červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17124
19.1.10 09:08

Natally:já jsem ted 15+6 a proto si nejsem jistá,jestli to jsou fakt pohyby.Čekala jsem je tak nejdřív v 16 týdnu.Ale možné to je.Zatím je ale uvádět nebudu a nebo se zeptám doktora ,jestli je to vůbec možné.Třetí dítě a stejně si nejsem jistá :lol: Tedy já sama za sebe jsem,ale přijde mi to brzy :nevim: :lol:
Jinak to s tou gyndou je síla!!! :cert: Já myslela,že si můžeš doktora vybírat a to i během těhotenství!!!Tohle mě překvapilo.

http://www.tehotenstvi.academy.sk/index.php jo a tohle jsou fakt super stránky!!Ale už jsem je sem myslím dávala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
19.1.10 09:14

ddina,
ráda bych ti řekla že ty už jsi v 16 tt dávno,takže buď v klídku.Já mám pohyby od soboty a to jsem byla konec 15tt,taky se mi to zdá brzo,ale proč ne u prvního těhu jsem měla pohyby už v 17tt.
Stejnak je to legrace jak mi druhorodičky a vícerodičky,si stále nejsme jisté co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
19.1.10 09:22

Lukinko a Ddino, taky mám pocit, že už mě druhý týden v bříšku pošimrává, ale hlavně v noci, když je klid, jinak to necítím… manžel tvrdí, že jsou to prdíky :-D
Marfuško, snad ti dobře dopadne moč. mně vyšla naštěstí dobře, nic tam nemám, ale i tak mi dr radila hodně pít a proplachovat… ale to teď asi platí pro nás pro všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5131
19.1.10 09:26

Lukinko máš pravdu, na to, že mám už 2 porody za sebou, tak tohle těhotenství je pro mě úplně dá se říct „nové“, na všechny ty testy čučím jak spadlá z višně. Včera jsem taky měla pocit, jako by mě něco koplo, ale bylo to jen jednou, tak počkám, až budou pohyby častější.

Ddinno tvé obavy o zdravé mimi plně chápu, já už taky nejsem nejmladší,v době porodu mi bude 37. S doktorkou jsem se dohodla už teď na plodovce, budu mít větší klid. Ŕíkala, že než abych se pak zbytečně stresovala kvůli výsledkům z krve, protože někdy bývají falešně pozitivní,tak půjdu rovnou na plodovku. Vím, že by většina maminek tu na plodovku nešla, já pokud bych byla o 10 let mladší bych nešla určitě, ale něco mi říká, jdi, budeš mít jistotu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
19.1.10 09:29

lukinka:no s tou jistotou je to fakt síla :lol: Sranda byla ,že když jsem šla po druhé rodit,měla jsem dvě noci předem poslíčky.Třetí den to začalo už odpoledne a já si zas říkala,že nebudu plašit,jsem přeci ostřílená matka :lol: No a když se nakonec rozjeli bolesti kolem půl dvanácté v noci v pravidelných intervalech po 4 minutách,usoudila jsem,že tedy rodím.Odjeli jsem do porodnice a cestou ,která trvala 20minut,mě úplně přešli.Zvonila jsem na příjem hodně otrávená,že se ztrapním,že jako druhorodička nerozeznám poslíčky od porodních bolestí.Stejně mě ale přijali ,jelikož jsem byla v termínu a k mé úlevě zjistili,že porod opravdu začal a otvírám se.Když jsem se podivila,jak to že ted žádné bolesti nemám a že v chytré knize a všude se uvádí,že se porod pozná,právě tím,že nepolevují ale stupnují.Lékař se zasmál,že ne vždy jde vše podle příruček.A že mi s tím pomůže,Píchl mi vodu a prakticky ihned se bolesti rozjeli po minutě…uf uf.A opět přestali při samotném porodu,tak mi napíchli oxitocin a v 1.45h byla Natálka na světě.Na chlup ve stejný čas jako starší dcera.Doktor se ještě při příjmu ptal ,v kolik se narodila první dcera.A že to třeba stihnu.Zdálo se mi to nemožné,když jsem v tu chvíli byla naprosto bez bolestí,ale povedlo se :palec: :lol:
Každopádně opravdu je jedno jestli první nebo třetí těhu ,stejně jsme všechny občas na vážkách co se vlastně děje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
19.1.10 09:34

Petulinda:no já na ni šla i když mi bylo v tu chvíli necelých 25 let.Jelikož prostě vyšel špatně krevní test a na genetice mi to bylo doporučeno.Než zbytek těhu přemýšlet co by kdyby.......bylo tohle menší zlo.A po třech týdnech super pocit ,že je mimčo ok!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
19.1.10 09:38

marye:jj pošimrává přesně tak :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
19.1.10 09:39

marye,
hihi prdíky.Tak to snad člověk pozná kdy ti škvrká břuško po fazulách nebo se tam mimi hýbe.Já mám třeba teď pohyby úplně jiné,žádné šimrání,ale normálně se mi stáhne děloha a mimi se tam točí.Stejnak věřím tomu,že opět v době porodu budu v porodnici jako blbka.No ale s malou jsem rodila 3 dny a bolesti měla hned od začátku co 3 minuty,ale bohužel jsem se neotevírala a nepomohlo nic ani píchnutí plodovky,ani klystýr,sprcha,míč,prostě nic po třech dnech závěr: otevřená na 3 cm a malé spadlo srdíčko na 60 tepů a já nemohla už udýchat ani jednu kontrakci tak jsme skončili na císaři.
Proto se budu snažit tentokráte opět o císaře,protože mi bylo řečeno,že by ten druhý porod byl pravděpodobně stejně dlouhý jako u prvorodičky vzhledem k mým problémům.Ale na druhou stranu bych si ráda vyzkoušela normální porod.Uvidím.Každopádně se na toho mrňouska už tááááák těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
19.1.10 09:42

Petulindo,
já taky hledím jak spadlá z višně kolik se toho změnilo za 4 roky,NT screening a další a další,sestřička v porodaně se mnou mluvila jako s prvorodičkou,docela jsme se pak nasmály,že vlastně to má naučené pro všechny mamky stejně,ale že já vlastně nepotřebuju nic vysvětlovat a jak na mě hrkla s tím NT tak jsem byla totálně mimo. :nevim:
Takže obavy holek prvorodiček jsou myslím stejné jako ty naše,všechny v tom plaveme jak rybky v moři. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
19.1.10 09:46

ddina, člověk se až stydí říct na příjmu,že asi rodí co?Mě třeba přijala sestra jako poslední pacošku před stop stavem,ráno mě pustili,že mám dojet v pondělí na vyvolávačku,že se nic neděje,já přijela odpoledne znova,podotýkám to už byla sobota a večer tradá domů,kontrakce se zastavily,už si ze mě dělal primář srandu jestli nemá jet raději se mnou domů a tam to odrodit,že mají na mě asi špatný vliv a v neděli ráno jsem už šplhala po zdech bolestmi a říkala jim,že ani náhodou už nejdu domů a malá se narodila až v 5 odpoledne.A to navíc primář byl můj gyndař a když mě viděl v tu sobotu ráno tak se mě ptal co tam dělám,že myslel,že v termínu absolutně nemůžu rodit,že se i vsadil s kolegou,když jsem tam chodila na průtoky pupečníkem poslední 4 týdny.Haha jak se spletl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
19.1.10 09:51

lukinka: :-D jj je to síla,že ani při dalším děcku si nejsme jisté,jestli fakt rodíme!!! :-D Vždyt kdybych tenkrát zůstala doma s tím,že to jsou prostě poslíčky a bolesti by mě průběžně přecházely.Tak bych nakonec porodila snad doma,pokud bych se držela knížek a věřila,že při porodu bolesti přejít nemůžou :lol: Ale na tom příjmu mi fakt bylo trapné říct větu,že asi rodím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
19.1.10 09:52

Ahojík všem :mavam:
Tak mám za sebou úspěšnou kontrolu a vše je v pořádku, mimi nám pěkně rostě, už máme od hlavičky k zadečku 10 cm takže podle paní doktorky dohromady i s nožičkama asi 15 cm 8-o To mi přišlo docela dost :lol: Nejdřív se mu moc nechtělo hýbat, ale jak jsme začali jišťovat, jestli je to kluk nebo holka, tak sebou začal pěkně mrskat, prevít mrňavej :-) ale vyzráli jsme na něj :pankac: Holky, vypadá to na tu mojí vysněnou holčičku!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dance:
Jinak dokonce týdne mám jít na další krev na genetiku na screening, tentokrát už bez UTZ, prý je to kontrolní test v druhém trimestru.
A souhlasím s Petulindou, přestože je to druhé těhu, po deseti letech je to jak poprvé, úplně jiné testy, vyšetření, jsem jak Alenka v říši divů :think:
Gratulace všem ke zkouškám :potlesk:
A přikládám fotečku z UTZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
19.1.10 10:00

smeyo,
gratuluju,já doufám že to 3.února taky vytřískám z doktora,ale on to nechce říkat i když to ví,lump jeden.Jéé závidím že už to víš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
19.1.10 10:00

smeya:moc gratuluju k ultrazvuku a holčičce :pankac: držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
19.1.10 10:04

No jen aby nám tam zas nevyrostl pindík :lol: V pondělí jdu na ten 3D, tak tam to snad potvrdí a pak by bylo, aby podle dvou různých doktorů to ta holka nebyla! :think: No jo, ale co když tam řeknou kluk? Tak budem zase v pr… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí