Poradna duly
Jana Čurdová
Kvítka píše:
Nattali - gratuluji k uspesne kontrole a obdrzeni prukazky. A fotka je bozi. Taky ted ve CT budem chtit jednu na kontrole vytisknout, abychom meli dat co pod stromecek, ale nevim, zda tam nebude vzhledem k memu tydnu tehot. jen nejaka smouzicka
Neboj vidět miminko už bude hezky. Já byla na prvním utz 2.12. a už tam byla vidět hezká fazolka. A jsi ve stejném týdnu jako já ![]()
K úspěšným kontrolám gratuluji. Nattali rybyčka je moc krásná. Já doufám, že si snad taky brzo domů donesu fotečku.
ahojte holky, tak jsem byla teď u dr. s tou mojí rýmou a kašlem. dal mi stodal a že si mám máčet nohy ve vřelé vodě,hlavně nedýchat vlhkej vzduch. Tak doufam, že do pátku bude vše ok, jdu na ultrazvuk ve 12.tt
tak jak jdu na utz až za týden, tak budu v 8+4tt, takže to už určo bude vidět hodně ![]()
už abych taky měla fotečku, půjde taky pod stromeček
![]()
natalli: gratuluju ke ko, fotce a průkazce, supeeer
loupeznice: tak se pořádně vykurýruj, at jsi brzy fit
já jdu na ko až příští út, taky se to pěkně vleče…
Ahojky,
teda tady se to rozrostlo. To bude miminek. Všem veliká gratulace k úspěšným KO, já jdu zítra tak už se taky moc těšim.
Jinak na manžu jsem taky pěkně protivná, teda někdy a pak mě to mrzí. Ale už je to lepší, zkraje jsem byla protivnější. Holky a mě už je skoro úplně dobře. Jen když dostanu hlad, tak musim rychle něco sníst, ale jinak úplně OK.
Tak s náladama to mám podobně, manžel mě omlouvá tím, že jsem těhotná. I si sama uvědomuju, jak jsem na něj protivná.
A s jídlem mám to samé, jakmile mám prázdný žaludek, začne mi být blbě, tak hned musím něco sníst.
Holky už jste některá přibrala??
já jsem taky protivná, musela jsem dát manžovi něco přečíst o těhu, aby pochopil, že za to fakt nemůžu. ale je to taky tím, že se to ještě nikomu neřeklo. tak se nemůže ani on nikoho zeptat. kámošů co už děti mají atd. ale to pak po Vánocích půjde
konečně!
já jsem zatím stejně tlustá jako před tím ![]()
akorát mě škrtí trochu kalhoty, ale jen když sedím ![]()
s tím jídlem taky, prostě mi nic není, ale jakmile se mi ozve trochu hlad, tak musím něco sníst. to mi radila i dr, že mám zobat.
Ahoj Holky.To mne mrzí ze Cvalenka odesla.Holky chapu vas taky mam strach.Dneska jdu na kontrolu jsem v 8tt myslite ze uz bude videt
?Spatne mije semtam 1dene se
a jemi dobre.Zatim jsem nepribrala.Natalli gratuluji k fotecce je mooc krásná ![]()
čauky, tak mám za sebou úspěšně první návštěvu zubaře v těhotenství, řekla jsem jí, že se mi zvedá žaludek při čištění zubů, tak byla opravdu velmi opatrná. Musela mi odvrtat plombu a vyčistit kanálky, ale zub byl už mrtvý, takže to až tak nebolelo, jsem z toho měla hrozný strach ani spát jsem nemohla,v únoru tam jdu znovu. žaludek mám na vodě pokaždý když mám hlad, hlavně teda večer je mi špatně, to nevím ani co si dát, protože to na co mám chuť nemáme doma
Já jsem přibrala asi kilo, a břicho mám trošku větší, jakoby nafouklý.Jo a prsa se mi už nezvětšujou (jsem na to tak spoléhala
)Jak to máte vymyšlený pod stromeček? Dáte fotku nebo nějaký dárkový poukaz na vnouče?
Musím se k vám holky přidat. Taky jsem na přítele dost protivná a když mám hlad musím se taky hned najíst jinak mi je hned blbě..Jo a vadí mi vaječina, hemenex apod. To je mi blbě jen když to cítím…
Nattali :krásná fotečka! ![]()
Chystá se někdo z vás na kombinovaný test v I.trimestru? ten co nehradí pojišťovna. Dnes mi ho sestřička dala na pročtení. Hodně lidí mi ho doporučuje. Stojí 700Kč, asi do toho půjdu…
wewik píše:
Musím se k vám holky přidat. Taky jsem na přítele dost protivná a když mám hlad musím se taky hned najíst jinak mi je hned blbě..Jo a vadí mi vaječina, hemenex apod. To je mi blbě jen když to cítím…
Nattali :krásná fotečka!
Chystá se někdo z vás na kombinovaný test v I.trimestru? ten co nehradí pojišťovna. Dnes mi ho sestřička dala na pročtení. Hodně lidí mi ho doporučuje. Stojí 700Kč, asi do toho půjdu…
Můžu se zeptat co je to za kombinovaný test? O tom jsem ještě neslyšela. Vím jen, že se bere krev na testy, ale to hradí pojišťovna.
Já na manžela nepříjemná nejsem. Jen občas na syna a psa. Na manžela si to nemůžu dovolit, tak to se radši zavřu v ložnici a tam uklidním, vybrečím a až pak se vrátím do obýváku.
Zatím jsem nic nepřibrala a jsem -2kg. U prvního těhotenství jsem přibírala snad od prvního dne, tak jsem ráda, že tentokrát ne a doufám, že víc jak 10kg nepřiberu. Do kalhot se taky ještě vejdu, ale u některých když sedím, tak cítím, že mě trochu tlačí a bříško mi už asi začíná růst. Mám ho takové nafouklé (jako kdybch to měla dostat).
Jde o test, který kombinuje vyšetření krve matky s vyšetřením specifických ultrazvukových detailů plodu. Kombinací těchto dvu metod umožňuje detekci až 85% plodů s Downovým syndromem. Tradiční biochemický screening prováděný v 16. týdnu těhotenství dokáže zachytit pouze 50-60% dětí s tímto syndromem.
Tak to tam píšou
Jo a vypadá to že je to drasžší než 700Kč..Dohromady je to asi 1300Kč jestli tomu dobře rozumím
Pořád se rozhoduju
Děkuji.
Tak to já si budu muset počkat až na ten 16tt. Tolik peněz bych teď dohromady nedala. Ale zkusím se na to zeptat dr ve středu pokud nezapomenu.
Ivco - diky za uklidneni, na fotecku se tesim moc. My planujeme vyrobit poukaz na vnouce + vlepit do nej i tu fotku. Na prvni stranu napiseme POUKAZ NA… a to ostatni bude az na dalsi strane, aby to bylo vice napinave
Sranda asi bude, ze az to bude mamka na Stedry den rozbalovat, tak u toho bude i ma segra a mamka nebude vedet, ktera z nas ji to dala ![]()
Wewik - mne minule doktor rikal, ze mi vystavy poukaz na screening ve 12.tydnu, a ze na to muzu jit bud ke sve gynekolozce nebo u nich v CARu. Mozna je to pro to, ze jsem po IVF. Ale nevim, jestli je to to same vysetreni, co myslis ty.