Poradna duly
Jana Čurdová
Kočky , jak vás tak pročítám, vy jste tak šikovné!
Všechny perete, vaříte, cvičíte, děláte milion aktivit, zatímco já jen ležím. Včera jsem byla celkem v pohybu (vaření, pečení, grilování), tak dneska pěkně odpočívám, aby bříško nezlobilo. Snažím se být v klidu před tím zítřejším testem na cukr, snad to bude v poho:roll:
Matrika Děcka, musím taky na matriku, když jsem vdaná
? No u nás se pořád vede boj o jméno pro cérečku. Mirda nechce Lauru:( Ale mně se líbí, že se jí může hezky říkat Lorinko, nebo jednoduše Lola. Nebo je to, holky, fakt blbý nápad? A v příjmení máme „r“ i „ř“, tak to i hezky k sobě pasuje. Já nevím ![]()
Klystýr já četla, že je sice yal šetrnější, ale já hlasuju pro klystýr, protože radši se pořádně pročistit, než se pak na porodním sále posr…
Klystýr mám za sebou už mockrát, vždy před nějakou operací, a možná to zní divně, ale pak se cítím vždycky líp
Jak už tu někdo psal, konečně se pořádně vykakám
![]()
Dula včera jsme se o této možnosti bavili s Mirdou, vypadal celkem nadšeně, tak ještě uvidíme. On už zkušenosti celkem má, když jsem tenkrát dvakrát rodila v tom 20tt, tak byl jednou se mnou, podruhé to nestihl. Ví, že jeho přítomnost je moc důležitá ![]()
Kaji gratuluju k úspěšné kontrolce ![]()
Blacky, musím ti říct, mně se ta tvá slovenština tak moc líbí:) Ráda čtu věty od tebe. Jo a ty bydlíš v HK? Já tam studovala😉
Jo a udělala jsem si radost a objednala ještě nějaké pidi věcičky z MMB
Za pár kaček spousta parády
aby byla veveruška za frajerku ![]()
epidural - doufám že si to odkňourám bez něj,, nejsem moc příznivec těchto zásahů.. a hlavně si pořád říkám ( i když jsem strašný srab) že bolest je u porodu dobrá, že jí člověk musí přijmout a spolupracovat s ní,, i když kdo ví třeba budu ještě škemrat aby mi ho dali
jinak kočky já začnu tento týden pít ten maliníkový čaj,, ![]()
Tak první monitor za sebou.Křivka v pořádku.Hrdlo z 3/4 vč.tak to nevím co znamená a prostupnost na špičku prstu.
Soni blahopřeju a držte se teď už to bude jen to nej.
Klystýr-jsem určitě pro měla jsem ho i u prvního a to jsem byla vy… z podoby z domu ale prohřeje a urychlý hodně aspoň teda u mě.
Taška stačí jedna u nás na porodním sále jsme měli jen ručník,mýdlo,pití a mobil.Ostatní věci v tašce zamčené na pokoji nebo v šatně.
Nám v porodce řekli, že to s tím epidurálem není tak jednoduché, když jim řekneme, že ho chceme, tak se nejprve dělají odběry krve a na výsledky se čeká cca hodinu, takže když ho chceme, musí se to říct hooodně dopředu, nejlépe hned na příjmu - pokud už nejedeme na poslední chvíli ![]()
O tom vyprázdnění po klystýru jsem právě četla i názory maminek takové, že když se dá pozdě, tak je na tom sále „ohodíte“ stejně a po klystýru ještě k tomu tím řídkým
no tak já asi pojedu s první kontrakcí a budu řvát už ode dveří, že chci klystýr a to co nejrychleji ![]()
Sweety píše:Klystýr já četla, že je sice yal šetrnější, ale já hlasuju pro klystýr, protože radši se pořádně pročistit, než se pak na porodním sále posr…
Klystýr mám za sebou už mockrát, vždy před nějakou operací, a možná to zní divně, ale pak se cítím vždycky líp
Jak už tu někdo psal, konečně se pořádně vykakám
![]()
Mě ho teda u Elišky dát nestihli a vůbec nic se nedělo, ani jsem se nepo, protože jsem byla doma před porodem,
ale je fakt, že když vám ho dají, pěkně se vyčistíte, že se vám pak nebude třeba dva dny vůbec chtít a to je celkem super,
protože to kakání se zašitým spodkem fáákt
za moc nestojí a skoro je to horší než ten porod
.
P.S. nějak nefungujou metříky, tak sem dám přechodně jinej ![]()
duupko, ono si to plánujem a bůhví jak to bude,
já tedy pojedu brzy každopádně.. protože to mám dost daleko takže doufám že na všechno bude čas,,
![]()
čiki mně právě doktor trošku vyděsil tím streptokokem… jsem si plánovala, jak budu co nejdýl doma, no a teď mám strach, že mi doma praskne voda a mimís dostane zánět dýchacích cest
takže asi pojedu co nejdřív, aby mi dali ta antibiotika…
Holky, gratulka k úspěšným ko… jen tak dále, snad se brzo ozve Katka82…
Tak přijela sestřenka, tak jsem koupelnu posunula na dýl a vrhla se na obývák s kuchyní, teda, taková fuška, největší vyčerpávačka je teda pro mne luxování… já jsem holky tak šíleně zplavená, ale šťastná, už mi chybí jen ta koupelna… ještě teda odrovnávací práce je úklid na chodbě, máme kocoura a má tam jak žrádlo, tak záchod a kdybyste viděli, co on dokáže kolem toho nadělat bordelu, tak už to tam má zase vytřené a čisté, no, myslím tak na hoďku…
A stále přemýšlím, co k véče, tak to vidím, že na poslední chvíli poletím do Kolína na nákup ![]()
Ale teď jdu hodit spršku a vzít si čisté věci, jak jsem splavená… břicho tvrdé, ale nebolí a mrně se šíleně mele ![]()
Sweety, ty na matriku nemusíš, tam musíme jen my, svobodné maminky ![]()
S tím epiduralem… já doufám, že to bez něj zvládnu, furt si říkám, že když jsem byla na operaci s kolenem, tak pak mě tam všichni obdivovali, že nechci nic na bolest atd… a chlapi si říkali o ty šílené drijáky každou chvilku… tak snad to nějak zvládnem… ale ono to přeci nějak dopadne ![]()
Ale už se nemůůůůůůůůžu dočkat, až budem s bobískem všichni doma!!!! trošku závidím obrázkovi, že už má broučka venku!!! Hlavně, aby Vojtík pěkně rostl, byl zdravoučkej a maminka se dostala z těch horeček a ze všech těch problému!!!!!!!!!
Ahojte kecalky!!
V první řadě OBRAZKU - HODNĚ ZDRAVÍČKA TOBĚ I VOJTÍŠKOVI A TAKY AT RYCHLE ROSTETE A MÁLO ZLOBÍTE
v druhé ředě SONIČKO TOBĚ VELKÁ GRATULACE KE //
Celej týden jsem se neozívala,byly jsme s Tomem v tom Motoli a musím říct že mudři super.Sice to bylo hodně náročný ale ted jsme doma,tomča dostal léčbu a zatím na operci nemusí,a kdyby k tomu došlo tak jedině tam a pak by měl celej život klid.
Já ted dospávám co můžu už 3 dny jen ležím v posteli,děůá se mi zle od žaludku a jsem jak mátoha.v po jdu na ko.tak jsem zvědavá jak jsme na tom dole.
Epidurál- já bych si ho nedala neměla jsme ho ani u Toma a zvládla jsem to.
Jméno- tak my pořád nemáme ale jedna mudra nám řekla at si napíšem na lístky a dáme do klobouku a losujem a asi to tak i dopadne.prostě nemáme jméno které by nám zustalo u srdíčka
klystýr- já ho měla a aspon jsem se neposr…na sále
Wape- příští týdne by jsme mohly na to kavčo.Co ty na to.pošlu ti na SZ moje tel.číslo.
Jinak se držte a dočítat asi nebudu za týden to je těch stran hafol.
Sweety - no je..to je skor už taká českoslovenčina…niekedy zabudnem slovenské niekedy české slovo..niekedy spravím nejaku kombináciu oboch:)) mne sa práve páči to tvoje nárečie… sem tam tu hodíš slovíčko..ktorému moc nerozumiem a bežím za manželom nech mi to preloží:)))
no bývali sme dva roky priamo v Hradci na Slezkom predmestí ako je Interspar..ak si pamatáš..teraz nedaleho Hradca na vesničke…
jaaj ..holky taky dotaz…myslím že ste tu niekto spomínal práve to vykakanie..od kedy berem to železo..proste to nejde..spomínali ste glycerínové čípky??? to je na predpis alebo sa to dá kupit v lekárni?
ja budem vdačná teda za každé s prepáčením hovienko:))))
Blacky glycerinové čípky jsou bez předpisu a bez nich si to už nedokážu představit
![]()
blackyx já co beru železo mám to naopak, jinak předtím zabírala třeba šťáva ze švestkového komptou, ale i ráno vlažná voda,, a hodně vlákniny
sweety já to mám docela štreku,, jedu od Kladna přes celou Prahu do FTN takže hodinu nejméně,, nedej bože když budou kolony.. ale doufám že přes prázdniny bude Praha lépe průjezdná…
Pisoja-tak super, že jste doma!!! Jak jste to všechno zvládli? Jaká byla cesta? A stihli jste ZOO? Snad bude Tomik v pořádku a kdyby musel na operaci, tak je super, že bude v Motole u skvělých lékařů a každopádně mu to pomůže…
Sweety-do porodky? No, ani se neptej…
jsem kousek od Kolína a do porodky chci do Prahy do Podolí, což je nějakých 60 km, možná 50km, ale cesta Prahou… no, uvidíme ![]()
Sweety já to mám autem cca 10 minut v noci i 5 když není provoz. Ale jsem připravená si zavolat sanitku, kdyby praskla voda a přítel byl někde daleko a nemohl mně odvézt.
Blacky já sice zácpu nemám i když zobu železo, ale občas si říkám, že prožívám na tom záchodě menší porod
takže mně ty čípky zajímají taky
A jak asi dopadla Barčí u zkoušky? Psala, že to má do 14 hodin