Poradna duly
Jana Čurdová
Marfuška píše:
Ivčo, já o tom testu na cukr nic nevím
Jen, když jsem byla na krvi, tak sestřičky přednostně braly těhule na glykemickou chřipku, ale to je už asi pokračování.
Ten test se dělá ve 24.-28.tt a je to glykemická křivka. To přijdeš a vypiješ nalačno roztok glukosy - cukru (je to strašně hnusné a já se z toho málem pozvracela) a vemou ti krev z prstu a opakuje se to 2× po hodině.
Ivčo, ta má tchýně jistě řekne, že to tušila, děsně si hraje na Sibilu. První měsíce po svatbě mi furt naznačovala, jestli nejsem těhotná, tak mi z toho bylo smutno, protože se nám naopak nedařilo a já moc chtěla.
Marfuško
tak to je super, že doktorka dodržela to lékařské tajemství
… ale zase se mamka zachovala bezvadně, že to z tebe nechtěla vytáhnout…jen by asi určitě měla větší radost, kdyby se to dozvěděla od tebe a ještě k tomu pod stromečkem ![]()
My máme teď před Vánocema tolik setkání se známýma a kamarádama, že se všemožně vymlouvám na učení na zkoušky a tak všelijak, tak doufám, že už to do Vánoc přežije..taky bych totiž byla ráda, aby to naši věděli jako první ikdyž to bude naše druhé ![]()
A navíc, máme takovou partu známých, že jeden si 20.11.2009 ve 12:00 prdne a zbytek to ví 20.11.2009 v 11:59
takže obezřetnost je na místě ![]()
tak mám bordel v tom kdo se tu na to ptal, ale k tomu femibionu: Mě ho jednoznačně také všichni doporučili, gynekoložka, genetička i primář v nemocnici co mi dělal revizi(na calibrum baby plan my vysloveně řekl, ať se vyprdnu). Není to zrovna cenově za hubičku, ale něco na tom bude. Co jsem tedy pochopila já: cituji z krabičky:
Kyselina listová je důležitou látkou, která snižuje riziko spontánních potratů v počátku těhotenství a přispívá ke správnému vývoji plodu v nejranějším stádiu gravidity. Tyto příznivé účinky však mají šanci se projevit až po přeměně kyseliny listové na látky nazvané foláty, organismus až poloviny žen však tento proces neovládá. Proto Femibion 800 obsahuje Metafolin®, folát dostupný pro všechny budoucí maminky.
kyselina listová se v těle přeměňuje na důležité látky (foláty), avšak organismus téměř 50 % žen z genetických příčin nedokáže přeměnit dostatek kyseliny listové na tyto látky? Ty jsou nezbytné pro prevenci:
Jde prostě o to, že jedině femibion obsahuje kromě čisté kyseliny listové i navíc odpovídající množství biologicky aktivního folátu, kt. tělo umí okamžitě narozdíl od čisté kyseliny listové využít.
Ale holky, to jen na vysvětlenou, ani náhodou mu tu nechci dělat reklamu a shazovat ostatní vitamíny. Jen já vzhledem k tomu, že jsem po jednom spont. potratu, jsem prosně poslechla genetičku a nechala si vnutit právě femibion. Jinak jak se tu bavíte o různých vyšetřeních, jak nabírají krev při první poradně - tu já mám 29.12. tak mě mamka aktivně nabrala krev snad na všechno možný i nemožný, takže tam půjdu malinko zbytečně, tedy co se té krve týče ![]()
Tady je ten přehled co mám od dr.
Zvětší se vám kyž na něj kliknete a třeba to někomu pomůže, že bude vědět co kdy ho čeká ![]()
Příspěvek upraven 17.12.09 v 18:21
No já se taky dost maskuju, teď jsme byly u kamarádky juknout na nový domeček a ona nám hned nalila víno, tak jsem měla štěstí, že všechny ostatní koukaly do skleničky a tudíž si nevšimly, že já při přípitku nesmočila ani rty. No a na Vánoční večírek jsem radši ani nešla, bohužel jsem typ, kterému lidi rádi kupují alkohol, protože si myslí, že se jinak nebudu bavit.
A ten test na cukrovku se dělá každému?U prvního těhu mi nic nedělali,ale to mi bylo 24 let.
lukinka píše:
A ten test na cukrovku se dělá každému?U prvního těhu mi nic nedělali,ale to mi bylo 24 let.
Lukinko jak jsem už jsem před chvílí psala. Nevím. Byla jsem na něm i u prvního těhotenství, ale myslím si, že záleží na doktorovi jestli tě na něj pošle a nebo ne.
Luki
já bych řekla, že teda to dělají ti doktoři buď jak se jim chce nebo já fakt nevím…mně taky poprvé nic nedělali, ale švagrovka jen o pár roků starší v jiném městě na tom byla…tak spíš než na věku záleží na dr…
Mě to taky doktor nedělal na tu cukrovku ale je pravda že co doktor to jinej postup ![]()
Ahoj Holky vy jste toho dnes napsali ani to vse nezvladnu precist Nattaly jsem okousek za tebou doufam zese mi uz nevolnosti nevrati u prvniho tehotestvi jsem zvracela hodne a dokonce i u poodu jsem zvracela bylo jedno jestli je den nebo noc poste porad vadilo mi vsechno co smrdelo smazene vubec jedine comi moc chutnalo byla pizza tomatova omacka sunka syr a zampiony to jsem se mohla ujist ted mi zatim chutna vse nakazdem rohu kdyz nekam jdu si kupuju hamburger jedine zceho mije spatne tak toje voda ze stavou napijuse a hned letim.Na testu na cukrovku jsem byla u maleho byla to teda sila dali nam cerny caj s kilem cukru
vydrzela jsem 5minut pak jsem to vhodila do zachoda sestricka mi vynadala a bylo tenkrat mi bylo 18let.napsala jsem vam roman nove tehulky vitam ![]()
Příspěvek upraven 01.01.10 v 16:13
Ellanis,no právě ostatním taky dělají ty těhu testy na cukrovku.Když jsem se pak na to doktora ptala,tak mi řekl,že jsem ještě mladá,ale co bych byla pro něj dneska ve 28 letech?Mladá nebo už starší?každopádně po tom testu nijak výrazně netoužím,takže když mi doktor nic neřekne ptát se ho samozřejmě aktivně nemíním.
Lukinka
myslím, že ve 28 jako druhorodička si hodně mladá kost
, já mám 26 a taky se po tom pídit nebudu, spíš pokud se dr zmíní, tak se budu pídit po tom, jak se tomu vyhnout…nemám a ani jsem neměla absolutně žádné zdravotní problémy, poprvé v nemocnici jako novorozenec, podruhé jako rodička, tak doufám, že to nebude nutné…v prvním těhu jsem cukrovku neměla (to by asi nějak zjistili aj bez těch testů,ne??) tak ju neplánuju ani teď ![]()
Navíc jsem se při odběrech krve málem složila, krev mi nevadí, ale tlak mám na hranici života a smrti (teda jako na spodní hranici
) a už jenom představa ranního hladu a pití nějakého humusu a ještě k tomu odběr krve (ikdyž jenom z prstu) mně fakt láme kolena ![]()
Elanis
děkuju za povzbuzení,že jsem ještě mladá kost,někdy si totiž připadám jak jdu z práce jak nějaká stařena
To já si připadám jako stařena teď a to mi je teprv 24 ![]()
Ten odběr krve z prstu byl dobrý. Oni jen píchnou polštářek prstu a pak to takovou tenounkou trubičkou naberou a přendají do zkumavky. Sestra vždy u toho říkala, že si jde zahrát na upíra. Jenže u mě moc úspěch neměla. Nějak jí ta krev z prstu nechtěla téct a tak jsem měla rozpíchaný všechny prsty a sestra byla zoufalá
Ale nakonec jsme to zvládli.