Poradna duly
Jana Čurdová
Taky všem gratuluju k úspěšným kontrolám, mě to čeká v pátek…snad už půjde vidět i druhé
zrovna na mě něco leze a chlap to není, bolí mě v krku , nechci nic do sebe cpát, dám si jen pastilky na bolest v krku a jdu si lehnout…mějte příjemný den ![]()
Nikollen nedávno jsem na MMB vyčetla receptík na přírodní ATB..tak tomu teda aspoň říkají a je tam spousta dobrých reakcí, jak to komu pomohlo…právě to aplikuju na kašlajícího syna a zdá se, že je účinek přinejmenším stejný jako třeba ACC atd… jsou to 2 lžíce kvalitního olivového oleje, 2 rozmačkané stroužky česneku a šťáva z 1 citronu, pro děti vhodné doplnit takovým množstvím medu, aby to bylo spolknutelné
Má se brát 1 lžička 3× denně…
IvcaH já měla první taky na UTZ o více než týden mladší než podle MS a je to holčička. TAkže tomuhle moc nevěřim. Ale bylo by to fajn mít teď kluka, když je zase mladší. No uvidíme.
ono hodně záleží na tom, v které části cyklu je ovu, což je u každého jinak… tvrdí se, že spermie nesoucí mužský chromozom jsou rychlejší, ale nepřežijí tak dlouho jako ty s ženským chromozomem, takže teorie, že před ovu holky, při ní kluci by byla i něčím podložená, ale právě vzhledem k různosti ovu se na to asi spolehnout nedá ![]()
marye píše:
ono hodně záleží na tom, v které části cyklu je ovu, což je u každého jinak… tvrdí se, že spermie nesoucí mužský chromozom jsou rychlejší, ale nepřežijí tak dlouho jako ty s ženským chromozomem, takže teorie, že před ovu holky, při ní kluci by byla i něčím podložená, ale právě vzhledem k různosti ovu se na to asi spolehnout nedá
JJ přesně tohle znám. Já před prvním těhotenství jsem věděla kdy ovuluji. Cítila jsem když se mi vajíčko uvolnilo a sedělo mi to i stýdnama podle utz.
Tabulku jsem zmenšila. Mě se ukazovala normálně, tak jí snad všichni uvidí hezky.
Ivčo dík, nevím, zda to třeba nebylo jen u mě, ale teď ji vidím nádherně. ![]()
já si taky myslím, že vím, kdy jsem ovulku měla. testila jsem totiž 27.11. a měla stíneček, takže to bych hádala tak na 3týdny staré těhu. dřív by se nic neukázalo a tak mi to odpovídá tak s ovu 7.11.
to jsem i špinila, pak jsem ale měla bolení podbřišku kolem 16.11. a za cca 10dní by test asi ještě nic neukázal.
IvcaH,no uvidíme,vím naprosto přesně kdy jsem otěhotněla i na hodinu
,dělala jsem si totiž ovulační testy i měřila bazální teplotu a otěhotněla jsem až týden před MS.Ale dcerka taky neodpovídala UTZ až do porodu taky měla jen 2,60 a 47cm.Ale tak zle jak mi je teď mi u prvního těhu nebylo,no jak se říká každé těhu je jiné ![]()
Ahoj holky,
já jdu na kontrolu zítra v poledne, tak jsem zvědavá co Dr. uvidí. Naposledy jsem byla v 5tt a viděl dutinku s váčkem.
Ahoj holky,
omluva, že sem tak lezu, ale hledám Martinu z Konice - poslala mi v E-kolotoči dáreček a já na ni nemám kontak, abych jí poděkovala, vím jen,že za 6 a půl měsíce má rodit … tak třeba je tu v diskuzi…
pěkný den všem
Petra
Ahojky, tak mam taky po kontrole a teda reknu vam, uz to vypadalo vseljak, az me z toho rozbolela hlava a boli doted ![]()
V noci jsem zas spinila, ale to mi prijde, ze to bylo asi z tech kvasinek, mam ji ted takovou podrazdenou… No ale u doktora na ULT - koukal, koukal a nic nerikal… zase koukal a divne se tvaril a pak zacal, ze nevidi srdicko, a ze je to divny, ze uz by tam melo byt… no strasny, pak porad patral a najednou zacal, ze uz ho vidi, ze byl plod hur natoceny, tak to bylo pry spatne videt, a pak ho i pustil nahlas a
bilo krasne do rytmu, takze se Dr. omlouval za vydeseni, ale nakonec vse v poradku, pak me jeste asi desetkrat uklidnoval, ze je vse urcite OK, ale dovedete si predstavit, jak mi bylo. Pak rikal, ze krev nikde v deloze nevidi, takze to spineni nebylo nic vazneho a dostala jsem boraxove cipky na zavadeni na ty kvasinky, pry jsou slabe a v tehu nevadi. Pak me objednali na konec 12. tydne na ten NT screening. Obrazek mame taky, ale viditelnost je horsi, babicky, ktere s nim budou na Vanoce obdarovane, u nej budou muset pouzit velkou fantazii ![]()
Zjistila jsem, ze ma pojistovna proplaci jen 300Kc na tehotenske vitaminy, tak vyuziji aspon toho. Nekdo jste tu psal o prestupu k jine pojistovne kvuli cerpani lepsich vyhod, ale radeji si zjistete, zda ty vyhody pojistovna neproplaci az po urcite dobe, co jste u ni, treba ta ma to tak ma.
Jajo - diky za radu, nakonec mam ty cipky primo od doktora.
Ellanis - muj manzel se mnou uz byl u obou ULT a zklamany nebyl, naopak byl z toho tlukotu srdicka, ktere nam Dr. poustel nahlas nadseny. Ale jinak mam takovou tehu knizku, kde se pise tyden po tydnu, co se deje s plodem i s matkou a tam vylozene pisi, ze pokud jeste nebyl partner na ULT, at si udela cas a ten 12.tyden tam zajde, ze uz je plod velmi hezky zretelny, vcetne jeho pohybu.
Nikollen - me perfektne na zacinajici nachlazeni zabralo kloktani Vincentky a domaci poctiva cesnecka. Tak se brzo vykuryruj.
Jinak take gratuluji vsem ostatnim k uspesnym kontrolam ![]()
Kvitka
teda řeknu ti,že bych byla vyplašená taky,kurnik,mrňousek si zrovna dáchnul na boku a doktor tě hned vyplašil,on taky nespí pořád v jedné poloze
Tak přeji abys byla v pořádku a netrápily tě neduhy s kvasinkama je to svinstvo,vím to taky z vlastní zkušenosti
Holky jak jste udělaly ty metříky potřebuju podrobný návod,nějak mi to nejde nevím jak to uložit ![]()
Kvítko to by tam se mnou asi rovnu seklo a museli by mě odvézt do blázince. Takhle tě viděsit. Ale hlavní je, že je miminko v pořádku. ![]()
Lukinko když si ten metřík vytvoříš, tak na ten obrázek klikni pravým tlačítkem myši a dej vlastnosti a oteře se ti nové okno a v tom zi kropíruješ url adresu. Pak si tady v nastavní u podpisu dáš vložit obrázek a tam tu url adresu vložíš.
Kvítka … no to je teda dobrý šoking…sakrapráce s doktorama …
Hlavně, že to nakonec dobře dopadlo a teď už to bude určitě jenom lepší ![]()
Luki taky jsem se s tím mordovala…místo toho kódu URL jsem vkládala HTML a to mi nechtělo vzít, ale nakonec se zadařilo ![]()
Tak koukám, že je tu ta diskuze už pěkně rozjetá, červenec bude asi silný měsíc. Je to sice moje druhé těhu. ale mám větší strach než přitom prvním. To první jsem si užívala víc, teď jsem v jednom kole a mám strach z vývojových vad a nějak nemůžu být v klidu. Všem přeji celé pohodové těhu a následně i porod.