červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5957
17.12.09 16:56

jo a taky stale dzusuju, dnes piji jahodovy, ooo, to je dobrutka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
17.12.09 16:59

Kvítko já už se taky na bramborový salát moc těším. Budu ho dělat s majolkou. U nás by nebyl štědrý den bez salátu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 16:59

Další

Ahoj holky,
tuhle diskuzi sleduju už od úplného začátku, ale bála jsem se sem napsat, tak to dělám dnes, kdy jsem 11+6, tudíž zítra začínáme 13. týden. V úterý nám už dělali projasnění šíje, tak by to mělo být v pořádku. Termín porodu mám 2.7.2010. Je to mé první těhotenství a docela dlouho jsme na ně čekali, pak najednou nečekaně přišlo a to jsem si test udělala jen preventivně kvůli práškům, které mi dávali na prolaktin a ejhle :palec: . Co se týče vitamínů, tak užívám Femibion, doporučila mi ho doktorka a četla jsem na něj samé pozitivní ohlasy, je sice poměrně drahý, ale jak se říká, na těhotných se vydělává snadno.
Chodím do práce, i když mi už doktorka nabídla neschopenku, ale ráda bych to tam dotáhla až do konce, jsem kancelářská krysa, takže by to neměl být takový problém. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
17.12.09 17:05

Marfuško vítej mezi námi,každá jsme měly obavy se přihlásit do diskuse.Tak se opět rozrosteme o další maminku čekatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
17.12.09 17:06

Jůů, Marfuško, koukám, že jsme skoro stejně, podle UTZ jsem 11+5tt :-) jo a vítám tě tu, snad už se není čeho bát… :-) mám kontrolu až na Tři krále, což je za dlouho, tak budu do té doby napnutá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
17.12.09 17:08

Holky

jak se teda počítají ty týdny,když jsem třeba 10+3 tak jsem 10.týden nebo 11?Ptám se proto,že každý říká něco jiného.U prvního těhu jsem to nějak neřešila,ale celkem mě to zajímá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
17.12.09 17:11

Marfusko, vitam te, mas pekny nick :lol: Taky beru Femibion, ale asi tak jen obden, nechci byt previtaminovana.

S pocitanim TT neporadim, sama v tom tapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:12

No já jsem se bála hodně, jsem občas trochu pověrčivá a navíc tu některé z vás psali nehezké vzpomínky, tak to fakt děsilo. Říkala jsem si ale, že nemá smysl nad tím už teď přemýšlet, jeden den jsem se vystresovala tolik, že jsme nakonec s manžílkem jeli na pohotovost, že cítím tlak v podbříšku. Jak jinak mívam tlak krve 140/90, tak mi sestřička naměřila 100/60, pak mi doktorka dělala utz a pořád nic neříkala, tak jsem byla na infarkt, ale nakonec mi ukázala na monitoru plodíka, jak si vesele rozhazuje ručičkama a kope nožičkama a to mi teď ukazovala i má doktorka v úterý na utz, tak jsem se rozhodla nestresovat a jím předepsané magnézko. Další kontrolu(teď už vlastně poradnu) mám až 12.1.2010, tak asi budu hodně nedočkavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:14

lukinko, jsi v 11.týdnu. Doktoři to počítají většinou jako desátý, protože je pro ně asi hlavní to, že je to ukončený týden, ale správně jsi v jedenáctém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
17.12.09 17:15

http://tehotenstvi.academy.sk/
tady si hezky zadáte posl. MS nebo termín porodu a ono Vám to vypočítá. Jinak 10+3 je dle mé gynekoložky 11tt, ale vím že v tom jsou zmatky a někteří lékaři to mají jinak, ale myslím, že i takto je to logické. V podstatě 0+3 je vlastně první týden, který právě probíhá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
17.12.09 17:18

Natally
děkuji za odpověď,protože doktor od doktora se různí v názoru.Taky mi přijde,že mi doktor ještě nebral žádnou krev nic a na první poradnu jdu 6.ledna a to když jsem byla těhu s dcerkou tak mi brali krev snad v 10-11.týdnu.Fakt v tom mám haló :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:18

Kvítko,
tak to já ho beru poctivě každý den, myslím si, že to má smysl. Má to takové složení, aby to ničemu neublížilo, naopak tento prostředek hodně doporučují i genetici. Ale je to jen a jen tvoje věc, já jsem jen děsnej truhlík, co se bojí :lol:

Holky a už vám dělali ty první velké krevní testy? Mě brali před dvěma týdny asi 5 zkumavek krve, plus jsem tam nechala i ranní moč. Byl to test na HIV a tak. Na další jdu příští týden, ale ten by měl snad být už jen na genetiku. Moč budu nosit na každou poradnu na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
17.12.09 17:26

Vítám Marfušku, další těhule, to je super :palec:
S těma rybama…dneska jsem měli na oběd lososa :lol:
Salát bez majonézy u nás taky neklapne a co se týká počítání týdnů, je to jak psala Natally…10+3 je ukončený desátý, ale zároveň probíhající jedenáctý…je to jako ve fotbale, když dají gól 23:29, tak ho dali ve 24.minutě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
17.12.09 17:27

Marfuško taky tě tady vítám. Já jsem teď v 8+3tt a na tu krev jdu zítra ráno. Bude to na to HIV, žloutenku, Syfilis, jaterní testy, Krevní obraz, krevní skupina s RH faktorem, toxoplasmósa atd. Pak se krev bere až v 15tt na biochemický screenin vrozených vývojových vad (ten se může dělat už v 10tt, ale nehradí ho pojišťovna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
17.12.09 17:31

Marfuško a v čem je ten Femibion tak dobrý…nemá to být rýpačka, spíš lustruju, pač jsem ještě žádné vitamíny brát nezačala, ale něco bych si asi koupila…zjišťuju, že to druhé těhu beru tak nějak nepoctivě oproti tomu prvnímu :zed: V této době už jsem lupala jeden vitamín za druhým, měla tak stokrát odroděno podle chytrých knih a přesně věděla, kdy mě jaké vyšetření čeká a k čemu je … ale teď…vymetýno v hlavince :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí