Poradna duly
Jana Čurdová
jojo, dnešek byl z těch příjemnějších.
Poraďte mi holky, chyběj mi 2 jízdy autoškoly, hodina první pomoci a samozřejmě zkoušky. Mám to dodělat co nejrychleji a riskovat kvůli stresu nebo to odložit po tom 12.tt? Dneska jsem byla na teorii a jen za tu jednu jízdu do Prahy mi zesílilo špinění
Nativo, i tobě velká gratulace!!
Mám z vás holky radost!
Konečně se to tady obrátilo k lepšímu, že? Nativo a Hannyck, můžu se zeptat, kdy jste měli poslední ms a kdy ovulku (pokud ji víte)? Myslíte, že když jsem měla poslední ms 7. 10., ale ovulaci až 31. 10., že už bude v úterý vidět
?
macicku, myslíš příští úterý? To určitě bude vidět. Mimčo je vidět už v 5. týdnu, ale smysluplné je jít k dr až déle, ať je vidět víc než bublinka. Já měla poslední ms 18.10 a ovu asi tak 1.11. dr říkal, že bych mohla jít na kontrolu klidně už tenhle čtvrtek, ale že jestli mi nic není, je lepší týden počkat, tak jdu až 3.12… nemůžu to samozřejmě vydržet
Vítám nové těhu.. přeju všem, aby bříška rostla a v červenci vykoukl prcek.. ![]()
Macicku,
já měla poslední MS 29.9 a ovu 10.10.
je vidět od 5-6 tt, takže si myslím, že by to vidět už být mělo. Já byla šťastná jak blecha, když jsem ho viděla. Teď už se jenom těším a doufám, že všechny KO a UTZ budou v pořádku.
Cvalenko,
pokud tě zkoušky tak moc stresují, tak si počkej po 12tt - teď má miminko přednost.
Držím všem moc palečky a velká gratulace Nativě!
koukám, že jsme měly poslední MS podobně, já 28.9., ale termín ovu neznám. při kontrole před 14 dny vypadalo mimí o tři dny větší a srdíčko už taky bylo vidět, ale uvidím, co řekne doktor zase za týden. minule mě pro štěstí poplival, aby to prý tentokrát dobře dopadlo. a dodal, že to nedokážou nijak ovlivnit. prý jen baštit kyselinu listovou a doufat
byl moc milej.
Holky, kolik té listovky baštíte? Já mám napsanou jednu tabletku ráno. Není to málo už při těhu? Napsal mi to když jsme se snažili a zatim to nezměnil
http://www.zentiva.sk/…_SK_gr_m.jpg
Cvalenko, taky beru jednu ráno. píšou tam v těhu a při kojení jednu až dvě. ale když mi ji před časem manžel kupoval, řekla mu lékárnice, že v těhu jedna denně stačí ![]()
ahoj holky,
ja mela posledni MS 16.10. a take mi termin vychazi na cervenec, tak se k vam pridam, jestli muzu
na 1.utz jdu az pristi tyden, tak tomu jeste nemuzu uverit uplne, asi ten pocit asi znate..prosim myslite, ze v 6tt+4 uz by mohlo byt slyset srdicko?
Drzim nam vsem palce!, at se mimcum dari a od doktoru poslouchame jen same dobre zpravy ![]()
Já mám taky jednu tabletku ráno. Prý to bohatě stačí. Říkal, že není ani potřeba brát žádné další vitamíny. Přidáme je až po prvním trimestru.
Petronila, Nativa - ju ju, v úterý 1. 12. Když to vezmu od poslední ms, budu v den kontroly v 8tt, ale jak mám dlouhý cyklus, tak podle ovu jen 4+3tt. Tak nevím. Snad se tam neženu moc brzy, ale kdo to má vydržet!?
Moc ti závidím, Nativo, že už můžeš být v klidu, ale my se s Petronilou budeme příští týden už snad taky radovat… ![]()
Cvalenka - já samostatnou listovku neberu vůbec, takže nevím. Asi bych to brala jako dosud a při přístí ko bych se na to optala. Já užívám jen Calibrum Babyplan na plánování těhu a první trimestr. Listovka je tam samozřejmě obsažená, ale myslíte, že bych si ji měla ještě přikoupit samostatně?
dneska se už prý nedoporučují brát takové ty těhotenské multivitaminy
Nicky33 - ahojky, vítáme tě!
Super, že se rozrůstáme. Já řeším stejný problém se srdíčkem - viz příspěvky výše. Kdybych měla normální cyklus a ovu neměla tak pozdě, určitě by vidět bylo, ale s mojí pozdější ovu nevím, nevím…
U tebe by už být vidět mělo, jestli máš cyklus normální délky. Kdy přesně jdeš na ko?
Cvalenka - tím přestě myslíš co? Babyplan, Mamavit, Maternu, atd.?
jo asi tyhle, akorát že tomu fakt nerozumím ![]()
už několikrát jsem od někoho slyšela, že se vypozorovalo, že jsou po těch vitaminech děti moc velký a proto se od toho ustupuje a preferuje se přirozený zdroj vitaminů