem teda ráda, že nějak obstarám domácnost a snažím se jít každý den aspoň na chvíli projít. Jinak nic ![]()
Jo tak máma si taky vezme dovolenou, ale má to k nám strašně daleko. Asi 5 zastávek hromadnou:D Navíc když mi tuhleva říkala, že nemusím pokaždý dávat miminko k prsu, že mu postačí čaj, že přece nebudupořád kojit, tak mi naskočila husí kůže. Nějak mi kombinace novorozeně a čaj prostě nejde dohromady. Takže ono je možná lepší, když dojede tak 2× do týdne.
lleennttiillkkaa píše:
Katko mám no a už se asi neotočí, má málo místa, ale doktor na kontrole říkal, že císař nemusí být nutný. Ale co jsem četla na netu, tak při KP se u prvorodiček nenechává rodit přirozenou cestou, protože porodní cesty nejsou prošlý. No uvidím, času je ještě dost a slz už jsem pro to vyplakala víc než dost. Halvně aby miminek byl zdravý.
třeba se otočí
… nám se holčička otočila pravděpodobně o víkendu, v pátek byla ještě hlavičkou nahoře a dneska už je dole… a to měla jako překážku nízko placentu
…
sice ještě nesestoupila níž, ale to snad ještě udělá
Leontýnko já jsem líná a necvičím i když jsem si říkala, že bych asi měla…
ale teď jsem ráda, že mi tvrdne břicho jen občas a nechci si vyvolat porod…
Jo, tak to já na tečení krve jsem zvyklá… ale teď x let to bylo v poho… v dětství jsem měla problémy se srážlivostí krve, měla jsem málo krevních destiček, tak se ve čtvrtek radši zeptám, zda to mám v poho… měla jsem totiž podezření na leukémii, což se naštěstí nepotvrdilo… tenkrát mi brali vzorek kostní dřeně a ležela jsem dlouho v nemocnici… ale od té doby bylo vše ok.
Super, jsem ráda, že balíte jen jednu tašku, já právě jsem taky pro jednu, ale někde holky rozebírali, že si balí jednu menší na porod a pak velkou na pokoj… tak jsem nevěděla. Taky to radši zabalím do jedné a je to… jdu si ještě hodit košile do pračky a pak asi zabalím:)ale to bude mega taška
a pak připravím do příruční tašky věci pro přítele, kdyby náhodou mě to chytlo, když zrovna bude v práci, tak aby mohl jet rovnou z práce za náma, tak aby se měl do čeho převlíknout…
Holky, jdu uklízet a poraďte, co mám uvařit k véče…
Enyo já v to otočení stále doufám, dočetla jsem se, že mám 2× denně lehat zadečkem zhruba 30cm výš než hlavou, po dobu alespoň deseti minut, tak to zkouším. Teda je to vždycky docela vtipný se na ty polštáře nastrčit, ale třeba to miminku pomůže, taky masíruju po směru, kterým by se mohlo mimi teoreticky otočit.
Adus my budeme mít asi karbenátky s brkaší. O víkendu jsem dělala pomazánku z moravanky a madarskou masovou směs, zakoupenou v kauflandu a obohacenou o papriky a rajčaty s hranolkama z trouby.
hsona soničko moc gratuluji, a držím všechny palce ať je vše v pořádku, to je krásná zpráva ![]()
Ilentilllko my jsme také pořád ještě koncem pánevním, taky jsem četla že u prvorodiček se rodí císařem, ale já si to tak neberu. Navíc opravdu se mimisek ještě může otočit to klidně stihne na poslední chvíli. Tak uvidíme. Navíc lepší plánovaný císař, než císař na poslední chvíli… ale třeba nás miminkové ještě překvapí
cvičení mám taky, jak píšeš zadečkem nahoru ale pak by se měl zase dělat most,, a to prostě nejde, i s mým mini bříškem bych se asi přetrhla vejpůl, a dost to bolí,, tak jenom špulím zadek ![]()